Teade

Collapse
No announcement yet.

Korralike 5.1 kõlarite ja ressiiveri valimine, juhe koos

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Korralike 5.1 kõlarite ja ressiiveri valimine, juhe koos

muidugi saab.aga see teeks asja enamus inimestele väga keeruliseks.ja kuidas inimene sel juhul käitub?ta lihtsalt lööb käega ja jätab nii nagu on.
    pärast aga kirub,et näe see firma (või mudel) ei kõlba kuhugi.

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt
      mina soovitaks sul küll kõigepealt teha endale selgeks oma ootused.
      kas film või muusika?seni kui muusikasalvestused formaadis 5.1(7.1)praktiliselt puuduvad,on lootusetu oodata sellisest võimendist mingit head tulemust.
      seega muusika jaoks jäägu stereosüsteem.
      teiseks-kas muusika enda,või ümbruse jaoks?kui endale,siis piisab kvaliteetsest kuni 10W süsteemist(ja just siin panna rõhk kvaliteedile) kui aga meeldib muusikat kõigile lasta,siis tuleb rõhk panna võimsusele.kvaliteet ei mängi mingit rolli,sest punni põhja keerates hakavad nad kõik moonutama.
      5.1 (ja 7.1)süsteemid jäägu ikkagi filmitaustaks ja sellise ostmisel võiks arvestada kahe nõudega-plastkastid hakavad plärisema.ja seega tuleks neid vältida.
      ja võimendil olgu kõlarite iseseadistuv režiim.muidu on väga raske kõlareid täpselt välja häälestada.
      Püüad liiga agressiivselt oma kinnisideed peale suruda. Lugedes arvustusi kus heade helisüsteemidega harjunud mehed testivad tänapäeva ressiivereid muusika kuulamisel ja kiidavad, et super siis kahtlen kas ikka nii hull asi on. Tavakodaniku jaoks on üks korralik ressiiver kindlasti piisav nii filmide kui ka muusika jaoks.

Võimsust pole ma kunagi taga ajanud. Huvitab ainult helikvaliteet. Panin teema alguses üsna täpselt paika mida soovin. 5.1 süsteem millega jääksin hetke soove ja võimalusi arvestades rahule

Ise tegelen arvutiäriga ja kuigi mul on omal väga kindlad nõudmised enda arvutile suudan ilma mingi probleemita pakkuda ükskõik kellele tema soovidele vastava komplekti. Helisüsteemi teemat uurides olen hakanud veelgi paremini aru saama mida tunnevad inimesed kes arvuteid hästi ei tunne, aga üritavad head asja osta. Palju on müügimehi kes segast juttu räägivad ja ei suuda inimese soovidega arvestada. Siiski kui inimene on asjatundja, siis tema juttu analüüsides saab vähemalt natuke targemaks.

Comment

kahju,kui asi liiga agreessiivselt mõjus.lihtsalt eriala mul selline,kuhu inimesed ainult probleemidega pöörduvad.
        ja kõige rohkem kaebavad just 7.1 omanikud.ja kui lähed vaatama,et milles asi,siis mõni ei raatsi korralike kõlareid osta.mõnel pole see üldse võimalik võimalik,sest toas on ka mööbel ja need seitse kõlarit ei mahu lihtsalt kuhugi ära.ka välja häälestada on võimatu,sest mõni kõlar jääb kapi otsa,mõni laua alla,diivani taha,mõni kuhugi kardina taha.kuidas sa häälestad?lõpuks lüüakse asjale käega ja lihtsalt lepitakse olukorraga.ja milleks sellist süsteemi kasutatakse? mõni rikam pensinär kuulab läbi selle ainult päevauudisi,koolipoiss aga mingit omapärast"pakusaagimis" muusikat.
        aga kas tasus siis osta sellist süsteemi?ja kui küsid et mis ostsid.siis on vastus praktiliselt üks:soovitati kui parimat.
        milleks selline "parim",kui temast rõõmu mingit pole?
        seepärast olen alati kõigile soovitanud,enne kui minna ostma,tuleb kirja panna oma nõuded ja ootused asjale:mida kuulad,kuidas kuulad,millised tuled ja viled peavad peal olema jne.ja muidugi peamine-kas ta tuppa mahub.
        kõige rumalam on ostmisel lähtuda ainult kahest kriteeriumiststa see,see on parim.ja osta see,see on odavaim

