Mida see õigupoolest maakeeli tähendab? Mis vahe on kõlaritel mille tundlikkus on 86dB ja 90dB? Milliseid erinevusi nõuavad need võimendilt mis neid toidab? Kui võimsuselt samad kuid erineva tundlikkusega kõlarid sama võimu järele panna siis milles avaldub inimkõrva jaoks erinevus?
Teade
Collapse
No announcement yet.
Tundlikkus?
Collapse
X
-
Vs: Tundlikkus?
Esmalt postitatud luuletaja pooltMis vahe on kõlaritel mille tundlikkus on 86dB ja 90dB?
Kui elementide tasandil vaadata, siis kesk- ja kõrgsagedus elemendid on juba ehitusest tingitult suurema tundlikkusega, mistõttu võivad nad väiksema võimsusega (ja suurema takistusega) olla kui bassikas.
-
Ehk siis väiksema tundlikkusega kõlar ei pruugi oma helikvaliteedilt ega detailsuselt ja muudelt "ilusatelt omadustelt" sugugi kehvem olla, lihtsalt vajab suuremat võimsust korralikuks esituseks? Teistpidi võttes, kas järeldus on õige, et kui mul on näiteks suht väikese võimsusega võim siis peaksin sinna juurde vaatama suurema tundlikkusega kõlareid?
Comment
-
Esmalt postitatud luuletaja pooltEhk siis väiksema tundlikkusega kõlar ei pruugi oma helikvaliteedilt ega detailsuselt ja muudelt "ilusatelt omadustelt" sugugi kehvem olla, lihtsalt vajab suuremat võimsust korralikuks esituseks?
Täpselt nii ta on.
Teistpidi võttes, kas järeldus on õige, et kui mul on näiteks suht väikese võimsusega võim siis peaksin sinna juurde vaatama suurema tundlikkusega kõlareid?
Comment
-
Minu arutlused ja küsimused lihtsalt pärit valiku tegemise dilemmast: võim annab 55w kanalisse, kõlarivalik aga selline et kas 90dB/130w/200w Jamo kõlarid või 86dB/75w/100w Audese kõlarid (hind neil üks). Siis ongi jama majas, ühel tundlikkus parem, teine aga võimsuselt jõukohasem. Mis ma nüüd siis tegema pean??
Comment
-
Veel huvitava tähelepaneku tegin muu maailma helifoorumeid lugedes. Tihti märgitakse et alla 90dB tundlikkusega kõlar pole üldse midagi väärt jne. Samas, vaadates erinevate tootjate pakutavaid kõlareid siis pea kõigi valikus leiab ka ~85...86dB kõlareid, ja mitte odavamast otsast vaid paarihinnaga ca 30 tuhat jne. So, where is the catch? Sest ma ei usu päriselt et näiteks Dali insenerid on 3000kroonise kõlari puhul hakkama saanud 90dB kõlariga aga 30 000 krooni eest seda enam teha ei suuda?
Ja siis veel selline küsimus, et öeldakse et kui nö nuppu lõpupoole keerata siis hakkab moonutama. Kui 86dB kõlar vajab sama helivaljuse saavutamiseks oluliselt kaugemale kruttimist kui 90dB kõlar kas see siis tähendab ka seda et 86dB kõlareid valjuks keerates hakkab nö varem moonutama?
Comment
Comment