Teade

Collapse
No announcement yet.

esikõlarid Visatoni valjukatega (projekt ; )

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Nii. Arvutasin nüüd kaua igasuguste programmidega neid filtreid, et ikka veelparemaks saaks.
    Arvutasin siis endaarust ideaalse filtri, tegin valmis ja kuulasin - ikkagi kõlas esimene variant (ehk tavaline siis 1. järku) paremini.
    Vaikselt hakksin arvama, et ei saagi rohkem neist kõlaritest välja pigistada.
    Aga sai. Ja asja sai nii (lihtsalt), et vaatasin Visatoni kodulehelt neid kitte. Vaatasin välja sellise kiti, mis oleks kõige sarnasem minu projektiga (selleks kitiks oli (minuarust) CT MAIN 100). Ja tegin selle filtri. Peale seda hakkas kõlar selliseid helisid "välja andma" mida ta varem kunagi välja polnud andnud... väga ilusaid helisid. Kuulates on selline tunne et justkui üks kõlar oleks tuppa juurde tulnud
    Hullult rahul olen (praegu, sest "never say never" ).

    Comment


      #32
      Kuram, kui tegid täpselt sama filtri, siis oleks nagu kõhklus hetkel sees, et keskmiste üleminek kõrgeteks(ehk siis lõikesagedusel oleks nagu pisuke lohk sees, samas on üldsound sellisel juhul rahulikum ja mahedam.
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

      Comment


        #33
        Päris täpipealt muidugi ei teinud. Aga põhimõtteliselt küll. 2 juppi erinevad.
        8,2uF asemel on 10uF.
        Ja takisti kõrge ees on 3,3 oomi, mitte 4,7. KUIGI, mul on tunne et see võiks ikkagi 4,7 olla. Või koguni veelsuurem. Selle viimase asja katsetan ma lähiajal ära (äkki läheb veelparemaks ).

        Mis puutub sellese et "sound on mahe", siis nii täpselt ongi... eelnevaga võrreldes mahedaks see sound läkski... ja peale see et tuli muidugi juurde sagedusi, mida varem üldse ei kuulda polnud.

        Comment

        Working...
        X