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt
          kahju,kui asi liiga agreessiivselt mõjus.lihtsalt eriala mul selline,kuhu inimesed ainult probleemidega pöörduvad.
          ja kõige rohkem kaebavad just 7.1 omanikud.ja kui lähed vaatama,et milles asi,siis mõni ei raatsi korralike kõlareid osta.mõnel pole see üldse võimalik võimalik,sest toas on ka mööbel ja need seitse kõlarit ei mahu lihtsalt kuhugi ära.ka välja häälestada on võimatu,sest mõni kõlar jääb kapi otsa,mõni laua alla,diivani taha,mõni kuhugi kardina taha.kuidas sa häälestad?lõpuks lüüakse asjale käega ja lihtsalt lepitakse olukorraga.ja milleks sellist süsteemi kasutatakse? mõni rikam pensinär kuulab läbi selle ainult päevauudisi,koolipoiss aga mingit omapärast"pakusaagimis" muusikat.
          aga kas tasus siis osta sellist süsteemi?ja kui küsid et mis ostsid.siis on vastus praktiliselt üks:soovitati kui parimat.
          milleks selline "parim",kui temast rõõmu mingit pole?
          seepärast olen alati kõigile soovitanud,enne kui minna ostma,tuleb kirja panna oma nõuded ja ootused asjale:mida kuulad,kuidas kuulad,millised tuled ja viled peavad peal olema jne.ja muidugi peamine-kas ta tuppa mahub.
          kõige rumalam on ostmisel lähtuda ainult kahest kriteeriumiststa see,see on parim.ja osta see,see on odavaim
          Olen asja üsna täpselt kirja ja paika pannud siin teemas

Comment

Konkreetselt, minu kui asjaarmastaja soovitus:
            Ressiiver maksumusega mitte alla 10 000.- Sellega on tagatud elementaarne kvaliteet.
            Ressiiveri omadused:
            *7.1 soovituslik
            *kõik uuemad dekoodrid (DTS HD, DTS MA). Bluray teeb võidukäiku ning sellist saundi, kui tuleb bluray plaadi pealt (MA = Master Audio = filmi pakkimata helitaust) ei tahaks küll kaotsi lasta minna.
            *HDMI 1.3a versioon. Suuremad ülekandekiirused.
            *bi - amp. Võimaldab ühele esikõlarile ühendada taha 2 kanalit. Kõlar peab olema bi - wiring võimeline, st. nelja kaabliterminaliga (kaks plussi, kaks miinust)
            *video skaleerimine kuni 1080p resolutsioonini (või vähemalt bitstriimimine).
            *1080/24p toetus (kaadrisagedus 24 kaadrit sekundis, nagu suures kinos)
            *automaathäälestus eraldi mikrofoniga.
            *pre-out väljundid, kui tulevikus tahad siiski eraldi stereo(võimisiganes)võimu lisada.
            *4/8 oomi valikuvõimalus. Väga paljud tootjad pakuvad 6 oomise takistusega kõlareid.

Kõlaritega asi keerulisem, arvestades sinu eluruumi, siis vähemalt esikõlarid võiksid olla kolmeribalised ning võimalikult madalalt algava sageduskarakteristikuga. Ning pakitud võiksid olla puit-, mitte MDF kasti.

Comment

Asi ei ole kellegi kinnisides vaid lihtsalt soovis, sama raha eest parimat saada.

Lisks on enamusel siinsetest foorumlastest, no.1 ikkagi stereo. Sest filmi/mänguhelid segatakse puhtalt nii kokku, et "äge" oleks.
              Mis kasu Hi-End süsteemist kui:
              Audi S8 kihutamise taustaks, lastakse helik mingit täispööretel Peugeoti mootorit;
              pumpüssist rindu tulistatud kaskadöör, lendab mütsatusega vastu seina - mütsatus on lisatub hiljem helisepa poolt, rääkimata sellest, et paarkümmend grammi tina ei viska 90 kilost meest kuhugi;
              vene "pahalased" räägivad omavahel kohutavalt puises vene keeles;
              jne...

Samuti mis kasu sest Bi-ampingust kui tõesti - sellise pisikese ja piiratud paigutustega ruumis, mängib ruumi ise väga palju.

