Teade

Collapse
No announcement yet.

Korralike 5.1 kõlarite ja ressiiveri valimine, juhe koos

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Korralike 5.1 kõlarite ja ressiiveri valimine, juhe koos

Esmalt postitatud Lunatic poolt
    Olen kõlarid samuti enam vähem välja valinud. Monitor Audio BR2 komplekt sobib mulle turul olevatest kõige paremini, arvestades minu soovitud hinnaklassi ja nõudmisi kõlarite mõõtudele. Vähe leiab inimesi kes nende kõlaritega rahul poleks.
    http://www.monitoraudiousa.com/image...s/large/65.jpg
    kõlarite kohta positiivseid arvustusi lugedes võib kergesti hakatagi igasuguseid asju ette kujutama ja oledki "pilves" ning vastavasse usku pööratud. teisel pool seda "udu" ja hüpnotiseerivat juttu on aga reaalsus, mis on pigem selline, et vähe leiab inimesi, kelle kogemus ulatub turul olevatest valmiskõlaritest kaugemale.
    kui võrrelda üht poekõlarit teisega, siis muidugi võib teatud mudel olla teisest parem, kuid see parem asi ei pruugi olla parim valik.
    hästi valitud üksikosadest oskuslikult valmistatud kõlar on tase omaette.

eelarve on piisav, et üsna korralik kõlarikomplekt ehitada..

Comment

Esmalt postitatud antonio1 poolt
      vaata serigo'st juhtmeid, seal on suht sõbraliku hinnaga. Netipood on neil ka kui täpselt teada, mida vaja.
      See "sõbralik hind" tähendab antud juhul ka halba kvaliteeti. Läksin isegi ükskord õnge, või vähemalt tahtsin odava raha eest head asja saada.

Esmalt postitatud hipi poolt

Tasub kaaluda, Hipi on täitsa tuntud tegija siin foorumis.

Pilte tema töödest: (juttu küll pole, aga lihtsat inimest võlub pigem pilt)
      http://hipiaudiosgallery.fotopic.net/c1144064.html
      Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Milliseid kaableid?
        Mis teler kõigepealt? Kui HDMI in olemas, siis mina ühendaks asjad järgmiselt.
        Kõlarid ressiiveriga. Arvan, et 2*1,5 mm ristlõikega on maksimum. Audiofiilid soovitavad kindlasti selliseid: http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=1430.
        Minu arust asjatu priiskamine ja käivad ka tavalised vaskkaablid.
        Kaablite otstesse võid monteerida banaanpistikud, aga võid ka lihtsalt kõlarite/ressiiveri kaabliterminalide külge ühendada.
        Arvutist tooks nii heli kui ka pildi ressiiverisse. Ressiiverist viiks kompoti HDMI 1.3a kaudu telekasse. Telekast tooks heli optilise SPDIF kaudu ressiiverisse.
        Superhüperkalleid ning ka noname kaableid pole vaja kasutada.

Comment

Serigost ei pea ostma kõige odavamaid, ilma pakendita jubinaid. Seal on ka natuke paremaid asju. Neid kaabliteemasid on erinevates foorumites lahatud palju ja pikalt. Viimati lugesin kuskilt HDMI kaablite kohta käivat teemaarendust, tulemuseks jäi, et lühikeste vahemaade puhul pole kvaliteedis vahet, kas 100- eeki kaabel või 1000-.
          Neid päris peenikesi RCA-sid ma ise ka ei ostaks. Optiliste ja coaxiali puhul vist pole väga vahet kui kõige odavam välja jätta.

Comment

Esmalt postitatud hipi poolt
            kõlarite kohta positiivseid arvustusi lugedes võib kergesti hakatagi igasuguseid asju ette kujutama ja oledki "pilves" ning vastavasse usku pööratud. teisel pool seda "udu" ja hüpnotiseerivat juttu on aga reaalsus, mis on pigem selline, et vähe leiab inimesi, kelle kogemus ulatub turul olevatest valmiskõlaritest kaugemale.
            kui võrrelda üht poekõlarit teisega, siis muidugi võib teatud mudel olla teisest parem, kuid see parem asi ei pruugi olla parim valik.

Kahtlemata teed häid kõlareid. Kui stereokõlareid sooviksin siis arvatavasti telliks tõesti sinu käest. 5.1 süsteemi puhul otsustasin eelistada komplekti, mis mõeldud koos töötama. Sul on veel muidugi võimalus mind ümber veenda. Praegu hakkan alles helikaarti tellima.

