Teade

Collapse
No announcement yet.

Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Milline on sinu unistuste helisüsteem?

Esmalt postitatud vtl poolt
    Minule on jällegi jäänud mulje, et "siinses väikeses foorumis" sebitakse endale Estonia võimendi ja S90 kastid, millele aretatakse omatehtud subwoofer juurde. OK, üksikud erandid välja arvatud

Aga tõsiseks minnes, miks ressiiver peab "odavam" olema? Kas kvaliteetset kinoheli ei soovigi kuulata? Isegi kui pole filmisõber, leidub ka üsna huvitavat 5.1 muusikamaterjali nii DVD-Audio kui SACD formaadis.
    modele jäi vist "väike foorum" hinge kriipima? OK - eesti suurim...
    Aga tõsiseks minnes - vastused on juba välja käidud:
    Kino eest ei raatsita tihti ~3x rohkem raha välja käia.
    Surroundheli pole enamasti no1 kuulamisrepertuaar.

(lisaks enda ...arvamus, et filmide puhul on raske high fidelity'st rääkida kui enamasti on helieffektid hiljem juurde poogitud. Seegs audentsuse saavutamine, on musta kass püüdmine, pimedas toas, kusjuures kassi ei pruugi seal üldse viibida...)
    viimati muutis kasutaja marcor1; 08 m 2009, 20:52.
    -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt

(lisaks enda ...arvamus, et filmide puhul on raske high fidelity'st rääkida kui enamasti on helieffektid hiljem juurde poogitud. Seegs audentsuse saavutamine, on musta kass püüdmine, pimedas toas, kusjuures kassi ei pruugi seal üldse viibida...)
      Hea süsteemiga saad edukalt aru kas kass on toas või mitte. Ebapädevaga asenduvad audentsed nüansid (valjemate) süsteemi nüansidega ja need võivad olla küll sellised et kass taha peitu mahub...
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Vs: Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

vtl, ma ei ole seda kusagilt kuulnud, lugesin seda siit samast foorumist. Järjelikult on "skeemi tundvad ja kolbi käes hoida oskavad" inmesed nii arvanud. Siit samast teemastki võib välja lugeda, et muusika kuulamiseks, mis suures enamuses on stereos, tasuks pigem vaadata stereovõimendi poole kui sama hinnaklassi kodukinoressiiveri. Eritu kui filmide surround väga huvi ei paku. Hakkama saab ka stereoga.

Tegelikult olen väga rahul, et sellised laused postitasin, kuna see ajendas selle teema loomist, mis on olnud minule väga hariv ja huvitav lugeda. Nagu näha on ka tehnikat tundvatel inimestel sellest valdkonnas, mille üle vaielda ja arutleda.

Nii et ära kurjusta! Tulin siia uurima ja õppima, kuna on tekkinud suur huvi. Foorumid selleks ongi, et probleeme lahendada, teadmisi koguda ja vaielda. vms.
        viimati muutis kasutaja yarmx; 08 m 2009, 21:20.

Comment

modele jäi vist "väike foorum" hinge kriipima? OK - eesti suurim...
          Oehh, kuidas saab teema jällegi nii käest ära minna.

Paistab, et Sinul kriibib hinge vist hoopis minu moderaatoristaatus.

Selgituseks peab märkima, et hoolimata sellest, et mul on moderaatori õigused, võtan tehnilistes teemades sõna kasutaja, mitte moderaatori positsioonilt. Kui ma olen moderaatoritööd teinud, võib minu postituse alt leida allkirja "vtl, moderaator".
          Teiseks, tegu ei ole minu isikliku-, vaid Elfa Elektroonika AS-ile kuuluva foorumiga. Võin kinnitada, et antud foorumi suurus (või kellegi arvamus sellest) ei kriibi mind kuidagi.

