Teade

Collapse
No announcement yet.

Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Esmalt postitatud linni poolt
    Mul elutuba 55 ruutu, kasutan 5.1 süsteemi, kuna majaehitust planeerides oli 7.1 veel tulevik ning kaabeldus sai tehtud 5.1 järgi.
    Julgen väita, et saund on parem, kui päris kinos.
    Kui eesti kinosid võrdluseks tuua, siis see peaks päris lihtsalt saavutatav olema.

(Teema ise - MIKS ressiiver ei ole stereoheli nautimiseks parim lahendus? - sai juba esimesel lehel vastused. Osavad kirjamehed kummutasid need aga hi-end resse mängu tuues ja ellimineerides väiklase hinnateguri. Ehk siis mõlemad on head.
    Ülejäänu...jutud teemal - CD on aegunud; stereo on ajast mahajäänuile; 5.1 on äge; võimendite erinevus on müüt; toas pole korraga ruumi stereo ja ressi jaoks ... on niisama tore lugemine.)
    -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt
      Ülejäänu...jutud teemal - CD on aegunud; stereo on ajast mahajäänuile; 5.1 on äge; võimendite erinevus on müüt; toas pole korraga ruumi stereo ja ressi jaoks ... on niisama tore lugemine.)
      Eks ta nii olegi. Lisaks veel, et kellele ema, kellele tütar

Comment

üks põhjus veel -- minu jaoks (ja see on ainult minu arvamus, ei üldista)
        on suht suur asi hakata kogu oma muusikakogu välja vahetama 5.1 või 7.1
        vastu. seda enam, et suurem suur osa lemmikmuusikuid ei hakka ilmselt
        kunagi rohkemates kanalites esinema, kui kahes (muidugi tehakse
        "digitaalselt parendatud ja ruumilisemaks muudetud" remikse, aga
        enamuse nende kvaliteet...). ja eelkõige on süsteemi vaja oma muusika
        kuulamiseks.

ei taha sellega öelda, et 5.1 ei võiks olla kvaliteetne seade
        või ka kvaliteetne lindistus. võimalik, et keegi tuli/tuleb ka selle peale, et valmistada taskukohase hinnaga 5 või 7-kanalist süsteemi nii,
        et esikanalid on kvaliteetsed ja "vidinad" ühe nupuvajutusega eemaldatavad.
        paraku kipuvad sellised seadmed üsna hinnalised olema või pole lihtsalt mulle selliseid ette sattunud.

Comment

Viimases postituses üteldud piisavalt selgesti-sobivat kas ei trehva või siis on üle mõistuse hind. Just täna öösel peale oma eelmist postitust lugesin läbi paarit ajakirjast resiiverite võrdlusi ja arvustusi, ka läänes tehakse niisugusi võrdlusi nagu käesolev-resiiver vs. (stereo)-võimendi. Ja kipub asi olema selles suunas, et hinnast ca. 3000€+ märgitakse ka miskipärast nii: "Sobib ka stereokuulamisteks", "kõlbab ka stereokuulamiseks" jne. huvitaval kombel saavad need 3000€+ resiiveridki madalaid punkte suhteliselt, kui näit. osalevad korralike võimenditega võrdlustes.

Nüüd selle eelmise minu postituse juurde-mida ma "paristasin"? Seda, et see mingi jutt Yamaha 7.1 resiiverist, hinnaga 7k ja 110W/ch, selle kirjutaja võiks ka ise natuke mõtelda mida ta kirjutas- Selle Yamu resiivri kvaliteet jääb ilmselt alla isegi minu Sansui 5.1-le, selle hind oli 5+k, aga võimsus kanalisse on 30-35W, ma olen kauplustes küll nendele 7*100-175W Yamu resiiverite sisse piilunud-huvitav, ma ei ole seal sees tuumareaktorit veel märganud mis sellele energiat toodab? Samas jätab soovida ka see plekist plätakas seal jahutusena, huvitav, kas see ikka tuleb toime reaalse ligi 800W-ga? Ütelda tahtsingi siis seda, et tarvis mõtelda enne kui kirjutada.

