Teade

Collapse
No announcement yet.

projekt Šveitsi tehnikal - grammofon

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: projekt Šveitsi tehnikal - grammofon

Veel paar küsimust:
    Kuidas kogu see plaadimängija kinnitub korpuse külge? Kas mingi pikkvint läbi korpuse või....?
    Kas on plaanis see kummilatakas ketta peal ka kunagi välja vahetada millegi muu vastu? Mis see muu oleks?
    Helipeast pole Sa ka midagi rääkinud.

Comment

Esmalt postitatud walwal poolt
      ...
      Helipeast pole Sa ka midagi rääkinud.
      ei ole jah, eks ma tahtsin näha kõigepealt, kas selline idiootsus, nagu grammofoni ehitamine siin üldse kedagi kotib ja mingit vastukaja tuleb ...

Aga siis algusest - jah, neli M4 keermelatti hoiavad läbivalt. Selle jaoks olid plaadimängijal kinnitused olemas, altvaatepiltidel on need näha. Lisaks, mis on tegelikult tähtsamad, on ketta aluses osas veel neli puidukruvi, need peaks teoreetiliselt olema spindlile võimalikult lähedal, aga kaks ava oli juba algselt olemas, neile ei hakanud kõrvale uusi tegema. Jällegi, teoreetiliselt oleks võinud üks lisakruvi olla ka käpa jala juures, aga sinna nähtavale ei raatsinud kohe kuidagi. Pealegi on see stantsitud #2mm teras ikka päris jäik niigi ja tegelikkuses ei olegi näinud, et keegi sinna lisakruvi paneb.

Mis kummilatakasse puutub, siis välja vahetamise suhtes ma väga kindel ei ole, sest üldiselt hinnatakse seda originaali päris kõrgelt ... kohati (kordan veel, et mul omaśt pagasist mingit referentsi välja käia ei ole, seepärast toetun loetule). Kindel on aga see, et ühel hetkel erinevad variandid spotmat'ist ja küllap ka ringmat järgi proovitud saab. Eks siis näis .... aga sinnani jõudmine võib aega võtta....

Helipeaks on siit Sonic'u abil soetatud Denoni DL103R. Oma jäikusomadustelt on ta eriti sobilik kaasaja mõistes suht raskele Lenco originaalkäpale. Õudselt tahaks muud ka proovida, aga jõuad sa kõike sädelevat siis kokku osta...
      ... kuid nagu näed, võib protsess lõppematuks kujuneda, kui veel juurde arvata vaikne lootus millalgi käpa ehitamine käsile võtta, siis ....

Aga, mis kõige hullem, krt, plaate on mul vähe, mehed! Ainult, ja ainult seetõttu saab veel ka CD mängijat kasutatud

Comment

Aga ega eriti ei kotigi. Minu pärast võiks teemat jätkata meili teel. Mind huvitab küll, sest mul veel kõik ees.

Comment

nojah jälle, mind kotib, see et midagi küsida ei mõista siis hea vähemalt lugeda. Seega võiksite jätkata.

Comment

jah, eks ta ole
            tegelikult on siin piisavalt palju positiivset kaja tulnud, oleks vist ebaõiglane foorumi suhtes, kui privasse kolime. Nagu keegi hiljuti kusagil kaevurteemas ütles, et info-otsijale ei ole kuupäevad absoluutselt olulised, seega võib keegi mõne huvitava vihje saada kasvõi viie aasta pärast. Loomulikult ei ole mul ka otsesuhtluse vastu midagi, kui walwal või keegi teine teemat lahata soovib.

Nii käesoojaks lahkaks natuke seda jalgade teemat. Kavas on millalgi kusagil ajada küüned taha mingile paelahmakale, millele paneks regullitavad jalad alla. Sellega saaks siis tasapindsuse kätte, ning samas ma arvan, et paekivi vähendaks aluse vibratsioonide mõju. siis seal peal saaks juba konkreetselt erinevate omadustega jalgu katsetada - kummipatju, pehmemat ja kõvemat puitu, kõvateraskoonusteni välja. Mingi tagasopis kõlkuva idee järgi peaks siis erinevused kõige ehedamalt välja tulema. Kuna mul grammofoni tegelik asukoht on maakivist müürijupil (millel paraku männiplank peal on), siis peaks parima tulemuse andma just kõvad jalad ... aga katsetamise värk, lõpuks võib selguda, et parim variant on panna mängija kõhuli paksule vaibale ning kõik muu oli tühi vaimu närimine....

Comment

minu arvates on sellised teemad, või projektide tutvustused väga head ja vajalikud. Avardavad silmaringi.

Ja sellist, heal tasemel käsitööd on ikka jube hea vaadata.

Comment

Working...
              X