Teade

Collapse
No announcement yet.

Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Resiiver vs võimendi loomulikuks kuulamiseks

Noh esmaspäeval lähen vaatan siis. Kui on sama nagu minul siis eks annan teada siin! A ja niisugust p..a pole ka mõtet postitada, et "mul sõbral on"-mul ka sõbral on võimendi mil massi poolsada kilo , võimsust niipalju, et kõlarikaablid on 12cm2*2 (24cm2*2), 4 /12cm2 soont siis, tühijooksul kütab võim tuba nagu 1kW radikas, a mis sest kasu on mulle? See on teisel inimesel-

No ja ongi, pidasin vajalikuks nii ülbele postitusele ka vastata ja seda ka ülbusega.
    -superradical-

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
      Tegemist pole miski msn või rate laadi.
      Mis asjad need üldse on, küsiksin kui inimene kes neid ei kasuta ega pole seda ka kunagi teinud? Ja neid "rootsi" raadio (kardan, et mingi penskarite asi, vaevalt seal nii metalit kohe on, et küllalt saab) asju ma kohe uurin-eks näis siis. Ja mida tähendab vabalt saadav? Tasuta asju ei ole olemas!

OK teeme asjad kohe selgeks-lisa siia see aadress ja on kiiresti selge kas seal siis leidub Black metalit või mitte-hämmastav koht sel juhul mida aga julgen kahelda kuna Pink Floyd ja Su lisatu pole päris see-erinevad maitsed, tuletan meelde!
      -superradical-

Comment

Metallica't ja Iron Maidenit seal tõesti pole. Kuid nagu keegi just ütles - maitsed on erinevad ning maailm ei keerle ainult metalli ümber. Edu edaspidiseks.

Aa selle lingi saad ju samast teemast mõned lehed eespoolt. Ei tohiks suur vaev olla.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Nüüd otsi minu post milles ma kiitsin oma resiiverit-kui leiad selle siis tule kõrri kargama, mitte ära lahmi niisama.

Ja ikka jätkame: maailm ei keerle ainult metalli ümber : kui aru mitte saada, et maitsed on erinevad siis võib kohatuid ja halvustavaid võrdlusi tooma jäädagi, ma ütleks ka mida ma mõnedest pakututest arvan aga lugupidamisest enda vastu ma seda ei tee.

Ei keerlegi ja kes on ütelnud, et peakski? Lihtsalt ei ole mõtet jutustada kogu maailma eest kui seda läbinisti ei tunne. See p..k, et on saada küll, mida see nüüd maksab? Mitte essugi! Sest seda mida mina otsin ei ole ju saada ja pole mina ka ainuke, on veel niisuguseid muusikastiile mida väiksem rahvastiku osa kuulab/harrastab. Mis nad peavad jälle hakkama "halli" massi järgi samuti joonduma? Miks rääkida teiste eest-see ajab mind tigedaks! Räägi enda eest.

A ja ma olen ka igasugu pioneere ja muud, mida siin täna on peetud High-End kraamiks näinud suvalistes marketites müügil... Asi muide sõltub ka mudelitest, ka Yamu kodukinovõimud on minu silmis suht saasta olemisega-sellest oli eespool juba arutelu. Stereovõimud on Yamahal suhtkoht õnnestunud hea hinna/kvaliteedi suhtega.

Noh, seda linki ei hakka siis otsimagi, eks 30-40 aasta pärast kui pensiiga ligi hakkab tulema, eks siis...
          viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 12 m 2009, 02:48.
          -superradical-

Comment

Minu tagasihoidlikud teadmised ütlevad mulle, et on olemas neli erinevat toodet:
            1. Stereovõimendi (2 kanaliga)
            2. Stereoresiiver (integreeritud raadiovastuvõtjaga)
            3. Kodukinovõimendi (AV, mitmekanaliline)
            4. Kodukinoresiiver (integreeritud raadiovastuvõtjaga)
            Mida nimelt on tahtnud teemaalgataja vastandada?
            Minu teadmiste järgi on nii, et kus lõpevad resiiverid, seal algavad võimendid (nii hinna kui ka kvaliteedi poolest). Nii et kuidagi kohatu oleks neid vastandada või võrrelda.
            "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

To: Sonic -niisugust vastandamist ei olnudki ju, oli see, et miks inimesed kuulavad stereovõimuga muusikat, miks nad ei kasuta mitmekanalilist seadmestikku, stereovõim on ju saatanast !