Auto võrdlus-vtl, miks Sa võrdled täiesti erinevaid asju-5k sierrapunni ja 300k uut riisikat? Need on ju täiesti erinevad asjad-mul on Lada 01, Subaru Legacy ja bmw7s. -ma ei võrdleks neid nii-need on erineva ajastu liikurid ja erineva tarbija jaoks mõeldud/tehtud, hinnavahe ka odavamal ja kallimal 100 kordne-niisugune võrdlus aga nagu pakutud on jama-mida Sa sellega ütelda tahad? Noh, see müts on muidugi koolutis, meil siinriigis ju on ainult üks automark halb ja omanikud lollid-liiklust vaadates jääb viimasel ajal küll ka palju enam muid marke silma .
          -superradical-

Comment

Võimsusest - resside võimsusnumber on antud tavaliselt iga kanalit eraldi koormates. Reklaamiosakond lisalt lihtsalt korrutusmärgi juurde lisanud.
            Igasugu W;RMS W; DIN jne on teine teema.
            -

Comment

Noh mina kirjutasin oma resiiveri kohta siis reaalselt saadaoleva ja ka veel selle mida kuulata kannatab ilma liigsete moonutusteta, arvestades komponente ja elektrilisi parameetreid. Huvitav, kes kuulab seda näit. 7.1 süsteemi, kui see isegi suudaks 100W reaalselt moonutusvabalt kanalisse? Elevant on ikka päris julma töö teinud sel juhul . Normaalne on ehk suhe mil võimendi on 100W/ch ja kuulamisvõimsus 5-10W, suhe 10-20, kannatab kuulata arusaadavalt, et näit. sõnu ka ikka kuuleks trackidel. See jutt, et näit. ütleme 500W/ch võim on jama-ei ole jama, normaalne on seda kasutada umbes 50W kuulamisvõimsuse juures, korralike kõlaritega, mitte "hüperwoofri" toitmiseks mil suured kirjad peal näit. 3000W.
              -superradical-

Comment

Esmalt postitatud marley poolt
                võimalik, et keegi tuli/tuleb ka selle peale, et valmistada taskukohase hinnaga 5 või 7-kanalist süsteemi nii,
                et esikanalid on kvaliteetsed ja "vidinad" ühe nupuvajutusega eemaldatavad.
                paraku kipuvad sellised seadmed üsna hinnalised olema või pole lihtsalt mulle selliseid ette sattunud.
                Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                Ja kipub asi olema selles suunas, et hinnast ca. 3000€+ märgitakse ka miskipärast nii: "Sobib ka stereokuulamisteks", "kõlbab ka stereokuulamiseks" jne. huvitaval kombel saavad need 3000€+ resiiveridki madalaid punkte suhteliselt, kui näit. osalevad korralike võimenditega võrdlustes.
                On see asi siis tõesti nii hull ? Tõsiselt ?

Et Marantzi, Denoni, Arcami, Roteli ja NAD-i ressiiverid 1000.- € hinnklassis (minu arvates veel tasukohane ja kergesti leitav) ei kõlba kohe üldse muusika kuulamiseks ? Et on keeruline stereo-only mode'i lülitada jne. ?
                Ja ei kannata võrdlust välja isegi 5000.- EEK stereo võimudega ?
                Ja väidategi nii ?
                Nu-nuh...

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                  ... ja paras annus 32bit DSP tilulilu (mis õnneks väljalülitatav).
                  Vahem2rkuse korras, mulle t2itsa imponeerib m6te DSP abil k6larite ja kuulamisruumi vaeguste kompenseerimisest. Lisaks, helitrakt kuni l6ppv6imendini digitaalne.
                  If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

