Teade

Collapse
No announcement yet.

oskab keegi mingi seletuse tuua juhtunule?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    oskab keegi mingi seletuse tuua juhtunule?

    Nii.. täna hommikul panin võimendi(u101) käima.. aga viskas mul kohe ühe kanali Vu-meteri tuled põlema.. ja väljundist tuli mingi mürin välja.. nagu võrgumüra.. teine kanal oli vait.. heli ei tulnud eriti üldse.. sis hakkas võimendist tulema rämedalt tossu!.. kruvisin sis asja lahti ja vaatasin sisse.. mitte midagi pole kõrbenud :-X panin sis uuesti toite taha ja töötab korralikult!! nagu poleks midagi juhtunud.. keerasin sis võimendi teistpidi.. ja sis kadus heli ära.. mingi imelikult vaikselt tuli ja moonutades.. sis keerasin õigetpidi ja kõik jälle korras..

    äkki keegi oskab öelda,et mis juhtus... et kui nagu asi tossas,sis peaks olema mõni takisti kõrbenud ju..? aga mul silma ei jäänud küll midagi.. ja töötab jälle korralikult..

    #2
    tundub et mingi külmjoode

    Comment


      #3
      nüüd leidsin mis kõrbend on.. takisti R41 on kõrbenud.. järelikult mõni transs läbi,mis seda takistit mõjutas?

      Comment


        #4
        Paistab väga väljundi lühise või läbi põlenud lõputransi järgi... Aga ei viici hakata skeemi otsima, et näha mis R41 teeb.

        Comment


          #5
          Paistab väga väljundi lühise või läbi põlenud lõputransi järgi... Aga ei viici hakata skeemi otsima, et näha mis R41 teeb.
          eks ma vaatan need lõpukad üle.. äkki ongi õhtal..

          Comment


            #6
            See, te teistpidi keerates hääl kaob on ilmselt relee lülituse süü. Võimalik, et relee ei hoia piisavalt kinni arvatavasti tänu kuivanud kondele. Seda viga saad parandada, kui vähegi tinutuskolb käes püsib, kaitse plaadil relee kõrval on üks kondekas (skeemi pole praegu ees ja peast ei mäleta tähistust) asub plaadi nurga lähedal, kui see ära vahetada hoiab relee kõvemini.
            R41 läbi põlemine ei tähenda veel, et kanal tuksis on. Kahtlustan, et tegu mingil põhjusel tekkinud suure amplituudilise häirega/fooniga/genereerimisega või teab mis veel, sest R41 ei põle alalis voolust läbi ja seega ei usu, et lõpu transid läbi on (kui lõpukad läbi siis peaksid nende emitteri ahelas olevad takistid ka mustad olema). Üks väike soovitus vaheta tagasiside ahelas olev kondekas (100mF vist oli) ära.
            Nii ma arvan, kuid võin ka eksida, raske on neti teel parandada

            Comment


              #7
              kle mul võimus kõik konded vahetatud.. niiet kondedes häda ei saa olla.. ja kui lõpud läbi,sis ei teeks ju üldse häält..

              Comment


                #8
                a kas selles ei võinud asi olla,et toitejuhe oli jama ja sis see tekitas kõlaritesse mingi ragina.. nuh nagu toide kadus ära või tekkis sädelus..

                Comment


                  #9
                  Kui skeemi tahad, siis on see minu kodukal üleval!
                  audiotehnika
                  siin on skeemid, andmeid ja palju muud

                  Comment


                    #10
                    mul skeem olemas..

                    Comment

                    Working...
                    X