Teade

Collapse
No announcement yet.

Kvaliteet-kõlarijuhe?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: kvaliteet kõlarijuhe?

Esmalt postitatud tehnofriik poolt
    Üks kuldreegel audios siiski on - kui süsteem (olgu selleks S-90 lambijuhtmega U-101 küljes või üüber-ultra-hai-end ulmesüsteem) süsteemiomaniku kõrvadele hästi kõlab, siis ongi kõik hästi. End of story
    Selle mõttekäiguga olen absoluutselt nõus
    Mis puutub kallimasse või odavamasse kõlarijuhtmesse või lausa lambijuhtmesse, siis siin on kõige olulisem kuidas antud juhe konkreetses süsteemis kõlab. Kallim ei ole ilmtingimata parem. Juhtmetele tuleks läheneda kui peenhäälestusvahendile, mis lisavad süsteemile omapoolse lõppvarjundi. Kui näiteks süsteemil on kalduvus kohati teravaks minna, siis teravama iseloomuga hõbekaablite lisamine tõenäoliselt toob selle teravuse veelgi rohkem esile. Kui aga süsteemil domineerivad bass ja kõrged ja keskriba kipub nende varju jääma, siis punutud CAT-5 kaablid, mis muudavad kõrged veelgi õhulisemaks ja subjektiiveslt valjemaks, jätavad keskriba veelgi rohkem tahaplaanile, jne.
    Mitte asjata ei räägita, et juhtmete maksumus võiks olla 10-20 % süsteemi maksumusest, sest mida kvaliteetsem on süsteem ise, seda paremini on juhtmetest tekkiv erinevus kuulda. Seevastu Estonia või Yamaha kõlaritele ja mingile odavale Resiiverile ei anna kallite juhtmete lisamine erilist efekti ja sinna on tavaline vasktraat küllaltki põhjendatud.

Comment

ise ei hakka küll punuma mingeid kaableid . aga üks küsimus veel jäänud, nt mingi 1.88mm paksune kaabel ei jää liiga peeneks 120w rms 6ohm kõllide puhul ?

Comment

Ei tohiks jääda.
        Samas kehtib väga lineaarne seaduspärasus: jämedam kaabel = parem bassiosa.
        Mina võtaks 4mm2 kaabli. Sellisele leiab meie kaubandusvõrgust veel sobivaid banaanpistikuid ehk kahvleid.
        Jämedama kaabli puhul muudub pistikute saadavus küsitavaks.

cat5 huvilisetele tuletan meelde vana müügiteemat. Kaablid on endiselt saadaval.
        Soovi korral võin müüa ka ilma pistikuteta. Sel juhul on hinnaks 300.- krooni.
        viimati muutis kasutaja sewar; 19 m 2008, 17:54.

Comment

Kas kaabli punumise pointil toimub ka see asi et mida paksem kabla punutud siis bassiosa sellega muutub.

Comment

Jah.
            Minu cat5 on umbes 6mm2

Comment

Esmalt postitatud sips poolt
              Ilmselt tasuks mainida ka cat5 punutud kaablit.

+odav
              -tülikas punuda

Seega minuarust kaotada pole eriti palju, ning omalgi plaanis proovida.
              Mul vedeleb CAT5 netikaablit lademes - kas sellest annaks audiokaableid teha (kõlari ja võimu vahele ning mujalegi)?

Comment

Esmalt postitatud paadikapten poolt
                Mul vedeleb CAT5 netikaablit lademes - kas sellest annaks audiokaableid teha (kõlari ja võimu vahele ning mujalegi)?
                aga otseloomulikult ju. miks ei peaks.

Comment

Ise teen alustuseks läpaka ja võimendi vahelise juhtme( din5 to 3,5mm stereopistik.)

Oskab keegi soovitada mitu cat5 kaablit peaks kokku punuma?
                  Ise arvan, et signaali kaabli jaoks piisab 1-hest (8 peenikest juhet).

