Teade

Collapse
No announcement yet.

Korralike 5.1 kõlarite ja ressiiveri valimine, juhe koos

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Korralike 5.1 kõlarite ja ressiiveri valimine, juhe koos

Lisaks ka oma 2 senti...

Esmalt postitatud Marek050 poolt
    Ühinen samuti eelkõnelejatega ning soovitaks pigem laiatarbekaubast suurema ringiga mööda kõndida. Yamahade heli (jätame autoraha maksvad tipud välja) ei istu mulle isiklikult mitte kui kuidagi; ääretult plekine, sünteetiline ning elutu.
    Esiteks (ärge saage valesti aru - ma pole mingi Yamaha omanik või fänn) on see paljuski maitseküsimus. Paljudele inimestele meeldibki selline analüütiline heli ja nii mõnigi lausa põlastab sellist "sooja ja musikaalset" soundi, pidades seda mudaseks ja/või vigade maskeerimiseks.

Teiseks, kui kogu eelarve on 30 000.- siis võiks ressi hind moodustada sealt selline 30...40 % (9000...12 000.-) ja ma julgeks küll väita, et selle raha eest pakuvad ka Yamaha ning Pioneer juba korraliku kaupa.
    http://www.soundshop.ee/index.php?ac...details&id=383

Kolmandaks, teemaalgatajal tasub meeles pidada, et see siin on heas mõttes kitsa seltskonna erialane foorum. Ja tüüpiline ning paratamatu on, et sellistes seltskondades (nagu ka ntx. sügavuti minevad arvuti- ja automehed) väga mainstream stuffi ei sallita. Sellega tuleks soovitusi lugedes alati arvestada

paratamatult ei suuda ka 30 000.- maksev kodukino võim endast kolm korda vähem maksvat stereovõimu üle mängida.
    Pardon me, aga ma nimetaks seda väidet veidi jaburaks, eriti kui me räägime sama firma toodangust. Kui üks firma suudab toota 10 000.- maksvat head stereovõimu, siis oskab ta seda know-how'd ära kasutada ka oma kõrgema seeria resiiverite juures (eriti arvestades tänapäeval aktuaalset standardiseerimist ja unifitseerimist, mis lausa EELDAB sarmade komponentide ja lahenduste kasutamist erinevates toodetes).

Loomulikult ei mahu hea stereoosa 5000.- maksva ressi sisse, kuid kui räägime 5-kohalistest hindadest, siis on juba asi kindlasti teine. Kui me võrdleme omavahel 5000.- ja 12000.- ressi, ongi nende suurim vahe võimendites (seda tõestab ka nende resside suuruse ja kaalu vahe). Kõik see lisaelektroonika (upscaling jne.) ei maksa tänapäeval palju.
    Ntx. NAD vist tunnistas avalikult, et kasutab ühe oma ressimudeli sees mingit kindlat stereovõimu...

3000-5000. krooni eest leiab turult juba vägagi korraliku ning head heli tegeva kasutatud (või ka vanakooli) stereovõimu ning tulemus on kohe kindlasti pea kordades parem kui hirmkalli kodukino ressi ostmisel, mis muusika kuulamiseks ikkagi ei sobi.
    Nojah... oman ise ntx. Sony FA3ES-i (mida võib kindlasti pidada korralikuks stereovõimuks) ja Marantz SR-5000 (mis on pigem entry level kui hirmkallis) ja nende heli vahe on väga minimaalne. Isegi see vahe on arvatavasti otsitud. Olen kindel et pimetestis ei teeks ma üldse vahet...

Niiet väidaks küll, et teemaalgataja võib julgelt endale korraliku ressi osta ilma et ta muusika kuulamises midagi kaotaks. Isegi kui see ress Yamaha on.

Kuid kindlasti on Denon, Onkyo ja NAD väga head alternatiivid.

õigupoolest on nad kõik selles hinnaklassis küllaltki sarnased, vahe tuleb sisse karakteris ning iseloomus
    Täpselt. Vahed on üsna väikesed.

