Teade

Collapse
No announcement yet.

Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

------------------------------------------------------
    Ma ei hakka praegu sõbrale helistama kuid tal on Yamaha 7.1 kanaliga võimendi (!), milles sisaldub ka DAC ja paras annus 32bit DSP tilulilu (mis õnneks väljalülitatav). 110W per ch maksis ca 7k poes. Mis (mängu)sõiduautost me räägime?

Seda "riistapuud" nimetatakse AV-võimendiks muide, vahe resiiveriga on väike, pea olematu ja siinjuures arvestades vaidluse olemust siis ei oma raadio olemasolu mitte mingisugust tähtsust. Kui väheke ise mõtleksid (enne kui tuled siin lugema õpetama kedagi), siis saaksid aru mida sa räägid -Home Cinema Amplifier- mõtle selle sõna üle järele, uuri raamatutest. Resiiveri ja AV-VÕIMENDI vahe ei ole kindlasti sama mis on resiiveri ja stereovõimendi vahe kuna viimastes ei kasutata "mingit tilulilu" nagu ise neid nimetasid, veel enam-üheski korralikus võimendis ei ole niisugune asi õigustatud, et enne signaal analoogist digitaalseks ja seejärel tagasi analoogheliks (pean silmas HI-Fi võimendeid, jätame PA seekord kõrvale), selle süsteemi kasutamine pole leidnud kuuldavasti "gurude" (nagu siinsed ennast peavad, sest isegi lääne eriaalaajakirjad kirjutavad ju möla, meie, eesti, "audiofiilid" on kindlasti kõrgema tasemega kui lääne omad, need ei tea ju tühjagi, mis siis, et enamus meil pole laialdaselt kvaliteetseks peetavaid süsteeme isegi oma silmaga näinud...) hulgas populaarsust. A see (mängu)-auto, su jutus jätab väga ülbe ja üleoleva mulje-seepärast pidasin tarvilikuks ka oma auto võrdlusesse tuua, mõne jaoks on ka 7k maksev auto veel auto, teisele jälle mitte...asja tuleb vaadata mitte ainult oma mätta otsast vaid üritada mõista laiemat üldsust mitte "kõvatada" oma mättalt .

Millises postis kõlab minu väide, et Sansui mida oman on parim-selge, et on parimaid, samas on see kindel, et siin on kindlasti foorumlastel veel kehvemaid-5k 5.1 eest, mil reaalne võimsus 30-35W/ch ei ole just eriti kehva suhe, usun, et need kenwoodi 3k on kehvemad, samas need sony/pioneeri 7.1 4-6k, 7*135-150W omad ka või samal pulgal.
    Samas on siin küllaga vingatseid kes arvavad, et see on mingi "kollane ime"-ega ikka ei ole, Sansui on tootnud nii mõnedki ajaloolised verstapostid audiomaailmas, keda see huvitab ja arvab end teadvat, et eksin siis uurige elu.
    Veelkord, krt. see teema on väljunud igasugu mõistuse piiridest, mingisugust utoopset "isiklikku põhimõtet" taga ajavatest resiiveri/AV võimendite omanikest vs. stereovõimendi omanikest oponente kes siis üksteist laimata üritavad, varsti saame ehk kokku kusagil, igaüks võtab oma aparaadi kaasa ja viskab vastasleeri kuuluvaid? Teema ei ole üldse neis piirides milles see peaks olema, samas on see mõttetu vaidlus kuna ma sest siinsed kodanikud EI KIRJUTA MAAILMA silmis mitte mingit uut peatükki audiomaailmas, et homsest kaoksid stereovõimendid ja troonile tõuseks X.X süsteemid ainuvõimalikult .

TO: auus-milliseid 3000€+ resiivereid meil siin saada on, et võrrelda oleks võimalik? Pole isiklikult veel näinud. Sama ka võimenditega. Ei ole minu silm eestis veel NAD M3 -e näinud.