Teemaarenduse huvides räägin natuke ka helikaardist mille välja valisin, ehk on tulevikus mõnel inimesel sellest kasu. Hetkel paistab sobivaim olevat Auzentech Prelude 7.1‏. Täpsemalt saab temast lugeda siin http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_prelude.php

Lühidalt ja lihtsalt kokku võttes on tegemist Creative X-Fi kivil baseeruva tootega, mis sobib hästi neile kes tahavad arvutit digitaalse kaabliga ressiiveriga ühendada. Helikaart konverdib siseselt igasuguse helisignaali ressiiveri digisisendile arusaadavaks, olgu see või arvutimängude surround heli. Creative enda toodetud helikaardid võimaldavad digitaalsest väljundist ainult stereoheli või filmide 5.1 heli ressiiverisse saata.

Comment

Ei saa mitte aru et kui inmene oskab häid stereokõlareid teha siis 5.1 ei oska teha ?

Comment

Esmalt postitatud linni poolt
                Milliseid kaableid?
                Mis teler kõigepealt? Kui HDMI in olemas, siis mina ühendaks asjad järgmiselt.
                Kõlarid ressiiveriga. Arvan, et 2*1,5 mm ristlõikega on maksimum. Audiofiilid soovitavad kindlasti selliseid: http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=1430.
                Minu arust asjatu priiskamine ja käivad ka tavalised vaskkaablid.
                Kaablite otstesse võid monteerida banaanpistikud, aga võid ka lihtsalt kõlarite/ressiiveri kaabliterminalide külge ühendada.
                Arvutist tooks nii heli kui ka pildi ressiiverisse. Ressiiverist viiks kompoti HDMI 1.3a kaudu telekasse. Telekast tooks heli optilise SPDIF kaudu ressiiverisse.
                Superhüperkalleid ning ka noname kaableid pole vaja kasutada.
                Hetkel huvitab mind kõige rohkem kõlarikaablite teema. Muud asjad olen endale selgeks teinud. Need banana plug'id paistsid kõige mõistlikum meetod kaablite ühendamiseks. Kui uurisin kõlarite ühendamise kohta sattusin õpetuse peale kus mehel oli kasutusel kaabel, mis nägi välja nagu oleks ristlõige 3-4mm. Kas ma reaalselt ka kuulamisel vahet teen kas kõlarid on ühendatud ühe või teise kaabliga?

Comment

Kas ma reaalselt ka kuulamisel vahet teen kas kõlarid on ühendatud ühe või teise kaabliga?
                  Antud situatsioonis ei tee mingit vahet.

Comment

... oli kasutusel kaabel, mis nägi välja nagu oleks ristlõige 3-4mm.
                    Odavamad läbipaistva rüüga kaablid näevad parajad köied välja küll.
                    http://noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=112&id3=1510

Ise panin küll QED (visuaalne aspekt oli tähtis), aga Audiosound vist müüs suht korralikku ja taskukohast Klotz kaablit.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt
                      Ei saa mitte aru et kui inimene oskab häid stereokõlareid teha siis 5.1 ei oska teha ?
                      Mul pole aimugi. Pildigaleriis paistsid põhiliselt suured stereokõlarid. Kuna olen kogenematu ja hipi tehtud riiulikõlareid kasutavate 5.1 komplekide kohta mul kusagilt midagi lugeda pole võimalik, siis saad isegi aru et olen natuke ettevaatlik. Isegi kui neid korra kusagil kuulata saan, ei ütle see mulle midagi selle kohta kuidas nad minu kodus kõlama hakkavad. Kui stereokõlareid sooviksin siis see poleks nii suur investeering, et ei võiks katsetada.

Monitor Audio BR2 komplekt on niivõrd populaarne ja palju arvustatud et saab suhteliselt adekvaatset infot nende omaduste kohta. Lisaks professionaalsetele arvustajatele on arvamust avaldanud palju erinevaid inimesi, mõned targemad, mõned samasugused nagu mina.

Comment

Esmalt postitatud linni poolt
                        Odavamad läbipaistva rüüga kaablid näevad parajad köied välja küll.
                        http://noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=112&id3=1510

Ise panin küll QED (visuaalne aspekt oli tähtis), aga Audiosound vist müüs suht korralikku ja taskukohast Klotz kaablit.
                        Valin siis arvatavasti samuti QED valikust kuna kaabel jääb osaliselt nähtavale ja võiks ilus välja näha.

Comment

Kahtlemata teed häid kõlareid. Kui stereokõlareid sooviksin siis arvatavasti telliks tõesti sinu käest. 5.1 süsteemi puhul otsustasin eelistada komplekti, mis mõeldud koos töötama. Sul on veel muidugi võimalus mind ümber veenda. Praegu hakkan alles helikaarti tellima.

