Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlar võimu taha?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõlar võimu taha?

Nii walduri käest siis tellisin võimu. Ma ei teadnud, et see 8 oomine on ja nüüd kui ütlesin, et tahan 4 oomist wooferit sinna taha panna ehitas ta sellele midagi juurde ja kirjutas juhendiks selle teksti:

"Valge juhe seina, valjukad taha:sinna kus peal on 4 oomi, pane kaks 4oomist järjestikku (kui ühe paned, ei tööta yldse, paremalt lugedes esimene ja kolmas on need, kuhu võid panna ühe kõlari (soov 8 oomi, kui vähem, ära võimu põhja keera)); sisenditest niipalju, et kus on S-V sealt läheb signa otse võimu, teisest läheb veits vaiksemalt läbi tämbribloki; ees on poweri ON/OFF lültit, kaitse võix olla u 2A."

Nüüd tahaksgi teada, kuidas ma siia saan taha ühendada ühe 4 oomise subwooferi, kui võimendi on 8 oomi ja see 4 oomine väljund tahab jadamisi kahte kõlarit. ???

Uus teema siin minu poolt, aga ega mul muud teha pole kui teilt küsida, kui ma ise seda asja ei jaga. Waldurilt küsisin ka, aga ta ei saa eriti tihti vist netis käia.
    Muusikahull!

hmm..uvitav kuidas tahab 4 oomine väljundi jadamisi kahte 4 oomist kõlarit : pigem on see väljundi siis 8 oomi ju...tema jutu järgi on ainuke võimalus yhendada kõlarit nii et paremalt poolt esimene ja kolmas väljund....aga kuidas muidu võimu välimus ka on?
    F&F

Comment

miks sa walduri enda käest ei küsi, aru ma ei saa
      KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

walduri käest küsisin, aga ta ei saa tihti netti ja ma ei saa nii kaua oodata, kuni ta vastab. Välimus on norm. Kast on peenikesest saepuruplaadist, taga on korralik radikas ja on olemas korralikud sisendid (RCA) ja väljundid, power nupp koos punase tulukesega, volume, treble, bass. Kõiks on hästi tehtud ja väga korralik. Soovitan!
        Muusikahull!

Comment

Sa pildikesi lubasid kah meile siin postitada
          kris@andmevoog.eu

Comment

Ma üritan sõbra käest digikaamerat küsida, siis kohe saab, kahjuks vist mitte täna.  
            Muusikahull!

Comment

Niipalju kui mina seda asja Walduri käest uurisin, peaks tema kasutatav kivi kannatama ka 4oonmist takistust. Vähemalt need teised subbakavõimud mis ma näinud olen ja kasutavad sama kivi, on 4 oomise valjukaga ühendatud. Kivi peaks olema TDA7..4(kes asja jagavad, panevad need kaks puuduvat nr sinna ilusti asemele)
              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
              indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Kivi peaks olema TDA7..4
                TDA7294? See on mõeldud küll 4 oomile ka. Aga see ei saa see kivi olla, sest TDA7294 ei anna mingi nippega 100W kätte.

Comment

Padre pani täppi...
                  Üldiselt tegelikult saab küll, asja trikk seisneb - milliste moonutuste juures ta on antud.

EDIT: samas on minu andmed natuke vanad, sest see jutt on paari kuu tagune, kui ma Walduriga sel teemal vestlesin. Nii et ma täpselt ei tea, kas selles võimus mis Extrance``i kätte sai on TDA7...4. :
                  Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/

Comment

eks siis selle võimu omanik või siis omanikud las piiluvad sinna kasti sisse mis seal peidus on ;D

Comment

Vaat jah - Extrance - vaata järgi mis kivi on, siis saab ju kohe teada mis värk on.

Comment

siis oskame soovitada
                        ahjaa ja kui juba piiluma hakkad siis ütle kuidas seal kah töö tehtud kvaliteedi poolest et siis kui hästi trükiplaadid valmistatud jne.

Comment

Uuri järgi mis kivi ja siis vaatame mida datasheet ütleb. Kahtlustan, et üks variant oleks trafol sekundaarmähisel keerdusi vähemaks kerida ja sobitada toitepinge 4.oomise koormusega vastavusse, siis pole mingit ohtu võimule.
                          Kui tegemist mainitud kiviga ja pole sild ühendus, siis ei saa mingist 100W haisugi olla.

