Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas hindate teie meie klubide tümakat?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: kuidas hindate teie meie klubide tümakat?

Trance liigitamise kohta paar sõna.
    Liigitamine on sakslase tegevus, jagame klassideks ja paneme kartoteeki. Et see on goa ja see on.. ja see ei ole ja mina teen ainult ... ja kuulan ... ning vahel ka ....
    No ja mida head on saksast peale Kraftwerki tulnud ?
    Ja siis on hea oma kartoteegisahtlis tegutseda, raamid on ette antud, bassikäigu leiad softi "default" listist ja kriiksutad midagi peale.

Tränsimeestel soovitaks ringi vaadata (ringi kuulata), elektrooniline muusika on palju laiem ja üldiselt ka palju parem. Kunagi oli reividel selline mõnus vaba atmosfäär, praegu on tränapidu nagu mingi krdi kotitäis kasse, kõik poosetavad ja samas muretsevad et liiga palju ei võstupaitaks, muidu keegi sõidab sahtlisse. A ja E tähega tabletid on atmosfääri suht ära koristanud.
    Mõni aasta tagasi oli Von Krahlis Ovuca laiv, see oli täpselt see mis tränsipidu kunagi ei ole ega olema saa. Kes ilma jäi see võib veene nüsida.

Niipaljukest siis heietustest.

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
      elektrooniline muusika on palju laiem ja üldiselt ka palju parem.
      Nöus, nt. tehnos on viimasel ajal väga huvitavaid sahinaid olnud, uuekooli jazz murrab elektroonikaga tagasi tantsuklubidesse jne.

Kunagi oli reividel selline mõnus vaba atmosfäär, praegu on tränapidu nagu mingi krdi kotitäis kasse, kõik poosetavad ja samas muretsevad et liiga palju ei võstupaitaks, muidu keegi sõidab sahtlisse. A ja E tähega tabletid on atmosfääri suht ära koristanud.
      See öhkkond pole kuhugi kadunud - näiteks Tartus Genialistide klubis tehakse siiani aegajalt töeliseid reive, mille külastajate enamuse eesmärk pole end sigalakku täis juua ja vastassugu krahmata. Ja näiteks just goa- ja psy pidudel on see öhkkond vägagi säilinud. Eestis neid pidusid aga vist ei tehta kuigipalju...

Trance kui selline on läinud massidesse, sellest on saanud popmuusika, mida lastakse raadios ja klubi Atlantises. Sama juhtus ka hip-hopiga, ja on (IMO) juhtumas rokiga, folgiga ja muuga (vähemalt Eestis)...

Tagasi tulles pidude ja helikvaliteeedi juurde, minuga juhtus üks huvitav lugu - nimelt on varsti toimumas üks traditsiooniline tudengipidu, mida mu söber aitab korraldada. Masu ajal üritatakse vähesega läbi ajada, kuulsin et nad tahavad kasutada peopaiga tehnikat - paar Audese kölareid ja mingi juust kodukinoress (Tule taevas appi!). Pakkusin oma tagasihoidlikku, ent kvaliteetse saundiga mikro-PA-d, täiesti tasuta kusjuures (tingimusel, et keegi peale minu midagi ei näpi), vastuseks sain ebaleva "eeem.... me vist ikka ei taha... peame mötlema... arutama..."! Nagu, mida kaigast! Aga ma pushin edasi
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt

See öhkkond pole kuhugi kadunud - näiteks Tartus Genialistide klubis tehakse siiani aegajalt töeliseid reive,
        mismõttes??

Comment

Nt. viimati, kus käisin, oli Discoordinated (Taavi Tulev vs. Hape; Enn Tiidumaa & Ehitajad; Leslie da Bass; Masin Ligema; Eclectica DJ-d). Techno, house, breaks, minimal. Laval keevitati. Otseses möttes. Rahvas tantsis pööraselt, pasunassesöitmist ei täheldanud ja paaritusrituaalid tundusid ka sekundaarse tähtsusega olema.
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Gen klubi on nii ja naa, vahest liiga "alternatiivne" inimeste jaoks. Vähemalt on maja asisem kui vana peldik heavymecca. Üldiselt klubi Maailm on ka selline mitte-midagi-erilist soundiga koht, aga seal leidub normaalseid pidusid elektroonika vallas nagu what the dub ja neljapäev with laserz.

Kuna ma töötan Klubis Tallinn, käin saalis, siis ma puutun powerhit radio muusikavalikuga kokku väga, isegi liiga, tihti ja ausaltöeldes on mul faking kopp ees sellest, sestap on vahva, et igasuguseid mitte nii mainstream elektronmuusikaga pidusid endiselt innukalt korraldatakse.