To: suur13 , nii nad kõik väidavad, loen siin jõudumööda neid artikleid ja ehk on mõnedes põhjalikumalt, et miks siis on võim võim ja resiiver on resiiver, seega igal on oma koht, üks ei korva teist. Miks mina isiklikult seda 5.1 muusikat ei poolda sellest oli juttu eespool juba, ostetud proovimaterjaliga ei ole senini rahul, ehk esmaspäeval muudan praegu veel kriitilist arvamust paremuse poole aga kahtlen, esiteks oma vaatenurgast on sobivat kuulamismaterjali ikka ülivähe ja see ostetud ainus 5.1 DVD muusika on ka praegu niisuguse mõtlemise ohver, et oleks selle eest võinud juba enne CD-audio osta, usun, et 3-4k€ resiiverit ei osta küll lähima 5 aasta jooksul, samas korraliku stereovõimu võiks soetada tõesti üleöö, see on hetke mõtetes kinni-näit. on silma jäänud NAD võimud.
                    Ei usu, et asi nüüd nii hull on aga nagu juba mainitud-eks see kõik sõltub vajadustest ja nõudmistest. See on nii individuaalne asi, et siin juba olnud vaidlused on mõttetud-võrdlemised eri asjade vahel jne. Samas mina leian, et peale suruda resiiverit korraliku stereovõimendi asemel on jama-kui peaks olema võimalik soetada näit. 100k eest resiiver siis mina seda ei teeks, ostaks ikka stereovõimu ja mingi resiiveri, enamus kuulamist on audio siis ilmselt ka tähelepanu köitnud võim NAD-lt on hinnaklassis ca. 40k ja märgitud Marantz-i resiiver tuleks ka ilmselt kuid seda ainult siis kui see 100k oleks ette nähtud ainult audioseadme(te) soetamiseks. Kui 10k on siis resiiver jääks ostmata, ostaks ilmselt ka Yamaha aga stereovõimu. Teema püstitus on ju ka rajanenud materjaalseid võimalusi arvestades
                    -superradical-

Comment

Korjasin vahepeal mõned rohkem või vähem demagoogilised väited kokku ja vastan allpool lõigukaupa.

...Osavad kirjamehed kummutasid need aga hi-end resse mängu tuues ja ellimineerides väiklase hinnateguri...
                      Teised kirjamehed toovad mängu hi-end stereovõimendid ja võrdlevad neid 3-5 tonniste ressiiveritega.

Tähenärimine. CD aegumisest pole IMHO keegi rääkinud - jutt läks sinna pärast seda, kui keegi väitis, et kinohelist niikuinii midagi kvaliteetset ei tule. Mille peale sai öeldud, et 5.1-s on ka kvaliteetset muusikat välja lastud.

Võimendite erinevus ei ole müüt. Küll aga ei ole keegi suutnud pädevalt põhjendada, miks klassika kuulamiseks peab (ühes ja samas) ruumis omama üht (lamp?)võimendit, pop-rocki jaoks teist ning kino vaatamise jaoks kolmandat kasti.
                      Samuti peaks siis kommuteerima ümber kõlareid või hoidma mitut komplekti kõrvuti?

üks põhjus veel -- minu jaoks (ja see on ainult minu arvamus, ei üldista) on suht suur asi hakata kogu oma muusikakogu välja vahetama 5.1 või 7.1 vastu.
                      Miks peaks? 5.1/7.1 süsteemi omamine, millel esikanalites korralikud suured kõlarid, ei kohusta ju kuidagi olemasolevat muusikakogu välja vahetama. Küll aga annab lisaväärtuse - võimaluse kuulata uut, ruumilise heliga salvestatud muusikat.

Viimases postituses üteldud piisavalt selgesti-sobivat kas ei trehva või siis on üle mõistuse hind.
                      Küsiks mõlemalt, aga kas ja kui palju te üldse otsinud olete?
                      Kui antud teema esimeses postis kirjeldatud eelarvamus (ressiiver ei kõlba muusika kuulamiseks) eelnevalt peas on, siis ilmselt keegi ei ole üritanudki.

Just täna öösel peale oma eelmist postitust lugesin läbi paarit ajakirjast resiiverite võrdlusi ja arvustusi, ka läänes tehakse niisugusi võrdlusi nagu käesolev-resiiver vs. (stereo)-võimendi.
                      Ja nii tulevadki veendumused, mida pärast hea foorumis kuulutada - paarist ajakirjast võrdlusi lugedes.

...ma olen kauplustes küll nendele 7*100-175W Yamu resiiverite sisse piilunud-huvitav, ma ei ole seal sees tuumareaktorit veel märganud mis sellele energiat toodab? Samas jätab soovida ka see plekist plätakas seal jahutusena, huvitav, kas see ikka tuleb toime reaalse ligi 800W-ga?
                      Üksiku kanali võimekus ei pruugi alati tähendada seda, et seda võimsust peab kätte saama kõikidest 5...7 kanalist korraga ja 10 minuti jooksul.
                      Maksimaalset samaaegset väljundvõimsust võib kaudselt hinnata riista elektritarbimise järgi, lahutades maha toitebloki ja võimendi kasuteguri.