Aga tõsiseks minnes - vastused on juba välja käidud:
          Kino eest ei raatsita tihti ~3x rohkem raha välja käia.
          Surroundheli pole enamasti no1 kuulamisrepertuaar.
          Mina vaatan filmi pea iga õhtu, aga muusikat kuulan süvenenumalt (s.t. mitte taustaks) vast kord-paar nädalas.

(lisaks enda ...arvamus, et filmide puhul on raske high fidelity'st rääkida kui enamasti on helieffektid hiljem juurde poogitud.
          Eks see sõltub filmist, mida vaadata. Peale efektitsemise on filmides üldiselt ka muusika ning sedagi tahaks kuulata parema kvaliteediga, kui teleka sisseehitatud valjuhääldid suudavad.
          5.1 heliga muusikasalvestustest ma juba rääkisin, aga see on vist siinsele publikule võõras teema.
          GSM: 5039624

Comment

Parafraseerides kunagist õppejõudu ütleks, et tulge stereo - Estoniate hämarusest DTS MA ja PCM 5.1 valguse kätte

vtl on kõik olulise ja asjaliku kirja pannud, omalt poolt ehk küsiks, et miks ma peaksin muusikat kuulama stereos, kui on võimalik DTS 5.1 (muusika DVD-de valik on uskumatult lai) või suisa bluray pealt PCM 5.1 rezhiimis kuulata?

Comment

See ei lähe küll teemasse, aga see 5.1 helisalvestised ja SACD kipuvad olema nö gurmaanide/audiofiilide rida. Tavakasutaja ilmselt nendega väga kokku ei puutu. Palju sul endal sellelaadseid plaate riiulis on? Üleliia palju vast ei ole võrreldes tavaliste "red book'idega". Sellel ja muudel heli kvaliteedi teemadel on üks väga hea seminar filmitud: Deep Listening: Why Audio Quality Matters
              hiljuti vaatasin ja 2h ei tundunud üldsegi pikk.

Minugi silmaring laieneb See on jah huvitav küsimus, et miks peaks stereos kuulama, kui saaks ka 5.1. Ilmselt on põhjus ikkagi kättesaadavuses ja teadmistes. Eelmainitud seminariski mainiti, et SACD kipub nagu teenimatult välja surema, kuigi heli kvaliteet on suurepärane.
              viimati muutis kasutaja yarmx; 08 m 2009, 21:50.

Comment

Ma ei pea ennast gurmaaniks.
                CD -sid on vast saja ümber, 5.1 muusika - DVD-sid üle kahesaja, bluray kontserte siiani mõned, kuid viimaste osas on fonoteek pidevas täienemises.

Comment

Mis sellel estonia komplektil viga on ,et seda nii maha tehakse.

Comment

Vooooh! See viimane yarmx post oli hea! Mul ka pole ühtki 5.1 plaati riiulis (heliplaati), homme annan teada kas leidsin sobiva-a, otsin siis: Nightwish, Dimmu Borgir, Sirenia, Within Temptation ja taolisi-järeldused tee ise, -maitse asi. Bluesi, Jazzi ja klassika avastused on mul ilmselt veel paari aastakümne pärast, mõnda võib ka praegu kõrva ligi lasta aga esialgu ma päevast-päeva "kigistamise" gurmaan ei ole, muidu 2-3 tundi päevas kuulan mina muusikat, telekat vaatan kord nädalas tõsisemalt ja filme DVD-lt ehk kord 2 nädala jooksul, vahel küll mitu järjest. HUVITAV SIISKI-kui palju loetelus toodud muusika plaate 5.1 saada on, eestist? Mis Sa ise arvad? Vähemasti hakkab selguma tegeliku teema taotlus-erinevad vajadused . AMP vs. RECEIVER?
                    -superradical-

Comment

Yarmx
                      See on hea seminar, kus märgitakse ka kõrgete helide esitust ja tähtsust (58kHz aimamine/kuulmine/mittemõõtmine või mõõtmine). Kuidas sa kujutad ette sellise sageduse tekitamist redbook cd abil? Ta ei võimalda seda, vaid DVDA ja SACD suudavad. Olenemata kanalite arvust kusjuures. Kas mina seda tajun on selgitamata kuid mulle meeldib teada et kuulatav materjal on just selline nagu ta mõeldud tehtud on.

