Teade

Collapse
No announcement yet.

Korralike 5.1 kõlarite ja ressiiveri valimine, juhe koos

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Korralike 5.1 kõlarite ja ressiiveri valimine, juhe koos

Pärast väga põhjalikku uurimist olen jõudnud üsna lähedale sobivaima ressiiveri leidmisele. Valin Denoni, Marantzi ja Onkyo ressiiverite hulgast. Kõigil on Audyssey automaatne häälestus, mis minu jaoks oluline.

Marantzi kasuks räägib helikvaliteet, samuti on nad kõige kasutajasõbralikumad. Marantz SR5003 ning SR6003 ressiiveritel on praktiliselt kõik omadused mida soovin, kuid mitte kõik. Puudu on Audyssey Dynamic EQ ja Dynamic volume, mis ühtlustavad heli, kui ei soovi et järsud liiga valjud filmi heliefektid kapi ümber lükkavad. Samuti väga kasulikud hilisõhtusel ajal kui vaja kuulda juttu, aga ei taha et bass naabri üles ajab.

Denon AVR-2309 sisaldab kõiki neid Audyssey omadusi. Kahjuks on tal natuke kehvem helikvaliteet ja palju ebasõbralikum kasutajaliides.

Onkyo toodangu kohta kuulen palju kahte asja. Läheb kuumaks ja on kehvema tootekvaliteediga. Olen Onkyot seni ignoreerinud kuna mulle ei meeldinud see "kuum ja ebakvaliteene" jutt, aga siiski uurin igaks juhuks mida TX-SR706 kohta räägitakse.

EDIT: Üks Onkyo TX-SR706 arvustaja ütles selgelt välja. Ressiiver läheb väga kuumaks. Kuna ei tahaks riiulisse väikest ahju tekitada, eriti kui kõrvale lisada mõni muu kuumalt töötav asi nagu mängukonsool, siis Onkyo jääb ära.

Hetkel ei näe muud varianti kui Denon AVR-2309. Kõike arvesse võttes jään temaga arvatavasti kõige rohkem rahule. Isegi kui eksperdid Marantzi heli paremaks peavad siis minu kõrv ei pruugi sellest nagunii aru saada ja mitteükski ressiiver ei kõla minu toas samamoodi nagu kusagil testiruumis.

Niipalju veel et minu jaoks pole absoluutselt oluline mida mingi ressiiver videoga teeb. Ma pole selle kohta mittemidagi lugenud. Pildiga on mul juba kõik korras.
    viimati muutis kasutaja Lunatic; 26 m 2009, 21:28.

Comment

Esmalt postitatud antonio1 poolt
      Minu valik oleks vbla järgmine, arvestades küsija tingimustega:
      1. esikõlarid http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=738 4190-
      Kindlasti head kõlarid. Kahjuks mulle ei sobi kuna riiul 37cm kõrge ja need 39cm. Seetõttu vaatan hetkel:

Monitor Audio BR2 - väga kiidetud ja hea hinnaga
      http://audiovideopood.ee/index.php?l...&page=0&scid=3

Audes 105 - siin räägitakse neist head ja olen ka mõne positiivse arvustuse leidnud
      http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=27&id3=2529

Dali Ikon 1 - kallimad kui teised, aga ei leia üldse arvustusi
      http://audiovideopood.ee/index.php?l...&page=0&scid=3

Comment

Esmalt postitatud Lunatic poolt
        Pildiga on mul juba kõik korras.
        Nii arvasin minagi, kuniks ostsin bluray

Aga antud Denon on hea valik.

Comment

Esmalt postitatud linni poolt
          Nii arvasin minagi, kuniks ostsin bluray

Aga antud Denon on hea valik.
          No täpselt. Mida see ressiiver bluray videoga peaks tegema. Seda töödelda kohe kindlasti pole vaja. Video läheb töötlemata kujul televiisorisse ja valmis. Ressiiveri video töötlemise omadused rohkem aktuaalsed kui vaja mingit kehvat signaali upconvertida.

