Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline on sinu unistuste helisüsteem?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Milline on sinu unistuste helisüsteem?

Olen viimasel ajal palju lugenud erinevatest stereoheli süsteemidest: stereovõimendi/stereoressiiver, kõlarid, CD- ja vinüülimängijad. Foorumites ja reviewdes kiidetakse üht ja kiidetakse teist. Siin foorumis on kindlasti väga palju inimesi, kes on antud teemaga rohkem kursis, kui mina. Inimesed kellel on olnud võimalus võrrelda erinevaid võime ja kõlareid, kes lugenud palju review'sid ja on kursis selles valdkonnas toimuvaga, võiksid jagada enda teadmisi ja kogemusi järgneval moel:

Pane kirja enda unistuste audiosüsteem!
    Millise võimu, millised kõlarid jms soetaksid sina?
    Kujutleme, et rahas ei ole probleem ja kõike oleks võimalik meil siin Eestis osta (see oleks ilus küll).
    Kirjeldada võiks parimat, mida seni olete kogenud, kui ka seda millest unistate. Kui kellelgi on juba süsteem, mille heliga ta hetkel absoluutselt rahul on siis kirjeldage seda. Nimekirjale võiks lisada ka väikse põhjenduse, miks just selline lahendus parim oleks. Samuti ei teeks paha illustreerivad pildid ja lingid.

Selle komplekti kirjeldamisel ja valimisel võiks lähtuda eelkõige heli kvaliteedist, mitte näiteks suurest võimsusest, välimusest ja hinnasildist. Kuigi jah, ega ka neist mööda ei saa. Alati ei ole kõige kallim asi kõige parem! Midagi optimaalset, mis võimaldaks muusikat võimalikult loomutruult esitada ja kuulamisest saaks suure naudingu ning soetada oleks võimalik ka ilma "noore pere" laenuta.

Seega hinna osas võiks jääda mõistuse piiridesse. Midagi sellist, mida lihtinimene saab endale lubada, kui asja vastu suur huvi on tekkinud. Kui raha on ostab kohe ja kui ei ole, siis kogub või järelmaksuga . Näiteks sellised kõlarid nagu Wilson Puppy või Wilson Audio Alexandria, mille paari hind on vist isegi 2 miljonit krooni) võiks valikutest välja jääda, kuna see on sulaselge overkill.
    Kuigi ka selliseid lahendusi oleks huvitav näha!

PS! Ärge solvuge, aga kui kellegi unistus või praegusesse süsteemi, millega ta rahul on, kuulub a la Kenwoodi ressiiver, 35AC-021, siis selle info võiksite siin edastamata jätta. Sellist läbu nagu selles teemas ei tahaks näha. Midagi konkreetset, asjalikku ja põhjendatut paluks!
    viimati muutis kasutaja yarmx; 07 m 2009, 18:35.

Vs: Milline on sinu unistuste helisüsteem?

Nõudes põhjendatud vastuseid, ei ole põhjendatud teema püstitus...
    "ei tohi odav s90 ega ka lihtinimesele üle jõu käiv..." - et siis kuidas vötta?
    "peab saama eestist osta" - ma enamus oma oste, olen sooritanud oma kodus (eestis), kättesaamine lähimast postkontorist...
    Ehk siis oodatud oleks ilusate asjade pildigalerii, niisama ilulemiseks?
    -

Comment

Ega ka KEF Muon odav pole, või siis Marten Design Coltrane Supreme (245 000€) .
      -superradical-

Comment

Ehk väljendasin ennast arusaamatult, aga minu arvates on teema absoluutselt põhjendatud. Inimesed, kes antud valdkonnas ennast kodus tunnevad võiksid öelda, millised konktreetsed isendid nende kogemuse alusel on parimad. Või millist võimu, kõlareid nad tahaksid hirmsasti osta või proovida, et teada, kas välismaistes foorumites kiidetul ja positiivsetel reviewdel on tõepõhi all. Teadmine, et näiteks Marantzi, Roteli, Harman/Kardoni võimud või Audese, JBL, Heco kõlareid peetakse headeks ei anna veel midagi. Tahaksin teiste konktreetsete mudelitega seotud kogemusi kuulda, olgu see siis juba praktiline või seni veel teoreetiline kogemus. Vast on arusaadav, mida silmas pean.