Edit:
              Ma arvan, et ei ole mõtet sama fleimi teist korda oma provotseerimisega üles kiskuda.
              Ka smaili varjus mitte.

vtl, moderaator.
              viimati muutis kasutaja vtl; 12 m 2009, 05:54.
              -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                To: Sonic -niisugust vastandamist ei olnudki ju, oli see, et miks inimesed kuulavad stereovõimuga muusikat, miks nad ei kasuta mitmekanalilist seadmestikku, stereovõim on ju saatanast !
                Sellisel juhul oleks pidanud teema pealkirjastama järgmiselt:
                Kodukinoresiiver vs stereovõimendi loomulikuks kuulamiseks
                Mul on jäänud selline mulje, et nii mõnigi foorumlane (kaasa arvatud teema algataja) arvab, et "resiiver" tähendab kodukino (mitme kanaliga) võimu ja "võimendi" tähendab stereo (kahe kanaliga) võimu.
                viimati muutis kasutaja Sonic; 12 m 2009, 03:30.
                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt
                  ...Mul on jäänud selline mulje, et nii mõnigi foorumlane (kaasa arvatud teema algataja) arvab, et "resiiver" tähendab kodukino (mitme kanaliga) võimu ja "võimendi" tähendab stereo (kahe kanaliga) võimu.
                  Ja Sina oled kindel, et tead "ressiiveri" täpset definitsiooni?

Esiteks on tegu laensõnaga, millele seletust praegused eestikeelsed sõnaraamatud ei annagi.

Inglise keeles tähendab sõna "receiver" üldiselt vastuvõtjat. Seda võib antud kontekstis tõlgendada nii raadiovastuvõtjana kui ka erinevate audio- ja videosignaalide vastuvõtjana üldiselt.

Et asjale kinnitust saada, võtame lahti Wikipedia. Järgneb minu vaba tõlge.

AV (ehk audio-video) ressiver on üks paljudest elektroonikaseadmetest, mis tavaliselt on osa kodukinosüsteemist. Selle peamine otstarve on võimendada heli paljudest erinevatest heliallikatest ning samuti suunata videosignaale erinevatest allikatest telerisse...

Kasutus
                  Termin ressiiver viitas algselt komponendile, mis sisaldas tuunerit, eelvõimendit ja võimsusvõimendit. Neid nimetati üldiselt stereoressiiveriteks. Sisseehitatud tuuner andis neile nime ressiiver.
                  Kui koduse meelelahutuse võimalused avardusid, tegi seda ka ressiiveri roll. Lisandus võimalus käsitleda erinevaid digitaalseid helisignaale. Lisandusid tähendavad võimendikanalid ruumiheli esitamiseks. Lisati videokommutaatorid, et lihtsustada signaaliallikate lülitamist. Paari viimase aasta jooksul on paljudesse ressiiveritesse lisandunud videoprotsessing.
                  Eristamaks lihtsat stereoressiiverit multi-kanalilisest ressiiverist kasutatakse terminit Audio-Video ressiiver (AVR) või kodukinoressiiver.

Omadused
                  Raadiovastuvõtt
                  Ressiiverites on _ t a v a l i s e l t _
                  (minu sõrendus) sisseehitatud tuuner AM/FM raadiovastuvõtuks. Paljudes uutes ressiiverites leidub ka satellitraadio vastuvõtja.

Oluline sai ära tõlgitud, keda huvitab, loeb inglise keeles ise edasi.

Kui ühest allikast ei piisa, siis kiireks täienduseks veel üks juhuslikult valitud link:
                  PCMagazine online encyclopedia

Definition of: receiver

(1) A device that accepts signals. Contrast with "transmitter," which sends signals. The term is used generically to refer to "the side being sent to." For example, "by the time the signal gets to the receiver..." refers to whichever hardware device is at the other end of the communication.