Comment

Onkyo toodangu kohta kuulen palju kahte asja. Läheb kuumaks ja on kehvema tootekvaliteediga. Olen Onkyot seni ignoreerinud kuna mulle ei meeldinud see "kuum ja ebakvaliteene" jutt, aga siiski uurin igaks juhuks mida TX-SR706 kohta räägitakse.

EDIT: Üks Onkyo TX-SR706 arvustaja ütles selgelt välja. Ressiiver läheb väga kuumaks. Kuna ei tahaks riiulisse väikest ahju tekitada, eriti kui kõrvale lisada mõni muu kuumalt töötav asi nagu mängukonsool, siis Onkyo jääb ära.
            Mida küll peetakse silmas ebakvaliteetsuse all - jääb mulle arusaamatuks.
            Paluks mõnda viidet, kus ilmneb, et ülejäänud väljavalitud asjad vähem sooja toodavad!
            Minu DIY blogi
            <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Ega ta bluray pildiga midagi teegi, küll aga heliga.
              HD Master Audiot (bluray standardheli, kui nii võib ütelda) antud isend dekodeerib.
              Kui kõrvutada CD mahtu 700 MB ja DVD mahtu 4,7 GB bluray 50 gigaga, siis on selge, milliseid võimalusi antud formaat lähitulevikus pakub. Näiteks bluray filmi vaadates avastad helipildis nüansse, mida tavaline DVD on võimetu edastama.

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
                Paluks mõnda viidet, kus ilmneb, et ülejäänud väljavalitud asjad vähem sooja toodavad!
                Ehituskvaliteet, pidavat tiba nigelam olema vähemalt oli Maatriksis selline arvamus Paulil ja Heikil, Kuigi väljast seda nagunii ei ütle ja helis ei ole ju vahet.
                Nad'i pole midagi pakkuda kunagi omasin odavat resiivrit ja see jättis soundi poolest hea mulje siis ise nagu usaldaks.

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
                  Onkyo ressiverid on ainsad mille kohta olen näinud arvustajaid eraldi ära märkimas et töötab kuumalt. Kahtlustan et üsna soojalt töötavad nad aga kõik, eriti võimsamad ressiiverid.

Ebakvaliteetsus on rohkem foorumites liikuv kõlakas ja olen ennast natuke mõttetult ära lasknud hirmutada. Tegelikult kuuleb sellist juttu siiski üsna vähe. Aga mis teha, ei saa 14k letti laduda kui endal samal ajal midagi kripeldab.

Comment

Esmalt postitatud linni poolt
                    Ega ta bluray pildiga midagi teegi, küll aga heliga.
                    HD Master Audiot (bluray standardheli, kui nii võib ütelda) antud isend dekodeerib.
                    Kui kõrvutada CD mahtu 700 MB ja DVD mahtu 4,7 GB bluray 50 gigaga, siis on selge, milliseid võimalusi antud formaat lähitulevikus pakub. Näiteks bluray filmi vaadates avastad helipildis nüansse, mida tavaline DVD on võimetu edastama.
                    Jah seda ma jälgisin et oleks olemas

Comment

Endal näiteks Onkyo 603 ja läheb kuumaks tõesti, kvaliteedi kohta ei saa midagi halba öelda - igati töötav ja ka visuaalselt soliidne aparat(õnneks saab sinise vol tulukese kustu panna ).
                      -

Comment

Selles väiksema numbriga Onkyo ülevaates on ka seest pildid. Minule ei ütle küll midagi, kuid saksad ütlevad hervoragend.

Ja siit leiate veel ülevaateid.
                        Minu DIY blogi
                        <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Onkyo ressiverid on ainsad mille kohta olen näinud arvustajaid eraldi ära märkimas et töötab kuumalt. Kahtlustan et üsna soojalt töötavad nad aga kõik, eriti võimsamad ressiiverid.

