Kunagi uurisin, et kas keegi on proovind, jõudsin siis lõpuks sinnamaale, et keerasin oma vana meeterantenni Tallinna poole, aga kasu ei tuhkagi. Ainsad mis sain, oli mingi läti raadio ja r2 orissaare pealt. Eesmärk radio maniat ja energy fm saada igatahes luhtus On keegi Pärnu kandi rahvast midagi neist saanud kah kätte. Maniat hakkas see raadio7 kah segama, mis 88,6 mania ise 88,8. Kas kuidagi nii kah annaks teha, et ta Pärnut ei püüaks nii agarasti. Ma ise muidu Päris Pärnus pole nii et antenni suunad ikka mingi 90 kraadi erinevad. Äkki on antenn ikka nii juust?
Teade
Collapse
No announcement yet.
pärnus tallinna raadiote püüdmine vol.2
Collapse
X
-
Kardan,et Pärnus Tallinna FM jaamade püüdmine on üsna lootusetu üritus.Kui huvi on,siis peaksid tegema võimalikult suure võimendusega FM antenni (tavaline meeterlaine antenn ei aita),vajadusel veel signaali antenni juures võimendama kah,aga 100% vastuvõttu see ei garanteeri.
Hea levi korral võid küll mõne Tallinna jaama kätte saada,kuid samas on sul jälle nädal aega raadio tumm.Vana helitehnika remont Pärnus
-
Ei pruugi see asi nii lootusetu olla.
Pead kindel olema selles, et antenn sobib ( mida rohmetate elementidega FM antenn, p2rnus ka kunagine ETV ehk R4 antenn k2ib kah
ja polarisatsioon on kah oluline.
Ise püüdnud Toila kandis Koeru mastist Elmarit ja Uunot ja välisantennist on rohkem kasu kui arvata
Antenn on soovitav vôimalikult kôrgele ajada kah, see sagedus levib veel suht hästiElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Vaata FM levikaarte:
http://www.rhm.ee/raadio/levi.html
http://www.rhm.ee/raadio/kaart/erinevad_ra...aadiojaamad.gif
Kui ikka õhust midagi tulemas ei ole,siis ei aita ka kõige võimsam antenn.Loomulikult on olemas "ülilevi" päevad,kus Pärnus on võimalik vaadata näiteks Läti ja Soome TV saateid.
(FM i pole proovinud).Kuid samas on levi kadunud ja pilt pime.Mingist kindlast ja garanteeritud vastuvõtust ei saa rääkida.Vana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
Ülilevi kohta võiks lisada veel ühe näite. Ühel kevadpäeva hilisõhtul aastaid tagasi õnnestus Viljandis kadunud Raadio Eestit stereona kuulata, seda küll ainult mõne tunni jooksul. Korraliku tüüneri või ka autoraadioga (loomulikult koos korraliku antenniga) võib päris tihti Viljandis kindlates paikades mõningaid Soome FM raadiojaamu kuulata. Muidu on Viljandi raadiolevi kohalt väga anomaaliaterohke koht.20+ aastat elfafoorumis
Comment
-
Ei tea kas mul on see endine etv antenn, eestit ta igatahes näitas, a tv3 ja k2 ei tunnista eriti. Arvutasin ka kauguse Tallinna telemasti, 128 km sai, ega ta just vähe ei ole jah. Aga nende raadiote saatjad on 183 meetri kõrgusel nii et peaks suht hästi levima. Ma ei saand aru hästi, mis see dx (30db) tähendab, et miinimum, mida kõrv kannatab või? Selle tabeli järgi 100 kn saaks dx-na kätte, äkki saaks see ülejäänud 28 kah Aga ei tea kas kuidagi on võimalik, et ta ei püüaks seda neetud r7-t pärnust?
Orissare on ka tegelt ju suht kaugel, aga see r2 tuli päris talutavalt, variant muidugi et see antenn mul ikka nõks vales suunas (ei viitsind teodoliidiga katusele ronida) eks ma näd. vah. proovin uuesti keerata. Aga see läti raadio tuli lausa selle keskuse taga oleva traadiga täitsa viisakalt, see oli küll uskumatu, mingi 105,25 mhz, kes tahab veel proovida.
See suur antenn muidu mul mingi 8 meetrit maapinnast, et majad vähemalt ette ei jää. Äkki on siin foorumis kedagi kuskilt Pärnu jaagupist või siitkandist, et kas sealt õnnestub püüda?
Comment
-
Ei tea kas mul on see endine etv antenn, eestit ta igatahes näitas, a tv3 ja k2 ei tunnista eriti. Arvutasin ka kauguse Tallinna telemasti, 128 km sai, ega ta just vähe ei ole jah. Aga nende raadiote saatjad on 183 meetri kõrgusel nii et peaks suht hästi levima. Ma ei saand aru hästi, mis see dx (30db) tähendab, et miinimum, mida kõrv kannatab või? Selle tabeli järgi 100 kn saaks dx-na kätte, äkki saaks see ülejäänud 28 kah Aga ei tea kas kuidagi on võimalik, et ta ei püüaks seda neetud r7-t pärnust?