(2) A unit of audio or audio/video equipment that serves as the control panel for a stereo or home theater system. See stereo receiver and A/V receiver.

Viimane link kirjutab:

Definition of: A/V receiver

(Audio/Video receiver) A combination audio amplifier and audio/video switching device for a home theater. It contains inputs for all the audio and video sources and outputs to one or more sets of speakers and one or more monitors (without a tuner) or TVs. _ I t _ m a y _ a l s o _ i n c l u d e _
                  (minu sõrendus) an AM/FM tuner as well as inputs for external video and audio sources such as a camcorder or digital music player.

Kokkuvõtteks, ressiiver sai küll ajalooliselt oma nime sisseehitatud tuuneri järgi, kuid nii Wikipedias kui PCMag.com entsüklopeedias on üsna selgelt öeldud, et tänapäeva ressiiveris tuuner võib olla, aga ei pea ilmtingimata olema.

Ja üldse, tähenärimine sisseehitatud raadio üle ei muuda küsimust, miks mitmekanaliline võimendi peaks kõlama halvemini kui stereovõimendi või monoblokk.
                  viimati muutis kasutaja vtl; 12 m 2009, 05:47.
                  GSM: 5039624

Comment

Esmalt postitatud yarmx poolt
                    mis eristab stereoressiiverit stereovõimust?
                    http://www.eki.ee/cgi-bin/inglise.cg...iver&E=0&F=ALL
                    Kui vaadata teema pealkirja keelelisest aspektist, siis nende vastandamine pole eriti korrektne. Tehniliselt mõistame resiiverina seadet, kus peale x.x võimendi + y, z ja # lisamooduli on veel vastuvõtja. Polüfunktsionaalne seade.
                    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Sellisel juhul oleks pidanud teema pealkirjastama järgmiselt:
                      Kodukinoresiiver vs stereovõimendi loomulikuks kuulamiseks
                      Teema püstitamine on põhimõtteliselt mõistetav: kodanikul on ntx. mingi 20K vaba raha ja tal on soov kulutada see helitehnikale. Oma tarkuse järgi ostes on ämbrisse sattumise oht. Teebki teema tehnikafoorumisse, las asjatundjad aitavad selgusele jõuda.
                      Minu nägemus loomulikule lähedase heli saavutamise tehnikast:
                      1. Valida kuulamise ruum.
                      2. Leida selles ruumis piisava helirõhu saavutamiseks vajalik võimendi koguvõimsus.
                      3. Valida kõlarid. Miinimum: Komplekt 4.0 s.t. ruumi igasse nurka üks kõll, vähemalt kolmeks jaotatud sagedusribaga.
                      4. Hakkan uurima, milline võim/resiiver selle korralikult ära toidab.
                      5. Kui olen leidnud võimu kandidaadid, tuleb kuulata, mis häält nad teevad. Oma kõrv on kuningas.
                      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Suured tänud vtl-ile, kes viitsis asja uurida. Nüüd peaks kõigile selge olema, et lühidalt öeldes resiiver võimaldab raadiovastuvõttu ja võimendi seda ei võimalda (on vaja lisaks tuunerit). Kuid siin pole mingit seost kodukino või mitmekanalilise süsteemiga.
                        Siit järeldub, et kes kuulab põhiliselt raadiot ja kellele helikvaliteet pole esmatähtis (minu teada on võimalik ainult klassikaraadio kanalilt kuulata kvaliteetset, pakkimata muusikat), see muretseb endale resiiveri. Kes aga hindab kvaliteeti ja püüdleb High End-i poole, see vaatab ikkagi võimendite poole.
                        Kui veel natuke norida teema pealkirja kallal, siis mina saan sellest aru, et on tahetud vastandada raadio kuulamist ja CD-de kuulamist. Aga kuidas kuulata loomulikult ja kuidas ebaloomulikult, vot sellest ma aru ei saa.
                        viimati muutis kasutaja Sonic; 12 m 2009, 11:09.