Teema idee tekkis sellest, et nägin siin foorumis, kuidas keegi kirjeldas, et on aasta aega ebay-st ühte konkreetset CD-mängijat vms taga ajanud. Keegi tahtis hirmsasti Sansui vanakooli võimu proovida, kuna oli sellest palju head kuulnud. Selle põhjal mõtlesin, et kui inimene on antud valdkonnas kogenud ja piisavalt laia kogemusepagasiga, et heal ja väga heal vahet teha, siis kujuneb ikka välja ihaldusobjekte, mida alati ei ole võimalik saada. Sageli jääb millestki puudu (rahast, teadmistest, ajast, oskustest). Kui aga ühtegi piiri ei oleks ja jääks vaid kuulmine ja ratsionaalne mõtlemine, mida ei saaks mõjutada nt suurusehullustus ja müügimehe jutt!?!

marcor1 postitus tundub mulle pigem tähenärimine. Piltide vaatamine ei anna mingit aimu heli kvaliteedist, mida pildil olev ese teha suudab.
        Kuna soovisin just kvaliteedist lähtuvat lähenemist, siis ei ole ju mõtet jahuda S90-st, kui suure tõenäosusega on olemas sarnasesse hinnaklassi jäävaid järelturu kõlareid, mis on parema heliga (või ma eksin....). Usun, et oled nõus, et S90 ei ole mingi kvaliteedimärk.

Ma ei öelnud, et seda peab Eestist osta saama. Kujutlesin lihtsalt pilti, et rahas ei ole probleem ja sa saad seda asja ka enne ostmist füüsiliselt näha, katsuda ja proovida. Kõik teame, et posti teel või igast maailma otsast asju osta, kuid sellega kaasnevad ka omad ohud.

Rahalises mõttes üle jõu käivuse kohta tõin ka näite, mis minu arvates on juba absurd. Mingist hetkest peab tulema piir, kus suurem hind kvaliteedis ilmtingimata edasiminekut ei too. Miljoniliste hindadega asjad on kodukasutuses kindlasti staatusenäitejaks. Tahtsin lihtsalt öelda, et kvaliteedi ja hinna suhe võiks olla mingis mõistlikus piiris optimaalne.

Kokkuvõttes! Kõik need piirid võid kõrvale jätta. Mõned neist jäid vast liiga määratlematuks. Pane lihtsalt kirja, mis on sinu arvates parim lahendus muusika kuulamiseks kodustes tingimustes ja miks! Mina lihtsalt arvan, et lähtutada võiks kvaliteedist, mitte näiteks võimsusest. Aga jah, kuulajaid on erinevaid.
        Arvestades marcor1 kasutaja on erinevates teemades mulle juba eelnevalt silma jäänud, siis võiks arvata, et mingi arvamus selle koha pealt on juba tekkinud. Pane kirja, mida sa ihaldad või mis sul olemas on, millega sa nii rahul oled, et välja vahetada ei raatsikski.
        viimati muutis kasutaja yarmx; 07 m 2009, 18:38.

Comment

http://www.audioreview.com/ - palju ülevaateid ja ilusaid asju.
          -

Comment

Samalt lehelt kah eestimaist http://www.audioreview.com/cat/speak...8_1594crx.aspx
            Põõrake erilist tähelepanu kirjeldatud nõrkustele .

Comment

Väga libe teema ja kisub pikaks diskussiooniks.Minu arust.Parandage ja kritiseerige mind kui mdagi ei meeldi.

Comment

ehk teemaalgataja siis tutvustaks esiti oma maitset ja kirjeldaks
                oma kuuldud parimat helisüsteemi vastavalt oma väljapakutud
                kriteeriumidele? muidu kisub läbuks küll juba algusest peale.

Comment

Tegelikult jah, ilma võrdlusmomendita ei saa ükski teema hoogu sisse. Ma kuulsin 93 aastal Viljandi turu peal täie hooga taguvaid estoniaid - kassette müüdi - ja lubasin endale, et see saund peab endale saama. Saanud on ka parem saund vististi, kuid heldimust ei teki, muudkui kuulad kriitiliselt

Comment

B&W 801D
                    Esoteric D03 CD
                    Pass Labs XA200.5 monoblockid ja XP20 eelvõim
                    XLO Limited seeria kaablid

Teine komplekt oleks ehk miskiseid SE lampe Avantgarde Acoustic hornidega.

Maa peale tulles:
                    B&W 805
                    Marantzi 15 seeria SACD/võim
                    XLO Reference kaablid

Muidugi eraldi kuulamistuba eraldi Eesti Energia toiteliini otsas. Voolumõõtjata, ehk kuidagi saaks kuutasuga
                    viimati muutis kasutaja Anc; 07 m 2009, 23:04.
                    Vastik audiofiil

Comment

See ei ole üldse oluline, milline minu maitse on. Tahtsin lihtsalt teada, milline oleks siinsete foorumikasutajate nägemuse järgi ideaalne lahendus muusika kuulamiseks kodustes tingimustes. Kas on midagi, mis teil nö suu vett jooksma paneb, kuid millegi pärast ei ole siiani suutnud soetada. Millisena näeksite enda muusikasüsteemi ideaalis, millega absoluutselt rahul oleks. Selline tehnika võiks ära mainitud olla. Mitte näiteks ainult kõlari või võimu tüüp ja tootja vaid täpsemad mudelid.