"Tänapäeva" resiivritest - see ei ole arvutustehnika, kus 10a vanune tehnika on vanaraud - seda siis võimenduse poolelt. Kui on ikkagi ~20k.- letihinnaga võim, mis on 20a vana siis uus 10k.- ress, sellele stereos vastu ei saa.
              (kuigi kui seal otsas ripuvad mingid odavad Yamahad/Pioneerid siis ei pruugi omanik sellest aru saada)

Kuid jutu kokkuvõtteks osta see, mis meeldib - kui ise rahul ei ole siis kiitvatest ülevaadetest pole kasu.

Edit to "linni" - kes täna teeb puitkastiga kõlareid? Mõni üksik teeb vineerist, üejäänud korralikumad MDF, hullemad saepuruplaat või plastmass.
              -

Comment

(kuigi kui seal otsas ripuvad mingid odavad Yamahad/Pioneerid siis ei pruugi omanik sellest aru saada)

http://www.eisa.eu/eisa/awards/2007-2008
                EISA parim põrandakõlar: Yamaha SOAVO

Kui autor ütles, et vaatab filme ning sekka kuulab ka muusikat, siis stereovõimu väljareklaamimine ainuvõimaliku lahendusena on pehmelt üteldes ebapädev.

Ärge solvuge, aga kohati meenutab siinne foorum mõnede tegelaste heietusi sellest, kui hea auto on 15 aastat vana Audi ning mingi riisikotiga ei nõustuks nemad iialgi sõitma. Olgu või tegemist uue Honda Legendiga näiteks.
                Ning paralleele tuues võiks üldistada ka selle foorumi sisu: kui autor küsib vastust tehtele 2 + 2, siis enamus vastuseid on stiilis: aga 2*2 on parem? aga miks mitte 3*2-2?

Edit to "linni" - kes täna teeb puitkastiga kõlareid? Mõni üksik teeb vineerist, üejäänud korralikumad MDF, hullemad saepuruplaat või plastmass.

Minu mingid odavad Yamahad on tammevineerist.

Comment

Kindlasti peaks ressil olema pre-out väljundid - nii saab esikölarite jaoks kasutada eraldi kvaliteetset stereo löppvöimu (vöi siis kahte monoblokki). 10000.- hinnaklassis on päris paljudel ressidel pre-out olemas. Tegelikult isiklikult tunnen puudust just odava otsa ressidest, millel oleks pre-out - nii saaks filmidele ruumiheli, samas ei kannataks kuidagi stereoesitus, kui esikölaritele korralik vöim on ning perspektiivis vöiks 5000.- ressi hooleks jätta vaid DSP rolli ning löppvöimenduse jätta aparaatide hooleks, mis vaid selleks möeldud. Selline lahendus, kus 10000.- hinnaklassis ressile on stereo jaoks eraldi löppvöim ühendatud, on hästi toimiv.

Muidugi, kui filme vaadatakse ainult arvutist, vöib tegelikult ressiiveri üldse ära jätta ja osta korralik 5.1 helikaart ning 3 stereovöimu - nt. stuudio löppvöimu, mis on helikvaliteedilt tingimata korralikud ja samas hinnalt üsna soodsad, alates sealt kusagilt 100€ kandist. Hind on odav 1 cm paksuse harjatud alumiiniumist esipaneeli, kullatud nuppude, siniste LED-ide ja muude kellade-vilede arvelt, see-eest saad balansseeritud sisendid, klippimisindikaatorid (elementaarne vidin, mida kohtab harva, va vanad vene aparaadid, kus see ülekoormustulukese aliase all tuntud), helikvaliteedi ja töö- ning lollikindluse. CD/vinüüli/raadio jaoks saab kasutada esikölarite vöimu jaoks passiivset "eelvöimu", mis koosneb sisendivalitsast ja helitugevuse regulaatorist - muidugi vöib selle teha ka keerulisema, 6-kanaliga.

Bi-ampimine - reaalselt on sellest kasu vaid siis kui kölaritest filtrid välja visata ja kasutada aktiivseid Linkwitz-Riley filtreid vöi digitaalseid FIR filtreid. Ei ole päris kindel, kas 10000.- ress sellise filterdamise teemaga hakkama saab...