PEACE:
    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 11 m 2009, 20:27.
    -superradical-

Comment

Teema kipub jälle minema sinnakanti, et vaadatakse, loetakse, võrreldakse hindu ja andmeid. See pole ju helitehnika juures primaarne.
      Huvitaks see, palju foorumlaste hulgas on neid, kellel on konkreetne kuulamiskogemus, et tõesti stereovõimendi on parem kui ressiiver ja vice versa?

Comment

...või ka vastupidine kogemus ?
        -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
          H/K on juba kõrgem klass, see ei ole võrreldav mingi "compact systemiga" mida 2-3 k eest saab.
          See H/K AVR330 on üsna keskklass ressiiverite mõistes. Letihind võis meil 3-4 aastat tagasi olla suurusjärk 12-13k. Mitte just kõige odavam, aga kindlasti mitte (uue) sõiduauto klassi.

Lause teisele poolele vastaks, et ma olen esimesest kirjast saadik öelnud, et mingi 3k bling-bling-ressiiveri või kompaktsüsteemiga ei ole mõtet klassikalist hi-fi stereovõimendit võrrelda.

Samas-ei ole siin teemas veel keegi suutnud tuua välja mõistlikke ja pädevaid põhjendusi miks peaks olema stereovõimendi halvem valik kui resiiver?
          Kes ütles, et strereovõimendi on halb valik? Sugugi mitte.

Ma ei oponeerinud selleks, et stereosüsteemi maha teha (omalgi töökabinetis stereovõimendi), vaid üritasin tasakaalustada neid, kes (igasugust!) ressiiverit (muusikakuulamiseks) maha tegid.

Milles on probleem? Kas 2 või 3 "kasti" siis on tõesti nii suure ruumiühiku kuluga, et selle broneerimine neile on täiesti mõttetu?
          Esiteks mulle ei meeldi mõttetu elektroonika dubleerimine ressursiraiskamise kohapealt. Ma ei mõtle siinkohal ainult raha, vaid masinate ehituseks kulunud ressurssi.

Kõlareid dubleerida ei ole niikuinii mõtet, sest kui esikõlarid on piisavalt head stereo kuulamiseks, siis on nad ka piisavalt head kino jaoks. Seega tekib meil kohe teine probleem - kõlarite kommuteerimine.
          (Ja esikõlarite dubleerimine VÕIB optimaalse paigutuse kohapealt juba probleem olla!)

Kolmas probleem on sisendite kommuteerimine, juhul, kui sama signaaliallikat kasutatakse nii stereo- kui 5+ kanalilise heli kuulamiseks. Klassikaline näide - DVD mängijat kasutatakse ka CD transpordina. Muidugi on võimalus erinevaid väljundeid kasutada - nt. DVD playeri analoogväljundit stereovõimendisse ja optilist väljundit ressiiverisse, aga see seab omad piirangud süsteemi ülesehitusele ja seadmevalikule.

Neljas probleem on juhtimine. Mitu paralleelset seadet vajab mitut pulti ning mul on neid niigi terve laud täis. Universaalpultidega kõike teha ei saa - näiteks ei ole ma kohanud sellist eksemplari, mis oskaks korraga nii IR kui üle BT asju juhtida.

Viies, kõige tähtsusetum, aga siiski äramärkimist vääriv argument on voolutarve. Kui pole viitsimist-harjumust just igat seadet pärast kasutamist lülitist käsitsi välja lülitada, siis võtab iga stand-by reziimis masin mingid vatid voolu. Kümme kasti võtab juba arvestatavalt voolu. Minu tehnika elektriarve on ka suvisel ajal (kui kütet ja ka valgust eriti vaja pole) ca 1000 krooni kuus, mis paneb juba iga kord mõtlema, kui mingi järjekordne majapidamisvigur tahab oma järjekordsed 5...35W ootereziimis saada.

