Teade

Collapse
No announcement yet.

Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Esmalt postitatud yarmx poolt
    TeeTL, tänan, minu jaoks hariv vastus ja see vanakooli stereoressiiver läheb vist isegi teemasse Pidasin lihtsalt seda silmas, et muusikat kuulatakse eeldaavasti ikka stereosüsteemiga ja ressiiver ei ole stereoheli nautimiseks parim lahendus (nagu aru olen saanud).
    Nii kategooriline väide lausa nõuab põhjendust.
    MIKS ressiiver ei ole stereoheli nautimiseks parim lahendus?
    Mille poolest stereovõimendi 2 kanalit paremad on, kui 5 (6, 7, 8...) ressiiveri kanalit?
    Ma ei räägi siinkohal kolmetonnisest odavressiiverist, vaid võrreldava skeemitehnika- ja kvaliteediga asjadest.
    GSM: 5039624

Vs: Milline on sinu unistuste helisüsteem?

Esmalt postitatud vtl poolt
    Nii kategooriline väide lausa nõuab põhjendust.
    MIKS ressiiver ei ole stereoheli nautimiseks parim lahendus?
    Mille poolest stereovõimendi 2 kanalit paremad on, kui 5 (6, 7, 8...) ressiiveri kanalit?
    Ma ei räägi siinkohal kolmetonnisest odavressiiverist, vaid võrreldava skeemitehnika- ja kvaliteediga asjadest.
    Vastus ju puht majanduslik - ressi puhul, maksad lisaks veel 3..5 kanali eest + AV protsessorid+raadio-osa...
    -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt
      Vastus ju puht majanduslik - ressi puhul, maksad lisaks veel 3..5 kanali eest + AV protsessorid+raadio-osa...
      Alustaks sellest, et raadioblokk maksab tänapäeval ehk $5, selle väljarookimine erilist hinnavõitu ei anna.

Kui Sa tahad peale muusikakuulamise vahel ka ruumiheliga filmi vaadata, on Sul dekoodreid ja 3...6 lisakanalit nii-ehk-naa vaja.

Ebamajanduslik on muusikakuulamiseks eraldi stereovõimendit pidada - võta siis kohe kast, millel kanaleid rohkem.

Mida ma tahan siinkohal ümber lükata, on müüt või arvamus, nagu kõlaks ressiiver automaatselt halvasti (kuna tal on rohkem kanaleid) ning stereovõimendi on parem, kvaliteetsem jne.
      GSM: 5039624

Comment

Omahind võib ju 5$ olla aga kui näiteks vaadata NAD stereovõimu ja stereoressi siis tarbijal läheb hoopis 150$. Sama asi nende dekoodritega. Siinseski väikses foorumis, on mõned leidnud, et majanduslikult kasulikum on osta korralik stereo + odavam ress...(mina kaasa arvatud).
        -

Comment

nojah, mina ei tea kuidas asjad tegelikult on, aga olen korduvalt ja korduvalt ja korduvalt erinevatest foorumitest ja teemadest lugenud, et kui eesmärgiks on muusika kuulamine, siis tasuks eelistada pigem stereovõimendit/-ressiivrit kui 5 kuni 7 kanaliga ressi.
          Ise mõtlen nii: kui asi on mõeldud kõigeks, siis ei kõlba ta mitte millekski. Stereovõimendi on optimeeritud stereoheli tarvis. Kodukino ressiiver aga üritab vastavalt vajadusele teha mõlemat. Kui kodukino ressiiver on väga kõrge tasemeline, siis ehk tõesti suudab see stereoheli samal tasemel väljundada, kui mõni puhtalt stereovõimendi.

Üleüldse, see ei ole antud teemas oluline. Võib öelda, et tegemist on läbuga. Saan aru, et arvamusi on erinevaid. Pane siis kirja, et sinu arvates on parim see ressiiver ja need kõlarid ja teistest paremad on nad just selle ja selle pärast...
          Igaüks ise mõtleb ja uurib edasi ning vajadusel arutab mõnes teises teemas.

Piirdume selles teemas ainult enda lemmikute ja unistuste välja toomisega. Väike kirjeldus ka ehk juurde.

Comment

Ress vs Amp küsimus "Unistuste helisüsteemi" teemas võib ju olla läbu, kuid mina isiklikult olen Vootele poolel. Et muinasjututeemas müütide murdmine sobiv ei ole siis teen sellise teema.

viimati muutis kasutaja OSX; 08 m 2009, 23:11.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Et on väga laialt levinud arusaam mille kohaselt resiiver sobib kodukino südameks ja (stereo)võimendi on vaid sobiv kahe kanaliga kuulamiseks, mõni on lausa pakkunud et stereovõimendi on optimeeritud kuidagi stereo kuulamiseks. Et resiiveri kasutamine stereos kuulamiseks on kuidagi väär. Ootaks siia teemasse siis põhjendusi miks selline teadmine on kinnistumas.
              Kuidas näiteks 5 kanaliga helitraktid erinevad kahe kanaliga lineaarsetest helitraktidest? Milline võiks olla erinevus viiel ja kahel diskreetsel, sõltumatul kanalil, eeldades et jätame kodeeringu ja ruumiinfo kõrvale?
              Konfutsius

