Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Tea paljukest neid potesid stuudios ikka säilinud on, arvan et vähemalt salvestusahelas on nivooregulaatorid interfeisist alates küll tarkvaralised. Signaal liigub esimesel võimalusel digitaalse kujul, mõni mic on juba väljundist digis - asi siis muud instrumendid nii üles võtta pole.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
On ka potesid veel. Mõned stuudiod on põhimõttelised analoogi fännid, mõningaid asju tehakse ka muidu enam vähem digitaalses stuudios analoogis, kuna nii tuleb lihtsalt parem/teistmoodi välja.
Aga selles, et (töökorras) pote soundi halvemaks teeb, kahtlen. Stuudios on sound niikuinii kümnete potede poolt ära rikutud.
Kõige lihtsma vastus sellele oleks ju ära mõõta näiteks THD, mis pole küll kõike määrav aga mingi suuna ikka annab.
Tegelikult võiksin isegi seda teha, on olemas nii astmeline regulaator kui pote ja mõõtmisvõimeline helikaart aga ei taha neid väga sadmest välja kiskuda
Nende kümnete stuudiopotede osas arvan umbes samuti kui Hipi: kui on vähegi võimalik ilma läbi saad, miks peaks siis veel moonutusi lisama, isegi kui see lisa on üks kümnest.
Pilti vaadates ei tundu lülitid nagu eriti "flagship" tüüpi-millega tegemist? Leidsin ise ka sarnaseid paar tükki ja ühe 3 kontaktigrupiga kullatud asjakese aga see regulaator kummitab ka juba mõnda aega, eriti ju sellele ei kulu, takistid suurt ei maksa, paar eeku tk, kui korralikumad 1% täpsusklassi omad. A huvitav kas vene C2-29 õigustaks end, neid ikka päris täpseid, või peavad olema siiski tänapäevased? On need tavalised ELFAs müüdavad paremad? Kuidas neil müraga lood on?
Niisugune regulaator on ju etem küll kui "suvaline ette juhtuv" potekas.
Elma kullatud kontaktidega audio pöördlülitid päris soolase hinnaga ELFAs, huvitav kas eestis neid mujal ka leidub? Oomis sobivat silma ei jäänud.
Nägin kuskil ka sisendreleedest koostatud atenuaatorit, oli vist 16 astet. Annab hea võimaluse juhtida läbi IR puldi. Stereos default, kanaleid lisada saab paaridena, ka paaridevahelist nivooerinevust on võimalik rakendada (vajalik siis mitmekanaliheli juures). Säilitab viimati seadistatud asetuse ka toite kadumisel. Viidet ei oska praegu anda kahjuks...
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
passis seisab et kannatab 500.000 korda ühest servast teise keerata
kontaktid küll kullatud pole aga kui tõesti vaja viid juveelitehasesse ja kuldavad hirmsa hinna eest üle
Jah aga paha lugu on see, et kuidas Sinuga kontakti saaks? Mail saata?
Konkreetselt lülitid vast ei huvita, kunagi nägin, et neid siin oled pakkunud, siis vaatasin, üsna kogukad, mis nende mõõdud on, müügipakkumises vist oli ka aga ei mäleta. Tahtsin Sulle eile õhtu PS-i saata aga ei õnnestunud, ehk teed ruumi postkastis?
Muidu veel: elektrolüütiline kuldamine ei tohiks kallis olla-3-4 aastat tagasi tahtsin 160*80mm mõõtudega PCB rajad lasta kullata, Tartus Võru tn. alguses on/oli üks vist Karikakar? juveliiritöökojake-seal ütlesid, et võivad proovida, et polevat enne teinud. Hinnaks pakuti 200.- (KAKSSADA), kaaluti plaat ära, 40g ja siis, et 5.-/g, huvitav hinnaarvestamise põhimõte . Aga kuna oli lihtne aretis siis jäi sel korral tegemata selle plaadi kuldamine , võimule ei tundunud see mõtteka ideena, tagantjärgi oleks võinud lasta siiski teha, oleks näha, et kas saab asja.
Avastasin, et niisugust takkidel regulaatorit kasutatakse ka Radiotehnika UP-001 stereo eelvõimus, sel ka balansi, ning madal/kõrg tasakaalu regull samal meetodil diskreettakkidest koostatud. Paraku jäid silma K157ud1 kivid, need kurramused ju ka suht saatanast, kas seda võimu paremaks ka keegi teinud, kui on omanikke?
viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 21 m 2009, 17:32.
tavalisel potel 20+%, headel ca 5%, hi-end 0,1--1 %. kuigi viimast numbrit ei kipu uskuma, va juhul, kui need valitakse hulga seast.
Sa tahad väita, et "tavalise pote" kanalite vahe kõigub 20% ehk viiendiku võrra? Äkki annad mõne viite.
Esmalt postitatud marley poolt
stuudiol ja stuudiol on vahe. paar korralikus stuudiotehnikas kasutatavat potet või faderit maksavad sama palju, kui kogu tavakodaniku kodune helisüsteem kokku. uuri, enne kui lahmima hakkad.
Kui digitaaltehnika välja jätta, siis võib stuudiotehnikas neid potekaid ühe instrumendi kanali peal kümneid olla.
Ma olen stuudiotehnikaga kokku puutunud ja selle peal töötanud. Kas ka Sina?
Juhtimismähise asemel kasutatakse herkonite juhtimiseks püsimagnetit.
muidu oleks releesid pakkunud...
Millega neid püsimagneteid liigutatakse ja kuidas saavutatakse sujuvad üleminekud? Viitad äkki mõnele konstruktsioonijoonisele - oleks huvitav näha.
aga tehnikafoorumis tundub küll imelik, kui töökindla ja täpse lahenduse tegemine toob moderaatorilt kommentaariks et pole mõtet, tavaplastik käib küll (-;
Ma olen juba korra (ressiiver vs võimendi teemas) märkinud, et kui allkirjas pole spetsiaalselt märgitud (vtl, moderaator), siis kirjutan foorumisse eraisiku positsioonilt.
Moderaatori ülesanne on muide foorumis korda pidada, mitte erinevaid usulahke toetada ja propageerida.
võta nüüd uuem motoriseeritud faderitega pult ja hakka arvutama,
palju ainult faderid maksavad. ühes kanalis olevad muud nupud pole
enamasti nii kvaliteetsed, aga paremates isendites ALPS-i kanti ikka.
herkonattenuaatorit olen üht näinud ca 20 a tagasi. raske ja korralik
pronksist mehhaanika ja kahe püsimagnetiga, et kanaleid võrdseks timmida.
näpuga liigutamiseks ikka (-; helipuldis oli masterina kasutusel,
herkoneid sadakond kanali kohta, mäletamist mööda kolm olid korraga
lülituses, et sujuvust tagada. aga tootjamaad ega -firmat ei mäleta.
idee igastahes sain...
Odysseidel kipub vähemasti helitugevusregulaator hullusti ragisema. Ma ei tea, kas halva ligipääsetavuse tõttu, aga mul puhastamisele vaatamata üks koht jäigi ragisema.
Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.
Odysseidel kipub vähemasti helitugevusregulaator hullusti ragisema. Ma ei tea, kas halva ligipääsetavuse tõttu, aga mul puhastamisele vaatamata üks koht jäigi ragisema.
...mis võib olla ka külmjoode või mehhaaniliselt kahjustatud takisti. vaata üle.
Comment