...siin-selles võrdluses ma ütlen, et ma ei pea vana Ladat arvestades hinnavahet 7.-ga seda Ladat sadu kordasid kehvemaks, need on täiesti erineva suunitlusega masinad, erinevatele tarbijatele ja hoopis erineva ajastu/riigikorra tulemid.
          Igal juhul ei ole õige võrrelda kasutatud asjade turu- ja tarbimisväärtust.
          Kõige ligilähedasem oleks võrrelda uue Lada hinda uue 7-se bemmi hinnaga ja siis tuleb hinnavaheks mitte 100 vaid "ainult" 10 korda. 120 tuhat vs 1.2 milli (Viimati kui Eestis uusi Ladasi müüdi, siis oli vist hind suurusjärgus 100 ja 150k vahel)

Meil siin aga on puhkemas tüli sisuliselt võrreldes võimusid-resiivreid mis ka lähevad ideaalse võrdluse ruumest välja. No ma olen lugenud siin teemasid võrdluste kohta a la 1000 eeku Estonia vs. 6-7k eeku sony, see Estonia ei ole 6-7 korda kehvem, see VÕIB OLLA ehk 2 korda kehvem, kuid inimestel on erinevad arusaamad ja erinevad maitsed.
          Veelkord, uut kaupa ja tootmisest maha võetud, ilma garantiita ja kasutatud kaupa ei saa "headuselt" võrrelda. Pane sellele 1000 eek Estoniale kõrvale Kuldses Börsis 2000 kr maksev 20-aasta vanune Sony ja võrdle siis. Saadki oma "võib-olla 2 korda".
          viimati muutis kasutaja vtl; 11 m 2009, 20:41.
          GSM: 5039624

Comment

Viimasele siis on vastuväiteks veel viimased read-siin tuleb mängu taas "isiklik eelistus", mida ei ole mõtet hakata teistel ümber rääkima-ühele ema, teisele tütar-siin jääb aga mulje, et kõik peaksid rivistuma kellegi teise mõtete/ideede järel. See on BS . Las see olla progress, mitte, et keegi soovib midagi siis veename ta ümber, see on loomulik evolutsioon, selle käigus jõutakse üldjuhul ise järeldustele ja millised need on sõltub just läbiproovitust. Hiljem on erinevaid kogemusi omades ka parem ja lihtsam oma veendumust väljendada mitte võtta kõike n.ö. laest ?

Ahah, et siis praegune 6-7k on ka 6-7 korda parem sellest "tonnisest" garantiita aparaadist?
            -superradical-

Comment

Las see olla progress, mitte, et keegi soovib midagi siis veename ta ümber, see on loomulik evolutsioon, selle käigus jõutakse üldjuhul ise järeldustele ja millised need on sõltub just läbiproovitust.
              Nõus. Mis mul aga alati harja turri (ja vaidlema) ajab, on see, kui keegi hakkab absoluutset "tõde" kuulutama. Mis milleks kõlbab ja ei kõlba.

Ahah, et siis praegune 6-7k on ka 6-7 korda parem sellest "tonnisest" garantiita aparaadist?
              Mille poolest "parem"? Helikvaliteedi poolest kindlasti mitte.
              Aga tehnikakauge inimese jaoks on garantii kindlasti oluline argument. Võiks öelda, et isegi kuni pool seadme väärtusest.
              Esteedi jaoks on jällegi oluline see, kas aparaati on keegi ennem kasutanud ja sinna peale higiseid näpujälgi või kriimustusi jätnud. (mina näiteks olen esteet)
              Rääkimata näiteks kellegi poolt oskamatult vahetatud lõputranssidest, selle juures liigselt kärsatatud juhtmeisolatsioonist, lahtitulnud trükkplaadirajast või ülekeeratud kruvidest.
              Ka pakendi avamise rõõm ja uue asja lõhn on kindlasti oma hinda väärt.

Samas ma saan suurepäraselt aru ka nendest inimestest, kes rõõmustavad, kui second handist odavalt mõne majapidamisriista saavad. Öko ja puha.
              Siiani elavalt meeles Pika tänava komisjonipoest 400 rubla eest ostetud Brig, mille 15-aastasena soetasin. Aasta oli siis 1985 ja uus maksis poes vist 625 rubla. Võit oli suur.
              viimati muutis kasutaja vtl; 11 m 2009, 21:37.

