Plaanid nüüd niikaugelt, et kuna olemasolev tehnika muusika kuulamiseks ei rahulda ammu enam minu vajadusi ja nõudmisi, siis plaan soetada uus võimendi, kõlarid, cd-mängija, vinüülplaadimängija, mis hakkaksid sisustama ainult muusika kuulamiseks mõeldud umbes 15 ruutmeetrilist ruumi. Foorumi olen päris põhjalikult läbi kamminud, kuid ega kõigele kah vastust kohe leia. Siinkohal sooviksingi kuulda erinevaid nõuandeid nende valimisel..
Ainuke, millega enam-vähem selgus majas on kõlarid. Kuna uusi rahludavaid kõlareid osta ei jaksa, siis mõtlesin tellida need Intzult või Hipilt, kui hind enam-vähem talutav tuleb. Kuidas kellelgil kogemused on ja kas kellelgi ka negatiivseid kogemusi kõlarite tellimusel või on see siiski pigem kindla peale minek?
Teine küsimus on muidugi võimendi kohta
Olen saanud aru, et kõlarite valikul peaks olema juba selge, millise võimendiga neid kuulama hakatakse? Peamine küsimus on aga muidugi see, kes osta nn. tavavõimendi või lampvõimedi. Lampvõimenditega puuduvad igasugused kogemused. Lampvõimendi kahjuks räägib ilmselt tema hind ja nn. hooldamisprobleem, et ei pruugi olla niivõrd töökindel. Igasugune abi siinkohal teretulnud. Ilmselt oleks ka võimendi ja cd mängija puhul taskukohasem pigem nö. 80-ndate tehnika kuna uued sama hinnaklassi "relvad" juba ülemõistuse kallid. Ka siinkohal kõik mõtted ja soovitused teretulnud. Kust aga oleks mõistlik sellist tehnikat soetada ning peamine-kuidas selles suures valikud orienteeruda? On võimalik kuskul lugeda ka vanema tehnika review-sid? Plaanis peamiselt kuulata rocki ja indiet ning asjade puldid pole olulised.
Viimane küsimus puudutab aga vinüülplaadimängijat, millega igasugused kogemused seni puuduvad. Nüüd olen niipalju nendega kokku puutunud, et täiesti lummatud sellest soojast ja nüansirikkast soundist. Siinkohal aga täiesti nõutu- kas eelistada uut või kasutatut? Kui palju üldse vinüülplaadimängija erinevusest sound sõltub ning miks siinkohal vanemat tehnikat eelistada? Algselt mõtlesin kindlasti soetada direct beltiga mängija, aga kas kodukasutuses on sellel oluline vahe? Vaatasin, et näiteks denonil kõik rihmülekandega mängijad..
Rahalises mõttes on raske mingeidkonkreetseid numbreid öelda, aga üle 10k ei tahaks/saaks ilmselt ühele jubinale küll kulutada. Ja ega kõike ei pea korraga ja kohe soetama kuna mingid asjad kodus muusikat ka praegu mängivad..
Suured tänud igasuguste vastuste eest!
Ainuke, millega enam-vähem selgus majas on kõlarid. Kuna uusi rahludavaid kõlareid osta ei jaksa, siis mõtlesin tellida need Intzult või Hipilt, kui hind enam-vähem talutav tuleb. Kuidas kellelgil kogemused on ja kas kellelgi ka negatiivseid kogemusi kõlarite tellimusel või on see siiski pigem kindla peale minek?
Teine küsimus on muidugi võimendi kohta

Viimane küsimus puudutab aga vinüülplaadimängijat, millega igasugused kogemused seni puuduvad. Nüüd olen niipalju nendega kokku puutunud, et täiesti lummatud sellest soojast ja nüansirikkast soundist. Siinkohal aga täiesti nõutu- kas eelistada uut või kasutatut? Kui palju üldse vinüülplaadimängija erinevusest sound sõltub ning miks siinkohal vanemat tehnikat eelistada? Algselt mõtlesin kindlasti soetada direct beltiga mängija, aga kas kodukasutuses on sellel oluline vahe? Vaatasin, et näiteks denonil kõik rihmülekandega mängijad..
Rahalises mõttes on raske mingeidkonkreetseid numbreid öelda, aga üle 10k ei tahaks/saaks ilmselt ühele jubinale küll kulutada. Ja ega kõike ei pea korraga ja kohe soetama kuna mingid asjad kodus muusikat ka praegu mängivad..
Suured tänud igasuguste vastuste eest!
Comment