Teade

Collapse
No announcement yet.

Riiuli/statiivikõlari valik

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Riiuli/statiivikõlari valik

Selline uitmõte kõlarite võrdluseks: üks neist Heco Victa 300 http://www.soundshop.ee/index.php?ac...details&id=300
    , teine Magnat Monitor 220 http://www.audiocity.ee/tdetail.php?cat=101&de=3389
    Mõlemad suht ühte mõõtu, ühte kaalu ja sarnase ülesehitusega - oskab keegi neid heade ja vigade poolelt kõrvutada? (Victa paar oleks vast nii 500eeki kallimad)

Vs: Riiuli/statiivikõlari valik

Kui palju neid inimesi ikka on, kes mõlemat omanud või kõrvuti kuulanud. Tuleb ilmselt natuke oodata

Tundlikkus ja väidetav sagedusriba on neil mõlemal paremad kui mõnel sarnasel kallimal ja paljukiidetud kõlaril. Aga lõpuks ikka on neil kõigil heli väidetavalt detailne, puhas, täpne, kerge, õhuline

Comment

Huvitavaks teebki asja see et need kõlarid on ca 1K tükk ja samas on sul kõrval ca 4K tükihinnaga kõlarid mis ei sama tundlikkust ega sagedusriba ei näita ...where is the catch?

Comment

Esmalt postitatud luuletaja poolt
        Huvitavaks teebki asja see et need kõlarid on ca 1K tükk ja samas on sul kõrval ca 4K tükihinnaga kõlarid mis ei sama tundlikkust ega sagedusriba ei näita ...where is the catch?
        Kõrval võivad ka olla 100000 kr maksvad pisikesed kõlaripunnid ja halvemate tehniliste andmetega aga vot mängivad ilusamini või siis hoopiski kehvemini Võta sa kinni nüüd milliseid valida! Ise pead otsustama või usaldama kellegi arvamust(mitte muidugi netipoe oma ) Päris neid konkreetseid kaste ma küll ei soovitaks!Parem otsi natuke ning oota oma võimalust.Siin just olid müügil:http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=36215 sellised kõllid aga läinud! Midagi leiad,küsi julgelt arvamust minu või teiste foorumlaste käest kellel väheke kuulamispraktikat olemas!
        http://www.album.ee/user/16860279

Comment

Esmalt postitatud Crimson poolt
          Päris neid konkreetseid kaste ma küll ei soovitaks!Parem otsi natuke ning oota oma võimalust.Siin just olid müügil:http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=36215 sellised kõllid aga läinud!
          Olen süüdi, et neid Diamondeid seal enam müügil pole.
          Kaalutlesin küll hetke, kas valida Diamond 9.2 või Yamaha NS-100 (parameetrite poolest Yamahad paremad, hind kasutatuna sama), aga kuna Diamondid olid kohe ja lähedal võtta, ja anti hulgaliselt soodsaid hinnanguid, jäi valik nendele.
          Hiljem lugesin veel ka seda teemat -"lahkame firmakõlareid" , kus juttu Yamaha NS-120 olematust kvaliteedist ja ei kahetse üldse, et NS-100, mis paistab olevat NS-120 väiksem vend, kõrvale jäi.

Nüüdseks on Diamondid komplekteerunud ka kõlarijalgadega (2), mille disaini ärastasin siin kusagil nähtud piltide pealt ja pisut enda võimaluste ning vajaduste järgi kohandasin.
          Click image for larger version

Name:	jalad_1b.jpg
Views:	1
Size:	45,7 KB
ID:	864883

Kõlarite meeldivuse kontrollimiseks tegin pimetesti olemasolevate Estonia 35AS-021ga.
          Esmamulje oli isegi natuke ehmatav - kõlaripaaride ümberlülitamisel tundus, et lülitan stereobaasi laiendajat, mitte kõlariväljundeid. Imelik, sest surroundi funktsiooni pole mu võimendil kunagi olnud. Tuli leppida seletusega, et Diamondid annavad sedapalju ruumilisema kõla. Vaiksed viiulid, süntesaator või vokaal kusagil teiste helide "vahel" muutusid palju paremini kuuldavaks (kummalisel kombel osutus erandiks naturaalkitarripartii Queeni loos '39, mis oli kuuldavam Estoniatega) .

Väike võrdlus"tabel" - Estoniate heli peaks olema enamusele tuttav, seega on hea aluseks võtta:
          Kõrged: enamvähem võrdsed mõlemal, ei ole puudu, ei ole üle.
          Keskmised: Diamondil oluliselt paremini kuuldavad, aga mitte pealetükkivad ega domineerivad. Estonial justkui puuduks teatud kesksagedused üldse (seda olen täheldanud ka teiste kõlaritega võrreldes).
          Madalad: "tümakas" on Estonial parem, Diamondid ei mängi päris madalat kõhtuõõnestavat müdinat üldse ja sellest pisut kõrgemal ei ole bass nii "terav" kui Estoniatel (ütlen nii, kuigi enamasti väidetakse, et Estoniate puuduseks on "lohisev" bass). Väga vaiksel kuulamisel oli Diamondi võime bassihelisid edastada jällegi parem kui Estoniatel.

Loomulikult võis saada erinevaid tulemusi erineva muusika ja tämbriregulatsiooniga. Peamiselt testisin, mõlemad tämbriregulaatorid poole peal ehk loodetavasti 0dB.

Järeldus: Estoniad lähevad müüki. Diamondeid julgeks soovitada, kui just tingimata ei pea ainult tümpsu kuulama. Selle raha eest (uuena praegu 2200kr paar) on raske midagi väga palju paremat leida.
          Neid Heco Victa 300-sid, mis tunduvad Diamondiga olevat nagu kaksikud, ja hindki on üsna sama, oleks muidugi huvitav proovida-võrrelda. Elementide olemus tundub erinev, Hecodel enamvähem tavalised long-fibre papid (mis iseenesest ei ole ju paha), Diamondil miskised imelikud gofreeritud ja kõvad bassi/keskvaljukad.

Comment

Kui sul eelarve võimaldab,siis ma soovitaksin Heco Metas 300 kõlareid.
            Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Working...
            X