Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Puudu on aga kõlaritega sobiv "toiteallikas", mis kõlaritele tõeliselt elus sisse puhuks. Kumma suunas soovitaksite tal vaatama hakata, kas stereovõimendi/stereoressiivri või A/V võimendi/ressiivri suunas (stereo või enamakanaliline)???
Mina tõlgendasin enda jaoks selle teema püstitust just niimoodi: raha on just nii palu ja soovitakse saada võimalikult hea kvaliteedilist stereoheli (usun, et nõustute, et stereoheli on siiski peamine ja kõige levinum muusika kuulamise moodus praegusel hetkel).
vaadata stereovõimendi poole. ja kõlarite ümberlüliti muretseda,
et kui xx-kanalilist muusikat/filmi kuulata, siis olemasolevale xx-kanaliga
seadmele ümber lülituda näiteks (vt MarekA postitust).
vtl, lugesin soovitatud esimesi postitusi. segadust on tekitanud seegi,
et kiskusid yarmxi tsitaadi kuskilt teisest lõimest ja jätsid algaandmed ja
põhiküsimuse välja.
kui "tehniliselt" öelda, siis saab ka xx-kanaline asi kõlada sama hästi
kui 2.0. lihtsalt hind on lisanduva x kanali võrra kõrgem.
+ kvaliteetne signaaliprotsessor, mis ei ole odav ja kindlasti mitte sellise tasemega nagu laiatarbe "kodukinodes".
pole ju nagu põhjust vaielda -- kui 5K maksev xx-kanaliga ress
ja 5K maksev stereovõim/ress vastakuti panna ja xx-kanaliga seade on kvaliteedilt võrdsed, võtaks iga kell selle xx-kanaliga seadme (-;
Võrdse kvaliteedi korral võtaks ikka rohkem kanaleid...loogish...silma on jäänud ikka lause, et sama hinnaklassi juures on raske palju kanaleid 2 kanali hinnaga ehitada... seega oleks nagu raske loota, et kvaliteet sama hinna juures võrdne oleks.... tõepoolest, võrrelda tuleb võrreldavaid asju!
kuna seda põhimõtet algusest peale järgitud ei ole on ka kogu teema suht käest ära läinud.
Olles kogu teema sügavalt kaasa mõeldes läbi lugenud, tahaksin ma näha seda inimest, kes minu püstitatud "ülesande" korral hakkaks soovitama nö kodukinoressiiverit....
aga kui leidub selliseid siis palun, tõestage vastupidist!
Ei ole esimene ja neid on siin piisavalt näiteks toodud - väidan, et enamik ressiivereid hinnaklassist 10-15 t. ja üles on VÄGA HEAD kompromissid.
Aga kui enamus muusikat mida kuulatakse IGA PÄEV on CD-del ja filme vaadatakse kord nädalas? Ja kui investeerida see 10-15k hoopis stereovõimendisse? Kas selle eest ei saa head stereovõimendit?
viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 12 m 2009, 15:51.
Aga kui enamus muusikat mida kuulatakse IGA PÄEV on CD-del ja filme vaadatakse kord nädalas? Ja kui investeerida see 10-15k hoopis stereovõimendisse? Kas selle eest ei saa head stereovõimendit?
on see nüüd kuidagigi teemakohane? teine tõi reaalsest elust reaalse näite.
sa võid ju "pilli lõhki puhuda", kui väga tahad, aga mille eest või kellega sa
hetkel võitled, pole enam aru saada. (-;
Omal oli ka vahepeal paar kuud kasutusel NAD C325BEE ja siis sai asemele Pioneer VSX-1017AV-S ja oli ikka tuntav vahe küll.
Plussid siis NAD võimendi poolel just muusika kuulamise osas, muidugi oleneb täitsa mis muusikat kuulata (kui näiteks tavaline pop tümps siis vast tõesti vahet ei tee)
Ise olen ka püüdnud jälgida seda teemat, et kui kallis ressiiver peab olema, et oleks võrdväärne heli stereo võimendiga ja midagi on siis lõpuks siit tulnud kah.
Aga kui loogiliselt mõtlema hakata siis näiteks kui 7000 eekune ressiiver oleks stereos sama hea siis oleks stereo võimendid ammu müügilt kadunud, sest neid ei ostaks keegi.
Aus olles ei võitle kellegagi kuid tunduda võib sedasi küll ja solvavaid ning ebaviisakaid pöördumisi (inimestelt kes peavad end üsna lugupeetuteks!) võtan samuti ning löön tagasi ka ebaviisakalt kuigi see vale on aga see reegel kehtigu kõigi jaoks!
