Teade

Collapse
No announcement yet.

Stereoressiiver ja kõlari sobitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Stereoressiiver ja kõlari sobitamine

Kontserti korraldada ei kavatse, samuti ei kavatse naabreid väsitada, klaase kaa ei taha klirisema saada. Tahan lihtsalt luuletamise kõrvale rahulikult kuulata. Seega siit küsimus, kas Pioneeri kõlarid http://www.pioneer.eu/eur/products/4...0-W/specs.html
    ning sinna järele 2x105W Yamaha stereoressiiver on mõistlik komplekt?
    Euronicsi vend muidugi hakkas kohe huilgama miskistest 300W kõlaritest jne aga ma mõtlen et kunagi olid miskised 35W rms (S90 äkki?) radiotehnikad mis kaa head häält tegid, miks siis need Pioneerid ei peaks tegema?
    PS. Kas keegi teab öelda kas Yamaha ressiivri "subwoofer out" tähendab seda et sinna saab passivse ilma võimuta bassikõlari järele panna või siiski mitte?

Vs: Stereoressiiver ja kõlari sobitamine

kui tahad vaikselt luuletamise kõrvale kuulata, siis oleks parim mõni
    paarivatine lampvõim ja tundlikud kõlarid. miks: sest vaikselt kuulamine
    üldjuhul tavasüsteemiga ei sobi, see eeldab võimult ja kõlaritelt tiba rohkem
    täpsust kui neil pakkuda on.

alternatiivina võiksid kuulamas käia ntx sellist pisikest komplekti (oma
    muusika kaasa): http://www.plussmiinus.ee/ee/elutuba...aata=MCD716/12
    sõbrale sai selline soetatud ja teeb väga head häält vaiksemalt kuulates.
    mis ei tähenda, et kõvasti ei mängiks, vaid just seda, et vaikselt kuulates
    on täpsus olemas. plussiks on, et peale plaadimängimise ja raadio on filmi
    vaatamine sellega ka täiesti toimiv. miinuseks võib mõnele osutuda liiga
    täpne bass, ja palju seda ka pole -- kes harjunud suurte kummide lobinaga
    (s90-stiilis), sellele ei meeldi. subiväljund ka olemas, aga nagu ka sinu osutatud ressi puhul vajab ka see aktiivi.

Comment

No aga selline vidin ju saadaval: http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=36207 ja sinna lisaks Visatoni B200 elementidega midagi nikerdada: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=30-402-19 Väidetavalt pole need elemendid kasti suhtes siis väga kapriissed.

Või mis soovitaja mina olen. Ma pole ise enam ammu millegagi rahul. Jõuan tasapisi järeldusele, et kõlaritesse tasub komplekti soetamisel vist rohkem investeerida.
      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

midagi sobivamat siis ka kõlaritest, mis eelpooltoodud lampvõimuga
        tundlikkuse poolest paari sobiksid ja rahakohvrit ei nõua (sobivad muidugi
        ka muuga):

vussi juttu tasuks tõsiselt võtta, nendele pioneeridele teevad ilmselt ka
        minu soovitatud komplekti pisikesed kastid silmad ette.

Comment

Esmalt postitatud marley poolt
          vussi juttu tasuks tõsiselt võtta, nendele pioneeridele teevad ilmselt ka
          minu soovitatud komplekti pisikesed kastid silmad ette.
          Mis neil pioneeridel siis niiväga häda on?
          89dB tundlikkus pole ju kõige halvem. Lampvõimu jaoks muidugi vähe. Aga kas sel philipsi minisüsteemil tundlikkus oluliselt parem on; ja alla 40Hz nad vaevalt mängivad?
          Ei väida muidugi, et see Philips head häält ei tee. Mõnede 5K+ hinnaskaalas keskuste (Philipsi ja Technics) osas olen isegi üllatunud olnud. Kindlasti tasub proovida, ja see pole kuigi keeruline, seevastu siin pakutud lampvõimu ja kõlarite puhul peaks kõlarid kõigepealt olemas olema, et sobivust testida.

Comment

Pionneri kastid: ilmselt no-name kõige odavamad valjukad, mannetu filter
            ja sentimeetrisest saepuruplaadist kest, mis kumiseb mis kole.

Philipsi kast: korralikust materjalist spoonitud raske kast, filter lihtsam
            (seetõttu ka parem) ja valjukad paremad. Lisaks spets selle keskuse jaoks
            tehtud ja sobitatud. 40 Hz muidugi ei mängi, aga ma ei usu, et Pioneergi seda adekvaatselt suudaks, ütlevad andmed misiganes. Vähemalt on Philipsi bass täpne ja ei muusikas ega ka filmivaatamisel ei jää midagi kardinaalselt puudu ega häiri kõrva. Eelpoolsoovitatud 95 db tundlikkusega kõlaritest usuks muidugi rohkem
            kvaliteeti.