Ja veel: kust oleks võimalik saada tiba kvaliteetsemat din5 pistikut, tevalos suht närused müügil.

Comment

Kaablid võiksid jah olla proportsioonis 1/10 muu tehnika hinnaklassiga võrreldes. Ise olen kaableid kuulanud, ja iga kablaga ikka rahule jääda ei saa. Endal hetkel 4m pikad Rega kaablid (muu tehnika on Accuphase), neist paremad olid vaid Audience Au24 kaablid (2,5m, 14kkr). Van den Hul ega QED ei saa lähedalegi, Nordost Valhalla on kuulamata (kas kellelgi on kogemust?).

Tehnofriik, ma lähen laenan Mobicomist Au24 kuulamiseks, teeme Sinu kaabliga ja kõrvadega ühe kuulamiskatse?

Comment

Vahet ta kindlasti kuuleb (tehnofriik siis) aga kas ta ka Au24 paremaks peab on väga maitse asi.

Comment

Davai, oleks huvitav küll Kuigi kardan et minu kõrv vahet ei tee - mina olen see tüüp, kes hetkel on üsna rahul pieso kõrgsagedusega ja kahe 8" lairibaka bassiotsaga. Kesksageduseks on 6,5" PA valjukas (Eminence Alpha 6). Võimendiks 135€ maksev PA tükk (t.amp). Ja signaaliallikaks, oh õudust, läpakas Kreatiini Saundplaasteri USB helikaardiga. Ja kuulan nu-jazzi ja põrandaalust elektroonilist tantsumuusikat.

Aga Pärnusse satun ehk oktoobris-novembris. Tegelikult veel huvitavam oleks teha lisaks kuulamiskatsele ka mahtuvuse-induktiivsuse-takistuse mõõtmised - olen kindel, et erinevusi leiab. Paraku endal selle jaoks aparatuuri pole.

Muuseas, nime järgi arvaks, et need Au24 -d on 24-karaatisest kullast... Hõbe on tegelt parem elektrijuht Või teeks hoopis ülijuhist ja lämmastikjahutusega:P
                        Just kiddin'
                        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

kusjuures teemaalgatajale niipalju et kus sa asud, endal punutud triple TNT'd soundi vahe ikka tavalise 1,5mm kõlarikaabliga on meeletu kui aus olla. tavaline on tuhmim ja tuimem.

Comment

Kas nende CAT5 kaablitel, tuleb siis keerupaaridele keerde juurde lasta?
                            Lisaks keerdude ülelugemine...et ikka samade andmetega valmisjupid tuleksid?
                            9 vs. 15 kolmikpaari(3x2x1)?
                            -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt
                              Kas nende CAT5 kaablitel, tuleb siis keerupaaridele keerde juurde lasta?
                              Lisaks keerdude ülelugemine...et ikka samade andmetega valmisjupid tuleksid?
                              9 vs. 15 kolmikpaari(3x2x1)?
                              neid punutakse. teed patsi, siis võtad kolm patsi teed uue patsi jne järjest. jupid millest alustad peavad sama pikad olema.

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt
                                Tegelikult veel huvitavam oleks teha lisaks kuulamiskatsele ka mahtuvuse-induktiivsuse-takistuse mõõtmised - olen kindel, et erinevusi leiab. Paraku endal selle jaoks aparatuuri pole.
                                Erinevusi kindlasti leiab, aga sa ei suuda paraku tõestada, et just need mõõdetud erinevused on heli erinevuste põhjuseks.
                                Mõtlemisainet võiks siinkohal pakkuda tõsiasi, et ka üks ja seesama juhe, (mille parameetrid on ühed ja needsamad), mängib sõltuval suunast(ühtpidi või teistpidi), pisut erinevalt. Ja see ei käi mitte ainult kalliste kaablite kohta, vaid ka tavalise lambijuhtme või punumata CAT5 kohta

Comment

Working...
                                X