Mille eest võitlen? Selle eest, et tuleks hakata aru saama, et kõigil ei ole "piiramatud" võimalused, s.t. kõik ei suuda omale tormata ostma a la 100k maksvaid resiivereid (ka minul ei ole hetkel niisugust finantsi). On ju teemast piisavalt läbi käinud summa 5k-selle eest ei saa mingit tõsiseltvõetavat resiiverit, stereovõimude hinnad sealt lähedalt algavad (kuidas kõlab ca. 4k DENON?-on kellegil võrdlusmomente olnud?). Ka mina olen omal ajal vedanud igasugu S-90-neid ja muid "rahvakõlle", selgunud on ka, et praegused on tegelikult jama ja ajapikku täiendan oma tehnikat nagunii (on see progress toimunud sellest ajast kui huvi tekkis).
Kirjutasin eespool, et olgu see progress, mida iga huviline ise läbi oma kogemuste tajub, miks lükkate te seda ümber, õigemini üritate-nii, ei teki niisugust järelkasvu kes oleks võimeline ühe või teise seadme puudujääke/või eeliseid loetlema-loetakse jutt välismaiste saitide vahendusel ja arvatakse, et see on "tõeline tõde"-no ei ole ju?
Miks on raske aru saada individuaalsusest? Mööda hakkavad saama ajad kui rokkis pinnapealsus. Jääb mõistmatuks miks pritsitakse tatti ja oodatakse, et see kes selle klimbiga pihta sai jääks alandlikult lömitama-minu puhul seda loota ei ole mõtet. Vastan, omast kogemusest, omast nägemusest. Kuid olen algusest peale rõhutanud, et mina ei pea kumbagi aparaati kehvaks, lihtsalt minu põhimõte on 2in1 on BS-olgu nad mõlemad iseseisvatena, stereovõimendi on end läbi aegade hästi tõestanud, et on tal eluõigus. Siinsed foorumlased aga mõtlevad, et nad kirjutavad audiomaailmas uue lehe ja suruvad seda teistelegi peale.
Jälle sai liiga pikk ja ilmselt loll jutt (oma mätta otsast vaadates!). Aga no kui natukenegi süüvida siis kuidas sellest on raske aru saada? Kuidas jääb mulje, et kellegagi võitlen?
Ka mina tõin ju reaalsest elust näite, et 10-15k eest saab korraliku stereovõimendi.
Jätkaks nüüd nii, et kel on midagi vaielda kirjutab mulle PS-i muidu risustame asjatult teemat millest enamus poste on nagunii risu.
MIKS ON 2in1 minu arvates BS-sest korralik mis BS ei ole, on lihtsalt üle mõistuse kallis ja kui seda osta jõutaks siis mulle meeldiks "rohkem rauda" (minu vaatenurgast!) riiulis-ma ei näe selles midagi halba kui on finantsi selle tarbeks!
PEACE!
Veel: ehk vtl, moderaatorina loob mulle selles teemas võimaluse ja kustutan oma "mõttetu" sisuga postid kuna inimesed lihtsalt ei taha aru saada erinevatest vaatenurkadest? Oleksin tänulik!
viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 12 m 2009, 18:45.
Ma tooks välja paar minu arvates olulist kohta mistõttu üldjuhul siiski kehtib väide et võimendi 2-le stereokanalile "soundib paremini" kui kodukino tarbeks 5.1 või 7.1 versioon.
1) Eelvõimendi !!! Minu kogemuses jääb sellesse ossa enamus kvaliteedi kaost kodukino võimendis.
** Põhjendus: Kodukino võimendi sisendi selekteerimise mikroskeemid ja heli tugevuse (volume) regulaator on minu kogemuses peamised süüdlased kehvemas soundis.
2 kanali võimudes on esimese kohal sageli releed ning teise kohal füüsiline potekas. Odavama hinnaga mitmekanalised mikroskeemid samaks rakenduseks kahjuks tapavad soundi minu arvates ikka väga palju ja kuuldavalt NING need on ahelas ka DIRECT reziimis!!
Kui me läheme sellise puritaanluseni, et elektrooniline sisendikommutaator ei kõlba ja rikub soundi kuuldavalt ära (ja elektrooniline helitugevusregulaator on samuti sisuliselt kommutaator, mis lülitab takistiredelit siia-sinna), siis muidugi.
Tuletaks aga meelde, et DA-muundur sisaldab samuti teatud liiku elektroonilist kommutaatorit, seega peaks kuulama ainult analoogsignaaliallikaid.
Teiseks, olen kohanud ressiivereid, milles stereo direct reziimi lülitades kostub mingit klõpsumist, mis viitaks justkui sellele, et sisendid lülitatakse füüsiliselt releega ringi. Kosher missugune.
Esmalt postitatud ergo poolt
** Lisaks muidugi feel fakt et niipea kui uuemas resiiveris on kasutusel näiteks mingi "room EQ" või muu selline funktsioon siis on väga raske enam rääkida võrreldavast signaali teest sest signaal muundatakse AD muunduriga uuesti digitaalseks -> läbib DSP -> DA muunduse ja siis alles jõuab samale teele tagasi kus analoog sisend otse tulles.
