Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
kas need mitte ple välimised mõõdud.. et sis mingi 18mm materjaliga 60ltr..
vähemalt mu kast oli selliste välimiste mõõtudega ja sellise materjali paksusega
õigus jah... ;D aga sisemiselt tulex ikkagi kusagil 70 l aga nuh vahet ple ;D--ple teema mille yle vaijelda :P
aa ja selline kysimus veel et äkki erx viitsid vaadata et kui pikka olex seda toru vaja kastisisse kus kõik s-90 elemendid 68 liitrit (välimine) ja toru läbimõõt 75mm
hmm...ma arvan et see jääb natuke õhukesex aga kui seest ära ribistad võib isegi asja saada...olen näinud et ka 10mm vineerit võib woofrile kasti teha kui seest kõik reikadega ilusti ära tugevdada :P
põhimõtteliselt selliseid küsimusi, et kas on piisavalt paks materjal, pärast materjali ostu juba hilja küsida. ma arvan, et see 12mm jääb ikka liiga väheks, eriti kui saepuruplaati ostsid. noh, kasti võid ju muidugi kokku kruvida, ent pead ikka arvestama, et sinna sisse tuleb sul s****s tugevdusprusse panna. need omakorda võtavad jälle ära väärtuslikku kasti ruumala jne. jama kui palju :/
aa ja selline kysimus veel et äkki erx viitsid vaadata et kui pikka olex seda toru vaja kastisisse kus kõik s-90 elemendid 68 liitrit (välimine) ja toru läbimõõt 75mm
oot.. kui paksust materjalist kast on..? nii.. üks valjukas selles kastis..? üks toru kasti (75mm)?
no siis tuleb põhja alla kummijullad monteerida et maa peal ei akkaks plärisema ja mõned puutükid topin sinna rist rästi sisse ka ilmselt..
loodame et saab asja..
Probleem on õhukese plaadi puhul mitte põranda vastu käimine vaid see,et plaat hakkab ise rõhu mõjul mängima. Siin on kasulik liimida plaatide sisekülgetele puidust pulgad kas siis paralleelselt või X-kujuliselt. Samas on ka muidugi kasulik vastaskülgede vahele puidust pulk paigaldada ja see siis kõvasti kruvida sinna liimitud ribide külge mõlemast otsast. Muidu hakkab mats kasti plaati panema vibreerima. Igal asjal on aga oma resonantsisagedus(ed) ja see paneb asja mingil imelikult toonil plärisema.
Kast peab olema JÄIK.
nonnii
käisin siis ostsin liimi, pahtlid, silikooni ja kruvisid.
käed sugelevad aga ei saa tegemata koolitööde tõttu veel täna alustada. homme hakkan siis laamendama
pakun et minu ristküliku kujulisest woofrist tuleb välja midagi kolmnurkset või midagi veel hullemat .
aga eks näeb. kui väga üle viskab lõpetan ära ja kogu pahn ledab prügikasti.
aga torude kohta ma ikka ei saa aru.
kas võib panna 2x ca 60 või 70mm toru või peab olema 1x 110 mm toru? tean et 110mm toru peaks olema ca 350mm pikk aga jah
aidakes palun .
aga torude kohta ma ikka ei saa aru.
kas võib panna 2x ca 60 või 70mm toru või peab olema 1x 110 mm toru? tean et 110mm toru peaks olema ca 350mm pikk aga jah
aidakes palun .
no proovi 2x60mm toru.. eks ta käib kah.. kui kuuled liiga suur vilinat,sis pead suuremad torud panema.. kuigi mai usu,et kõrvaga mingit vilinat kuuled..
mul hakkas programm nende S90 bassika andmete peale täielikult hullu mängima,aga nuh..
2x75mm toru läbimõõt ja sis pikkus 300mm.. sis mängib kast kuskil 35hz.. ja mingi 50hz juures väike küngas..
kast sul peaks olema sis mingi 49ltr(sisemine maht ikka).. ja arvutamisel arvestasin nii umbes paar liitrit kesksageduse tarastiseks..
ma arvan,et võiksid proovida nii pikkasid torusid.. või äkki keegi pakub muid toru mõõte..?
Comment