Mis puudutab helikaarti, siis jah, kui mängida ka soovida, pole Creative X-Fi'le suurt alternatiivi. Võib-olla vaid Auzentech'i ja Asuse kallimad seeriad.

Comment

nii palju kui olen märganud,on yamaha vastu häält tõstnud need,kes temaga muusikat püüavad kuulata.väga võimalik,et kallid mudelid sobivad mõlemale-nii filmihelile kui muusikale,kuid nn laiatarbe seaded on kinovõimendid ja mõeldud siiski ainult helitausta jaoks.ja selleks on nad väga head.
      kes paneb rõhku muusikale,see ostku stereovõimendi.

Comment

"Huvitav oli mõte kasutada eraldi stereovõimu muusika jaoks."

Kui ikka korralikud esikõlarid siis on see variant, mu meelest parim hinna/kvaliteedi suhe.

Sest kui 4500.- stereo, mängib üle 10500.- ressi (isiklik kogemus)...
        siis 5k eest Yamaha/Onkyo ress + 10k est stereovõim... seda kooslust 15k maksev ress ei löö. Eriti Denoni ja Maranzi puhul, kus nimi maksab rohkem kui näiteks Nad-i, Onkyo puhul. (endal kõigi eelpool nimetatud kaubamärkide produkte olnud - lemmikud Maranz ja NAD)

Kui siiski kallima ressi peale minna siis tuleks hoolsalt ülevaateid lugeda.
        Just et stereo puhul muusikaeelistused, ressi kõlaga sobiksid. No näiteks Marantz on tüüpiliselt pehmema kõlaga (hea rahulik vokaali kuulata), Onkyo on selline teravan, kuivem (keelpillid päris hääd), jne...
        Edu valikul.
        -

Comment

30K eelarvet on piisav põhjus, et kasvõi Tallinnasse sõita.
          Noorel Tehnikul Järve Selveris näiteks suisa kolm kuulamistuba olemas, kus erinevaid resse/kõlle proovida saab.

Comment

Pardon me, aga ma nimetaks seda väidet veidi jaburaks, eriti kui me räägime sama firma toodangust. Kui üks firma suudab toota 10 000.- maksvat head stereovõimu, siis oskab ta seda know-how'd ära kasutada ka oma kõrgema seeria resiiverite juures (eriti arvestades tänapäeval aktuaalset standardiseerimist ja unifitseerimist, mis lausa EELDAB sarmade komponentide ja lahenduste kasutamist erinevates toodetes).
            Loomulikult ei mahu hea stereoosa 5000.- maksva ressi sisse, kuid kui räägime 5-kohalistest hindadest, siis on juba asi kindlasti teine. Kui me võrdleme omavahel 5000.- ja 12000.- ressi, ongi nende suurim vahe võimendites (seda tõestab ka nende resside suuruse ja kaalu vahe). Kõik see lisaelektroonika (upscaling jne.) ei maksa tänapäeval palju.
            Ntx. NAD vist tunnistas avalikult, et kasutab ühe oma ressimudeli sees mingit kindlat stereovõimu...
            Küsimus on selles, et stereovõim on loodud esitama muusikat ning tegema seda võimalikult hästi ning naturaalselt. Kodukinovõim on võimendi, mis on loodud tekitama ruumilist heli ning saama viimase tekitamisega ääretult hästi ning efektselt hakkama; muusika adekvaatne esitamine on vaid boonud, ent kohe kindlasti mitte prioriteet number üks. Seda näitab paraku vägagi edukalt ka pidev trend, millest tingituna on paljude suurfirmade nimistust täielikult kadunud selline leiutis nagu "stereovõimendi", asendudes all in one package´tega.
            Kui nüüd laskuda firmade nagu Denon ning Marantz tootevalikusse, siis võib silmaga konstanteerida vägagi muret tegevat fakti, mis tunduks justkui igasugusele loogilisele loogikale vastu rääkivat: nimelt jääb kallima kodukinovõimendi ning stereovõimendi hinnalipik täpsellt nii 100 000 piirimaile tiksuma. Vägagi utoopiline oleks sellest järeldada, et nüüd antud kodukinovõimu seest täpselt sama tehnika leida võib, millest tingituna kaoks antud stereovõimendi soetamise mõte absoluutselt ära - vastasel korral oleks ilmselt tegu aasta rumalaima investeeringuga nr.1. Ent turgu jätkub, nagu eksisteerib endiselt ka rahvast, kes silmagi pilgutama 300 000.- pelgalt Accuphase lõppvõimule kulutavad. Ning teevad nad seda ilmselgelt vägagi läbimõeldult, sest vastasel juhul võiksid nad endale antud summa eest tervelt kaks vägagi high-end kodukino võimu osta. Muidugi ei ole sellised äärmused head, ent mis ma sellega öelda tahan, et antud koolkond veel täiesti eksisteerib ning seda kohe kindlasti mitte ilma põhjuseta.

