Teade

Collapse
No announcement yet.

Aidake valida kodukino süsteemi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aidake valida kodukino süsteemi

Tere kõigile!

Ammu on plaanis osta mingi kodukino süsteem, aga olen selles teemas täielik nuub ja profaan. Olen küll lugenud palju foorumeid ja postitusi jne, aga tahaks ka natuke soovitusi kuulata.

Lühidalt.
    Kuhu: Tavaline paneelmaja 3toaline korter (67 m2), suurte tuppa. Lisaks veel see tuba on köögiga ühendatud, st. seinas on suur ava. Ei tea, kuidas see hakkab akustikat mõjutama, aga ütlen, et niisugune nüanss olemas.
    Olemas: 2aasta vana, nõrk 42'' Plasma (848*480) ei ole plaanis vahetada, DVD player Oppo 971 (asjatundjad peaksid teadma), plaanis ei ole vahetada ega ka BlueRay'd osta.
    Milleks: Põhiliselt filmide vaatamiseks. Naine tahab ka muusikat kuulata.

Niiet on vaja valide Resiiver ja kõlarid. Esialgu resiiver.

Nüansid.
    1. Ei tea kuhu tagumised kõlarid üldse panna. Esialgu telekas ei ole ruumi keskel, teiseks see ava tagumises seinas, kolmandaks diivan on täpselt vastu seina. Sellega ei tea, kas on üldse mõtet need tagumised kõlarid osta, või parem investeerida kvaliteetsetesse esikõlaritesse?
    2. Ei taha üldse mürinat, püraginat ja muid effekte, ei taha ka naabreid piinata ja üldse kõvasti kuulata. Kvaliteet on primaarne. Sellega tekkis mõte, et esialgu ei tahagi Subwooferit. Kui saan aru, et ilma ei saa, siis ostan. Kui rumal idee see on? Äkki pigem hea bassiga esikõlarid?
    3. Nende nõudmistega mulle kohe öeldakse, et osta StereoResiiver - saadki hea kvaliteedi soodsa hinnaga ja raha jääb veel heade esikõlarite ostmiseks. Aga 90% vajudust on just filmide vaatamine. Ei tea, kui hea on filme vaadata Stereo võimendiga. Pigem mõtlesin, et ikka ostaks mingi AV Ressi ja siis, kui vajadus tekkib, ostan ka Stereovõimu muusika jaoks.

Minu nõudmisi vaadates ja nüansse arvestades mida saate soovitada? Mõtlesin, et Ressi maksimaalne hind võiks olla mingi 10 000. Aga jälle küsimus, kas on üldse seda vaja? Kas ei ole see mingi overkill tavalise korteritoa jaoks? Kuna, mainin veel kord, filmide vaatamine on primaarne. Kas äkki korteritoas sama asjaga saab hakkama ka mingi odavam Resu?

Öeldakse, et mine ja kuula. Ma ei oska kuulata. Ma ei tee vahet. Absoluutselt. Ma ei näe vahet ka CD ja MP3 vahel. Ma lihtsalt kalli süsteemi kuulates saan aru, et saund on palju parem, kui lihtsalt telekast tulev saund. Saan ka aru, et ühe ja teise kalli süsteemide saundid on erinevad. Aga mis on nendest parem - ei saa ma aru. Ei ole ma mingi audiofiil vms.

Et nagu mille poole üldse vaadata? Kas valida ainult alates mingist Yamaha 663 ja Denon 1909 (Need on siis kõige kallimad, mis ma valisin. Kallimaid juba ei taha). Või saab hakkama ka mingi Yama 463, Denoon 1508 või sarnastega? Mingit Logitechi/Samsungi/Philipsi 3000 maksvat valmiskomplekti ka päris ei taha. Intuitiivselt ja ka sõprade juures kuulates saan aru, et tahaks pisut paremat süsteemi.

Praegu on näiteks Euronicsis mingi niisugune komplekt müügil 5 tonni eest
    Yama RX-V463T
    Yama NSP60CH
    Yama NS50FCH
    + mingi suvaline Yama DVD player, S663T vist

Kas on see siis täielik saast ja pean ikka tõsisemalt asja uurima või minu kirjelduse järgi algaja jaoks täitsa ok? Või siis hiljem hakkan kahetsema?

Aidake palun, kui võimalik. Oleksin väga tänulik.

P.S. Üldine mõte siis - et ei oleks täielik saast, aga ei oleks ka üle piiri tavalisse korterisse mitte audiofiili jaoks.

Vs: Aidake valida kodukino süsteemi

Tere!

Neid teemasid siin liiga palju,loe ja otsusta!

Ja natuke jäid hiljaks ka (-:
    http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...light=kodukino
    http://www.album.ee/user/16860279

Comment

Kas see süsteem oli siis parem sellest 5 tonnisest süteemist, mille peale mina viitasin? Ja ma ju alustasin sellest, et olen juba piisavalt teemasid lugenud ja nüüd on täiesti juhe koos, kuna ei ole selle teemaga kunagi kokku puutunud. Ootasin ikka natuke pikemaid vastuseid...