Comment

Mul on mõlemad olemas, nii ress kui stereovõim ja üks paar esikõlareid.
                Kasutan tsitaate natuke meelevaldselt.

Esmalt postitatud vtl poolt

Seega tekib meil kohe teine probleem - kõlarite kommuteerimine.

Kolmas probleem on sisendite kommuteerimine, juhul, kui sama signaaliallikat kasutatakse nii stereo- kui 5+ kanalilise heli kuulamiseks. Muidugi on võimalus erinevaid väljundeid kasutada - nt. DVD playeri analoogväljundit stereovõimendisse ja optilist väljundit ressiiverisse, aga see seab omad piirangud süsteemi ülesehitusele ja seadmevalikule.

Neljas probleem on juhtimine. Mitu paralleelset seadet vajab mitut pulti ning mul on neid niigi terve laud täis. Universaalpultidega kõike teha ei saa - näiteks ei ole ma kohanud sellist eksemplari, mis oskaks korraga nii IR kui üle BT asju juhtida.
                Ma ei adu täpselt, mida Sa selle kõlarite kommuteerimise all silmas pidasid aga ma lahendasin ise sellise probleemi ühe paari esikõlarite puhul ühe "ümberlülitiga". Tevalos müügis 150 raha. Originaalis oli selle ümberlüliti mõte üks kõlarisignaal kaheks teha. Mina lasin seda 50 raha eest modida ja nüüd töötab ta kaks kõlarisignaali üheks. Kõlarisignaali all ma mõtlen kõike seda, mis tuleb nii ressi kui võimu kõlariväljundi klemmide alt.
                Toimib. Kui vaja ressi või võimu vahel valida, tõstan oma tagumiku diivanilt, teen neli sammu ja volaa, lisaks veel rõõm liikumisest. Neli sammu ikka tagasi ka.
                Omal ajal seda teemat guugeldades leidsin ka kusagilt netipoest seadme, mis ise tundis ära impulsi järgi, kumma seadme signaal kõlarisse lubada. Et juskui probleemi tegelikult pole. Üüberlühikesest ja minimalistlikust signaaliteest(võimu-ressi klemmidelt kõlari klemmideni) siin muidugi rääkida ei saa aga ega mina seda vahet ei kuulegi, kui oleks pärispäris otse kõik.

Teine nüanss, et DVD-seadme analoogsignaal võimu ja digisignaal(optiline) ressi. Ka toimib. Milliseid piiraguid Sa süsteemi ülesehitusele ja seadmete valikule sel juhul näed?

Puldid. Jah, möönan. Värk on segane ja pulte palju. Manuaalides välja lubatud ristkasutused ei toimi. Aga see mure on vaid võõrastel .

Miks mul võim ja ress mõlemad olemas on, seda ma veel ei tea. Ress ise soovituskirjade järgi "hea stereoesitusega" HK.

Comment

Esmalt postitatud MarekA poolt
                  Kui vaja ressi või võimu vahel valida, tõstan oma tagumiku diivanilt, teen neli sammu ja volaa, lisaks veel rõõm liikumisest. Neli sammu ikka tagasi ka.
                  Mina tundsin liikumisest rõõmu tänase kevadise ilmaga jalgrattaga tunnikese sõites... aga kui ma õhtul teleka ette diivanile maha istun, siis võiks kõikvõimalikud kommutatsioonid ilma liigse siia-sinna sammumiseta toimida.