Nojah... oman ise ntx. Sony FA3ES-i (mida võib kindlasti pidada korralikuks stereovõimuks) ja Marantz SR-5000 (mis on pigem entry level kui hirmkallis) ja nende heli vahe on väga minimaalne. Isegi see vahe on arvatavasti otsitud. Olen kindel et pimetestis ei teeks ma üldse vahet...
            Antud Sony võimu kahjuks küll kuulama sattunud pole, ent olen enamgi kui kindel, et tegu on vägagi kvaliteetse ning hea võimendiga; viimase Sony poolseks garantiiks peaks ka ES´i märgistus nime lõpus olema. See, et kahe viimase vahe minimaalne on, ei tahaks aga kohe kuidagi uskuda; samas tuleb muidugi ka nentida, et see vägagi otseselt kuulamisruumist, allikast, tehnikast ning muidugi ka kuulajast endast sõltuv on. Endal on vägagi otsene võrdlusmoment olemas Marantz PM-7200´ga, mis kujutab endast kohe kindlasti keskmisest korralikumat ning võib öelda isegi et vägagi head a-klassi stereovõimu ning tee mis tahad, ent mitte mingi valemiga ei suuda antud kodukinoressiiver antud Marantzi sterovõimu mitte üheski aspektis üle mängida. Samas on jällegi vastupidised lood Technicsi a-klassi odavama otsa stereovõimuga (hinnaklass ilmselt ca.3000-5000 krooni uuena 10+ aastat tagasi)- kõik oleneb hinnaklassist ning konkreetsest tehnikast, ent see näide on hetkel hea kinnitus, et alati ei pruugi odavaima otsa stereovõim keskmisest korralikumat kodukinoressi üle mängia, ent sealt maalt edasi tulevad paraku suured käärid. Küsimus on selles, kui head heli suudab kodukinovõimendi tekitada ning endast välja võluda, ent ühe korraliku stereovõimu vastu ei saa paraku ükski kodukinovõim. Teine huvitav võrdlusmoment on Denon AVR-3805´ga, mis oli kohe kindlasti kolm-neli aastat tagasi üks Denoni kodukinovõimude lipulaevu hinnalipikuga üle 30 000.- ning jällegi tuleb nentida, et iga tõsisemgi uuena 10 000.- maksev stereovõim suudab stereos märksa paremat heli välja võluda. See on paratamatus; küsimus on selles, kui head heli suudab kodukinovõimendi stereo tasandil tekitada, ent isegi parima tahtmise juures ei suuda viimased kaks võistelda, kui teemaks tuleb muusika. Teine oluline küsimus on muidugi otstarbekus, sest väga paljudel juhtudel on tegemist lihtsalt juuksekarva innuka tükeldamisega, sest tähtsaim komponent nimega kõrv ei taha võidujooksuga kohe kuidagi kaasa minna; ning kõik see vajab aega ning palju-palju kuulamist.

