Teade

Collapse
No announcement yet.

Stuudiomonitorid ja voolumüra

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Stuudiomonitorid ja voolumüra

Tere kõigile!

Selline mure vaevab mind, et minu uutes stuudiomonitorites on sees mingi pinin ja loodan äkki siin foorumist abi saada!
    Täpsemalt siis sai soetatud kahed uued stuudiomonitorid ja woofer - kõikides sees sama monotoonne sumin/pinin. Seda, et tegu oleks praakidega ja kõigil kolmel eraldi aktiivsetel kõlaritel sama defekt oleks, uskuda ei tahaks! Kõik juhtmed on balanseeritud ning sai proovitud kõlareid ka siis kui kõik ümbritsevad elektriseadmed on välja lülitatud ning kõlaritesse sisendit ei lähe - ikka sama pinin. Tuttavat kes ostis sarnase tehnika umbes aasta või paar tagasi ja elab minu läheduses, vaevab sama mure, temalgi kõlarid juba esimesest päevast samamoodi pinisenud kuid temal pisut vaiksemini kui minul.
    Sai siis pähe võetud, et probleem on siinkandi elektris!?!? Seejärel sai soetatud erinevaid pikendusjuhtmeid, mis pidid voolumüra vähendama kuid nendest polnud ka midagi kasu.
    Peale pisikest konsulteerimist vanaisaga arvasime, et sellist probleemi saab lahendada kondensaatoriga, mida otsides ma ka siia lehele sattusin.

Kui kellegil on olnud varem sarnast probleemi või kui keegi miskit tarka selle pika jutu peale kosta oskab, siis ehk aitab välja

Vs: Stuudiomonitorid ja voolumüra

vaata seda teemat, mul sama jama. lõpuks loobusin, muusika tegemisel
    nagunii kuulab kõvemini ja siis see võrgumüra ei sega. kuulamiseks
    kasutan juba mõnda aega lampvõimu...

Comment

Kuna olen selle poole pealt, mis kõlarisse sissepoole jääb suhteliselt võhik, siis peale selle teema läbi lugemist kahjuks ei saanud ma pooltest asjadest aru. Kuid kuna kõlarid otse pakist ja kõik sama müra teevad, ei saa ju tegemist olla defektiga. Kas siis saab süüdistada halba elektrid ja võibolla ebaefektiivset maandust ning kuidas seda saaks ise parandada?
      PS! Ühest muusikapoest samamoodi abi küsides selgus, et viga peab olema lihtsalt elektris kuna nemad proovisid täpselt samu kõlareid enda poes ja neil sellist müra välja ei ajanud!

Comment

Mis isenditega tegu on?Mõtlen tootjat ning mudelinumbrit.Seejärel võiks juba ehk ühtteist oletama hakata.
        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Peale aparaadi nimetamise jätad ka kõik muu olulise mainimata!
          Kas pinin on ikka 50Hz võrgumüra (nimetaks siis pigem urinaks )
          Kas müra muutub volüümi reguleerides (mingi nupp on ikka neil?)
          Kas müra tuleb ikka valjukast või piniseb hoopis toitetrafo?

Poemüüjad ei kuule sellepärast seda pininat, et seal taustamüra suurem.

Comment

Tegu on M-Audio Studiophile BX8a Deluxe monitoridega ja BX10s woofriga. Volüümi reguleerides müra tugevus ei muutu, tegu on aktiivmonitoridega seega on nupp. Müra tuleb ikka kõlarist ja seda, kas tegu on ikka 50Hz-ise võrgumüraga ei oska ma kahjuks öelda ja raske on urinal ja pininal vahet teha kuigi mina ütleks, et tegu siiski pigem pinina kui urinaga.

Comment

Kas kogu komplekt on ühe maandusega pikenduse küljes ? Kui ei ole, siis pane. Sealtsamast pikendusest toidad ka tehnikat. Kui on nii et iga asi saab "lähimast seinapesast", siis võibki piniseda. Maandus ei pea minema "vastu maad" vaid piisab kui eri seadmetel on need koos.
              Kas signaalijuhtmed on balansseeritud (XLR) või mitte ? Kui pikad ?

