21 mm vineer sobib kasti tegemiseks nagu maasikas karu per*e
Teade
Collapse
No announcement yet.
Vineer
Collapse
X
-
üldiselt mina olen oma kogemustest aru saanud-->
AKUSTIKA:
1. MDF (da best)
2. Puitlaastplaat(saepuruplaat)
3. Vineer
EHITAMINE:
1. MDF (kerge töödelda)
2. Vineer (jäigem-->pole vaja lisaprusse paigutada kasti sisse)
3. saepuruplaat
HIND:
1. MDF(kõige kallim)
2. Vineer
3. Saepuruplaat
Igaüks valigu nyyd oma lemmik minu lemmik on saepuruplaat...igati optimaalne valikAudiol on hing sees...
NotAnotherDigg
Comment
-
VineerTFK Audio
#tfkaudio
http://www.facebook.com/tfkaudio/
http://tfkaudio.blogspot.com/ - Audioblogi, projektid jms.
On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.
Comment
-
vineeri puhul kasti resonantssagedus tyki valemas kohas kui saepuruplaadi puhul...MDF puhul asi parimAudiol on hing sees...
NotAnotherDigg
Comment
-
konkreetset valemit momendil käepärast pole...kahjuks
siiski võin vihjeks öelda, et mida poorsem on materjal, seda parem...näiteks kui kõllikast ehitada betoonist või siis teha metallivalu, siis ei ole tulemus just eriti kiita... 8)
ma ei vaidle vastu-vineer väga hea materjal kõlliehtiuseks...jäik ja puha...AGA, seda juhul, kui on kasutatud rohkem dampingut ...vineerkastis on nimelt seisulained altimad tekkima...ning ka kasti oma resonants sitem...
Ühesõnaga- kui kasutada teatud vajalikus koguses dampingut, siis on võimalik saada väga hea kast vb isegi parem kui MDF puhul :Audiol on hing sees...
NotAnotherDigg
Comment
-
konkreetset valemit momendil käepärast pole...kahjuks
siiski võin vihjeks öelda, et mida poorsem on materjal, seda parem...näiteks kui kõllikast ehitada betoonist või siis teha metallivalu, siis ei ole tulemus just eriti kiita... 8)
ma ei vaidle vastu-vineer väga hea materjal kõlliehtiuseks...jäik ja puha...AGA, seda juhul, kui on kasutatud rohkem dampingut ...vineerkastis on nimelt seisulained altimad tekkima...ning ka kasti oma resonants sitem...
Ühesõnaga- kui kasutada teatud vajalikus koguses dampingut, siis on võimalik saada väga hea kast vb isegi parem kui MDF puhul :
Comment
-
just!!!
5+, tubli, istu!!! :P
aga lisaks samadele mõõtmetele ka sama dampingu juures on erinevus märgatav kui vineerkastis oleks samade mõõtmete juures rohkem dampingut, siis oleks seisulainete poole pealt asi normipiires
ah jaa...vineerkastil veel paha omadus "kumiseda"...see tuleneb sellest, et ta liiga jäik ning seinad hakkavad alles kõrgemal sagedusel elemendiga kaasa võnkuma...MDF puhul näiteks kast kumiseb ka aga tyki madalamal sagedusel, mistõttu kumisemine akustika poole pealt pigem plussiks kui miinuseks... :Audiol on hing sees...
NotAnotherDigg
Comment
-
tean jah, et seisulaine on täitsa omaette asi
lihtsalt ütlesin, et lisaks seisulainetele ning kehvale resole on veel lisaks see kasti seinade võnkumisest tekkiv "kumin"...
kui aega saan, siis otsin mingi valemi välja tarkadest raamatutest...minuteada oli isegi kuskil graafik joonistatud erinevatest materjalidest...Audiol on hing sees...
NotAnotherDigg
Comment
-
ah jaa...vineerkastil veel paha omadus "kumiseda"...see tuleneb sellest, et ta liiga jäik ning seinad hakkavad alles kõrgemal sagedusel elemendiga kaasa võnkuma...MDF puhul näiteks kast kumiseb ka aga tyki madalamal sagedusel, mistõttu kumisemine akustika poole pealt pigem plussiks kui miinuseks... :
Comment
-
kes rääkis, kesk ja kõrgvaljukast, mis paneb kasti võnkuma??? jutt käis bassika kõrgemast pooles: >50hzAudiol on hing sees...
NotAnotherDigg
Comment
-
vot ma ei saa nüüd aru. too palun konkreetne näide milline kodukõlarites kasutatav kesk ja kõrgsagedusvaljukas on nii kõvad pillid, et ajavad kasti resoneerima. äkki siis ma saan aru.muusika on kuulamiseks
Comment
Comment