Teade

Collapse
No announcement yet.

Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Siit küsimus-milliste hindadega on tänapäeval korralikud CD mängijad mille poole tavakasutaja, keskmiste nõudmistega vaadata võiks/SACD mängijad? Ausaltütelda pole neid meil eriti müügil näinudki (vaadanud Tartus natuke ka ringi)! Ei pea silmas MarkLevinsoni ehk ja sealt edasi-mõtlen lihtsat ja töökindlat, Yamaha ehk? Hetkel kasutan Sanyo CP6150 deck-i CD-de mängimiseks ja olen ka sellega rahul kuid konkreetselt millised on paremad või siis SACD mida siinmail saada oleks/võimalik proovida ja otsustada?

Et ka siis-ma ei provotseeriks!

Muidu on olemas veel niisugune tore lahendus nagu STEREO resiiver...
    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 08 m 2009, 23:19.
    -superradical-

Comment

Ei tea kas on jälle loll küsimus, aga mis eristab stereoressiiverit stereovõimust? Kas ainult raadio olemasolu? Mõlemal on ju mitmeid sisendeid ja stereoväljund ühte või kahte kõlaripaari. Ilmselt on tehniliselt veel midagi või ei??

Comment

Põhimõtteliselt vist ei ole-mul on mingi vańa Pioneer RX-30L Stereo cassette receiver (lugesin tagapaneelilt ), isend-sel siis on lisaks raadiole ka kassettdeck-i osa, ka saab seda kasutada stereovõimendina. On ka üks Mitsubishi imeloom-see siis ainult raadio+võim, resiiver siis (mõlemad on stereovõimendiga). Ei, kindlasti ei oleks ise vastu ka tõesti korralikule 5.1 või veel enama kanaliga korralikule AV-resiiverile kuid seni ei näe vajadust investeerida sellesse mitukümmend tuhat, kindlasti oleks sel oma koht aga midagi peaks jääma ka edaspidiseks . Eelnevat lugedes on kohati mulje, et resiiver ei kõlba kuhugi, see on väärarusaam. Resiiveritel on igasugu lisalülitusi mis teevad asja paljude jaoks keeruliseks ja seetõttu sisendavad ebausku. Korralik resiiver on kindlasti ka stereokuulamisteks hea aga see on subjektiivne teema.

OT: Kas korralik AV-resiiver peab alati olema kallis? Kahtleks sest on ju saada ülihäid helikaarte mis peaksid andma piisavalt hea helikvaliteedi ja ka saavad siinsed inimesed ehk hakkama korraliku hi-fi kvaliteediga võimendi loomisel-tuleks valmistada ju lihtsalt soovitud arv võimendikanaleid ja-võimalus selles osas ju on, et kõike ei pea korraga "investeerima" ?
        -superradical-

Comment

Esmalt postitatud vtl poolt
          SACD vindumise põhjus on vajaduses teistsuguse masteringi järgi, patendipoliitika ja sellest tingituna sobivate mahamängimisseadmete vähesus.

Alternatiivina on DVDA ja Blu-ray audio.
          Nüüdsel ajal on "teistsugune masteringi" vajadus mõneti lahendatud sel teel et tegelikult toodetakse SACD 176,4kHz PCM striimist. Mõnel DVDA autoriseerimissoftil (Discwelder) on lisatud võimalus ümber kodeerida PCM DSD masteriks (kuigi ta seda ise plaadile lõigata ega lindile(!) backuppida ei saa).
          Kui nüüd vaadata et mõned keskklassi DVDplayerid mis on SACD võimelised teisendavad SACD taas tagasi 176,4kHz (või Mediateki chipiga 88,2kHz) PCM striimiks siis tekib küll küsimus et miks SACD? Võiks siis kohe juba DVDA variandi võtta kui mõni säärane pill toas juhtub olema..