Comment

Lause kus radiotehnika35 "hindas" oma Sansui'd -"Selle Yamu resiivri kvaliteet jääb ilmselt alla isegi minu Sansui 5.1-le, selle hind oli 5+k, aga võimsus kanalisse on 30-35W..." postitus nr 124. Tsiteeritud.

Sonic - keskmisele inimesele on resiiverid kõik need võimendavad seadmed mis ei ole stereovõimendid.
                          Pealkirjas kasutasin meelega sõna "resiiver", kodukinoresiiveri kasutamine ei võimaldaks ju stereoresiiverite käsitlust. Et keegi pole sõna võtnud sellise seadme suhtes näitab et sellise kasutus ei ole väga levinud järelikult.
                          Vasaraonu'l on mõistlik lähenemine kuulamislahenduse osas. Täpsustuseks lihtsalt niipalju et teemat algatades ei pidanud silmas enda huve või teadmatust teema suhtes.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

"Ja üldse, tähenärimine sisseehitatud raadio üle ei muuda küsimust, miks mitmekanaliline võimendi peaks kõlama halvemini kui stereovõimendi või monoblokk."
                            Sama hinnataseme juures on see kindlasti nii, sest ühes on piltlikult öeldes 2 võimendit, teises aga 5 või 7. Sama raha eest ei saa ju seitset samal tasemel võimendit ehitada.
                            viimati muutis kasutaja Sonic; 12 m 2009, 11:26.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                              Lause kus radiotehnika35 "hindas" oma Sansui'd -"Selle Yamu resiivri kvaliteet jääb ilmselt alla isegi minu Sansui 5.1-le, selle hind oli 5+k, aga võimsus kanalisse on 30-35W..." postitus nr 124. Tsiteeritud.

Sonic - keskmisele inimesele on resiiverid kõik need võimendavad seadmed mis ei ole stereovõimendid.
                              Pealkirjas kasutasin meelega sõna "resiiver", kodukinoresiiveri kasutamine ei võimaldaks ju stereoresiiverite käsitlust. Et keegi pole sõna võtnud sellise seadme suhtes näitab et sellise kasutus ei ole väga levinud järelikult.
                              Vasaraonu'l on mõistlik lähenemine kuulamislahenduse osas. Täpsustuseks lihtsalt niipalju et teemat algatades ei pidanud silmas enda huve või teadmatust teema suhtes.
                              Nimetagem ikka asju nende õigete nimedega!
                              Asi on nimelt selles, et mul endal on Yamaha kodukinovõimendi, millel puudub raadiovastvõtja ja minu keel ei paindu kuidagi teda resiiveriks nimetama. See oleks minu arvates väär.
                              Tahaks veel seda mainida, et kui kasutada kodukinoresiiverit ainult CD-de kuulamiseks, siis see sisseehitatud tuuner muutub häirivaks teguriks. Ta võtab ikka vastu raadiosignaale ja need võivad läbi kostuda.

Comment

Logi sisse

"Ja üldse, tähenärimine sisseehitatud raadio üle ei muuda küsimust, miks mitmekanaliline võimendi peaks kõlama halvemini kui stereovõimendi või monoblokk."
                                Sama hinnataseme juures on see kindlasti nii, sest ühes on piltlikult öeldes 2 võimendit, teises aga 5 või 7. Sama raha eest ei saa ju seitset samal tasemel võimendit ehitada.
                                Just siis, kui tundus, et enamik inimesi on asjast aru saanud, ilmub alati kusagilt välja üks tegelane, kes hakkab lahmimisega otsast peale. Teeme nüüd nii, et kui ühtegi TEHNILIST argumenti oma arvamuse põhjendamiseks tuua ei ole, siis siia rohkem ei postita. Ja enne postitamist loeme KOGU teema hoolikalt algusest peale läbi, veendumaks, et keegi sama asja juba öelnud- või samale asjale vastanud ei ole.
                                Tühikargajad ja niisama hooletud lahmijad lähevad kustutamisele

Vtl, hetkel jällegi moderaator.
                                GSM: 5039624

Comment

Working...
                                X