Teade

Collapse
No announcement yet.

Nõuka-aegne jukebox

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Nõuka-aegne jukebox

Eelmise sajandi kuue-seitsmekümnendatel tundus olevat igal restoranil kohustuslik omada jukeboxi. Paned ruubli sisse ja vajutad nuppu. Ma ei trehvanud küll ühtegi töötavat isendit nägema (ja eksib see, kes arvab, et ma sellepärast restorane läbi kammisin), nii et eks ta ikka rämps oli. Kuid miskipärast tekkis pisuke nostalgia.

Kas keegi teab, mis firma/tehase riistapuud need võisid olla? Kust selle kohta infot leiaks? Niipalju kui mäletan, olid nad kõik väljanägemiselt sarnased. Tõeliselt sotsialistlik disain viitas Ungari või Saksa vennasrahvastele. Olen proovinud otsida infot veebist, kuid peale meenutuste, et olid olemas jah, pole leidnud midagi. Ja kuhu riistapuud kõik kadusid? Äkki leiaks mõne veel üles?

Vs: Nõuka-aegne jukebox

Unitra Meloman M120
    Fonica M-120

Midagi sarnast?

Musikboxen, Jukeboxen, Musikbox, Jukebox, Wurlitzer, Rock-Ola, Rockola, Seeburg, AMI, Bergmann, Tonomat, NSM, Harting, Wiegandt, Jensen, Ersatzteile, Teile, Nadeln, Handbücher, Schaltplan, Prestige, Lyric, Zollwerkzeug, Röhrenverstärker, Singles
    -

Comment

Tänud!

Siis hoopis poolakate käsi oli mängus! Kusjuures olen seda veebilehte uurinud, kuid miskipärast jäi Unitra Meloman M120 märkamata. Igatahes sarnaneb ta mu ähmase mälupildiga tõesti. Kui nüüd konkreetse nimetuse järgi otsisin, leidsin juba viiteid Vene filmidele ning ka pildi restoranist.

Ja huvi sellise riistapuu vastu suurenes veelgi.

viimati muutis kasutaja Jeekim; 21 m 2009, 10:58.

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt
        Paned ruubli sisse ja vajutad nuppu.
        Töötas see aparaat minu uduste mälupildikeste järgi 5-kopikalistega, mis tollal minusugusele koolieelikule tundus RÖÖGATULT kallis mõneminutilise kriiskava tämbriga poplaulu eest. Peaaegu kaks klaasi siirupiga gaseeritud vett oleks selle eest saanud.

J.

Comment

See võis tõesti olla 5 kopikat. Igatahes on meeles, et münt oli mõõtmetelt suur. Ja meeles on ka see, et vanemate silmist ei paistnud mingit vaimustust, kui seda nõutasin. Eks nad olid targemad ja teadsid, et aparaat nagunii ei tööta. Ja mittetöötav aparaat teatavasti münte ei tagasta.

Comment

Working...
          X