Esmalt postitatud MarekA poolt
                  Teine nüanss, et DVD-seadme analoogsignaal võimu ja digisignaal(optiline) ressi. Ka toimib. Milliseid piiraguid Sa süsteemi ülesehitusele ja seadmete valikule sel juhul näed?
                  Näiteks osutub muidu nii suurepärase DVD/BR mängija analoogheliväljund keskpäraseks ning sooviks välist DAC-i kasutada.
                  Sellisel juhul tuleb hakata kas signaali jagama, otsida mitme digiväljundiga (coax ja optika) seade, arvestades sealjuures et välise DAC ja ressiiveri digisisendid peavad erinevad olema, valida teine player (mis võib-olla pildinäitamise-omadustelt ei meeldi), osta CD-player juurde (veel üks kast! Ja kui ma tahan mõnda SACD-d kuulata, pean ka sellega arvestama).
                  Võib-olla ma tahan veel sati(tuuneri) pealt tulevat HD raadiot kuulata. Kui mitte täna, siis homme. Probleeme jagub, kui signaaliallikaid paralleelitada on vaja.

Comment

Kahtlemata on vtl jutt õige selles osas, et uut seadet on ikka hoopis teine tunne pakendist lahti pakkida kui second hand . Samas kasutamine varem-see pole nii eriti esmatähtis, sõrmejäljed ja rasv ning higi on teine teema .
                    Noh, eks vananedes muutub ka inimese vaade ja arusaam, saadakse kogemusi ja õpitakse.

Absoluutset tõde EI OLE olemas, milleks sellest nii hirmuga mõtelda, isiklikust kogemusest olen ma saanud palju solki kaela ja ainus võimalus on enda arvamusi nii hästi kui võimalik (alati see eriti ei õnnestu või siis alles peale pikki ja närvilisi tõmblemisi) argumenteerida ja ise katsetada/eksperimenteerida. Arvestades vist siinsete kodanike elukogemust on minulgi oma "pudelikaelte" elimineerimiseks, et saavutada sama? suhtumine veel paar aastakümmet aega.
                    -superradical-

Comment

Mina üks nendest, kes tunneb rõõmu oma "kaltsukast" ostetud stereo üle.
                      Remondis on mõlemad käinud, üks lp. Jyrka, teine ühe Tallinna härra käes, kes Jürka sõnul, teeb garantiitöid, eesti tunnustatud brandide edasimüüjatele. Remondimaksumused olid tühised (alla 5%), võrreldes seadmete kunagiste letihindadega.
                      Samas uuena ostetud ja poelõhnalised Onkyo DVD ja ress (eesti letikas sum 17k), istuvad telekalaua taga nurgas, IR vastuvõtjad nähtaval.
                      Kõlareid ei jõudnud ka poest osta, lasin "naabrimehel" teha...
                      (Kommuteerimiseks on lisareleed ja manipuleerimiseks on õpetatav pult.)

Ehk siis tõesti - inimesi on erinevaid.
                      Kasutatud kauba maine, teevad kahjuks maha osad vahendajad (nimesid nimetamata) ja remondi"spetsid" nagu näiteks Cheopps - siinses foorumis oli üks kohutav pilt, näiteks Marantzist ja selle uuest toitetrafost ...
                      viimati muutis kasutaja marcor1; 11 m 2009, 23:02.
                      -

Comment

Re: Vs: Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Esmalt postitatud sage poolt
                        ...vtl...täitsa õige jutt...endal mõlemal ressil olemas nupp "source direct", ja see peaks suunama signaali v6imalikult lyhikest teed pidi võimendatult kõlaritesse
                        Minu hetkelisel Pioneer A-705R võimul samuti. Direct alla vajutada ja siis lõikab bassid vahelt ja kõik need kamad defaultiks mis signaalilt tuleb. Loudness samuti kaob.
                        Estonian SPL & Sound
                        @gargru

Comment

Esmalt postitatud linni poolt
                          Tekkis selline uitmõte.
                          Tea, kas paadunud stereokummardajad kasutavad oma autodes ka mingeid "vanakooli" riistapuusid, kus saund tuleb helikandjalt otse, "mõttetuid" DSP-sid läbimata?
                          Igal juhul, isegi Eestis on auto SQ võistlustel selline klass kui pure passive/ passiivheli klass .