Kölarid, eriti esikölarid, tingimata nii head kui vähegi vöimalik. Kui peavad olema riiulikölarid, siis vöib möelda ka selle peale, et kasutada ühe asemel kahte (väiksemat) bassikölarit stereos (bassikölarid ressi esikölarite pre-outi vöi pre-out'i puudumisel kasutada bassikate high-level in sisendit) ja LFE kanal saata esikölaritesse. Firmadest soovitaks jällegi Wharfedale'i, mis jätsid peris hea mulje, muidugi Audes, Dali jt. Isiklikult olen küll kölarite suhtes isetegemise fänn, kas siis möni kit kokku laduda vöi täiesti nullist ehitada - ise ehitades on bang-for-buck suhe parem kui poest ostes, lisaks saab just sellise viimistuse nagu ise tahad.
                  Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esmalt postitatud linni poolt

Minu mingid odavad Yamahad on tammevineerist.
                    Pigem on nad tammespooniga kaetud MDF-ist.
                    Ära samuti solvu, aga sinu postituste järgi tundub, et kuna Sina oled Yamaha komplekti omanik, siis keegi ei tohi seda marki kahtluse alla seada või muid alternatiive kaaluda

EDIT: ka teemasse paar kopikat.
                    Endale soetasin Denon 3802 kodukinoressiiveri samuti eeldades, et sellel võiks muusikaesitusega kõik tip-top olla. Enne seda oli kasutusel NAD stereoressiiver. Esimesed päevad kuulamist aga tõid teadmise, et heli tuleb küll, aga muusikast olen ilma jäänud. Sestap algasid lõppvõimendi otsingud. Esiteks sain kasutaja Tehnofriigiga kaubale ühe DIY Gainclone võimendi osas. IMHO seniajani parim võimendi, mida kuulnud olen. Kuna see aga tekitas kerget müra kõlaritesse, siis mõne aja jooksul muutus see häirivaks. Nüüdne Linn LK280 päris nii detailne ja elav pole, samas pole ka millegi üle kurta.
                    Võimendite vahe ongi selline, et paari minuti kuulamisega vahet ei tee. Kulub päevi, kui mitte nädalaid, et märgata nüansside erinevust. Ja kui korra maik suus on, siis kehvema heliga enam leppida ei taha
                    viimati muutis kasutaja Chime; 25 m 2009, 15:03.

Comment

Esmalt postitatud Chime poolt
                      Pigem on nad tammespooniga kaetud MDF-ist.
                      Ära samuti solvu, aga sinu postituste järgi tundub, et kuna Sina oled Yamaha komplekti omanik, siis keegi ei tohi seda marki kahtluse alla seada või muid alternatiive kaaluda
                      MDF on ikka päris optimistlik, ise ei välistaks saepuruplaati
                      (Vaata ka: http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...irmak%F5lareid )

Üldiselt on nii, et kui kogu kuulamiskogemus piirdub ühe Yamaha laiatarbe komplektiga, ega siis ei oskagi muud soovitada. (ei saa aga aru, miks siis peab üldse suu lahti tegema)

Et päris teemast välja ei läheks:
                      1. Keskmise hinnaklassi 5.1 ress (jumala eest, kas või yamu )
                      2. Korralik stereovõimendi, mille ülesandeks siis ainult muusika esitamine. (siin võiks kuulata suurema kogemuste pagasiga inimeste soovitusi ja laiatarbe krapi kõrvale jätta)
                      3. Kuna ruum pisemat sorti ja nagu alguses mainiti-mööblit täis, siis 5.1 on maksimum ja ei ole mõtet sel teemal edasi arutleda.
                      4. Milleks soovitada mingei 8" bassikaga torne kui oli selgelt öeldud, et tuppa mahuvad vaid riiulikastid. Seega Audesed, lisaks on eelpool veel tootjaid ära märgitud.
                      Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Esmalt postitatud Chime poolt
                        Endale soetasin Denon 3802 kodukinoressiiveri samuti eeldades, et sellel võiks muusikaesitusega kõik tip-top olla. Enne seda oli kasutusel NAD stereoressiiver. Esimesed päevad kuulamist aga tõid teadmise, et heli tuleb küll, aga muusikast olen ilma jäänud. Sestap algasid lõppvõimendi otsingud. Esiteks sain kasutaja Tehnofriigiga kaubale ühe DIY Gainclone võimendi osas. IMHO seniajani parim võimendi, mida kuulnud olen. Kuna see aga tekitas kerget müra kõlaritesse, siis mõne aja jooksul muutus see häirivaks. Nüüdne Linn LK280 päris nii detailne ja elav pole, samas pole ka millegi üle kurta.
                        Võimendite vahe ongi selline, et paari minuti kuulamisega vahet ei tee. Kulub päevi, kui mitte nädalaid, et märgata nüansside erinevust. Ja kui korra maik suus on, siis kehvema heliga enam leppida ei taha
                        Olen hakanud vaatama Marantzi toodangu poole. SR7002 näiteks. Kõik mis tema kohta loen viitab sellele et sobib väga hästi filmide ja muusika jaoks. Olen 100% kindel et minusuguse jaoks kellel praegu üldse mingit maiku suus pole oleks see igatpidi superasi. Kui sellel ainult natuke madalam hind oleks. Kisub 15k kanti

