Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaabel CD-mängijast aktiivkõlaritesse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kaabel CD-mängijast aktiivkõlaritesse

Sirvisin ELFA tootevalikut ja asjatundmatuna ei oska kaablit valida.
    Kuna tegu aktiivkõlaritega, siis vaja pikka juhet (5m).

Ise vaatasin neid:
    http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...-&-8211;-phono

http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...ly-gold-plated

Hinnavahe 5m korral üle 3 korra. Teine kaabel paistab paksema juhtme ja kullatud otstega. Kas see annab olulist võitu helikvaliteedis?
    viimati muutis kasutaja triipriit; 10 March 2009, 14:03.

Vs: Kaabel CD-mängijast aktiivkõlaritesse

Mul tulevad justkui samad asjad mõlema lingi alt?

Ei tea, kui "audiofiil" oled aga

Condemn the hive.

Comment

Muutsin lingid ära, vigased olid.

Pikas perspektiivis tahaks ennast kunagi "audiofiiliks" lugeda, praegu aga ootan 2000-krooniste Microlabi kõlarite saabumist, järelikult tipptasemel tehnikast asi kaugel.

Tahakski teada, et kas nendel odavatel kaablitel mingi vahe ka sees on. Sinu pakutud tundub nagu mingite asjalikumate otstega, kui see minu pakutud odavam variant.

Comment

Kaablil ja kaablil võib väga suur vahe olla.
        Need kõige odavamad ei pruugi üldse häält teha.
        Kõige lollikindlam on osta eraldi kaabel ning pistikud ja ise asi kokku tinutada.
        Kvaliteetsed signaalikaablid ja kõlarijuhtmed on investeering kogu eluks. Seepärast ei maksaks siinkohal koonerdada.

Comment

sewar Täitsa nõus sinuga, endal selline kurb kogemus sai ostetud valmis juhtmed üks oli din->2 X rca(vene din) ja teine kaabel oli 3.5mm-> 2 X rca. esimsele kaablil oli vist varjestus puru ja sealt ma heli üldse välja ei saanud(tuttuued kaablid) teisest sain hääle kätte vasaku kanali juhtmest parema oma ka töötas kui juhtme otsa liigutada.
          Siit järeldus kui tahad töötavat asja siis tee ise(hiinakad on paras õppe materjal)
          Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

mul on just hiljutine kogemus. oli autos vahepeal selline lahendus et ipodist käis 3,5mm pesast juhe võimendi 3,5mm pesasse, millest omakorda juhe võimendi line-in-i. seega oli vaja juhet 3,5-3,5.
            selle aja jooksul mil see lahendus mul oli, vahetasin välja kaks juhet(erinevatest allikatest) ja ühe pesa(elfast).
            just eile otsisin kapist need vanad juhtmed välja kuna oli tarvis uuesti ipodist vüimendisse signaali saata. juhtmed endiselt ebastabiilsed - pika mudimise peale vahepeal töötasid. lõikasin siis terava noaga kinnivalatud pistiku lahti (mõlemal kaablil oli näha et üks pistik istub veidi viltumini kaabli otsas kui teine pistiks), ja avastasin et see valuplastik ongi peenikese traadi klemmi küljest lahti murdnud.
            seega - töökindel lahendus oleks mittevalatud otstega pistikud - kas mõnel valmiskaablil on üldse lahtikäivaid pistikuid....

teine asi - ühel neist kaablitest oli umbes 50% katvusega spiraalvarjestus, ja teisel kaablil EI OLNUD ÜLDSE VARJESTUST. L ja R olid omavahel spiraali keeratud ja varje oli omaette soonena kõrval

ühesõnaga, osta elfast 100%spiraalvarjega kaabel ja tinuta ise pistikud otsa. kauba peale saad veel juhtme täpselt õige pikkusega.

juhul kui otsustad valmiskaabli osta, siis hoia kindlasti tshekk alles ja proovi esimese asjana kaablit jooksutada tugeva vooluga kaabli kõrval - saad kohe näha kas varjestus on olemas või mitte.