Räägime ikka olukorrast, kus stereo kuulamisel AD->DSP->DA muundamist ei toimu.
Esmalt postitatud ergo poolt
2) Lõppvõimendi toide
** isegi väga kallites kodukino võimudes kipub olema toite kondekate kogumahtuvus paremal juhul sama kui võrreldavas stereo võimendis, kuid enamasti siiki väiksem. See aga jaguneb siis vastavalt 5 või 7 kanali peale (ok stereona kuulates muud kanalid voolu peaaegu ei tarbi seega võib siiski öelda et hea kodukino võimu puhul on toite resurss võrreldav).
Milles siis küsimus. Teeks ressiiverivalmistajatele ettepaneku suurendada kondensaatorite mahtuvust audiofiilile sobivale tasemele. Osavnäppude jaoks ei ole ju ka probleem seda ise teha.
aga äkki on hoopis nii, et heliesitus on 90% kinni kõlaris ja 10% võimendis?
see teeb ju eriti lihtsaks võimendi valiku - ütle mitu kõlarit sul on (või plaanid muretseda) ja ma ütlen sulle mitmekanalilise võimendi sa pead ostma.
Ka seal on eraldi välja toodud:
AV võimendid
AV resiiverid
Stereovõimendid
Stereoresiiverid
Lugupeetud moderaator, kas ma nüüd võin oma väiteid TEHNILISELT argumenteerituks lugeda?
Lingvistiliselt võib-olla jah, aga mitte tehniliselt.
On palju tooteid, mille rahvapärane nimetus on üldistav ja ajalooliselt täpne sisu on aja jooksul muutunud.
Näiteks "zileti" all mõeldakse habemeajamiseks tehtud terasid üldiselt, kuigi algselt oli tegu firma Procter & Gamble Co. kaubamärgiga Gilette.
Sõna "jeep" (ning eriti "dziip") all mõistetakse igasuguseid maastureid, kuigi sama sõna tähendab ka üht konkreetset automarki. Veel võiks norida teemal, kas "õige maastur" on ainult raamil, aeglusti ja vahekastiga või mitte.
"Aspirin" on atsetüülsalitsüülhapet sisaldav palaviku- ja põletikuvastane ravim, aga ka Bayer-i kaubamärk.
Rahvapäraselt on "häkker" veidi halvustav sõna, kuigi paljud arvutispetsialistid üritavad igal juhul Teile seletada, et see "halb poiss", kes süsteemidesse sisse murrab on hoopis "kräkker".
ja nii edasi ja nii edasi.
Põhimõtteliselt võib iga tootja (ja iga inimene, näiteks Sina ja mina) enda jaoks luua oma süsteemi, misasi ikkagi täpselt see ressiiver on.
Kõnekeeles tuleb lähtuda sellest, kuidas sellest teised aru saavad.
Kui me läheme sellise puritaanluseni, et elektrooniline sisendikommutaator ei kõlba ja rikub soundi kuuldavalt ära, siis muidugi.
On sul kindlaid teadmisi, kui paljusid siin teemas sõnavõtjaid see rikkumine häirib?
See pole mingi puritaanlus vaid täitsa tavaline Hi-Fi ilma kodukino resiiverita.
Selline kõrvalseisja tähelepanek ja kapitaalne offtopic: mode vtl suukorvistas karu ära ja võttis ise selle positsiooni sisse. Samas stiilis hoogne utjamine käib, esialgu veel mõnevõrra argumenteeritult ja viisakama sõnavaraga.
"Teiseks, olen kohanud ressiivereid, milles stereo direct reziimi lülitades kostub mingit klõpsumist, mis viitaks justkui sellele, et sisendid lülitatakse füüsiliselt releega ringi. Kosher missugune."
Jah, see võibki vaid "kosher" olla:
ONKYO:"Pure Audio" As an extension of Direct mode, this mode turns off the display, turns off the power to the video circuitry, and minimizes any other possible noise sources, providing a high fidelity sound that’s true to the original (since the power to the video circuitry is turned off, no video signals are output while this mode is selected).
Ehk klõpsutatakse(releega) videoahel lahti ja stereost korjatakse (d)effektid ära. Näiteks Onkyo603 puhul, läheb heli "kuivemaks".
OT: Chime jutu kohta:Kadunukesi, pole viisakas taga rääkida, pealegi on autor jäänud küll enesekindlaks kuid siiski viisakaks...mõnel teisel siin probleeme.
Põhimõtteliselt võib iga tootja (ja iga inimene, näiteks Sina ja mina) enda jaoks luua oma süsteemi, misasi ikkagi täpselt see ressiiver on.
Kõnekeeles tuleb lähtuda sellest, kuidas sellest teised aru saavad.
Ma siiamaani ei teadnudki ühtegi inimest, kes ei teaks, mis on resiiver. Nüüd tuleb välja, et seda ei pruugi mitte keegi teada
"Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."
Comment