Teade

Collapse
No announcement yet.

küsimus komplekti kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

küsimus komplekti kohta

olen jälginud seda foorumit ja siin kirjutajate professinaalsus lubab mul loota, et saan asjalike nõuandeid/vastuseid.
    oman komplekti
    võim: odissei 010
    kõlarid: estonia 35ac021

küsimused:
    1 - võimu nõrgad kohad ja kuidas kõrvaldada
    2 - kas saab kuidagi suppaka ühendada ja kui saab siis kuidas ning sellega kaasnevad probleemid
    3 - sobilik suppakas kui k2 sai positiivse vastuse(d)

tänud mõistva suhtumise eest
    d_f

Hmm, ei saa ma mitte aru kuidas bassist Estoniatega väheks jääb? Pigem modida võimu kui hakata subbakat juurde aretama. Ja kui kindlalt subbakat tahad, siis tuleb mingid muud kõlarid teha ja subbakas, mis läheb aga piisavalt kalliks.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

esitex kui sul on estonia 010 milleks sulle siis supakas juurde?
      normaalne eelwõim ja korras
      bassi ka liikselt..
      miskit ei tohi valesti kirjutada

Comment

Supaka ühendamide eriti midagi juurde ei anna. Kui julgust on, võid nendel estonia kõllidel invertertorud lühemaks lõigata, et uued pikkused oleks 8 - 10 cm.
        Katseta kõigepealt ühe kõlariga ja ma olen kindel, et teine läheb samuti lõikusele.

Comment

mina isiklikult sellist katsetamist ei soovitax >
          mul enda estoniad ja hääl on neil tiptop 8)
          bassi piisavalt .....kysimus on ainult wõimul wõi eelwõimul....ära kõlareid näpi :P

Comment

Soovitaksid küll kui selle nipi ära prooviksid

Seda on muidugi rõõm kuulda kui keegi nende kõlaritega rahul on, keskriba on neil üks nõrgimaid kohti.

Comment

Jutt siiski ei käi estonia võimust!
              Odissey annab päris head matsu 4. oomisel koormusel, kunagi kasutasin Odyssey 010 + kõlarid amfiton 35AS-018 (S-90tega sarnased ainult parema kvaliteediga) ja väikeses toas oli bassi VÄGA korralikult. Estonia kõlarid on 8. oomised seega ei kasutata võimendi potentsiaali täies mahus ära. Kuna see võimendi pole sillatav, siis ainus variant on proovida 8. oomine subbar istutada paraleelselt ühe kõlariga või veel parem
              mõlemale kanalile lisada subbar, muidugi mis see kõik maksma läheb... Minu idee seisneb selles, et 4.oomise koormusega saad märksa võimsama bassi.

Comment

khm...ma rääkisin estonia 010 kõlaritest...ja minuarust parem kui s90
                ehk siis kvaliteet ja heli
                s90 ei saa vaikselt kuulata...aga 010 saab....see ongi ainus vahe
                psuht minu arvamus

Comment

ok tänud kiire reageerimise eest. tõeliselt asjalik seltskond siin
                  senise kokkuvõtteks siis:
                  1 - võimu võiks ju modida aga kuidas ja mida
                  2 - suppakas - bad idea - samas rõõm kuulda
                  3 - langes ära

invertertoru lühendamist 9-10cm-ni soovitas ka mingi audese tegelane hifi.ru foorumis, kes vist on nende estoniatega ka suht lähedalt kokku puutunud. mis selle kohta arvamus võiks olla ja miks selleks erilist julgust (hi-phi???) vaja on?
                  k1-st veel - kas siinse rahva hulgas leidub meest, kes seda varem teinud oleks ja selle ette võtaks kui kokkuleppele jõuame. ise olen suht koba selles :-[
                  d-f

Comment

Võimendite modimist on ette tulnud küll aga seda heli parandamise mitte bassi tugevdamise eesmärgil.

Comment

Ok siin uimase peaga (kell 3am) saan aru et väikses toas bassi piisavalt aga suures pole. Väga-väga ammu sai mingite Estoniatega mässatud(3 riba, kärgbass?). Bassi väheksjäämise seisukohalt ütleks:
                      • su tuba on süüdlane. Kuidagi kahtlaselt on kõllid paigutatud, nii et istud koguaeg rõhumiinimumis.
                      • estonial on sihuke filter mis kompenseerib liiga vähe difraktsioonikadu(sagedusi alla 400-300 liiga vähe)
                      • suba annab ainult vääggaa madalaid helisid. Kui praegu on balanss vale siis sub ei päästa.
                      • isiklikult! ei fänna estonia kõrgeid. Plekised teised, kahtlane, aga võim võis juurde aidata

edit: inverteri lühendamist ei võtaks ma elusees ette. Tekitab kuskile 50?Hz muhu ja alguses võib küll hea olla aga balanss on täiega pees. Targem oleks tagaseinale lähemale kõllid paigutada või lasta filter ümber teha.(sa PEAD täpsustama MIS sul nagu viltu on!?)

Comment

See toru lühemaks tegemine pidi parandama bassi ja selletagajärjel pidi bass isegi pisut lahjemaks minema, kuid ''õigemaks'' kui ma vene foorumis olevast tekstist õigesti aru sain.

Comment

See toru lühemaks tegemine pidi parandama bassi ja selletagajärjel pidi bass isegi pisut lahjemaks minema, kuid ''õigemaks'' kui ma vene foorumis olevast tekstist õigesti aru sain.
                          paul ütles juba, et toru lühendamine toob alumist otsa ülespoole, nii 50 Hz juurde. bassi õigsus on tihti kuulaja kõrvades
                          KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Sõbral on täpselt sama võim ja basso on lahja, ostis estonia eelvõimu vahele ja basso on nigu unes siit siis:
                            1)Ostad Estonia 010 eelvõimendi vahele - seal saab otse lõppvõimendisse ühendada
                            2)Kui punkt number 1 on täidetud siis pole subbakat vaja.
                            3)...

edit: mul siin 1 ülejäänud estonia kõlar, mida tahaks käsitleda nagu subbakat(madalaid helisi <50hz) Oskab keegi mod'imisest rääkida?. Ise panin ühe teise kõlari filtri veel otsa - Lõikas kõrgemat otsa ära aga läks ka vaiksemaks.
                            TFK Audio
                            #tfkaudio
                            http://www.facebook.com/tfkaudio/
                            http://tfkaudio.blogspot.com/
                            - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Working...
                            X