Comment

Esmalt postitatud marley poolt
                muusika tegemisel nagunii kuulab kõvemini
                Vale jutt ... Offtopic pisut, aga loogiliselt mõeldes kuulavad muusikud just vaiksemini, et ka kõige väiksemaid heli ebasobivusi märgata ... eriti monitor-kõlaritega ...
                Estonian SPL & Sound
                @gargru

Comment

Mul on olnud juhus kus häirivat pirinat läbi võrgutoite tekitasid päevavalguslambid mis toidetud samast faasist. Täpsemalt starterid lampides. Pead ei anna aga võisid olla veneaegsed lambid/starterid.
                  Tavaliselt põlesid alati lambid enne kui tehnikat kasutama hakati ning häire päritolu jäi selgusetuks, kord aga sattus keegi kogemata mürade otsimise käigus tulede lülitile vastu minema ning koos valgusega kadus ka müra . Seejärel panime lambid taas põlema ning keerasime välja juba süttinud lampidel starterid ning oligi käes!
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

Comment

M-Audio techsupport väidab,et selline susin(kui see taoliselt kuulda on,võrgumüra on hum) on normaalne!
                    Siin on väheke asjast lugeda.Tõeline jura minuarust kui ikka reference asjad nii peavad toimima.Arvan,et tegu lihtsalt ebakvaliteetse kõrgsagedusvõimendiosaga mille omamürad on suured.Aitab ilmselt kogu kõrgsagedusvõimendi mooduli väljavahetamine millegi parema vastu.Kaasfoorumlane marley on sellise anomaaliga samuti kokku puutunud - olen seda isegi kuulamas käinud.Vaatamata igasuguste katsetele montaazi/komponente modifitseerida.Ilmselt on juba võimendid ise juba crap-id.IMHO
                    PS.Mul kodus sündimonitoridena Defender Mercury 60 -ed.Saan aru,et need susisevad
                    veidike(mängimise ajal ei häiri ning kuulda on vaid signaali puudumisel) aga andke andeks - hind on ka vastav!
                    viimati muutis kasutaja maaalune; 22 m 2009, 11:33.

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                      Kas kogu komplekt on ühe maandusega pikenduse küljes ? Kui ei ole, siis pane. Sealtsamast pikendusest toidad ka tehnikat. Kui on nii et iga asi saab "lähimast seinapesast", siis võibki piniseda. Maandus ei pea minema "vastu maad" vaid piisab kui eri seadmetel on need koos.
                      Kas signaalijuhtmed on balansseeritud (XLR) või mitte ? Kui pikad ?
                      Kogu komplekt on ühe maandusega pikenduse küljes. Kõik signaaljuhtmed on balansseeritud, juba enne mainisin, et isegi kui kõlarisse pole mingit sisendit siis teevad sama häält, seega pole viga juhtmetes ega nende pikkuses!

Comment

Mingi selline sahin või susin on tõepoolest andestatav ning võibolla "normaalne", kuid see mis minu kõlaritest tuleb pole enam lihtsalt sahin.

Igatahes, saan täna mingilt tuttavalt mingi kondensaatoriubina mida kuhugi vahele panna ning annan Teile teada kas sellest on abi ning kui on siis juba täpsemalt sellest vidinast!

Comment

Kui sõber "kaane" maha keerab võiks teha sisemusest mõned fotod.Pean siis silmas trükkplaadist,võimendi osast jmt.Ehk saab samuti kamba peale tuletada midagi.Kui just sõbra "imekonde" ei aita.

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt
                            Kui sõber "kaane" maha keerab võiks teha sisemusest mõned fotod.Pean siis silmas trükkplaadist,võimendi osast jmt.Ehk saab samuti kamba peale tuletada midagi.Kui just sõbra "imekonde" ei aita.
                            Jep, nagu arvasin sellest tolku polnud! Tegu oli mingi kondensaatoriga mis käis kõlari sisse mineva helijuhtme vahele - ilmselgelt vale koht kust mingit viga otsida!
                            Tegelikult ei tahaks sinna maale väga minna, et ise mingied modifikatsioone monitoridele tegema hakata ning arvan siiski, et probleemiks on mittepiisav maandus.
                            Seega mõtlesin, et võiks proovida spetsiaalselt kõlaritele lisamaanduse toomist. Lisaks leidsin siit foorumist juttu tähtmaandusest ja nagu ma aru sain siis seda kasutatakse vältimaks parasiitseid tagasisidesi toite kaudu maajuhtmes tekkivate pingelangude tõttu.
                            Igatahes enne kui midagi ette võtan plaanin kõlarid viia kuhugi kus veendun kas probleem võib olla maanduses!

Comment

maandusest ei ole kasu, minu lõplik diagnoos oli, et:

- aktiivfiltrites on kehvad opampid (ja ehk ka skeemilahendus ja montaazh)
                              - lõppvõimud sisisevad ka ise piisavalt ja pole ka kivivõimudest just parimad
                              - võimalik, et tegu on ka osaliselt kehvade passiivelementidega
                              olulistes võimendusastmetes
                              - võiks olla toroidtrafo kasutusel

ühesõnaga, m-audio enda kalad. aga, nagu öeldud, muusika miksimisel
                              ja kuulamisel on päris suur vahe. miksimiseks kõlbavad küll, pikaks
                              kuulamiseks kindlasti mitte. egas keegi kodus PA süsteemiga ka muusikat
                              kuula, kui just hädavajalik pole (-;

Comment

Working...
                              X