Teade

Collapse
No announcement yet.

S-90

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Krt millal teile kohale jõuab et võimu ja kõllide võimsus ei ole põhimõtteliselt võrreldavad ! Ma olen siin-seal 100 korda selgitanud, miks just lahjem võim laseb kõlli enne vastu taevast kui kõvem. Ok, mina olen loll. Aga siis on ka helimehed lollid, sest PA süsteemides on vähemalt alumise otsa võimud 1.5 kuni 2 x võimsamad kui kõllide RMS.
    Enne kui targutada ja kisada, võiks natuke teooriat uurida.

Comment

Krt millal teile kohale jõuab et võimu ja kõllide võimsus ei ole põhimõtteliselt võrreldavad ! Ma olen siin-seal 100 korda selgitanud, miks just lahjem võim laseb kõlli enne vastu taevast kui kõvem. Ok, mina olen loll. Aga siis on ka helimehed lollid, sest PA süsteemides on vähemalt alumise otsa võimud 1.5 kuni 2 x võimsamad kui kõllide RMS.
      Enne kui targutada ja kisada, võiks natuke teooriat uurida.
      Minuarust ikkagi mõttetu vaielda. Aga ikkagi vaidlen
      On 100+n erinevat moodust välja mõeldud, kuidas vatte suuremaks teha. Ja keegi ei tea (asja tegija ka mitte) palju seal neid vatte on. Võibolla oli see üks veneaja eelis - polnud mõtet vatte juurde valetama hakata - nagunii osteti kaup ära.
      Ja see et alumise otsa võimud võiksid kuni 2x võimsamad olla... no millises mõõtmissüsteemis on kõll ja võim... ja oleneb muidugi konkreetsetsest võimust-kõllist.

Ja kui mõni ütleb et tal on 300W-ne S90 kõlar, mis seal ikka. Las ta siis olla.

MINA olen vist viimaselajal omaks võtnud selle loogika, et valjuka VÕIMSUS on: "maksimaalne pikaajaline võimsusetaluvus" EHK "nominaalvõimsus" EHK "rms" (kui nende vahele üldse võrdusmärki panna võib). Olenemata moonutustest, aga (bassi)valjukas (kõlar) talub niipalju.
      Ja SELLISE loogika järgi on MINUARUST kõigeparem (optimalsem) võim see, mis kõlariga (samade oomide juures)on sama võimas, THD 0,1%. Ja võimalik et varsti mulle enam see "süsteem" ei meeldi.

Kõigekindlam saab olla oma kuulmisele - kui meeldib, on korras. Aga nii on inimestel raske (ntx ei saa kasvõi kiidelda).

Comment

(korraliku) helitehnika võimsus ja selle määramine on selgelt paika pandud. On olemas 2 mõistliku:
        • IEC võimsus (IEC 268-5 Standard Second Edition 1989-07)
        • AES võimsus (AES2-1984 Standard)

Kõik need rmsid, pmpod ja krt teab mis on põhiliselt rahva lollitamiseks kuna protseduur millega seda mõõdetakse (kui üldse :-[) on iga tootja suva järgi võetud.

Comment

Ma olen siin-seal 100 korda selgitanud, miks just lahjem võim laseb kõlli enne vastu taevast kui kõvem.
          See väide võib tõene olla ainult kxrgsageduse valjuka puhul (märgusõnadeks filter ja klippimine).
          Madalal otsal pole lihtsalt vximalik kxlarist tunduvalt lahjema võimuga kurja teha, kuna toitepingest suurema amplituudiga signaali temast lihtsalt ei tule (amplituudi piirab ka trafo ebapiisav võimsus).

Nõustun padre jutuga täielikult.

Aga siis on ka helimehed lollid, sest PA süsteemides on vähemalt alumise otsa võimud 1.5 kuni 2 x võimsamad kui kõllide RMS.
          Siin pole midagi imelikku, kui on tähtis võimalikult suurt võimsust võimalikult hilisemate moonutuste tekkega saavutada mingist konkreetsest süsteemist siis kasutataksegi seda nippi. Kuid mitte sellepärast, et helimehed kardavad nõrgema võimuga kõlareid maha põletada.

Comment

Aga siis on ka helimehed lollid, sest PA süsteemides on vähemalt alumise otsa võimud 1.5 kuni 2 x võimsamad kui kõllide RMS
            Asi selles et helimehed jätavad 3db peakide jaoks(headroom) mida kõll ilusti välja kannatab. Kuna kõlli efektiivsus äärmiselt heal juhul ulatub 10%ni siis seda tohutut soojushulka ära 'ventileerida' elemendist on väga raske ja kallis. Samas võimud on (sulhteliselt) odavad.

