Teade

Collapse
No announcement yet.

Soovitusi helisüsteemi valimiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Soovitusi helisüsteemi valimiseks

Plaanid nüüd niikaugelt, et kuna olemasolev tehnika muusika kuulamiseks ei rahulda ammu enam minu vajadusi ja nõudmisi, siis plaan soetada uus võimendi, kõlarid, cd-mängija, vinüülplaadimängija, mis hakkaksid sisustama ainult muusika kuulamiseks mõeldud umbes 15 ruutmeetrilist ruumi. Foorumi olen päris põhjalikult läbi kamminud, kuid ega kõigele kah vastust kohe leia. Siinkohal sooviksingi kuulda erinevaid nõuandeid nende valimisel..

Ainuke, millega enam-vähem selgus majas on kõlarid. Kuna uusi rahludavaid kõlareid osta ei jaksa, siis mõtlesin tellida need Intzult või Hipilt, kui hind enam-vähem talutav tuleb. Kuidas kellelgil kogemused on ja kas kellelgi ka negatiivseid kogemusi kõlarite tellimusel või on see siiski pigem kindla peale minek?

Teine küsimus on muidugi võimendi kohta Olen saanud aru, et kõlarite valikul peaks olema juba selge, millise võimendiga neid kuulama hakatakse? Peamine küsimus on aga muidugi see, kes osta nn. tavavõimendi või lampvõimedi. Lampvõimenditega puuduvad igasugused kogemused. Lampvõimendi kahjuks räägib ilmselt tema hind ja nn. hooldamisprobleem, et ei pruugi olla niivõrd töökindel. Igasugune abi siinkohal teretulnud. Ilmselt oleks ka võimendi ja cd mängija puhul taskukohasem pigem nö. 80-ndate tehnika kuna uued sama hinnaklassi "relvad" juba ülemõistuse kallid. Ka siinkohal kõik mõtted ja soovitused teretulnud. Kust aga oleks mõistlik sellist tehnikat soetada ning peamine-kuidas selles suures valikud orienteeruda? On võimalik kuskul lugeda ka vanema tehnika review-sid? Plaanis peamiselt kuulata rocki ja indiet ning asjade puldid pole olulised.

Viimane küsimus puudutab aga vinüülplaadimängijat, millega igasugused kogemused seni puuduvad. Nüüd olen niipalju nendega kokku puutunud, et täiesti lummatud sellest soojast ja nüansirikkast soundist. Siinkohal aga täiesti nõutu- kas eelistada uut või kasutatut? Kui palju üldse vinüülplaadimängija erinevusest sound sõltub ning miks siinkohal vanemat tehnikat eelistada? Algselt mõtlesin kindlasti soetada direct beltiga mängija, aga kas kodukasutuses on sellel oluline vahe? Vaatasin, et näiteks denonil kõik rihmülekandega mängijad..

Rahalises mõttes on raske mingeidkonkreetseid numbreid öelda, aga üle 10k ei tahaks/saaks ilmselt ühele jubinale küll kulutada. Ja ega kõike ei pea korraga ja kohe soetama kuna mingid asjad kodus muusikat ka praegu mängivad..

Suured tänud igasuguste vastuste eest!

Vs: Soovitusi helisüsteemi valimiseks

Enda väike tähelepanek, et sai ostetud sooja ja detailse võimule lisaks,
    soe ja detailne CD mängija. Tulemus oli jama - liiga ümar ja ilus heli.
    -

Comment

Mahukas teema ... kui vaid oskaks vastuseid anda, nõuandeid võib tulla nii, et asi läheb sinu jaoks ainult hullemaks

Ruumi ühele eesmärgile pühendamine annab juba lisavõimalusi kasvõi kõlarite tüübi suhtes, ruumi enda akustilisest kujundamisest rääkimata. See on sul suur pluss.
      Sellises olukorras tuleb kohe OB silme ette, mis tahab "hingamisruumi" saada ja mis mulle endale seetõttu eriti sobilik ei ole, samas ei ole ma suutnud unustada seda emotsiooni, mille hipi OB-kõlarid juba paar aastat tagasi jätsid. Selle kõla otsingul sai hiljuti onken'eid kuulatud, ning "midagi sellist" seal ka oli (need onkenid võivad muide saadaval olla). Tundub, et nii nagu miski ei asenda suurt mootorit, tuleb ka suur heli ainult suurtest kõlaritest.