Comment

Kuna HDMI, pole antud juhul vist teemaks
        siis korralikke, 5/7.1 resse müüakse siin aegajalt päris odavalt ~ 5k.
        Kõlarid - ikka tagumised ka kui kino juba plaanis - ehk siit midagi:
        http://tuhat1.ee/index.php?lang=est&main_id=151

edit:
        akustika muidugi sõltub ruumist - eks ressi setupis, saad veidike seda korrigeerida - osadel on setupmikrofonid ka komplektis.
        edit2:kui tagumiste kõlarite pealt, võiks (mtak) veel säästu teha siis keskkõlar ikka vähemalt samas kvaliteediklassis kui esikõlarid.
        viimati muutis kasutaja marcor1; 15 m 2009, 16:24.
        -

Comment

Sellega on mu arust ikka nii, et kui Sa juba aru saad , et üks sound on hea ja teine vilets, siis on vaid aja küsimus, kuna seda hindama hakkad. Ostad siis mingi pilli ära hiljem saad nagunii aru, et on saast ja püüad müüa. Kaotad muidugi rahas ja ajas. Ostad parema - lahe aga parema seadmestikuga hakkad aru saama, et MP3-e ei kannata üldse kuulata ja enamus CD-dele pandud muusikast on nii halva heliga et müüd oma CD kogu maha. Kaotad muidugi jälle rahas. Siis ostad SACD plaadid või vaatad vaid audiofiilide ajakirjadest 5 tärniga plaadid ja muretsed need. Siis saad jälle aru et tehnikat on vaja uuendada jne jne. Ühesõnaga lihtsam on eos loobuda või osta kohe min 20 000 EEK-ine süsteem.

P.S Eriti palju juhtub seda, et ostetakse miski süsteem, kuulatakse läbi oma CD kogu ja mõnikord lastakse ka paari esimese filmi sound läbi süsteemi ja aasta pärast keegi enam ei mäleta ka et selline asi sai ostetud.

Comment

Hetkel ju kõrgemaklassi Denoni resse, müügiforumis "jalaga segada".

Kasvav isu parema tehnika järele... väga personaalne, mitte mingi reegel. Tuttav sai Hipilt pisikesed põrandakõlarid ja secondhand CD,võimu ja sellega rahul. Teine vahetas Infiniti kolakad kõlarid ja Denoni võimu, Creative 500.- arvutikrappide vasu ja leidis, et väikesesse korterisse, pole rohkem vaja jne...
            -

Comment

Ega jah need ressiverid uuenevad kah pidevalt meeletu kiirusega nii, et väga raske on midagi soovitada. Omal paari aasta tagune Pioneer vsx-1017 ja konkreetselt seda mudelit ei toodetagi enam. Ja olen siiski selle peale kindlaks jäänud ja pole teiste markidega kokkupuudet olnud.
              Ressiiveri valikul ka tähtis mis video/audio sisendid on ja kui palju neid on.

Kõlaritest tasub vaadata/kuulata näiteks midagi nendest http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=903 Audiocenteris peaks olema kuulamis võimalus ka ja kokkuleppel saab vist nii ka, et ostad ühed ära ja juhul kui ei sobi siis saab ümber vahetada sobiva vastu.

Comment

Mis te arvate,
                Kas nende tippklassi Denonitele (3801, 3802, 3805) , mis on juba 3-8 aasta vanad mudelid, rahakulutamine on siis mõstlikum tegevus, kui sama raha eest osta mingi kaasaegsem mudel (mis aga ei ole tippklassi mudel)?

Comment

Kui nad korras on ja hdmi pole oluline siis subjektiivse arvamuse kohaselt - väga mõistlik asi. HDMI puhul oli mingi heli ülekandmise nüansid kuid need ei olnud eriti olilised vist - kui huvitab siis uuri ise.
                  -

Comment

Ei saa ka mainimata jätta, et kui HDMI pole oluline, siis on pakkuda üks NAD DVD-mängija, mis ka tavaliste CD-de mängitamiseks vägagi sobilik.
                    Tark ei torma!

Comment

Kui ma nüüd ei eksi siis esimestel HDMI-ga ressiiveritel ei läinud heli läbi HDMI. Ja muidugi uuematel ressiiveritel on tulnud palju lisafunksioone juurde, nagu näiteks see võrguühendus, tähendab peaks täitma siis ka meedija playeri funksiooni aga pole kursis kui hästi seda funksiooni täidab.

Comment

Mis siis sellel ca 5 k Yamaha paketil siis viga kino vaatamiseks? Firma ju oskab nii audio kui ka AV tehnikat toota ja pole nende kõllidel ka midagi viga kui just mingit peenikest musa ei kuula. Pop ja hard rock tulevad ka Y-tehnikast ludinal. Siin müügis olevad second hand Denonid on muidugi ägedad, paremad kui nii mõnigi uus mudel.
                        www.automobilia.ee

Comment

Working...
                        X