Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi...küsimus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendi...küsimus?

Ärge nüüd kirvega lööge aga...
    on plaanis osta subwoofer arvutile (auto oma + kast).
    Nii aga on vaja ka võimendit!
    Nüüd siis see loll küsimus :P
    Et kas oleks võimalik ise mõne skeemi alusel kokku panna võimendi ...
    üks kanal ja nii umbes 150W ... 200W võimsusega? :P :-[
    Väga vabandan kui mõne arust loll küsimus! :-[
    Ei tahaks nagu võimendit sellise raha eest osta kah nagu müüakse ja soov kätt ka nats harjutada! ;D :-[

Oleks väga tänulik info eest!
    Ette tänades!

TDA7294 kivist peaks saama mingi 100W võimendi.. sillas peaks andma 200W.. poes see kivi mingi 140kr tk.. kui teed sillas võimendi,sis 2kivi läheb vaja.. aga peale selle sul vaja veel trafot.. mingi 400W vast.. takisteid+kondesid+toitelüüte+radikat..ja muidugi ka kasti kuhu sa kogu selle värgi paned...

Comment

olen teglenud vïmendite kokku panekuga(tegin 2X40w lõppvõimendi) ;D. Ise kokkupanek tasub ära, kui oskad ja kui sul on kogu see värk kuhugi võimu kasti panna. Kui sa tead 2X200w võimu skeemi, siis näita seda mulle ka! :
      audiotehnika
      siin on skeemid, andmeid ja palju muud

Comment

1x200W (@8 oomi) kivi on STK4050V (215 kr). Datasheet (st ka skeem) näiteks siit: http://www.datadart.com/al/sanyo/STK4050V.pdf

Või ühel kivil, aga 2x180W (@4 oomi) on STK412-170. Datasheet (st ka skeem) näiteks siit: http://www.datadart.com/al/sanyo/STK412-150.pdf

Siin on õpetus ~250W (@4 oomi) võim tavaliste transade peal:
        http://sound.westhost.com/project68.htm

Pole neid VEEL ise ühtegi teinud, aga selle viimase jupid on tellitud (läks vist alla 300 krooni, aga toide ka veel).

Comment

sellistele võimenditele trafo leidmine on raske.. ja poes hind väga kirves..

aga siin foorumis tegi keegi 100W võimendit 600kr eest.. trafo ja kõik sodi tema poolt..

Comment

w@ldur
            6 eeku 1 w

psöördu tema poole....
            miskit ei tohi valesti kirjutada

Comment

miskipärast ma arvan, et kui sa varem ise ühtegi võimu ehitanud pole, siis võib see 200W projekt tuksi minna.

Comment

odavam on poest osta
                KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Lihtsam on muidugi poest osta...
                  aga tahaks ikkagi ise proovida...
                  võin ka alustada väiksema võimsusega võimendi ehitamisest ju...
                  Ma tahaks seda rohkem noh hobi korras jne... teha... or something :P
                  Kas või 1x100W
                  Ehh... harjutamine teeb meistriks ;D ;D ;D
                  A nüüd selline küsimus, et kui palju (umbes) võib sellise 1x100W võimu tegemine maksma minna ???

Comment

Mina olen varem 4 võimu teinud. Aga see transadega võim tõotab tulema siiani vaieldamatult kõige keerulisem.

Soovitaksin küll jah elu esimeseks võimendix teha mingi lihtne (ja odav) skeem. TDA 7294 põhjal näiteks (mis on minuarust ~80W (@4 oomi), mitte 100W, aga see on teine teema... ja maitseasi)... ja "autokõlar 200W" on ka kahtlane suurus, sellele VÕIB sobida 50W võim .

PS Toide TDA7294 -le läks mul maksma 75kr (trafo) + 2x25kr (22000 mikroF lüüdid)+ 2x6kr (dioodid) = 137kr.

EDIT:
                    Niiet kokku on võmalik võim tööle saada 137kr(toide)+84kr(kivi)+60kr(muud skeemipudinad)+X (radikas, juhtmed-pistikud, trükkplaat, karp)=281+X krooni

Comment

See millele võimu vaja on - on [glow=red,2,300]woofer[/glow].
                      Asja siis arvutile taha vaja panna.

Ok toide siis sellele u.140EEK...
                      aga...
                      mis see ülejäänud stuff maksab ???
                      Ja kust ma selle skeemi saan :P ???

Comment

kui on kindel tahtmine ise teha, siis toimi nii nagu padre soovitas. isegi arvasin, et mingi paarisaja vatise võimu tegemine tuleb odavam, kuid oh seda peavalu seal juures, mis sellega kaasneb. näiteks 50-st vatist peaks piisama koduse võimu jaoks ja alustuseks/näpuharjutuseks nagu padre mainis 80 vatti...
                        KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

See millele võimu vaja on - on [glow=red,2,300]woofer[/glow].
                          Asja siis arvutile taha vaja panna.

Ok toide siis sellele u.140EEK...
                          aga...
                          mis see ülejäänud stuff maksab ???
                          Ja kust ma selle skeemi saan :P ???

alati on google abiks
                          http://www.chipdocs.com/pndecoder/datashee...TM/TDA7294.html
                          KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Skeem ikka datasheedil
                            Ja selle leidmisel guugel abx.
                            Näiteks:
                            TDA7293 http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/6744.pdf

TDA7294 http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/1057.pdf

Comment

Ma ei saa ainult ühest asjast aru. Ütlesid, et alustuseks võib nii 100W ka olla. Selline tunne jääb, et 100W pole midagi. Ma ütleks, et 100W rms on ikka väga võimas ja toas päris kõva relv. Või sain mina midagi valesti aru või tõesti läheb aknapurustajat vaja?

Comment

Working...
                              X