Orissare on ka tegelt ju suht kaugel, aga see r2 tuli päris talutavalt, variant muidugi et see antenn mul ikka nõks vales suunas (ei viitsind teodoliidiga katusele ronida) eks ma näd. vah. proovin uuesti keerata. Aga see läti raadio tuli lausa selle keskuse taga oleva traadiga täitsa viisakalt, see oli küll uskumatu, mingi 105,25 mhz, kes tahab veel proovida.
See suur antenn muidu mul mingi 8 meetrit maapinnast, et majad vähemalt ette ei jää. Äkki on siin foorumis kedagi kuskilt Pärnu jaagupist või siitkandist, et kas sealt õnnestub püüda?
Segajate vastu (mis on suurem probleem) ei aita paraku mitte midagiElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Vaata FM levikaarte:
http://www.rhm.ee/raadio/levi.html
http://www.rhm.ee/raadio/kaart/erinevad_ra...aadiojaamad.gif
Kui ikka õhust midagi tulemas ei ole,siis ei aita ka kõige võimsam antenn.Loomulikult on olemas "ülilevi" päevad,kus Pärnus on võimalik vaadata näiteks Läti ja Soome TV saateid.
(FM i pole proovinud).Kuid samas on levi kadunud ja pilt pime.Mingist kindlast ja garanteeritud vastuvõtust ei saa rääkida.
Täitsa üllatavaid tulemusi saab, kui ühendada korralik mitmeelemendiline suunatud ja ôiget pidi polariseeritud Yagi raadio külge. Tôsiselt. Aga pärast seda ei soovita vôimendada eriti, sest see vôimendab kohalikke "häireid" kah.
Vene ajast soome raadiote kuulamise kogemusedElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Vanasti tegelesin ka ise Soome TV vastuvõtu katsetustega Pärnus.Ehitatud sai hulk erinevaid antenne,proovitud sai ka 4 tk Yagisid kokku ühendada,siis veel erinevaid võimendeid tehtud jne...
Kokkuvõttes oli tulemus ikka selline,et 2...3 päeva nägid midagi,siis oli 2 nädalat jälle vaikus majas. ;DVana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
Vanasti tegelesin ka ise Soome TV vastuvõtu katsetustega Pärnus.Ehitatud sai hulk erinevaid antenne,proovitud sai ka 4 tk Yagisid kokku ühendada,siis veel erinevaid võimendeid tehtud jne...
Kokkuvõttes oli tulemus ikka selline,et 2...3 päeva nägid midagi,siis oli 2 nädalat jälle vaikus majas. ;D
jah, tuttav asi
enam pole kahjuks soome TV-st midagi asjalikku vahtida,sama saast mis eesti kanalid
Raadiol on aga vajalikud mikrovoldid nati väiksemad ja sagedusmodulatsioon häirekindlam.Suuremad probleemid on raadio selektiivsus ja kohalikud saatjad
ja siis kui telekas pilt kadus raadio mängis kenakesti
Kah ise soomet vaadand, 60 elemendilise detsi antenniga
ja seda mitte tallinnasElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Antenn sihuke umbes 1,2-1,5 m pikk ja risti läheb üle mingi 7-8 pulka, nii 40 cm-sed. Vaatan kui aega on proovin laupäeval ka kuma raadio poole sättida, äkki nokib midagi, annan teada. Aga sa Ints oled proovind seda läti raadiot, kuda on? Poodides on neid spets fm antenne kah müügil, Kas mõnel teist on ja kuda mängib? Ei tahaks niisama 300 välja käia, aga kui aitaks , siis küll.
Comment
-
Antenn sihuke umbes 1,2-1,5 m pikk ja risti läheb üle mingi 7-8 pulka, nii 40 cm-sed. Vaatan kui aega on proovin laupäeval ka kuma raadio poole sättida, äkki nokib midagi, annan teada. Aga sa Ints oled proovind seda läti raadiot, kuda on? Poodides on neid spets fm antenne kah müügil, Kas mõnel teist on ja kuda mängib? Ei tahaks niisama 300 välja käia, aga kui aitaks , siis küll.
Kui metallitöö käpas siis
http://www.hot.ee/evo14/fmant.html
Kaugvastuvôtuga eksperimeteerimiseks soovitaks korralikku antenni, mitte need kôverikud, mis poes on.
...kahju , et ise pärnu kandis ei ela oleks pôhimôtteliselt proovind ise signaali kätte saadaElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
Comment