Üks parimaid autosid seal kasutab veel eriti oldscool signaaliallikat:

seal see ainuke Toyota Avensis

Comment

------------------------------------------------------
                            Ma ei hakka praegu sõbrale helistama kuid tal on Yamaha 7.1 kanaliga võimendi (!), milles sisaldub ka DAC ja paras annus 32bit DSP tilulilu (mis õnneks väljalülitatav). 110W per ch maksis ca 7k poes. Mis (mängu)sõiduautost me räägime?

Seda "riistapuud" nimetatakse AV-võimendiks muide, vahe resiiveriga on väike, pea olematu ja siinjuures arvestades vaidluse olemust siis ei oma raadio olemasolu mitte mingisugust tähtsust. Kui väheke ise mõtleksid (enne kui tuled siin lugema õpetama kedagi), siis saaksid aru mida sa räägid -Home Cinema Amplifier- mõtle selle sõna üle järele, uuri raamatutest. Resiiveri ja AV-VÕIMENDI vahe ei ole kindlasti sama mis on resiiveri ja stereovõimendi vahe kuna viimastes ei kasutata "mingit tilulilu" nagu ise neid nimetasid, veel enam-üheski korralikus võimendis ei ole niisugune asi õigustatud, et enne signaal analoogist digitaalseks ja seejärel tagasi analoogheliks (pean silmas HI-Fi võimendeid, jätame PA seekord kõrvale), selle süsteemi kasutamine pole leidnud kuuldavasti "gurude" (nagu siinsed ennast peavad, sest isegi lääne eriaalaajakirjad kirjutavad ju möla, meie, eesti, "audiofiilid" on kindlasti kõrgema tasemega kui lääne omad, need ei tea ju tühjagi, mis siis, et enamus meil pole laialdaselt kvaliteetseks peetavaid süsteeme isegi oma silmaga näinud...) hulgas populaarsust. A see (mängu)-auto, su jutus jätab väga ülbe ja üleoleva mulje-seepärast pidasin tarvilikuks ka oma auto võrdlusesse tuua, mõne jaoks on ka 7k maksev auto veel auto, teisele jälle mitte...asja tuleb vaadata mitte ainult oma mätta otsast vaid üritada mõista laiemat üldsust mitte "kõvatada" oma mättalt .

Millises postis kõlab minu väide, et Sansui mida oman on parim-selge, et on parimaid, samas on see kindel, et siin on kindlasti foorumlastel veel kehvemaid-5k 5.1 eest, mil reaalne võimsus 30-35W/ch ei ole just eriti kehva suhe, usun, et need kenwoodi 3k on kehvemad, samas need sony/pioneeri 7.1 4-6k, 7*135-150W omad ka või samal pulgal.
                            Samas on siin küllaga vingatseid kes arvavad, et see on mingi "kollane ime"-ega ikka ei ole, Sansui on tootnud nii mõnedki ajaloolised verstapostid audiomaailmas, keda see huvitab ja arvab end teadvat, et eksin siis uurige elu.
                            Veelkord, krt. see teema on väljunud igasugu mõistuse piiridest, mingisugust utoopset "isiklikku põhimõtet" taga ajavatest resiiveri/AV võimendite omanikest vs. stereovõimendi omanikest oponente kes siis üksteist laimata üritavad, varsti saame ehk kokku kusagil, igaüks võtab oma aparaadi kaasa ja viskab vastasleeri kuuluvaid? Teema ei ole üldse neis piirides milles see peaks olema, samas on see mõttetu vaidlus kuna ma sest siinsed kodanikud EI KIRJUTA MAAILMA silmis mitte mingit uut peatükki audiomaailmas, et homsest kaoksid stereovõimendid ja troonile tõuseks X.X süsteemid ainuvõimalikult .