Siinsetest kõlaritegijatest on positiivne kogemus hipi'ga kahest erinevast kaks-riba projektist. Minu teeks oli lasta temal koostada komponentide komplekt (mille koosmängu oli võimalik tema kastidega ka kuulata/hinnata) ja labase kirvetöö/kastiehituse tegin ise.

võim+kõlarid kombo kohta vast võib öelda, et üldjuhul lahjemad lampvõimud eeldavad jah veidi tundlikumaid kõlareid, nii palju peaks eelotsus tehtud olema vist küll.
      Võimude puhul vana klassika poole vaatamine on hea mõte (pealegi on neis enamasti fono-korrektorid juba sisse ehitatud), CD-mängija puhul jällegi ei soovitaks väga vanu asju. Põhjus minu jaoks on mängija liikuvates detailides - mis liigub see kulub ja ühel hetkel laguneb. Kui seda ei pelga, siis ...

Orienteerumine ja valiku tegemine on mõistetavalt keeruline, üheks võimaluseks on lapata müügilehtedel sobivas hinnaklassis aparaate (sest oluline on ju ikka uurida neid asju, mida ka saada on) kuni miski tähelepanu tõmbab ja siis selle kohta hakata lihtsalt otsingumootoriga infot/hinnanguid kaevama. On ju ka siinmail müüjaid, kelle juures isegi kuulata saab vanemaid asju, iseküsimus, et milline nende valik on ... samuti ei oska ma arvata selle kuulamise abiväärsusest, kui see toimub mingi täiesti teistsuguses koosluses mingisuguses täiesti teistsuguses ruumis...

Grammar muidugi omamoodi huvitav teema. Ju neil ikka vahe on, muidu nad oleks kõik ühesugused ja ainus erinevus oleks tootja logo. Eks siin on sama mugavuste küsimus, aga kui võimu/cd-mängija juures pultjuhtimine sulle oluline ei ole, siis ehk lepid ka täismehaanilise vinüülimängijaga ning ei vaja lugude otsijaid/automaattagastusi jne. Sel juhul poleks ju uue ostmisel otsest vajadust (kuigi ka need ei ole enam eriti uued funktsioonid). Võid vaadata ka vanade lihtsate ja töökindlate lahenduste poole ... nagu näiteks see teema - http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=37772

sõltub muidugi, kas tahad valmis lahendusi, või ise midagi teha

see on minu arusaam neist asjadest täna ja praegu, üleüldse on kogu see värk maitse asi

Comment

Tere,

Kõlarite kohta võid pakkumist küsida ka minult. Ütle hinnaklass eelistused ja saan ehk aidata.

Küsiks veel, et mis on sinujaoks see mitte hirmutav hind mono lampvõimendi eest? (toide, sisend signaal, väljund signaal - võimendab ca 20db )?

Comment

Aitäh seniste vastuste eest! Ootaksin siis siiski natukene suuremat tagasisidet ning erinevaid arvamusi, millistele argumentidele toetudes mida valida ning mis kindlasti oluline- kust nimetatud tehnikat soetada. Näiteks lampvõimendite ostmise/müümise kohta pole mingit arvestatavat infot leidnud. Kui palju neid meil üldse kohapeal valmistatakse ning mida neist üldse arvata? Võib olla teate linke, kus erineva tehnika kohra reviewisd? (ka vanema tehnika kohta).

Tänud!

Comment

Kohapeal ikka meil foorumis mõned lambivalmistajad on aga ma ei tea kas 10 000 on summa mille eest tõsist asja saab.
            küll aga analoogse summa eest on siin foorumis või müüakse siin foorumis päris häid asju, näiteks on või oli accuphase võimedi sama raha eest müügis ja cd deki ikka leiab ei pea isegi niipalju maksma.
            10 000 on sama selline summa mille eest vist poest uut asja ka midagi on raske saada.
            Küll aga samamoodi kasutatud või siis lasta teha.

Comment

-

Comment

Working...
              X