Radiotehnika35 - aga miks ei või teha soovitud kanalite arvuga Gainclone? Nagu kasutaja Chime arvas - Linnist olevat rohkem meeldinud selle saund. Kui ka kõlareid ise teha siis üldine eelarve ju ei lähe (liftiga) kosmosesse.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

(liftiga) kosmosesse
            Jah, paistis eespool Chime idee, ka siis teostatuna? Mina, paadunud "kivihull"-mõte kohe liikus...STK4048Xi või ka 4044Xi suunal-saaks näit. 7 kanalit ca. 2500 eegu eest (moodulid+jahutus nendele) toide-ca. 1kw trafo ca. 2k (kui ise ei mässa ), silufilter njah...seinast seina-, 1500.- natuke vähe, kilo otsa?+korpus ja siis sub. võimendi-sillatud STK 4050? njah, ega eriti odavam tule, diskreetelementidel veel natuke kallim. Samas peaks niisugune juba kõva keskmise kuulaja muusikamaitse rahuldama või mitte?
            Ka tegelikult mõte-vaatasin, et mul on niisugune helikaart mil on analoogväljundid 5.1 süsteemile-ehk oleks seda huvitav katsetada ja kasutada näit. võrdlusmomendiks PC kaardi üht kanalit sisendsignaali andmiseks resiiveri ühele lõpu kanalile-peaks selguma PC oma kaardi kvaliteeditase ja võrreldava resiiveri oma?

Sorry, läheb vist teemast välja ära-enam ei tee
            -superradical-

Comment

Irooniline natuke kuid selle PC sissetoomisega teemasse oleks taas võimalik teha alateema a la "Kas PC sourcena kõlbab kasutada?", jällegi oleks võimalik tegelda müüdimurdmisega...
              Kusjuures nii mõnigi tulihingeline HighEndi rüütel kasutab teadlikult just arvutit Source ülessandes. Kui hankida Auzentechi versioon Creative X-Fi'st võib tulemus isegi põnev olla (seda kaarti pole ma sattunud kuulma).
              Ahjaa, Asusel oli ka vist mingi Xonar...

Ilmselt oleks mul kohane see link ühte teise teemase panna kuid panen ta esiti siia - http://www.accuphase.com/home_theater.html
              Seda ma peaksin sobivaks lahenduseks (Accuphase on mulle alati sümpaatne olnud), asjaolu et tuuner sellel lingil puudub mind nagu ei teegi murelikuks...
              viimati muutis kasutaja OSX; 08 m 2009, 23:43.
              Konfutsius

Comment

Seda AUZENTECH, Auzen X-Fi vaadates tundub tõesti tegu olevat asjaga mida tasuks ehk isegi proovida. Jah, PC osas on tõesti tegu natuke saba kinni, nokk lahti teemaga. Edasi minnes-kindlasti leiduks ka siin niisugust inimest kes saaks hakkama protsessorimooduli loomisega või juhendaks selles osas. Või kas ei ole võimalik PC helikaarti rakendada ilma PC osavõtuta (ei ole ise selle ala huviline-loll küsimus ilmselt, samas huvitav)?
                Nüüd murdsin lubadust-vabandused teemaalgataja ees
                -superradical-

Comment

Mõeldavam on saada käima mõni FW/USB interface iseseisvalt, mõned ka on nii tootja poolt tehtud.
                  Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                    Irooniline natuke kuid selle PC sissetoomisega teemasse oleks taas võimalik teha alateema a la "Kas PC sourcena kõlbab kasutada...
                    Et teemast veelgi kaugemale minna, siis mina kasutan töökabinetis arvutist muusika kuulamiseks välist FireWire helikaarti (konkreetselt siis M-Audio FireWire 410) Sony MOS-FET stereovõimendi taga.
                    Samast arvutist striimin muusikat elutoa ressiiverisse (Harman-Kardon), magamistoa heliprojektorisse (Yamaha) ja baari aktiivkõlaritesse (JBL) üle etherneti Apple Airport Express-ide abil. Helisignaal läheb Airportist ressiiverisse ja projektorisse üle optika, seega mingit müraprobleemi ei kimbuta.
                    Airtunes ise kasutab Apple lossless protokolli, seega ka etherneti peal midagi kaduma ei lähe.
                    Loomulikult on olemas riistad ka CD/DVD/DVDA/SACD/BR mängimiseks, aga ausalt öeldes olen viimasel ajal pisut laisaks läinud ja ca 8500-t lugu on arvutist pisut mugavam hallata.
                    Remote käib üle WiFi kas iPhone või puldiga AppleTV kaudu

Tõsi, arvuti ei ole PC, vaid Mac, aga samad seadmed toimivad soovi korral ka PC all, aga ilmselt vähemalt OSX teab seda sama hästi kui mina
                    GSM: 5039624

Comment

Esmalt postitatud vtl poolt
                      konkreetselt siis M-Audio FireWire 410
                      Näh, M-Audio võttis mõni minut pärast minu postitamist FW410-e oma tootenimekirjast maha. Ei eksisteeri enam viidatud html lehte ega ka tootenimekirjas.