Samas leidub ka pille, mille numbrid on üsnagi ausad ja usutavad. Näiteks minu ca 3 aastat vana H/K AVR330 võimsus 7.1 reziimis kanali kohta on "ainult" 55W@8Ohm, stereoreziimis 65W@8Ohm kanali kohta, eraldi on märgitud "output total power" 385W ning max. voolutarve võrgust (power consumption operational) on märgitud 890W. (link andmetele)

Teine asi, kui pilli sees on plekkradikad ja võimsust ootamatult palju peale märgitud, siis võib tegu olla ka impulssvõimendite ja -toiteblokiga.
                      http://www.vtl.ee/files/lx3950w_4.jpg pildil on näiteks 5x45W+75W impulssvõimendi 5cm paksuses slim-korpuses. All nurgas paistab impulsstoitebloki trafo. teine pilt veel.
                      Kas SEDA high-endiks võib nimetada, on muidugi iseküsimus, aga siiski peab ütlema, et impulsstehnoloogia on sedavõrd arenenud, et sellised pillid teevad üllatavalt head häält.

Auto võrdlus-vtl, miks Sa võrdled täiesti erinevaid asju-5k sierrapunni ja 300k uut riisikat? Need on ju täiesti erinevad asjad-mul on Lada 01, Subaru Legacy ja bmw7s.
                      Mida Sa demagoogitsed? Ma EI VÕRDLE ju neid - ma KÜSISIN, MIDA Sa pead "väikeauto hinnaks" - kas viit kilo või kolmesadat. Seda siis pärast Sinu väidet, et korralik ressiiver maksab väikeauto hinna.

Sinu arvamus mingist konkreetsest automargist ("see pole ju mingi auto") ja Sinu isiklikud autoeelistused (lada-subaru-7. bemm rida) on siinkohal täiesti teemavälised ja kõlavad isikliku pikendamisvajadusena. Sorry.
                      viimati muutis kasutaja vtl; 11 m 2009, 17:52.
                      GSM: 5039624

Comment

Ole hea mine kauplusse, vaata-need resiiverid on pealt nii augustatud, et nende sisse on näha ilusasti, mida seal on kasutatud-kirjeldatud Yamu resiiver 7.1 ei ole mingisugune impulssvõimendeid kasutav tükk vaid täiesti tavaline, imekombel küll on palju neidki mil on diskreetelementidest võimendid kuid on ka hübriide (samas on neidki häid), paraku paiknevad need olgu siis ükskõik kumb lahendus, ikka enamasti plekkradikatel. Ja kurioossumina leiab neilt ka tavalise EI trafo, mille mõõtmed lihtsalt ei kannata nendel väljahõigatud võimsuseid.
                        H/K on juba kõrgem klass, see ei ole võrreldav mingi "compact systemiga" mida 2-3 k eest saab. See 55W oleks compact systemi juures võrreldav 550W-ga.
                        EDIT: ometi olen siin kohanud juttu milles lükatakse SMPS-i kasutavad võimendid tahaplaanile, miks küll? Ka neid on 4k maksvaid aga ka ligi 100k maksvaid, seega on ka rumal jutt, et SMPS on kehva. Olgu siis võimendina tegu klassikalise analoogiga või digitaalset muundamist kasutavaga, eraldades terad sõkaldest on ka selles klassis väga häid eksemplare.

Samas-ei ole siin teemas veel keegi suutnud tuua välja mõistlikke ja pädevaid põhjendusi miks peaks olema stereovõimendi halvem valik kui resiiver? Milles on probleem? Kas 2 või 3 "kasti" siis on tõesti nii suure ruumiühiku kuluga, et selle broneerimine neile on täiesti mõttetu? Jah, usume, et 5.1 on olemas kvaliteetset muusikat aga inimeste muusikamaitse on erinev ja ka selle väljalaskega on nii, et mida on ja mida ei ole .

