Teade

Collapse
No announcement yet.

heli summutamine heliga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

heli summutamine heliga

kas keegi oskab seletada kuidas toimub heli summutamine heliga.
    , et kui kusagil mingi asi pidevalt undab(tehas)
    saadetakse "vastulained"
    ..tulemus peaks olema täielik vaikus.
    ..millalgi aasta alguses lehest lugesin.

kui mul igast mikreid arvuteid ja võime ja muud kola lademeis kas ma saaks ise kah midagi analoogset teha...?
    arvuti teeb seda mida sa tal käsid teha, mitte seda mida sa TAHAD, et ta teeks.

Sa pead tekitama täpselt samasuguse amplituudiga undamise, aga vastandfaasis ja selle siis maha mängima. Kui sa kuskilt 2 generaatorit leiad, võid ju proovida, päris vaikus vaevalt et saabub, aga targemaks saad ikka.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Kas kellegil kodus sellist asja on õnnestunud teha, ma olen proovinud, aga sittagi ei tule välja!

Comment

Kas kellegil kodus sellist asja on õnnestunud teha, ma olen proovinud, aga sittagi ei tule välja!
        On selline asi nagu 'room correction'. Sihuke firma nagu TACT küsib oma jubina eest mitukümmend tuhat raha. Arvutiga saad sama asja palju odavamalt teha. Praktikas on võimalik kõlarid seina äärde paigutada ja dsp-ga sein ära kaotada. Kusjuures mida lähemal 'segaja' kõllist on seda efektiivsemalt asi töötab. Otsi googlist.

Comment

ohoo.Päris hää mõte,MA sain asjast nii aru, et viskad mikri arvuti korpusesse, võinmendad seda heli vastandfaasis ja kõlli paned arvuti lähedale.Tulemuseks peaks tõesti heli summutama.Proovin ise kah ära.
          muusika on kuulamiseks

Comment

Muide heli peaks ka siis sumbuma kui yhendad kõlarid erinevalt.Olen enda s90-tega proovind.Mingi heli sealt tuleb nigunii aga suurem osa ikka sumbub.

Comment

= link=board=f12;num=1067084676;start=0#5 date=10/27/03 12:41:42]Muide heli peaks ka siis sumbuma kui yhendad kõlarid erinevalt.Olen enda s90-tega proovind.Mingi heli sealt tuleb nigunii aga suurem osa ikka sumbub.
              Igatahes kui bandpassis, isoparicus elemendid panna vastandis mängima, siis tymm lissalt kaob jääb ainult selline imelik heli mida saab pigem pötsumisex nimetada ja seda ka väga vaikselt!

Comment

Täielik summutamine toimub siis kui oled ise heliallika ja vastandfaasi kiirgava mölari vahel, keskel. Mujal on nõrgendus väiksem. Seega arvuti müra vähendamiseks mitte eriti sobiv moodus.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

... või kui müra allikas ja summuti on ühes punktis.
                  Aga siis on keeruline seda müra mõõta, et teda vastandfaasis välja kiirata...
                  Head susserdamist !

Comment

lõplike elementide meetod on võtmesõna, in english FEM. kuid see on peen värk ja odavam on heliallikas/vibreeriv ese akustiliste materjalidega summutada
                    KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Working...
                    X