Vahepeal tekkis üks omapärane küsimus ka. Hakkasin lähemalt uurima Wharfedale kõlarite valikut. Silma jäi Wharfedale Diamond 9.3 mille kohta palju positiivset juttu. Tuuakse välja et kõlavad suuremana kui nad on, st just see mida mul vaja on. Imelik on aga see et räägitakse et vajavad 50-70h "burn in". Küsimus miks peab kõlareid 50-70h kasutama enne kui nad oma õige kõla kätte saavad? Omanikud ütlesid et enne seda "burn in" perioodi läbi tegemist olid need kõlarid lausa halva heliga.

Comment

To:lunatic.Kuna tegeled tehnika müügiga ei tohiks olla raske endale selgeks teha, mida soovid.Summa on teada-niiet poodi kuulama.Mis meeldib osta ära.Vali nagu elukaaslast.Teiste maitsed on teiste maitsed.Saad ainult suure sõnamulina(loe teisi ostusoovide poleemikaid-tulemus=kahtlane).Usaldaksin Kreeklast.Alati väga argumenteeritud jutt.Head nautlemist!

Comment

Esmalt postitatud Lunatic poolt
                            Olen hakanud vaatama Marantzi toodangu poole. SR7002 näiteks. Kõik mis tema kohta loen viitab sellele et sobib väga hästi filmide ja muusika jaoks. Olen 100% kindel et minusuguse jaoks kellel praegu üldse mingit maiku suus pole oleks see igatpidi superasi. Kui sellel ainult natuke madalam hind oleks. Kisub 15k kanti

Vahepeal tekkis üks omapärane küsimus ka. Hakkasin lähemalt uurima Wharfedale kõlarite valikut. Silma jäi Wharfedale Diamond 9.3 mille kohta palju positiivset juttu. Tuuakse välja et kõlavad suuremana kui nad on, st just see mida mul vaja on. Imelik on aga see et räägitakse et vajavad 50-70h "burn in". Küsimus miks peab kõlareid 50-70h kasutama enne kui nad oma õige kõla kätte saavad? Omanikud ütlesid et enne seda "burn in" perioodi läbi tegemist olid need kõlarid lausa halva heliga.
                            See Marantzi jutt on juba mehejutt, siiski soovitan kaaluda stereovõimu lisamist.

Eks iga uus kõlar tahab sisse mängimist, ise asi kas seda peab nii kindlate tundidega määretlema. Tõenäoliselt avastad seda isegi, et kõlarite heli muutub ajaga, võrreldes algusega. (enamasti ja mõistliku kasutamise järel ikka positiivses suunas)
                            Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

[quote=Chime]Pigem on nad tammespooniga kaetud MDF-ist.

Ainult kõlarid Yamahad.
                              Kasti koostis: külg- ja tagaseinad vineer, ülemine ja alumine paneel MDF.

Comment

Esmalt postitatud roomet poolt
                                Üldiselt on nii, et kui kogu kuulamiskogemus piirdub ühe Yamaha laiatarbe komplektiga, ega siis ei oskagi muud soovitada. (ei saa aga aru, miks siis peab üldse suu lahti tegema)
                                No vot. Juba hakkabki pärleid lendama.
                                Võiks ka Klipschi kõlaritest jahuda, iseasi, kas see autorile tema 30 tuhandelise eelarve puhul huvi pakub.

Comment

Working...
                                X