Teade

Collapse
No announcement yet.

Ehitamiseks vajalik !?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ehitamiseks vajalik !?

Nii tahan siis sellist asja küsida !
    Et kui ma tahan korralikku kõlarit ehitada mis mul selleks vaja on ?

Minu muusika stiili jaoks on subwoofer kindlalt ja see mul välja vaadatud juba!
    selline siis : http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=45&id3=2985
    Pakkuge siis häid kasti materjale ja ma olen näinud et osadel on kondekad sees kastis milleks need vajalikud on ? missugused kondekad sisse lähevad ?
    Siis võibolla ka mingi helikõlar tavaline ?
    Paluks siis abi mitte mingit sõimamist ! sest ma ei taha mingit jama ka kokku keerata millest pärast midagi kasu pole !

Vs: Ehitamiseks vajalik !?

Need kondekad on filtrid. Filtri peab kenasti arvutama, mis lõikesagedusi tahad ja siis selle alusel koostama. Või siis ostad mingi aktiivifiltri millel uhke nupp peal ja reguleerid sealt. Vastavalt elemendi parameetritele tuleb ka kast arvutada ja siis teha. Kasti materjaliks MDF, paks vineer või saepuruplaat. Võiksid ikka olla 20 ja jämedam.
    Condemn the hive.

Comment

Esmalt postitatud ainpaasalu poolt
      Need kondekad on filtrid. Filtri peab kenasti arvutama, mis lõikesagedusi tahad ja siis selle alusel koostama. Või siis ostad mingi aktiivifiltri millel uhke nupp peal ja reguleerid sealt. Vastavalt elemendi parameetritele tuleb ka kast arvutada ja siis teha. Kasti materjaliks MDF, paks vineer või saepuruplaat. Võiksid ikka olla 20 ja jämedam.
      Aktiivfiltrit saab osta ka oomipoest?
      MDF : kust ma seda osta saaks ? ja kas on olemas mingi valem kust arvutada lõplikud mõõdud mm-tesse?

Comment

Esmalt kasuta natukene otsingut ja vii ennast asjaga kurssi. Siis vali uuesti elementi või osta kasutatud aga tiba parem. See on ehe pump, mille sa valisid. Ma tean, et rahakott ei kannata , aga ikkagi. Keegi ei hakka siin tasuta sinueest sulle seda asja tegema, ei arvutama mingeid mõõte ega filtrit tegema ega midagi. Kõige lihtsam valem on kuubi valem. a kuubis nimelt. 1L on 1 kuupdetsimeeter. Kui siit kah nüüd edasi ei oska, siis lase kellelgi teisel teha oma kast, tea suvaline käkk või mata mõte maha, hari ja arene heasmõttes ja siis hakka otsast peale.
        Condemn the hive.

Comment

[quote=JussKimber]Nii tahan siis sellist asja küsida !
          Et kui ma tahan korralikku kõlarit ehitada mis mul selleks vaja on ? [quote]

Loen siin ja muigan, ambitsioonid on suured muidugi, see on hea. Asjast ei jaga halligi, aga tahab ehitada korraliku kõlari.

Eelpool ütles ainpaasalu kõgu tõe näkku ära, aga lihtsat täiendan natuke.

Tõenäoliselt meist kõik alustasid “jamade kokku keeramisega”, loota, et hakkad kõlareid ehitama ja kohe tuleb jube korralik, on kohatu.
          Vähemalt esimene projekt läheb laias laastus aia taha.

Aga, mida on vaja, et ehitada korralik kõlar:
          Korralikku kõlakasti (va. OB – kõlalaud)
          Väga head elemendi/elementide valikut
          Õigesti arvutatud ja kokku pandud filtrit/filtreid

Korraliku kastisti ehitamiseks vajalik:
          1. Materjal - vineer või MDF vms. Soovitavalt 21 +mm paksune
          2. Ketassaag (soovitavalt koos vastava alusega)
          3. Ülafrees (augud ja faasid)
          4. Akudrell + korralik puuride komplekt
          5. Töötuba, garaaz vms.
          6. Lihvimismasin, saab ka klotsi ja liivapaberiga

7. PVA, kruvid või pitskruvid
          8. *2-komponendiline autopahtel (kui tegid kruvidega, siis kruviaukude täitmiseks)
          9. Viimistluspahtel, sobib ka pehmem kui autopahtel
          10. Muud viimistlusmaherjalid (värv, soppn, peits, lakk, mistra , mis iganes)
          Nüüd on lihtne osa läbi.

11. Kannatust, kannatust ja külma närvi
          12. Teadmisi ja oskusi, kogemusi
          13. Aega, kiirustades on tulemus kehv
          14. Oskust võtta algajana ette spetsialistide poolt välja töötatud projekt, mitte oma tarkusega midagi kokku keerama hakata. (Visaton.com)
          15. Bassbox pro, või mõne muu tarkvara väga hea kasutamise oskus

[quote=JussKimber]Minu muusika stiili jaoks on subwoofer kindlalt ja see mul välja vaadatud juba!
          selline siis :
          http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=45&id3=2985
          [quote]

Juttu vaadates jääb mulje vanusest 13-14, sellest eeldan, et aretis läheks tuppa?
          Alpine toodab autoaudiot, nii ka sinu poolt valitud element on autosse mõelud. Tubaseks kasutamiseks on Visatonil ja Audesel hulgim taskukohase hinnaga väga häid elemente.

[quote=JussKimber]Siis võibolla ka mingi helikõlar tavaline ? [quote]

Enam ei saa midagi aru!
          Nii palju siis minu poolt, kes teab see täiendab/parandab.

Teemaalgatajale, jõudu tööle!