Teemaarenduse huvides räägin natuke ka helikaardist mille välja valisin, ehk on tulevikus mõnel inimesel sellest kasu. Hetkel paistab sobivaim olevat Auzentech Prelude 7.1‏. Täpsemalt saab temast lugeda siin http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_prelude.php

Lühidalt ja lihtsalt kokku võttes on tegemist Creative X-Fi kivil baseeruva tootega, mis sobib hästi neile kes tahavad arvutit digitaalse kaabliga ressiiveriga ühendada. Helikaart konverdib siseselt igasuguse helisignaali ressiiveri digisisendile arusaadavaks, olgu see või arvutimängude surround heli. Creative enda toodetud helikaardid võimaldavad digitaalsest väljundist ainult stereoheli või filmide 5.1 heli ressiiverisse saata.
                          Vabandust, aga minu arust on asjad siin küll teistmoodi. Auzentech'i ostetakse ikkagi analoogosa pärast. Digitaalse väljundi puhul ei tohiks ülemäärast übervahet olla.
                          Ja muide tänapäevastel videokaartidel(!) on olemas juba HDMI 1.3 väljundid, millest on võimalik kõiksugu digitaalset 7.1 HD helimaterjali läbi ajada.
                          PS. Muide 5.1 kõllide ehitamine erineb küll tavalise stereopaari ehitamisest. Olen ise oma nahal läbi elanud - ning hetkel isegi mingid filtriosad on kokku tinutamata ning katsetan ikka veel komponente, kui aega on. Kuue või rohkema kõlli puhul tuleb valmis olla suuremaks õppetööks ning suuremateks kompromissideks.
                          Minu DIY blogi
                          <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
                            Vabandust, aga minu arust on asjad siin küll teistmoodi. Auzentech'i ostetakse ikkagi analoogosa pärast. Digitaalse väljundi puhul ei tohiks ülemäärast übervahet olla.
                            Ja muide tänapäevastel videokaartidel(!) on olemas juba HDMI 1.3 väljundid, millest on võimalik kõiksugu digitaalset 7.1 HD helimaterjali läbi ajada.
                            PS. Muide 5.1 kõllide ehitamine erineb küll tavalise stereopaari ehitamisest. Olen ise oma nahal läbi elanud - ning hetkel isegi mingid filtriosad on kokku tinutamata ning katsetan ikka veel komponente, kui aega on. Kuue või rohkema kõlli puhul tuleb valmis olla suuremaks õppetööks ning suuremateks kompromissideks.
                            Olgu selle analoogosaga kuidas on, minul on vaja helikaardilt kahte asja. Digitaalset väljundit mis ühe kaabliga kõik arvuti helid ressiiverisse viib, kuna ei taha kaablipundart mis 5.1 analoogühenduse puhul vaja läheb. Ja Creative X-Fi kivi EAX 5.0 toega arvutimängude jaoks. Hetkel turul olevatest toodetest sisaldab neid kahte omadust ainult kaks kaarti. Eelpool mainitud Auzentech Prelude ja nüüd nende äsja ilmunud uus toode Auzentech Forte.

Videokaartidest tean nii mõndagi :P Kuna huvitavad arvutimängud vahetan kaarte suhteliselt tihti ja seda peavalu nüüd küll vaja pole, et pean iga kord muretsema, mis kvaliteediga kaart on et sealt normaalse heli saab. Helikaart on mul aga olnud arvutis juba kuus aastat sama. Too Auzentechi kaart peab järgmised kuus aastat vähemalt kui mitte rohkem ja saan samas suvalisi videokaarte edasi kasutada.

Comment

Niisiis SPDIF (optiline või koaksiaal) väljundist ei lähe läbi üle 5.1 helid ehk tulevate formaatide (ntx Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio) tuge helikaardil pole. Kui sa analoogis vedama ei hakka kaableid, siis pole sellel Auzentechil mingit mõtet. Selle helikaardi eelised on analoogosas. Selgemalt ma enam ei oska kirjutada.

/edit varem juba öeldi välja :
                              Esmalt postitatud forint poolt
                              DTS tuleb ilusti mööda coaxi ja optilist. Dolby TrueHD ja DTS-HD jaoks on aga küll ainukene varjant HDMI.
                              PS. See kõvatamise maik on ikkagi tugevalt teemal küljes. Võiks ju korra ära proovida mõne HDMIga videokaardi - võib-olla sellest audio jaoks piisab. Ja seda kõike ainult ühe kaabliga. Kui neid kaarte nii tihti vahetatkse, siis võiks valida järgmise ka HDMI ühendusega ning Auzentechi ostmata jätta, kuna selle kaardi headest omadustest nagunii aru ei saa.
                              Minu DIY blogi
                              <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Tean neid asju ja pole maininud, et hetkel arvutist Dolby TrueHD'd kätte tahaks saada. Hoopis arvutimängude heli tahan kätte saada. Selgemalt ma enam ei oska kirjutada

Praegu pole plaanis videokaarti osta. Ostan helisüsteemi nagu näed. Kõvatamine on sinu enda kujutluses. Ostan asju endale mitte teistele. Seetõttu ka põhjalik uurimine. Muidu võiksin ju poest Pioneeri ära tuua kui kellegi ees keksida tahaksin.

Comment

Working...
                                X