Niiet väidaks küll, et teemaalgataja võib julgelt endale korraliku ressi osta ilma et ta muusika kuulamises midagi kaotaks. Isegi kui see ress Yamaha on.
            Seda kohe kindlasti, antud hinnaklass on juba selline, kus otseselt millegi väga mööda panna ei õnnestu ning kahtlemata on tulemus üle keskmise hea.
            Tuleb lihtsalt leida see oma ning kaaluda erinevaid ning paljusid variante; sealjuures vägagi tõsiselt ka kodukinoressi ning stereovõimu kooslust, sest pikemas perspektiivis on tegu kohe kindlasti parima võimaliku lahendusega, kuid see ei välista, et teised ka teised lahendused toimida ei võiks. Yamaha poole pealt ei soovi ma samuti kohe kindlasti mitte viimast vankumatult maha teha, ent paraku tundub ta Eesti turul hetkel vägagi ülehinnatud olevat, millest tingituna tasuks tõsiselt ka teisi alternatiive kaaluda. Samuti on selle Yamu heliga lood nagu nad on, kellele meeldib, kellele mitte. Mina teda isiklikult endale koju ei ostaks, sest minu kõrvale ta musikaalse koha pealt ei sobi. Samas on kordades rohkem rahvast, kes täiesti vastupidist väidab - seega kõik on subjektiivne, tuleb lihtsalt usaldada enda kõrvu. Kui soovid head kompromissi, siis soovitaksin vaadata pigem Denoni poole; kui paned rohkem rõhku muusikale, siis piiluksin Marantzi tootevalikut. Yamaha ei tee halbu võimendeid, vastupidiselt võib ka antud brändi alt vägagi kvaliteetse kraami leida; küsimus on pigem isiklikus maitses ning konkreetses hinnaklassis. Minu sõnum on see, et peale Yamaha leidub ka teisi ning seejures vägagi kompetentseid brände, mille tootevalikuga tasuks kohe kindlasti tutvuda.Lisame veel juurde muidugi ka Onkyo ja NAD´i ning lõppkokkuvõtteks on valik päris kirev, kuid ennekõike tuleb lihtsalt aega varuda ning kuulata ja siis uuesti kuulata. Ilmselgelt ei saa siingi rusikareegliga välja ilmuda ning pikem üldistamine ei oleks kohe kuidagi teemakohane; pärleid leiab igast nurgast; mõnest nurgast leiab neid lihtsalt rohkem, kui teisest.

Edu valikuga!
            viimati muutis kasutaja Marek050; 25 m 2009, 01:18.

Comment

Esmalt postitatud Lunatic poolt
              Subwoofer üldse välja jätta oli teine huvitav mõte. Iseasi kas minu soovitud hinnaklassi jäävad riiulikõlarid piisavalt bassi annavad filmiefektide jaoks.
              kodukino puhul subw. ära jätmine ei ole kindlasti hea mõte, sest 5.1 filmidel ju eraldi kanal LFE. musa puhul muidugi bassikas pigem rikub heli. mina soovitaks võtta ikkagi suured esikõllid (vist tahtsid rokki kuulata, siis võiks olla ikka vähemalt 8'' bassielemendiga) ja siis mingid riiulikõllid tagumisteks.

Comment

soovitan ARCAM avr 350 .http://www.hifi-highend.ee/view.php?id=13 .

Comment

Esmalt postitatud jaansan poolt
                  Arvustused kiidavad küll selle heli. Hind aga üsna kõrge.

Comment

vaatasin veelkord teemat algusest peale.esialgu paistab välja ainult üks soov-komplekt peab olema kallim kui sõpradel-sugulastel.kui see on nii,siis miks mitte sellest lähtudagi.kallis hind tagab üldjuhul seadme kvaliteedi,kuid mitte alati heli kvaliteedi.
                    niipalju kui kirjandusest läbi on käinud,siis tõelised melomaanid alustavad ikkagi ruumi akustikast,ja kui see on korras,siis suudab ka kordades odavam komplekt imesid teha.kui aga akustika on nagu meie majanduskasv,siis aitab ainult seadmetel hinnasiltie pealekleepimine-las kõik vaatavad ja kadestavad kui asine inimene ma olen ja mida kõike suudan endale lubada.