Tõepoolest on väga lai teema ja on oht läbuks minna. Läbuks läheb siis, kui hakkate teiste arvamust kritiseerima. Öeldakse ju, et ei ole "head" ja "halba" heli. Inimesed tajuvad asju erinevalt. Sageli maitse asi. Mis on aga teie jaoks hea? Igaühele võiks jääda siin tema arvamus.
                      Teeks nii, et panete kirja enda kogemuse järgi parima tehnika mida kuulnud olete ja mis selle juures meeldis. Või mida tahaksite kindlasti oma kõrvaga kuulda ja käega katsuda. Kritiseerimise jätame teistesse teemadesse.

Esimene vastus, mida ootasin tuli ära. Meeldiv. nö utoopiline variant ja reaalsem kõrval. Lisaks võiks veel olla, mis seni enda kogetust parimaks peab ja ongi IDEAALNE teemakohane postitus olemas. Inimene on tõenäoliselt valdkonnaga kursis ja teab, mida võiks tahta.
                      Mina seda ei ole, tahan teie kogemuste ja soovide varal enda silmaringi laiendada. Näiteks viimases postis on esemeid, millest ma seni kuulnudki ei ole...

Ma ei saa aru, mis siin rasket on. Kui küsiks näiteks, milline on olnud vingeim auto millega sõitnud oled või millise endale ostaksid, kui miski ei taksitaks, siis tuleks vastuseid nagu muda. Ometi on ka selles valdkonnas vaielda kui palju ja arvamusi jagub seinast seina.
                      viimati muutis kasutaja yarmx; 07 m 2009, 23:15.

Comment

endale meeldis Audese pro ht
                        http://www.audes.ee/index.php?id=3903
                        saanud kuulata küll ainult pro ht M Replicat (järgi tehtud) koos Vanema Pioneeri võimendiga. kuid heli pilt oli minu jaoks lihtsalt ideaalne. bassi osa oli piisavalt jõuline ja kickivalt pehme. mida pole ma ise suutnud ühegi kõlariga saavutada. samas kõrged ja kesk oli selge. suurel helitugevussel ei hakanud miski kõrvadele ka karjuma. muidugi pole saanud teisi selle seeria kõlakaste kuulata. endale jääb see komplekt kindlasti kättesaamatuks. kuna hind kõrge, kuid mida tahaks. (oleks vaja veel oma maja kus kuulata ja naabrid hääääääästi kaugel ka sellise tehnika juures)
                        Võimendi kohapealt ei oska ise midagi ütelda, kuna toa võimendite pealt on täiesti hall maa.
                        päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

jällegi väga teemakohane vastus.
                          Läheks nii edasi. Ilma eelnevate postitajate arvamust kritiseerimata. Kui olete kellegagi nõus ja midagi on lisada, siis palun väga.
                          Rohkem ma siia teemasse ei sekkuks, aga loen postitusi, uurin teie linke ja googeldan huviga Ehk siis, kui ise midagi head kogenud olen või silmapiiril midagi väga konkteetset. Kuna kogemusi eriti ei ole, on preagu valik liiga kirju, et ei oska midagi tahta. Väga-väga paljud asjad tunduvad head

Comment

Mina unistan näiteks Jamo D830 kõlaritest. Niipalju kui olen kuulanud, meeldis heli väga. Aga ma ei lähe poodi 25 tuhande eest ostma, vaid otsin odavamaid variante.

http://www.audiostereo.pl/zalaczniki/817560_1.jpg

Comment

See on liiga omas nurgas maailm, mida sõnadega kirjeldada. Oma eelmise postitusega siia ma üritasin vanuselist eripära selgemaks teha.
                              Firmanimede loetelu lugemine ei anna muud midagi kui paar tundmatut nime, mis samas midagi ei ütle. Kui räägib keegi, kes seda ja teist kuulnud on - kust sa tead, kuidas tema eelnev kuulamiskogemus/eelistused Sinu omaga kattub? Muusikastiilidegagi hakkavad tehnikaeelistused laiali minema.
                              Ma olen täna vist pisut depressiivne... andestust.

Comment

Working...
                              X