PEACE:
                            Tundub et mõned asjad vajavad klaarimist enne kui teemakohaselt edasi saab minna.
                            Esmalt mänguauto. Jutt oli ajendatud moi autohindade ja tehnikahindade kõrvutamisest, usutavasti uue tehnika hinnast poes. Uuena saab 7k eest lastele mõeldud elektriajamiga automoodi asja poest, sellest ka küsimus (millele väga vastust ei vajanudki). Kes aga mida veel autodest kõvatas pole oluline, mina see igatahes pole olnud.
                            Multikanaliline võimendi, nii ma seda asja nimetasin, olen nõus nimetama ka mitmekanaliliseks võimendiks - sest AV nimetus ei kajasta seadme kasutust sobivalt, video omadused pole hetkel teemaks. Nimetus mitmekanaliline võimendi suunab rõhu olulisele, helisse puutuvasse. Aastal 2001 kui see Yamaha ilmavalgust nägi ei olnud mitme kanaliga audio only seade eriti popp artikkel, palju popim oli seda nimetada Home Cinema seadmeks.
                            Mingeid lääne artiklite suunalisi arvamusi pole ma esitanud, paluks neid minu kraesse mitte sokutada. Nagu ka AD/DA korduvaid muundamisi, sellist asja pole ma puudutanud. Küll aga ütlen selle kohta nüüd - signaali on mõtet hoida võimalikult kaua digitaalses traktis, võimalikult lühidalt analoogses traktis.
                            Sansui. Ma ei tea kas keegi seda siin teemas parimaks nimetas, minu meelest pole seda keegi teinud. Mul isiklikult pole vanade Sansuide vastu midagi, vaid need uued mida toidupoodide vabadel riiulitel pakutakse on jätnud kahjuks külmaks. Sorry, mujal pole nad silma hakanud.
                            Utoopne "isiklik põhimõte", kes sellega lagedale tuli?

Mina näen et tehnika ja heliformaadid on Redbook CD tasemelt edasi arenenud. Et CD on kuuldavalt limiteeritud formaat on kahjuks siiski tõsi. Uuemad formaadid ületavad tehniliselt valmisolekult CD võimaldatava, lisaboonus on et formaadid võimaldavad ka rohkem kanaleid kui kaks - mis aga ei tähenda automaatselt nüüd tulebki kohe kõiki kasutada ja vanad asjad ära visata. Ei. Stereokuulamine võib ja saab toimuda samaväärselt senise kogemusega. Tehnikavärk on juba kord selline et tuleb eraldada terad sõkaldest, seda nii (stereo)võimendite kui resiiverite kohalt. Ei ole mõistlik siin hakata vehklema hinnasiltidega a la 120k resiiver. Jah selline ress võib sobida kasutamiseks kuid võib ka mitte, lihtsalt kõrgema hinna korral on tõenäosus suurem et sobib kasutada. Sama 5k maksva seadme puhul, ka siin võime ehk leida sobiva. Otsustajaks on konkreetne kuulaja - tema kuulab, mitte meie tema eest. See ei ole laim või põhimõtete peale surumine kui ruumilise heliga kokkupuutunud räägivad sellest teistele. Samas, teha üldistavaid järeldusi vaid ühe ja ebaõnnestunud plaadi põhjal ei ole ka kohane, loomulikum oleks et proovitakse leida rohkem erinevat materjali. Minu esimene CD ei meeldinud mulle tegelikult mitte üks raas, kuid ta oli CD!! Alles hiljem kui valikud avardusid tekkisid ka lemmikud ja on tänini CD kujul alles. Ja on ka 5.1 heliga plaatide hulgas neid mis ei meeldi kohe üldse - kuid ega formaat süüdi ei ole kui helimehed ei tea miks nad miskit teevad.
                            Terade sõkaldest eraldamise printsiip peaks lähtuma sellest et edastusahel peaks olema võimalikult lineaarne nii võimenduskanali kui kõlari seisukohalt. See oleks alus loomulikule helile. Jätan kanalite arvu igaühe enda arvata. See on asi mida kuulaja saab ise teha vastavalt oma äranägemisele ja võimalustele. Helimeeste praaki ei päästa ükski formaat.