SACD ütleb selle peale - kuuldused minu surmast on enneaegsed...
                      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                        ...erinevad vajadused . AMP vs. RECEIVER?
                        Tegelikult kõige õigem formuleering

Comment

Minu vajadus on üheselt selline - tahan et kuulatav salvestis esituks võimalikult "hästi" nii 2.0 kui 7.0 tasemel. Nullidega muide ei eksinud. Selles valguses on resiiver või monoblokid +AV eelvõmendi ju kohased aparaadid. Ei kavatse selleks kuulamistuppa toppida kahte erinevat komplekti tehnikat - nagu väga paljud teevad a la S90 / U101 ja Kenwood koos komplektis olevate süljetopsidega. Need kes nii teevad (tingituna eelarvamusest?) ei saavuta ju kummagi süsteemiga mingeid kõrvuliigutavaid effekte.
                          Konfutsius

Comment

Kui filmivaatamine on nr.1 siis on ju loogiline, et investeeritakse kõigisse 5/7 kanalisse.
                            Ma vaatasin teise nurga alt - heal juhu 3-4x kuus, lülitan ressi filmivaatamiseks sisse, igapäevaselt täidab raadio funktsioone.
                            5.1 heliplaadid on paremad kui 2.0 plaadid ... ehk siis lisaks kvaliteet ressile, tuleb lisaks SACD maksumus, mis on samuti natuke (~25..50%?)kallimad kui tava CDP...
                            Ehk tagasi alguses - kvaliteet 5.0 süsteem on vähemalt 2x kallim kui 2.0 süsteem. Nii lihtne see eelistus ongi.
                            Ei kavatse oma ressi, stereo puritaanluse sildi all, põlema panna kuid ei näe ka vajadust, tagakõlareid või DVD mängijat, viia oma stereokomplekti tasemele.

(Foorumi teema oli niisama tögamiseks ... ei maksa ärrituda (-

(edit:endal on "süljetopsideks" Yamaha NS-P125)
                            viimati muutis kasutaja marcor1; 08 m 2009, 22:23.
                            -

Comment

Seega kuna teema pealkiri on "Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks, ehk siis kui tahat tõeliselt seda kuulda, mida lindistati, siis tuleb ikkagi panustada 5.1 ja soetada rämedalt kallis ressiiver, hulk kõlareid, SACD või lausa blu-ray mängija ja hakata taga ajama enda lemmikute DVD või SACD albumiversioone. Või üldse vinüüle kuulata, mida tänapäeval väga sageli välja lastakse ja minule tundub, et on rohkemgi poodides liikvel kui SACD (ei ole kumbagi tegelikult taga ajanud...veel).
                              Kas see kõik ikkagi ennast ära tasub? Ma lihtsalt küsin, ei provotseeri .
                              Kõik oleneb tõepoolest vajadustest! oleneb, mida sellega kuulma hakatakse, millist heli saavutada tahetakse.
                              Veidi vähemaga leppiva inimese jaoks aitab muusika kuulamisel ka stereohelist vast...mida ma siis, kui stereoga lepin MUUSIKA KUULAMISEL eelistama peaks: A/V ressiiverit või stereovõimu? Selle mõttega on see teema vast tegelikult püstitatudki.
                              viimati muutis kasutaja yarmx; 08 m 2009, 22:23.

Comment

Esmalt postitatud yarmx poolt
                                ...Eelmainitud seminariski mainiti, et SACD kipub nagu teenimatult välja surema, kuigi heli kvaliteet on suurepärane.
                                SACD vindumise põhjus on vajaduses teistsuguse masteringi järgi, patendipoliitika ja sellest tingituna sobivate mahamängimisseadmete vähesus.

Alternatiivina on DVDA ja Blu-ray audio.
                                GSM: 5039624

Comment

Working...
                                X