Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
no proovi 2x60mm toru.. eks ta käib kah.. kui kuuled liiga suur vilinat,sis pead suuremad torud panema.. kuigi mai usu,et kõrvaga mingit vilinat kuuled..
kas ca 300 pikkusega?
aga kui nad on mõlemas küjes siis need torud lähevad kokku suht ju.
nonii.
otsustasin ikka ühe 110x350mm solgitoru kasuks.. lihtsam, loogilisem ja mõtekam
kas peaks tinutama või joota või misiganes juhtmed kinni või võib ka keerata kuidagi? sest endal pole jootekolbi..
nonii.
asi on tugevdamise juures. seinad on tugevdatud. 400x400 on 3 tuge ja 500x400 on 4 tuge.
kas põhi on vaja ka ära ribistada?
põmst.
üks asi veel. kuidas on sellest ribistamisest kasu on?
sellest kui on põiki toodud jupp ühest seinast teise saan aru. aga ribistamine? kuidas see kasulik on ei tea.
ok.Kuijutame ette, et teeme samade valjukatega täpselt samasugused kastid.Aint et üks on õhemast materjalist.Kui see õhem materjal pole just papp, ei tee tavaline inimene helil praktiliselt vahet.See mõni millimeeter materjali paksuses loeb väga vähe.loeb eelkõige see asjandus mis seal kastis häält teeb.Või mis?S90 ja kingid pole minu arust küll mingid mega laamendajad, et nad kasti pilbasteks lasevad.
tglt ok.Ega teiste jutt pole kindlasti vale.Ise kasutaks meelsasti mingi 15 vineeri.Saepuru plaadil(olenevalt pinna suurusest)hakkab päris korralikult oma resonantsisagedusel häält võüimendama.Kui kasdt on valmis siis koputa plaadile.Mida vaiksemalt ja tuhmimalt kõlab seda parem.
Mis kasu on ribistamisest ? :
Üldiselt kõlari tööpõhimõte seisneb ikka selels, et häält teeb/vad elemendi membraan/id, mitte kasti seinad. Need tekitavad just summutavaid resonantse, mille tulemusel kaotad sa võimsuses ja heli kukub kah nigel välja. Ma soovitan sellise väga õhukese vineeri puhul väga-väga korralikult asi ära toestada. Lausa suured ribid sisse ehitada, et asi ka normaalselt mängiks. Muidugi ei anna ka seljuhul seda kasti võrrelda ntx: 21mm vineerist kastiga, mis on kah korralikult ära toestatud. Seega, mida vähem kasti seinad kaasa vibreerivad, seda parem.
hm. praegu ma igastahes panin 2cm laiused ja 12mm paksused ribid. 400x400 küljele 3tk ja 500x400 külljele 4tk
need on siis need ribid mis on liimitud küljega. aga panen veel ka need ribid mis ainult otstest liimitud. ehk nagu tugitalad vms.
loodan et sellest peaks piisama. kuna ei ole masinsaagi pean ribasid käsisaega saagima ja see pole mitte mugav..
ei hakanud ka uut teemat tegema selle tarvis, aga et kui pikk toru võiks olla u 69l kastil mõõtudega 460x360x437 ja kuhu läheb sisse 12" pioneeri ts-w304c . bassbox pakkus 110mm läbimõõdu puhul mingi 660mm, aga nagu ma aru olen saanud, annab ta liiga palju. et üldjuhul pool sellest. ja kas need mõõdud on sobivad, selle elemendi kohta...pole bassboxiga varem kokku puutund, ei tea kui õigesti sai kõik pandud.
--nothing`s impossible, it`s just sh*t happens sometimes--
Comment