Comment

Vs: Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Ootaks siia teemasse siis põhjendusi miks selline teadmine on kinnistumas.
                Lähed poodi ja kuulad 4500.- maksvat NAD stereot seejärel 4500.- maksvat Yamaha ressi. Järeldus - ress ei kõlba. Nii lihtne see ongi.
                Lisaks (põhjendatud?) kahtlustus, et ressidel(odavamatel) on eeldatud aktiivsupika olemasolu, seega bassi osa on lahja..
                -

Comment

mida sa nüüd leiutama hakkasid? (-;

1) ress, mis võimaldab sagedusfiltrid esikõlaritest maha lülitada
                  on stereos pigem suurema võimsustaluvusega (3 kanalit ei tööta)

2) kolm (head) sterovõimendit + sillatud PA bassikale on enamasti
                  etem variantkui ress (kvaliteedi poolest) 5+1 kuulamiseks (eeldusel,
                  et 5.1 signaaliprotsessor on parem/võrdne ressiga).

3) põhiline stereo ja ressi erinevus on võimendava helitrakti pikkus:
                  ressil on pikem...

edit: oluline kirjaviga

Comment

Kuid mis saab kui kuulame 45k maksvaid seadmeid?
                    Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                      Kuid mis saab kui kuulame 45k maksvaid seadmeid?
                      siis postitame teemasse " Milline on sinu unistuste helisüsteem?"
                      -

Comment

osx: loe esimest postitust, punkte 1 ja 3. arusaadav ju?

Comment

...tegelikult vist p2ris nii v6tta ei saa et mine kuula 4500.- NAD-i ja siis samakallist ressi...kui arvestada et ressis on 3 korda rohkem kanaleid ja v2hemalt 3 korda rohkem detaile...siis korrutaksime korra ressi summa 3-ga kuulaksime korra nyyd....

Comment

Kohe alguses peaksin mainima, et olen veendunud selles, et korralik kodukinosüsteem suudab esitada korralikku stereot.

Milline võiks olla erinevus viiel ja kahel diskreetsel, sõltumatul kanalil, eeldades et jätame kodeeringu ja ruumiinfo kõrvale?
                            Ei olegi, eeldusel, et asjad on vörreldavad, st. ainuke vahe on traktide arvus, mitte traktides endis. Vastasel juhul on tegu öunte ja apelsinide vördlemisega (mulle maitsevad mölemad )

Kui vörrelda ainult stereoesitust ja sama hinnaklassi asju, ütleme, 5k maksev stereovöim vs 5k maksev AV-ress, nt. see vs. see, siis vöib arvata, et stereovöim on parem - sama raha eest rohkem kanaleid ja rohkem signaaliprotsessingut tahtes tuleb kuskilt paratamatult kompromisse teha. Ehk siis, kas osta summa X eest kaks kallimat helitrakti vöi viis odavamat?

Kui aga vörrelda 5k maksvat stereovöimu 15k maksva ressiivriga, nt. sellega, siis on nad stereovöimete kohapealt ilmselt enam-vähem vördsed. Ehk siis, kas osta summa X maksvaid helitrakte kaks vöi viis?

Kusjuures, minu arust kvaliteedivahe sama hinnaklassi AV-ressi ja sterevöimu vahel ei peitu mitte niivörd eelvöimendi osas (jätkuvalt arvestame vaid stereovöimekust!) vaid löppvöimenduses - kui 5k ressile pre-out'i külge pookida korralik stereo löppvöim esikölarite jaoks, on tulemus hea. Huvitav on ka see, et odavamate AV-resside toiteplokk ei pruugi köigi kanalite ühekorraga "söötmisega" kuigi hästi hakkama saada ning vöimsus kanali kohta x.1 režiimis langeb, vörreldes stereoga (väiksem vöimsus -> varasem klippimine -> vähesem dünaamikaulatus ja helikvaliteet).

Mis oleks minu arvates ideaalne - kodukino eelvöimendi, mis sisaldab köiki vajalikke dekoodreid jm pudi ning hunnik kvaliteetseid stereo (vöi mono) löppvöime kölarite jaoks vastavalt maitsele.

Vöib vötta muidugi ka mitmekanalilinelöppvöimu vöi möne eriti hea ja kalli ressiivri, kui soovi on. Reegel on lihtne - tahad rohkem kanaleid, maksad rohkem raha

EDIT: näe, vöttis aega kribamine ning selle ajaga pöhipunktid juba välja toodud...
                            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Miks peaks olema resiiveri võimendi signaalitee pikem kui lihtsalt võimendil?

Marley, sillatud (või mitte) bassikas ühe kanaliga ei ole kindlasti loomulikul kuulamisel abiline, mina pakun et see viitab teatavale puudele süsteemis (teised ütlevad: kompromiss).
                              Pealegi, mis roll oleks sellel bassikal siis stereosalvestise esituse juures?

1) punktis toodu nagu õigustaks isegi ressi kasutamist stereos, kuna (aladimensioneeritud) toiteplokil jätkub pauerit rohkemaks ?

Näen et aktiivsus postitamises on hea, ei jõua isegi sammu pidada... Tehnofriigiga meil mõtted kattuvad. Eelarvamuse tekkele ja põhjustele see kahjuks palju selgust ei too...
                              viimati muutis kasutaja OSX; 08 m 2009, 17:41.
                              Konfutsius

Comment

Working...
                              X