Comment

Aitäh soovitajatele õigele teele viimise eest. Tundub tõesti mõistlikum ise need juhtmed valmis tinutada. Mulle teeb asja küll kalliks jootekolvi ostmise vajadus, sest üks Säästukast ostetud isend andis mõni aeg tagasi otsad

Comment

Mine osta Sound & Lighti poest mingid korralikud kullatud Neutrik'ud.
                Unusta see isetegemine ära, isetehtud kaabel ei ole reeglina kokkuvalatud kestaga ja murdumiskindlus kannatab. Ehk siis kõike muud kui "mõistlik".
                Ei tee stuudiotes ka keegi neid kaableid "ise", ostetakse korralikud ja ongi ok.

Comment

Sorry, aga profid teevad kõik oma kaablid ise. Ja minu praktikas pole need sulatatud kaablid küll eriti vastu pidanud

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                    Mine osta Sound & Lighti poest mingid korralikud kullatud Neutrik'ud.
                    Unusta see isetegemine ära, isetehtud kaabel ei ole reeglina kokkuvalatud kestaga ja murdumiskindlus kannatab. Ehk siis kõike muud kui "mõistlik".
                    Ei tee stuudiotes ka keegi neid kaableid "ise", ostetakse korralikud ja ongi ok.
                    Ise panen poolt hääle ise tegemisele. Ilmselt olen mõjutatud.
                    Ilmselt on "proffe" kahes eri suunas. Ühed leiavad, et lõpmatult palju maksvad tehasekõlarid on kõige paremad võimalikest, teine võtab kätte 500.- elemendid ja teeb valmis kõlarid, mis kõlavad ehk pareminigi kui kõige kallimad poes leiduvad.

Mina kasutan kaablitel päris edukalt termokahanevat LIIMIGA rüüd, mis teeb asja üsnagi "murdumiskindlaks". Kui kaabli eelarve on alla 100.- siis tasub kindlasti ise teha. Kui rääkida 500.- ja üles poole, siis panen mina oma suu kinni.
                    Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Juba jupid tellitud mul

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                      Unusta see isetegemine ära, isetehtud kaabel ei ole reeglina kokkuvalatud kestaga ja murdumiskindlus kannatab.
                      Saan aga alati otsa lahti kruvida ja uuesti kinni tinutada, kui midagi peaks juhtuma.

Comment

Sealt saab küll pistikuid-pesasid kuid kaablit müüakse 100m kaupa. Kust otsida signaalikaablit? Siiamaani olen läbi ajanud ELFA'st saadava kaabliga kuid see on selline peenike ja nigel.

Comment

Minu kaablid:
                          Pistikud - Neutriku budget-seeria NYS373 kullatud, metallist RCA pistikud.
                          RS'ist tellides 20.32 tükk.
                          Kaablid:
                          Pikkemad (arvuti-võim jne) - Klotzi stereo varjestatud keerupaar TP414.
                          Varje on ühendatud ainult ühelt poolt.
                          Patchid - Klotzi instrumendikaabel.
                          Kaablit saab Stanford Music'ust. Hinda ei mäleta.

Pillikaablid teen ka ise.

Proffiks ennast ei pea, aga kes ise teevad kaableid, need saavad aru, miks.
                          Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
                          Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Olen koik oma kaablid ostnud Selverist,seal valik sinistes pakendites band..midagi oli vist nimi. Pole olnud veel probleeme,milleks ajada asju keeruliseks. Tunduvad soliidsed.V2hetoen2oline et ise tehtud paremini v2lja tulevad.

Comment

Bandridge. Hinna/kvaliteedi suhe on hea, 1,2 m 2xRCA on ~40.-. Kasutan ise eranditult neid, siiani rahul. Ühest siuksest 1,2 meetrisest RCA-RCA-st sai tehtud RCA-6,3 pulk, operatsiooni käigus selgus, et varjestus neil täitsa korralik.
                              Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Working...
                              X