Ebakvaliteetsus on rohkem foorumites liikuv kõlakas ja olen ennast natuke mõttetult ära lasknud hirmutada. Tegelikult kuuleb sellist juttu siiski üsna vähe. Aga mis teha, ei saa 14k letti laduda kui endal samal ajal midagi kripeldab.
                          arcam avr 350 max tarbivus on 1200w . mida kõvemini kuulad , seda rohkem energiat tarbib . väikese koormuse juures ei lähe kuumaks .teised lähevad küll kuumaks , isegi denon .mul neid resiivereid olnud omajagu . lõpuks jäin pidama arcamil.olnud nii denon kui onkyo , denonilt siis viimane mudel 4308. soovitan ikkagi investeerida arcami .PS onkyod valmistatud kõik kilidemaal . denonid alats 3000 seeriast tehtud jaapanis .
                          viimati muutis kasutaja jaansan; 27 m 2009, 09:27.

Comment

Olen kõlarid samuti enam vähem välja valinud. Monitor Audio BR2 komplekt sobib mulle turul olevatest kõige paremini, arvestades minu soovitud hinnaklassi ja nõudmisi kõlarite mõõtudele. Vähe leiab inimesi kes nende kõlaritega rahul poleks.
                            http://www.monitoraudiousa.com/image...s/large/65.jpg

Nüüd tekkis küsimus, mis kaableid ja vidinaid vaja, et kõlarid Denon AVR-2309 ressiiveriga korrektselt ühendada. Mul puuduvad täielikult kogemused selles vallas. Praegu kasutan Creative 5.1 komplekti, mis muidugi oma lihtsalt ühendatavate kaablitega.

Helikaartidel on tavaliselt optiline SPDIF väljund, mida saab kasutada filmide ja muusika jaoks. Vaatasin et ressiiveril on optilisi sisendeid, aga mis kaabli nende kahe asja vahele pean ostma pole mul aimugi. Vajan ka analoogkaableid, et helikaardi analoogväljunditest arvutimängude surround heli ressiiverisse toimetada. Kas nende kaablite kvaliteet on väga oluline? Seni olen kasutanud üsna suvalisi.

Comment

vaata serigo'st juhtmeid, seal on suht sõbraliku hinnaga. Netipood on neil ka kui täpselt teada, mida vaja.

Comment

kuumaksminemisest seda, et mida soojem võimendi, seda parem
                                helikvaliteet (enamasti, va d-klassi digivõimendid). vaata foorumis
                                ringi ressid vs sterovõimendid, seal ilusti kirjas, et enamasti suurem
                                voolutarve võrdub parema kvaliteedi (ja ka ntx bassiga).
                                külmad on B-klassis töötavad elukad üldjuhul, A-klassi asjad
                                peavadki soojad olema.

kui ajad helikvaliteeti taga, siis stereoks (ja esikõlariteks) ntx Geneleci
                                aktiivmonitorid korraliku välise helikaardi taha, efektikõlarid (mis iganes
                                5.1, 7.1 vms) võib suht saast olla (subvoofer võiks siiski korralik olla).

kui sulle jutt imelik tundub, siis enamus helist moodustab nii või teisiti
                                normaalne stereo, igasugune x.x on moondatud lisand. st seda saasta-
                                surroundi võid panna mängima misiganes komplekti, eeldusel, et esikõlarid
                                on väga head. sinu pakutud raha eest saad korraliku 5-6k helikaardi,
                                5-7k/tk Geneleci monitorid, 6-7k supaka ja suvalised efektikõlarid,
                                aktiivsed või mõne ressiga. ja lõpuks kuulad nagunii ainult Geneleci
                                monitore, usu mind (-;.

(mul on käinud piisavalt külalisi, ja ntx filmivaatamine m-audio FW 410
                                + m-audio bx8a monitoridega on KÕIK külalised 2.x, 5.x või 7.x süsteemide
                                ja supakate omanikud punastama pannud -- ja Genelecidega võrreldes
                                on need bx8a-d saastad)

mis tähendab, et soovitaks nagu muud mõistlikumad mehed eespool:
                                investeeri esialgu STEREOsse see 30 k, pärast KINDLASTI ei kahetse.
                                ressid, mis midagi sarnast teevad, maksavad kõllideta 30k+.

ja vaata siin ringi -- nagu inglased ütlevad: olen liiga vaene, et sitta osta,
                                seepärast ostan kohe korraliku.

Genelec loudspeakers are designed for demanding professional, home and AV installation use.

Comment

Working...
                                X