Teade

Collapse
No announcement yet.

Vineer

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

21 mm vineer sobib kasti tegemiseks nagu maasikas karu per*e
    irW ;D
    F&F

Comment

üldiselt mina olen oma kogemustest aru saanud-->

AKUSTIKA:
      1. MDF (da best)
      2. Puitlaastplaat(saepuruplaat)
      3. Vineer

EHITAMINE:
      1. MDF (kerge töödelda)
      2. Vineer (jäigem-->pole vaja lisaprusse paigutada kasti sisse)
      3. saepuruplaat

HIND:
      1. MDF(kõige kallim)
      2. Vineer
      3. Saepuruplaat

Igaüks valigu nyyd oma lemmik minu lemmik on saepuruplaat...igati optimaalne valik
      Audiol on hing sees...
      NotAnotherDigg

Comment

Vineer
        TFK Audio
        #tfkaudio
        http://www.facebook.com/tfkaudio/
        http://tfkaudio.blogspot.com/
        - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

vineeri puhul kasti resonantssagedus tyki valemas kohas kui saepuruplaadi puhul...MDF puhul asi parim
          Audiol on hing sees...
          NotAnotherDigg

Comment

Vineer, vineer, vineer.

Äkki istub resonants tiba vales ehituses sul ? :P
            kris@andmevoog.eu

Comment

vineeri puhul kasti resonantssagedus tyki valemas kohas kui saepuruplaadi puhul...MDF puhul asi parim
              võiks miski valemi ka juurde panna, millele toetud
              KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Vot seda ootax ise kah huviga kohe
                kris@andmevoog.eu

Comment

konkreetset valemit momendil käepärast pole...kahjuks

siiski võin vihjeks öelda, et mida poorsem on materjal, seda parem...näiteks kui kõllikast ehitada betoonist või siis teha metallivalu, siis ei ole tulemus just eriti kiita... 8)

ma ei vaidle vastu-vineer väga hea materjal kõlliehtiuseks...jäik ja puha...AGA, seda juhul, kui on kasutatud rohkem dampingut ...vineerkastis on nimelt seisulained altimad tekkima...ning ka kasti oma resonants sitem...

Ühesõnaga- kui kasutada teatud vajalikus koguses dampingut, siis on võimalik saada väga hea kast vb isegi parem kui MDF puhul :
                  Audiol on hing sees...
                  NotAnotherDigg

Comment

konkreetset valemit momendil käepärast pole...kahjuks

siiski võin vihjeks öelda, et mida poorsem on materjal, seda parem...näiteks kui kõllikast ehitada betoonist või siis teha metallivalu, siis ei ole tulemus just eriti kiita... 8)

ma ei vaidle vastu-vineer väga hea materjal kõlliehtiuseks...jäik ja puha...AGA, seda juhul, kui on kasutatud rohkem dampingut ...vineerkastis on nimelt seisulained altimad tekkima...ning ka kasti oma resonants sitem...

Ühesõnaga- kui kasutada teatud vajalikus koguses dampingut, siis on võimalik saada väga hea kast vb isegi parem kui MDF puhul :
                    mind huvitab, et kas samade mõõtmetega erinevatest materjalidest kastidel tekib siis vineerkastis rohkem seisulaineid kui MDF-kastis?
                    KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

just!!!
                      5+, tubli, istu!!! :P

aga lisaks samadele mõõtmetele ka sama dampingu juures on erinevus märgatav kui vineerkastis oleks samade mõõtmete juures rohkem dampingut, siis oleks seisulainete poole pealt asi normipiires

ah jaa...vineerkastil veel paha omadus "kumiseda"...see tuleneb sellest, et ta liiga jäik ning seinad hakkavad alles kõrgemal sagedusel elemendiga kaasa võnkuma...MDF puhul näiteks kast kumiseb ka aga tyki madalamal sagedusel, mistõttu kumisemine akustika poole pealt pigem plussiks kui miinuseks... :
                      Audiol on hing sees...
                      NotAnotherDigg

Comment

just!!!
                        5+, tubli, istu!!! :P
                        mõtlesin ,et otsid mingi valemi ka välja oma jutu kinnitamiseks, kus seisulaine sõltub peegelduva seina paksusest ja materjalist. kasti seina võnkumine ja seisulaine on kaks erinevat asja :P
                        KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

tean jah, et seisulaine on täitsa omaette asi
                          lihtsalt ütlesin, et lisaks seisulainetele ning kehvale resole on veel lisaks see kasti seinade võnkumisest tekkiv "kumin"...

kui aega saan, siis otsin mingi valemi välja tarkadest raamatutest...minuteada oli isegi kuskil graafik joonistatud erinevatest materjalidest...
                          Audiol on hing sees...
                          NotAnotherDigg

Comment

ah jaa...vineerkastil veel paha omadus "kumiseda"...see tuleneb sellest, et ta liiga jäik ning seinad hakkavad alles kõrgemal sagedusel elemendiga kaasa võnkuma...MDF puhul näiteks kast kumiseb ka aga tyki madalamal sagedusel, mistõttu kumisemine akustika poole pealt pigem plussiks kui miinuseks... :
                            vot ma ei saa nüüd aru. too palun konkreetne näide milline kodukõlarites kasutatav kesk ja kõrgsagedusvaljukas on nii kõvad pillid, et ajavad kasti resoneerima. äkki siis ma saan aru.

Comment

kes rääkis, kesk ja kõrgvaljukast, mis paneb kasti võnkuma??? jutt käis bassika kõrgemast pooles: >50hz
                              Audiol on hing sees...
                              NotAnotherDigg

Comment

vot ma ei saa nüüd aru. too palun konkreetne näide milline kodukõlarites kasutatav kesk ja kõrgsagedusvaljukas on nii kõvad pillid, et ajavad kasti resoneerima. äkki siis ma saan aru.
                                a kes üldse kodukõlaritest on rääkind.Siin on juttu materjalist kui kõllikasti materjal.Tglt ju ei saagi öelda milline on parim.On olemas parim antd olukorras.Mina arvan, et kui teha juba suurem kast, siis on ka mdf´ist kast toestada.Üks vend tegi mingi 15"kontsert kasti ja kõrvajärgi nii 300-500hrz juures hakkas häirivalt kast kõmisema.Viga võis olla materjali paksuses(õhuke)Või oleks pidand vähe toestama.Kui kasti küljele koputada hakkas kogu kast tugevalt kõmisema.Üldiselt kui teed kasti valmis siis kopsi kasti seinale ja mida vaiksem/tuhmim heli seda parem.
                                muusika on kuulamiseks

Comment

Working...
                                X