Gain technology and business knowledge and hone your skills with learning resources created and curated by O'Reilly's experts: live online training, video, books, our platform has content from 200+ of the world's best publishers.
                      GSM: 5039624

Comment

To:vtl- viimase osa kohta: ma pole arvutitehnika kohalt eriti kodus, tõmme on rohkem analoogi poole , seepärast ehk segased ja lollid küsimused.
                        Jah, nüüd ka ise uurisin seda kaarti ja ega saagi nii lihtsalt, et kaart+võim(ud) ja toimib .

OSX, see link oli vast isegi hea-seotud paratamatult küsimusega millele jõudsid enne küsimist vastata. Ei mäleta selle CX-260 hinda aga oli üsna soolane (soomes vaatasin, miskid 4000€ vist oli, ei anna pead)-see nullib kogu ideelise projekti mõtte-sinna juurde enam STK klots ei sobi , ehk DIY mingisugune ampslabi lahendus diskreetelementidega kuid nagu märgitud-üks kallis seade tuleb ikkagi kohe soetada, muidugi on seda hiljem võimalik võimendi osas alati täiustada aga...
                        -superradical-

Comment

Proovin selle kaugeleläinud arvutiteema kuidagi tagasi resiiverite juurde traageldada - nimelt pean väga tõenäoliseks et suht lähemas tulevikus hakkavad kaasaegsed resiiverid muutuma just kvaliteetseteks Mch võimenditeks - kuna programm mida vaadatakse kuulatakse selekteeritakse ja hallatakse nagunii arvutis (põhjusel mida Vtl mainis . mugav hallata) ning programmi kandjaks osutub üha enam internet, hoiustatakse meedia "kõvaketastel", siis tänane klassikaline resiiver ei pea enam oskama vastu võtta raadioeetrist miskit, DA dekodeerimine pakkimiskoodeki (DTS näiteks) tasemel võib muutuda mittevajalikuks, säilib kindlasti DA kuid seda PCM tasemel. Kuna suht lihtne on justeerida digis helikanaleid siis on üsna mõeldav et ka digitaalse muunduriga aktiivkõlarid muutuvad aja jooksul tegijateks. See viimane areng oleks selles mõttes parim et kaoks ära probleem lahja toiteploki suhtes - igal kanalil oleks oma iseseisev toide, basside olemasolu ja osakaal oleks paremates kõlarites (reVox scala digital - http://www.uptownaudio.com/revox/digital.htm ) selgelt ja lihtsalt kontrollitav tänu digitalXO ja triampingule jne.
                          viimati muutis kasutaja OSX; 09 m 2009, 00:48.
                          Konfutsius

Comment

Ressiiver sobib edukalt stereo kuulamiseks (muidugi eks oleneb ressiiverist kah), rohkem tähtis vist sobivate kõlarite leidmine. Omal siis proovitud Pioneer VSX-1017AV ja NAD C325BEE esikõlaritele pre-out lõpp võimuna siis on heli täpselt sama mis Pioneeri enda lõppvõimuga. Kui Ressiiver ja Stereo võimendi eraldi siis äkki mingi väike vahe siiski võib-olla on. Ja reaalselt mängib NAD kõvemini (kui ressiiveril vol. max siis NAD-il võib-olla kuskil pool või natuke üle).

Ja kõlaritega on nii, et kui väiksem tuba siis on basse rohkem ja suurem siis vähem. Nii, et kõlarite suurus tuleks vast valida vastavalt toa suurusele.

Comment

Jah, loomulik esitus eeldab ka sobivat kõlarit. Olen ka kuulnud ja lugenud arvamust et muusika ja filmiheli tarvis peavad olema erinevad kõlarid...

Kui kõlar mängib ehedalt siis miks peaksid nad olema erinevad? Mina arvan et ei peaks, kuid ehk leidub keegi kes proovib põhjendada vastupidist.
                              Konfutsius

Comment

Äkki pakuks keegi välja el. skeeme, et saaks võrrelda nagu elektroonika foorumile kohane. Skeemil signaaliteed vaadates saab raudselt ress võimu käest peksa. Isiklikult minul ei teki isegi küsimust kumb parem on, pole veel kohanud ressi mida pikalt kuulata jaksaksin, tõsi kogemusi vähe, sest olen veendunud stereo mees ja musa kuulamine 5,1 süsteemiga on minu jaoks valus perverssus.
                                viimati muutis kasutaja Rom; 09 m 2009, 10:44.

Comment

Working...
                                X