Teade

Collapse
No announcement yet.

Vineer

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

väga õige jutt
    Audiol on hing sees...
    NotAnotherDigg

Comment

kes rääkis, kesk ja kõrgvaljukast, mis paneb kasti võnkuma??? jutt käis bassika kõrgemast pooles: >50hz
      selles asi ongi, et keegi ei rääkinud. ja sa ei rääkinud bassikast ka sõnagi. sõnasta selgemalt ennast, kui oma väiteid esitad

Comment

Ma lisaks siia juurde, et tegin alguses saepuruplaadist kõlarikasti, kuni üks sein töö käigus pooleks murdus. Peale seda ma seda materjali tõsiselt ei võta. Eelnevate kommentaaridega olen üldjuhul nõus, aga ainukesed "kumisevad" kõlarid, mis ma kuulnud olen, olid 75.- eekused arvutikõlarid plastmassist kastiga.
        niiet minu poolt hääl vineerile.Peace.

Comment

Toetun viimaselajal just praktikale. Vineer ei ole mulle kunagi selga pööranud ja arvatavasti ei pööra ka. Edu teoreetikutele
          kris@andmevoog.eu

Comment

mnjaaa...vineer tõesti vastupidavam...tal kiud 90 kraadise nurga all kõik...
            Audiol on hing sees...
            NotAnotherDigg

Comment

Toetun viimaselajal just praktikale. Vineer ei ole mulle kunagi selga pööranud ja arvatavasti ei pööra ka. Edu teoreetikutele

väga tore, et vineer pole Sulle selga pööranud ...ja ilmselt ei keera ka

aga kui korra ühe kasti õige paksusega MDFist või saepurukast ehitad, siis oled see Sina, kes vineerile selja keerab :
              Audiol on hing sees...
              NotAnotherDigg

Comment

Sinu teadmiseks, olen saepuruplaadist kasti ehitanud. Ei meeldinud, tee mis tahad, olen ma nyyd algaja ja imelik ???
                kris@andmevoog.eu

Comment

Nii, mehed, olen nõus läbi viima testi erinevate kastimaterialide testimiseks, miske on siis parem. Üleüldine kopp on ees vennikestest kes yritavad päevast päeva oma joru ajada, et kyll ikka vineer võngub nii ja saepuru naa. Teeme asja lõplikult selgeks et sellist sõna otseses mõttes igavat möla siit enam ei leiax. Omalt poolt olen nõus toetama puiduga (vineer, MDF ja saepuru), mis kokku lähex plekkima ca 500.-(kambapeale) ning kastid võin ka kuulamisjärguni valmistada. Oleks vaja hulk tarki päid ja mõõteriistu ..... Mis te kostate ?
                  kris@andmevoog.eu

Comment

Olgu mainitud, et puidu hind sõltub kasti litraasist. Loomulik, et asja juures kasutaksime kinnist kasti.
                    kris@andmevoog.eu

Comment

Väga tubli ettevõtmine. Tahaks ka sellest osa võtta, kuid elan ju Saaremaal.

Comment

See test ei anna sulle uusi teadmisi. Face the facts: enamus kodukaste on MDFist ja enamus PA kaste vineerist. Vineer on kergem ja jäigem, mdf on raskem ja vedelam. Mis siin vaielda on ?

Comment

lõplike elementide meetodiga peaks saama selle probleemi lihtsalt lahendada, saaks ka arvutisimulatsiooni. oleks vaja erinevate plaatide jäikusparameetreid :
                          KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Ma saana ru, et vaielda pole enam midagi, teste on tehtud palju palju palju, aga mida me siis siin enam selle ümber laliseme ? ;D
                            kris@andmevoog.eu

Comment

Ma laliseksin natuke veel:
                              näiteks kui kõllikast ehitada betoonist või siis teha metallivalu, siis ei ole tulemus just eriti kiita...
                              Mul pole millelegi toetuda, aga lihtsalt vist arvasin, et betoonist saab kõgeparema kõlari (või kusagilt kõrvu jäänud).

Kui ma ka kunangi betooni valama peaks hakkama, siis vist teen ka kõllisaalungi valmis ... KASVÕI sportlikust huvist.

Ei saa ikka mainimata jätta et TheJX jutt kisub kohati temaendaga vastuollu.

Comment

viimasel ajal suht palju erinevaid kõlle kuuland, muidugi ka erinevates tingimustes, aga nagu olen tähele pand, et mdf'ist kast teeb kuidagi kõvemat (kõrgemat?)matsu ja vineerist kast pehmemat (madalamat?) matsu. hinnaklass siis 1000kr(s90:P) kuni päris kallite 50k maksvateni välja.(kallimaid ei leidnud poodidest) kallimad on kõik mdf'ist ja nende sound mulle ei meeldi! jällegi vanad head s90!  ;D aga ise tahax audest!  ;D

Comment

Working...
                                X