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt
                      vaatasin veelkord teemat algusest peale.esialgu paistab välja ainult üks soov-komplekt peab olema kallim kui sõpradel-sugulastel.kui see on nii,siis miks mitte sellest lähtudagi.kallis hind tagab üldjuhul seadme kvaliteedi,kuid mitte alati heli kvaliteedi.
                      niipalju kui kirjandusest läbi on käinud,siis tõelised melomaanid alustavad ikkagi ruumi akustikast,ja kui see on korras,siis suudab ka kordades odavam komplekt imesid teha.kui aga akustika on nagu meie majanduskasv,siis aitab ainult seadmetel hinnasiltie pealekleepimine-las kõik vaatavad ja kadestavad kui asine inimene ma olen ja mida kõike suudan endale lubada.
                      Komplekti hinna pakkusin üsna suvaliselt ja märkisin ära ülemise otsa mille oleksin nõus kulutama kui asi seda väärt on. Pole ka selline tegelane kes pidevalt viitsib asju osta ja siis maha ärida ja jälle uue osta, nii et seetõttu olen nõus vajadusel üle keskmise kulutama. Ruumi akustikaga ma hetkel tegelema ei kavatse hakata. Oma majas võib selliste asjadega tegeleda. Üleöö ei kavatse nii suureks audiofiiliks hakata, et kohe korterit modifitseerima hakkan kus ei pruugi mõne aasta pärast enam elada. Üritan leida praegusi tingimusi arvestades parima lahenduse. Kui ruumi akustika paraneb saab ju asi ainult veel paremaks minna

Comment

mina soovitaks sul küll kõigepealt teha endale selgeks oma ootused.
                        kas film või muusika?seni kui muusikasalvestused formaadis 5.1(7.1)praktiliselt puuduvad,on lootusetu oodata sellisest võimendist mingit head tulemust.
                        seega muusika jaoks jäägu stereosüsteem.
                        teiseks-kas muusika enda,või ümbruse jaoks?kui endale,siis piisab kvaliteetsest kuni 10W süsteemist(ja just siin panna rõhk kvaliteedile) kui aga meeldib muusikat kõigile lasta,siis tuleb rõhk panna võimsusele.kvaliteet ei mängi mingit rolli,sest punni põhja keerates hakavad nad kõik moonutama.
                        5.1 (ja 7.1)süsteemid jäägu ikkagi filmitaustaks ja sellise ostmisel võiks arvestada kahe nõudega-plastkastid hakavad plärisema.ja seega tuleks neid vältida.
                        ja võimendil olgu kõlarite iseseadistuv režiim.muidu on väga raske kõlareid täpselt välja häälestada.

Comment

veel jäi ütlemata,et kui puudub selline filmivaatamise eriruum,siis on 7.1 süsteem asjatu kulutus.piisab täiesti ka 5.1.

Comment

Teemaalgataja mainis, et ei viitsi süsteeme pidevalt vahetada, seega ikkagi 7.1 ja TDS MA dekoodrid (bluray jaoks).
                            7.1 süsteemil veel üks eelis: kui esikõlaritel bi-wiring võimalus, saab tagumised surround kanalid keerata bi-amp seadesse (ress peaks loomulikult võimalust toetama) ning panna eraldi kanalid toitma madalaid ning kõrgeid sagedusi. Sel juhul annab kuulata täitsa nauditavat kahe kanali stereot. Eeldusel, et ress ja kõlarid päris hinnaskaala alumisest otsast ei ole.

Comment

18-20m2 on standartne elutuba,ja kui võtame standartse elutoa mööbli siis on seal 7.1 süsteemi praktiliselt võimatu normaalselt käima saada.seepärast ka soovitus kasutada 5.1 süsteemi

Comment

Seda ma räägingi, et 7.1 süsteemi kaks vaba kanalit saab panna teenima 5.1 süsteemi (ja ka 2.0 süsteemi) huve.

Comment

Working...
                                X