Lisaks meenutaks, et 3dB tundlikkusevahe võrdub võimendil kahekordse
            võimsusega, et sama helitugevust tekitada -- st soovitatud tundlikumad kastid lasevad suvalisel võimendil Pioneeridest 4x vabamalt hingata.

edit: Klipschi kastid peaks minumeelest just lambimeestele tehtud olema --
            kallimate tundlikus kuni 100dB, see ka näitb midagi. Kaaluvahe ka Pioneeridega
            kahekordne (-; Aga vaevalt nad "omatehtud" võimuga proovida lubavad...
            viimati muutis kasutaja marley; 26 m 2008, 15:31.

Comment

Kui jutt käib eelarvest ~1700.- kõlaritele:
              http://www.soundshop.ee/index.php?ac...details&id=141

siis vast pigem siin müügifoorimis, olid kellelgil Wharfedale riiulikõlarid üle.

(sest puht teoreetiliselt on nende Pioneeride hind tehaseväravas 500.- tk, mis pole just paljulubav, ühe põrandakõlari kohta. Arusaadav, et pisikestele hiina töökätele, ei anta rasket raha ning elementide omahind võrdub ehk 2...3x poe letihinnaga... Kuid siiski ... pealegi mida, luuletuste lugemise kõrvale, ühest pisikesest elemendist ja värisevast saepurukastist välja pigistatud 30hertsiga, peale hakkad?)
              -

Comment

Lisaks veel, et (minu arvates) tehniliselt jabur on teha 3-ribalist süsteemi, kus bassivaljukas on hädine 6" - selles suurusklassis on kesksagedusvaljukad, mis mängivad vabalt 3 kHz-ni, kustmaalt kõrgsagedusvaljukas probleemideta töö üle võtab. Kolmeribaliste puhul olgu bassivaljukas minimaalselt 8" (ja kesksagedus katku võimalikult laia riba, nt. 300-5000 Hz, mitte ei ole vaid "augutäide" sagedustele 1000...2000 Hz, mida 8" või suurem mängida ei suuda ).
                Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Ok, tundub et nende "saepurukastide" teema on maha maetud Keegi siin soovitas sellist aparaati http://www.consumer.philips.com/cons...atre+MCD716-12
                  Mina aga surfasin vähe edasi ja jõudsin selle eelmise suurema vennani ehk selliseni http://www.consumer.philips.com/cons...atre+MCD908-05
                  mille hind oleks suht koht sama mis algul plaanitud ressiiver+"saepurukastid". Kirjeldus vähemalt räägib päris puidust kastidest ning viisakast eelvõimust, või mis arvate?

Comment

kellegil siin foorumis juba on selline, tema tahtis basse juurde;
                    saad otse helikvaliteedi ja muude iseärasuste kohta küsida.
                    lihtsalt norimise mõttes muudab taas ettevaatlikuks see kolmeribasüsteem...

Comment

Kuna lõikesagedustest keegi kuskil sõnakestki ei räägi, siis oletan, et kolme riba põhjuseks siin odava linttviitri suutmatus piisavalt madalale mängida?

Kuigi, noh, 5" valjukas ju võiks 4-5 kHz-ni mängida

Lihtsalt norimine, nagu alati
                      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

siin on ehk kaks tegurit: 1. "disain", kolmeribane ikka lahedam ju vaatajale
                        2. võimsus, väiksem vend on "ainult" 25W. Sel keskusel peal ka filmivaatamiseks mõeldud "bassiboosterid", ju hakkab siis keskmisi liig
                        palju moonutama, kui see bassivaljukas pumpa emuleerima hakkab.

mul juba pikemat aega plaanis katsetada seda mainitud ilma lampideta
                        philipsit oma suurte 94 dB polkaudiotega, mis 30 Hz-ini välja lähevad...
                        ehk sügisel saab aega.

Comment

Seda Philipsi "suuremat venda" nendest aparaatidest tahaks täitsa kuulata oma kõrvaga, ehk et kas need nn real wood speaker-id teevad siis asjalikku häält või mitte?
                          Vahepeal tekkis veel selline mõte et kas ei oleks tark tegu panna hoopiski selle 2x105W Yamaha stereoressiivri järele vanad S90-d? Mul lihtsalt tuli meelde et mul neid kusagil keldris üks paar üle, ehk teevad isegi viisakat häält?

PS. peale nende S90 kõlarite on veel mingi odüssei 001 vms ja majaki 233 või 223...sellised asjad üle!

Comment

Esmalt postitatud luuletaja poolt

PS. peale nende S90 kõlarite on veel mingi odüssei 001 vms ja majaki 233 või 223...sellised asjad üle!
                            Hm kui sul sellised asjad üle, ühenda ära ja kuula vaata mis värk on, eks sa ise tead.

Samas aga pisikeste keskuste juurde tagasi tulle siis selle lehel http://jvc.e-shop.ee/?area=catalogue...77086bb178bc86
                            kaks ülemist. Analoogseid aparaate on keegi kuulamas käinud, jube lux'i mulje jätavad minule küll.

Comment

Mida imet! Saan ma õigesti aru, et see mcd 908 on lamp-eelvõimuga?

Comment

Working...
                              X