Comment

Ei no laske edasi oma foobiate ja eelarvamuste otsas, mul ei ole mõtet kisada.
              Pane 100W supaka taha 100W võim, keera põhja ja ole õnnelik.

Comment

Ei no laske edasi oma foobiate ja eelarvamuste otsas, mul ei ole mõtet kisada.
                Pane 100W supaka taha 100W võim, keera põhja ja ole õnnelik.
                See vaidlus vxib kesta lxpmatuseni, sest me vaatleme sama asja erinevatelt kylgedelt ja tegelikult on asi teemast myydas, sest jutt oli konkreetselt sellest, et S-90 ei kannata 300W valja ja need numbrid on moe ryygatus.

Comment

Ausalt öeldes vene standardeid ei mäleta ja ei oska otsida kaa(keegi?). Nii et järgnev on OLETUS:
                  See 35 watti on saadud nii et omas kastis tüüpilise programmmaterjaliga kannatab s90 mitu tundi 35 watti.
                  90 watti on saadud kas filtreeritud roosa müra esitamisel mitu tundi või mingi teatud siinuse(1kHz?) mängimisel mitu tundi. Põhiliselt on see 90w (pooli)soojustaluvus.
                  See 300w on siis peak program power ehk siis LÜHIAJALINE võimsus mida s90 TALUB.
                  Loodan et nüüd on igaühel ettekujutus et millal ja kuidas on 300w võimalik.

Comment

35W - nominaal (kvaliteet vastab deklareeritule teh. andmetes)
                    90W - passivõimsus (kvaliteet mingil maaral kannatab, kuid on vximeline seda vximsust pikaajaliselt taluma ilma mehaaniliste vigastusteta)
                    Kxik suuremad numbrid on saadud tanu ''uudsele'' mxxtmis metoodikale.

Comment

Mõttetu on sellel teemal vaielda.On siin ennemgi palju vaieldud, a suurt tulemust pole olnd.Ma ütlen niipalju, et olen proovinud igasugu autokõlle.Ovaalid 160-280w olen kõik 25w vene võimuga lõpuni ära lasnud.No võibolla tõesti kannatavad nad rohkem kui 25w aga mis kasu mul sellest kui too enam normaalset häält ei tee. :-/
                      muusika on kuulamiseks

Comment

siin pole tõesti mõtet vaielda,ast kiõkides kohtades( raamatutes, netis ja kõllitaga küljel!!) on kirjas, et s-90 nominaalvõimsus on 35w. ja bassi võimsus on 90w. Ma ei tea kust on võetud see 300w. aga kui keegi näitab mõne koha, kus selline võimsus on kirjas, siis hakkan ka mina uskuma, et kõll peab 300w. Vastu

PS. Kui keegi tahab teada, kuidas kõlli võimsusi mõõdetakse, lugege raamatut "raadiolülitused". Lugege raamat (huviga) läbi ja teata võimudest ja kõllidest kõike!!!
                        audiotehnika
                        siin on skeemid, andmeid ja palju muud

Comment

300w kannatab ta ilmselt mingi 1 sec või isegi vähema aja jooksul.
                          TFK Audio
                          #tfkaudio
                          http://www.facebook.com/tfkaudio/
                          http://tfkaudio.blogspot.com/
                          - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

ma arvan ka et see 300w on nö. peakpower võimsus millal asi veel plärisedes töötab ja yle selle hakkab ta tossama ja annab otsad vms
                            F&F

Comment

Ma ei saa ikka vait olla.

Võimsus on piiratud

a) liikumisamplituudiga
                              B) mähise soojenemisega

Need ei ole kuigivõrd seotud parameetrid, viimane sõltub ka kasti konstruist. Seega kõlli võimsust võid mõõta valge roosa või sinise müraga aga mingit seost võimu rmsiga ikka ei saa sest kui sul on 50W võim ja sa eritad sealt roosat müra siis ajab see nt. 50W bassika ilusti soojaks aga kas see on eesmärk ? Ei ole. Kas 50W rms võim suudab tekitada 50W bassivaljuka maks amplituudi ? Ega vist, sest toitepinge on liiga madal. Jne. Lisaks sõltub jahutus sellestsamast amplituudist ja mitte vähe.
                              Ja see jutt et "juba" 50W laseb läbi ei tähenda et 100W laseb 2x rohkem läbi.

Tehnikas on valemid mitte "mina arvan" ja "usun".

Comment

KaruTEC, mitte et ma sulle vastu hauguks v6i su teooriaid maha teeks, aga äkki annad lingi nende lehtedeni, mis räägivad sellest 6igest arvutusmetoodikast
                                oleks siis väga tänulik.

Comment

Working...
                                X