Comment

Varsti uurin kivi järgi ja üritan pilte ka saada ja siis vast sisemusest ka. Ma pean kõigepealt sõbralt digifotoka küsima. :-/

Aga, ma siis jagan natuke oma muljeid. Kast on tehtud saepuruplaadist ja on mustaks värvitud. Alla on pandud korralikud kummist jalad. Radiaator on ka väga korralik. Välimuselt on ta piklik ja külgede peal on korralikud RCA sisendid, kas otse lõppvõimu või läbi tämbriploki. Läbi tämbriploki lastes on heli natuke vaiksem, aga tämbrinuppud ise on väga head. Maha keerates killivad kas bassi või kõrged helid peaaegu täielikult ära, peale keerates on efekt väga hästi kuuldav. Väljundid on nagu enamikel keskustel, kuhu pead juhtmeotsa sisse pistma. Power nupp ja punane tuluke ka olemas. Ainuke mis mulle ei meeldi on see, et volume nuppu peab väga tugevalt keerama. Aga jah välimus on hea ja heli ka. Panin siis jadamisi kaks 6 oomist 50W RMS kõlarit, väljundi sain arvuti tagant. Heli oli väga hea, puhas ja selge, ei mingeid moonutusi, midagi paremat ei kujuta ette, kuigi loomulikult kindlasti on. Võimu andis keerata küllalt, aga mitte niipalju, et kõlarid enam ei kannataks, või üle peksma hakkaks. Arvatavasti asi selles, et ka arvuti väljundi nivoo on mu helikaardil (integreeritud) millegipärast väga madal ja see ju ühekanaliga 100W võim, aga mul oli jadamisi kaks 6 oomist 50W RMS keskuse kõlarit. Praegu pole saanud subwooferiga testida ja ei tea mis tulemus on, aga ma arvan, et toidab vabalt ära küll. Ma uurin kivi ka siis varsti järgi ja siis saan teie käest vast teada seda ka, kas ma 4 oomist woofrit võin järgi panna.

Kivi vast saan tänase päeva jooksul teada, pean vaid lahti võtma. Ja kui sõbra kätte saan, siis ma peaks pilte ka saama. Loodame et saan, siis saate rohkem aimu. Aga mina soovitan küll kõigile kellel vaja waldurilt see asi tellida. Väga korralikult tehtud ja isegi kirjad on nuppudel juures. Nagu poevõim, ainult et kuju teine ja kast tehtud saepuruplaadist, mis musta värviga kaetuna ei häiri ja mille ühel pikemal küljel on kogukas normaalne radiaator. ;D Sorry neile kes juba pilte lootsid, kivi saate varsti kohe teada.
                            Muusikahull!

Comment

Krt, kahjuks ei saa teile walduri firmasaladust ära öelda, kuna tegin küll võimu lahti, aga see trükiplaat, kus kivid on on pea alaspidi ja radika küljes niimoodi, et ei ole näha, mida seal kasutatud on. Peate vist ikkagi walduri enda käest küsima.  :-[ Ärge pahandaga, aga ma vähemalt üritasin, ei tahtnud lihtsalt seal põhjalikumat lammutustööd teha, et neid kive kätte saada.

Aga jah ennem kui ma võimu kommenteerisin, siis ütlesin, et ei anna niipalju keerata 2*50W RMS 6 oomi kõlaritega, et kõlarid enam seda ei kannataks. Nüüd aga avastasin normaal nivooga orginaalplaati kuulates, et ikka saab küll. Ennem kuulatud mp3-e nivoo oli lihtsalt madalam kui normaalsel lool. Ja pean uuesti kinnitama, et kvaliteet on tõesti väga hea.

Aa ja sisemontaaž on väga hea. Asjad kenasti ära paigutatud ja väga korralikult tehtud. Trükiplaat saaks võibolla ka parem olla, aga üldiselt suht korralik. Trafo on korralik ja ülejäänud osadest korralikult eemal. Ei üldiselt ei saa ühtegi halba sõna öelda. Saaks nüüd kuidagi kivi ka teada, aga jah sellele juurdepääs on nii tehtud, et mina seda nagu kätte ei saa. :-/
                              Muusikahull!

Comment

Working...
                              X