Teade

Collapse
No announcement yet.

Audese kõlarite takistus vs ressiiver

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Audese kõlarite takistus vs ressiiver

Pea kõigi Audese kõlarite (ka kodukino omade) takistus on 4 oomi. Samas on ressiiverite spetsifikatsioonide järgi kesk- ja surroundkanalite minimaalne lubatud takistus 6 oomi.
    Siit ka küsimus, et kas olen mina loll või on Audese kodukino kõlaritele vaja mingit imeressiiverit?

EDIT: vabandust, et päris õigesse alamfoorumisse ei läinud.
    viimati muutis kasutaja Hendrique; 13 m 2009, 18:21.

Vs: Audese kõlarite takistus vs ressiiver

imeressiivereid pole vaja, kuna näiteks Yamaha toodab küllaga ressiivereid, mille minimaalne takistus on 4 oomi.Näiteks: http://soundshop.ee/index.php?act=viewdetails&id=635 / http://soundshop.ee/index.php?act=viewdetails&id=634 jne.
    Raske õppustel, kerge lahingus...

Comment

Soundshopi lehel on tõesti toodud võimsused ka 4-oomise takistuse juures, kuid Yamaha RX-V365 ressiiveri manuaalis (lk 40) on kirjas, et kõlarite takistus ei tohi olla väiksem kui 6 või 8 oomi. Samas on manuaali spetsifikatsioonide lõigus (lk 47) dünaamilise võimsuse all toodud välja võimsus nii 8-, 6-, 4- kui 2-oomise takistuse puhul.

Mu sõber ostis hiljuti Yamaha RX-V863 ressiiveri ning kuna selle hind on praegu igal pool väga hea, tahtsin ka omale sama võtta, kuid mu silm jäi pidama hoiatusel ressiiveri tagapaneelil, kus on kirjas, et esikõlarite minimaalne takistus on 4 oomi, ülejäänud kanalite minimaalne takistus aga 6 või 8 oomi ning kui kasutada korraga kahte tsooni, (A+B) siis ei tohi ka esikõlarite ja B-tsooni kõlarite takistus olla alla 8 oomi.

Hakkasin asja uurima, võtsin lahti hulga ressiiverite spetsifikatsioone (Yamaha, Pioneer, Denon, H/K jne hinnaklassis kuni 25000 krooni) ja ei leidnud ühtegi ressiiverit, mis oleks lubanud enda külge ühendada alla 6-oomiseid kesk- ja surroundkõlareid. Sellest ka teema algatamine.

Muidu oleks Yamaha RX-V863 ressiiver ja Audese Maestro kõlarid minu jaoks ideaalne valik, aga kuidas nende takistustega ikkagi on?

Comment

Võid ühendada sinna 4 ohmised kõlarid küll egas midagi ei juhtu! Peasit võimendil võimsust oleks,et päris viimase vindi peal ei kuula!
        Endal olid kunagi Audes Bluesed 4 ohmi 8 ohmise marantzi taga ja kõik oli OK! Onkyo kodukinol kuni 6 ohmi jällegi 4 ohmised kõlarid on ning kõik töötab siiani suurepäraselt (pea 10 aastat juba)
        http://www.album.ee/user/16860279

Comment

Mul on kodus Audes maestro 155 kõlarid (4 oomi) ja Yamaha rx-v1800 ja ei oska paremat tahta, soovitan

Comment

Nojah. Mul endal on JVC-RX5060B ressiiver ja selle taga on vanad Sharp muusikakeskuse kõllid. Korralikud kõllid aga 3 oomised(testriga mõõdetud). Ressiiver aga lubab 8 oomi min. Sellega olen kuulanud tundide kaupa viimasel vindil, kõllid hakkavad ära väsima, kuid ressiiver jätkab samas vaimus. Olen pannud veel 4 oomise aktiivfiltriga bassika keskkõlariks . Ühesõnaga lollikindel asjake, või lihtsalt saanud õnnestunud eluka .
            Raske õppustel, kerge lahingus...

Comment

Äkki mõni HK sobib.Mul oli 3470 järel 3 oomised,midagi ei juhtund ja praegune omanik nüüd aastaid hiljem kuulab õndsalt edasi.Lubatud oli HK-l min. 4 vist.

Sry,ei vaadand,et kodukino ressi vaja.

Comment

Sony STR DAxxxxES seerial nii 4 kui 8 oomi valimise võimalus.

Comment

Working...
                X