Lisan veel vihje Ohmi seaduse selgeks tegemisele

Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

[quote=roomet][quote=JussKimber]Nii tahan siis sellist asja küsida !
            Et kui ma tahan korralikku kõlarit ehitada mis mul selleks vaja on ? [quote]

Loen siin ja muigan, ambitsioonid on suured muidugi, see on hea. Asjast ei jaga halligi, aga tahab ehitada korraliku kõlari.

Eelpool ütles ainpaasalu kõgu tõe näkku ära, aga lihtsat täiendan natuke.

Tõenäoliselt meist kõik alustasid “jamade kokku keeramisega”, loota, et hakkad kõlareid ehitama ja kohe tuleb jube korralik, on kohatu.
            Vähemalt esimene projekt läheb laias laastus aia taha.

Aga, mida on vaja, et ehitada korralik kõlar:
            Korralikku kõlakasti (va. OB – kõlalaud)
            Väga head elemendi/elementide valikut
            Õigesti arvutatud ja kokku pandud filtrit/filtreid

Korraliku kastisti ehitamiseks vajalik:
            1. Materjal - vineer või MDF vms. Soovitavalt 21 +mm paksune
            2. Ketassaag (soovitavalt koos vastava alusega)
            3. Ülafrees (augud ja faasid)
            4. Akudrell + korralik puuride komplekt
            5. Töötuba, garaaz vms.
            6. Lihvimismasin, saab ka klotsi ja liivapaberiga

7. PVA, kruvid või pitskruvid
            8. *2-komponendiline autopahtel (kui tegid kruvidega, siis kruviaukude täitmiseks)
            9. Viimistluspahtel, sobib ka pehmem kui autopahtel
            10. Muud viimistlusmaherjalid (värv, soppn, peits, lakk, mistra , mis iganes)
            Nüüd on lihtne osa läbi.

11. Kannatust, kannatust ja külma närvi
            12. Teadmisi ja oskusi, kogemusi
            13. Aega, kiirustades on tulemus kehv
            14. Oskust võtta algajana ette spetsialistide poolt välja töötatud projekt, mitte oma tarkusega midagi kokku keerama hakata. (Visaton.com)
            15. Bassbox pro, või mõne muu tarkvara väga hea kasutamise oskus

[quote=JussKimber]Minu muusika stiili jaoks on subwoofer kindlalt ja see mul välja vaadatud juba!
            selline siis :
            http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=45&id3=2985[quote]

Juttu vaadates jääb mulje vanusest 13-14, sellest eeldan, et aretis läheks tuppa?
            Alpine toodab autoaudiot, nii ka sinu poolt valitud element on autosse mõelud. Tubaseks kasutamiseks on Visatonil ja Audesel hulgim taskukohase hinnaga väga häid elemente.

[quote=JussKimber]Siis võibolla ka mingi helikõlar tavaline ?

Enam ei saa midagi aru!
            Nii palju siis minu poolt, kes teab see täiendab/parandab.

Teemaalgatajale, jõudu tööle!

Lisan veel vihje Ohmi seaduse selgeks tegemisele
            Selle teksti eest väga tänan ja hakkan kohe asja uurima !

Comment

Esmalt postitatud ainpaasalu poolt
              filtrit tegema
              Ütle, kas on kasutusel ka digitaalfiltrid?
              Selline libisev FFT.
              Lõikad sagedust kuidas tahad ja paned uuesti ajaks kokku.
              Sellest oli kunagi Eesti Raadios juttu aga siis arvutid ei jõudnud.

Comment

Minu meelest on kõlariehitus kõrgem kunst, pead ikka väga täpselt teadma, mida tahad ja kuidas soovitud elemente omavahel integreerida. Et tuleks hea tulemus, selleks peab sagedusvahemik 20-20000 Hz olema jagatud kolmeks diapasooniks. Või tahad nii, et bass paneb ikka täiega ja kõrged ka natuke piiksuvad, vahepeal ei ole nagu midagi. Saagimisel tuleks kindlasti kasutada juhtlatte ja muid tööohutusnõudeid täita ja kõike täpselt teha, sealjuures teravate relvadega. Lugupidada ka millimeetrist, ah mis see on, pool centi siia sinna. Lembit abol on ilmunud huvitavat kirjandust, viimati "Koduelektroonika, kus on ka pisut filtritest kirjas ja üldpõhimõtetest, et hiljme siis minna rohkem sügavuti. Aga muidu on üks hiiglama hea raamat "Akustika ja helitehnika"
                Mida punk on liitnud, ärgu Tisko lahutagu

Comment

See on autoelement ei oska küll öelda mis häält ta teeb nii autos kui toas.
                  Ja üldse on see free-air element, selle elemendi koht on sedaankerega auto mütsiriiulil vmt.
                  Maailm oleks puhas ja süüta
                  kui poleks õllejogurtit
                  - Õ.Õ.

Comment

se kólar on sul seal veits halb....
                    sa vóiksid osta selle ...http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=&id3=547
                    ja materjaal oleks paks 15mm
                    ja vineer .!
                    ja kindlasti óige vóim...
                    350 w rms vóim....

Comment

Seleta vähe, mis kõlarit sa ehitada soovid nüüd, kas subwoofrit või põrandakõlareid või riiulikõlareid või veel mõni muu variant?

Bassikõlari valik on tõesti natuke kehva sul, aga ca 900 kroonise elemendi eelarvega saab Visatoni'lt märksa parema elemndi.

Toas pole ka 350w rms võimsusega midagi teha, tuba ja auto on 2 väga erinevat helikeskkonda.

Kui oled natuke järele mõelnud ja tarkust juurde kogunud, siis võin sind abistada kasti mõõtude ja filtri arvutamisel. Jõudu.

Comment

Working...
                      X