Ja-jah, pikendamise, pikendamise mille muuga siis. Lihtsalt, sellest ehk loetakse enamat välja kui ainult kirjutamisest siin-selles võrdluses ma ütlen, et ma ei pea vana Ladat arvestades hinnavahet 7.-ga seda Ladat sadu kordasid kehvemaks, need on täiesti erineva suunitlusega masinad, erinevatele tarbijatele ja hoopis erineva ajastu/riigikorra tulemid. Meil siin aga on puhkemas tüli sisuliselt võrreldes võimusid-resiivreid mis ka lähevad ideaalse võrdluse ruumest välja. No ma olen lugenud siin teemasid võrdluste kohta a la 1000 eeku Estonia vs. 6-7k eeku sony, see Estonia ei ole 6-7 korda kehvem, see VÕIB OLLA ehk 2 korda kehvem, kuid inimestel on erinevad arusaamad ja erinevad maitsed.

Ah jaa, ma ei ole märkinud justkui need oleksid minu "eelistused", tõin sisuliselt sama näite nagu Sinu 5 vs. 300k-täpselt sama asi ju.
                        Samuti ei ole ma alustanud teemat väikeauto hinna väljatoomiseks. Vaata ikka teemat, kes mida kirjutas kuigi mina leian ka, et see kirjutaja mõtles sisuliselt seda klassi milles on võimalik juba midagi korralikumat saada.
                        -superradical-

Comment

ka läänes tehakse niisugusi võrdlusi nagu käesolev-resiiver vs. (stereo)-võimendi. Ja kipub asi olema selles suunas, et hinnast ca. 3000€+ märgitakse ka miskipärast nii: "Sobib ka stereokuulamisteks", "kõlbab ka stereokuulamiseks" jne. huvitaval kombel saavad need 3000€+ resiiveridki madalaid punkte suhteliselt, kui näit. osalevad korralike võimenditega võrdlustes.
                          Ja milliste stereo võimenditega siis võrreldakse seda 3000€+ ressiiverit. Vaatasin kohe huvi pärast, et Pioneerilt kõige kallim ressiiver on SC-LX90 http://www.pioneer.eu/eur/products/4...X90/index.html ja see maksab meie rahas 81 000 eek. Vaevalt küll, et seda kannataks 5000 eekuse NAD võimendiga võrrelda.

Comment

Vaevalt, et niisugust võrdlust läbi viiks. Kui tõsta selle kõrvale M3 siis tuleks välja erinevate seadmete, erinevast kasutuse valdkonnast tingitud hüved . Rohkem selles vaidluses osaleda ei viitsi.

Siiski: Kas see Pioneer on ikka nii kõige-kõige, et juba siirduda kõrgemasse võrdlusklassi?
                            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 11 m 2009, 18:54.
                            -superradical-

Comment

Seda, et see mingi jutt Yamaha 7.1 resiiverist, hinnaga 7k ja 110W/ch, selle kirjutaja võiks ka ise natuke mõtelda mida ta kirjutas- Selle Yamu resiivri kvaliteet jääb ilmselt alla isegi minu Sansui 5.1-le, selle hind oli 5+k, aga võimsus kanalisse on 30-35W, ma olen kauplustes küll nendele 7*100-175W Yamu resiiverite sisse piilunud-huvitav, ma ei ole seal sees tuumareaktorit veel märganud mis sellele energiat toodab? Samas jätab soovida ka see plekist plätakas seal jahutusena, huvitav, kas see ikka tuleb toime reaalse ligi 800W-ga? Ütelda tahtsingi siis seda, et tarvis mõtelda enne kui kirjutada.
                              Mõtlemine on hea, kuid ega lugemisoskus ka paha ei teeks. Ma ei ole kirjutanud Yamaha RESIIVERIST! Kirjutasin multikanalilisest võimendist, Home Cinema Amplifier.
                              Helistasin, küsisin mis ja kuidas. Eksisin selles et seade ei ole 7 kanaliga vaid 5 kanaliga, mitte 110W/ch vaid 115W/ch (EIAJ), 5x90W RMS (0,06% THD, 8oomi), hind oli PlussMiinuses kunagi 6590.- letis.
                              Mida ma siis nüüd kellegi arvates mõtlema pean? Et mingi Sansui võib olla parem, aga võibolla ka mitte? Huvitav, kas see on kuidagi teema juures oluline?
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

Comment

Siiski: Kas see Pioneer on ikka nii kõige-kõige, et juba siirduda kõrgemasse võrdlusklassi?
                                Otsisin lihtsalt neid üle 3000 euro maksvaid ressiivereid ja mõtlesin, et milliste stereo võimenditega neid üldse võrrelda. Selliseid meil Eestist osta vist polegi.

Comment

Working...
                                X