Minul ei ole resiiverit. Ei ole ka AV võimendit. On stereovõimendi, on monoplokid. Neid ohjab 5.1 DAC, kasutusel 5.0 konf, kogu lugu. Ma ei tee teemat "Monoplokk vs stereovõim", Raadi autoturu hinnatasemed jäävad küll sellega teadmata aga elan üle.
                            Olen kasutanud resiivereid, nende hulgas on olnud pädevaid eksemplare, nii alates 6k hinnatasemest. See on andnud mulle põhjust eelarvamusele osutada.
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

Comment

Nagu üks kodanik ütles..." ja möla läheb ikka edasi" või enamvähem ses liinis- "teha üldistavaid järeldusi vaid ühe ja ebaõnnestunud plaadi põhjal ei ole ka kohane, loomulikum oleks et proovitakse leida rohkem erinevat materjali" -tead sina selle plaadi õnnestumisest/ebaõnnestumisest...loe mu kirjutatu selle testikuulamise kohta läbi! Mida siin plõksida? Sinu jutust järeldan, et oled ka üks neist kel 200-300 ruumiheliga audioplaati (või olidki see Sina kes seda eelpool kiitles?) Räägid siin küll aga pole maininud kordagi mis muusika see siis on? Kas Sul on raske aru saada, et inimestele meeldivad erinevad stiilid? Kui Sul on mingi vaibakloppimine siis palju õnne, ma kade pole, sellele võib 500 kanalit ka väheks jääda .
                              Ainult kurat, ma ei saa aru, siin tuututada, et neid plaate on saada-krt. kas Tartu linn on mingi küla siis või? A no ega eestis vist ongi see vaibakloppimine, klubiurgastes umpa-pumpa saatel enda segi joomine ja niisugune eluviis au sees. Siin ei suudeta endale selgeks teha, et inimesed on erinevad-aga jah, parimad plaadid nii Nightwish-lt, Sirenia-lt, Dimmu Borgir-lt, Iron Maiden-ilt jne.. olen ostnud Soomest-miks? Sest eestis lihtsalt pole kohanud neid nii, et lähen ja ostan-telli, oota 2 kuud. Oli nii Dimmu Borgiri "death cult armageddoniga". Kauplustes pole eestis veel näinud ühtki nede plaati kohapeal (Tartus olen ikka paar korda kuus käinud küsimas suuremates poodides), moepärast, et näha kas on liikumist-pole. Nüüd kõik muidu olemas, viimati ostsin mitu plaati korraga aga ikka käin kaupmeestele pinda. Mida me siis räägime-ei ole korralikke Audio CD-sid saada, rääkimata siis 5.1 juba eespool oli juttu, et viiuli ja mida iganes käginat (sorry) on mul veel vara kuulata. JA MAITSED ON ERINEVAD-

Hehe Huvitav millises toidupoes neid Sansui resiivereid müüakse?
                              Täpselt samad poed mis müüvad poolas kokkupandud soniräissi, pioneeriräissi jne.
                              JA MUIDE-OTSI POST MILLES MA KIITSIN OMA Sansui resiiverit? Otsi üles ja tsiteeri seda.
                              Kui on veel mingit teemavälist juttu siis kirjuta ps, siia pole mõtet saasta mitmetunnise hilinemisega postitada!

Kohe näha jah, et klõps, klõps jne.
                              -superradical-

Comment

Tegemist pole miski msn või rate laadi suhtlusega, ma ei pea passima mida keegi kirjutab või mitte, ka vastamine on vaba tahe.
                                Sansuid olen näinud RIMI selverites, huvi on, hüppa läbi...
                                Plaatide kohapealt, siin on ju antud link kus on nii SACD kui DVDA saadaval, andsin ka lingi Rootsi raadio arhiivile kus ruumilised salvestised vabalt saada - sulle on ju igati püütud vastu tulla.
                                Muusikast: Pink Floyd, Mike Oldfield, The Police, Genesis, J.M Jarre - umbes seda laadi asju kuulan.
                                viimati muutis kasutaja OSX; 12 m 2009, 02:03.
                                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X