Teemasse: mingit kindlat lemmikut pole, kus oleks "voh kus on alles süsteem" tunne, aga üldiselt on lokaalid mulle vist isegi rohkem sümpatiseerivad, kuna on hubasem ja rahvast ei ole nõnda nagu klubis.
            digiKUNST

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
              No ja mida head on saksast peale Kraftwerki tulnud ?
              ma ei tea küll kui suur su silmaring on elektroonilisel muusikal aga mainiks ,et sakslased oskavad vägagi teemas olla
              ja see liigitamise teema ..see on lihtsalt nii muusikas/kunstis juba sajandeid.

Teemakohast niipalju ,et sai käidud Pärnus klubis Sugar ära siis...ja seal tundus küll, et muusika oli paika ikka krutitud erinevalt bravost kus tantsupõrandal kisas kõrvad välja ning eemal meeletu vibratsioon/plärin bassist.
              Et ühesõnaga oli meeldiv Sugaris. Muusika oli samuti Pärnu kohta hindeks 5 mingi elekroonilise muusika peosari vms niet õnneks seda raadio pläma ei olnud.
              miinuseks aga niipalju ,et oleks võind olla rohkem progressive/dark minimali...väga vähe oli lugusi mis õrnalt meenutas väheke kurjemat teemat.
              mida sa lohh vahid

Comment

Esmalt postitatud rainx666 poolt
                Teemakohast niipalju ,et sai käidud Pärnus klubis Sugar ära siis...ja seal tundus küll, et muusika oli paika ikka krutitud erinevalt bravost kus tantsupõrandal kisas kõrvad välja ning eemal meeletu vibratsioon/plärin bassist.
                Bravo Lounges on miskid plastmassist Omnitronicu krapid (vähemalt muusika on hea), kui ööklubis samasugused, siis ei imesta, et seal nii kehv heli on...

Comment

Esmalt postitatud rainx666 poolt
                  Ise aga hindan seda meie klubide muusikat suht negatiivselt st 75% kohtades tuleb mingit jama. Jama = super raadio hitt mingi möginaga millele mingi pooliku loo projekti tümm järgi suvalt lükatud ja kõik. Aga Noh nagunii enamus mehi lähevad klubisse juuatäispeaga naisi jahtima ja neil 1 kõik..ja purjus plikad need ei saa nagunii midagi aru ja siis klubil ka üks kõik ..pea asi et raha tuleb.
                  mina ei nimetaks seda mittte probleemiks vaid täitmata turunišiks. mõelda vaid, kui oleks kasvõi üks koht kus oleks hea kuulata muusiikat...

Comment

Klubidesse pole pikka aega sattunud, kuna kõrv on natuke mitte-digitaalsema muusika suuna poole pööratud... Kuid seda enam on ebameeldivused arusaadavamad kui on natuke rohkem kui tümm ja kõrged.
                    Helindamisega ka ise kunagi tegeletud ja seetõttu käin ikka püsivalt silmad ja kõrvad lahti ringi ja profesionaalsest kretinismist jälgin olukorda. Kõige enam sõltub ikkagi saund puldi ja tooli vahel olevast ollusest. Kohas, kus minu valitud ja paigaldatud tehnika, sai päris mitu korda astutud helimehe juurde, end tutvustatud ja palutud puldil nüüd nupud natuke sirgemaks keerata. Sest mõnel isehakanul on lihtsalt mingi ülereguleerimise kiiks küljes, et tuleb ikka keerata ja siis veel keerata ja kui ikka veel ei saundi, siis veel keerata jne kuni kõik eq poted jõuavad serva vastu. Kui ikka kõrv ei päde mõistlikke korrektsioone tegema, siis parem olgu eq nullis. Lihtsalt imestusväärne, kuidas saab muidu täitsa kena helisüsteemi heli ära rikkuda ja ise mitte sellest aru saada.
                    Elus muusikast rääkides... Ikka ja jälle leidub neid tüüpe, kes arvavad et mitu kuupmeetrit sub'isid ja mingid plast-aktiivikad otsa on kogu mure lahendus. Ja seda kooslust tuleb mängida nii võimsalt kuni kusagil punased tulekesed vilkuma hakkavad. See et keskmised sagedused kriiskavad ja puhkpillidele lisandub overdrive, ei ole vist oluline. Ja sellised üritusi on ette tulnud nii kodumaal kui ka välismaal, kus olen peolt minema jalutanud, sest kõrval on paha.
                    Üldhelist... On silma jäänud üks kahetähelise initsiaaliga üldhelindust tegev kooslus, kelle firmamärgiks on valge isoleerapaela kasutamine näpuga kokku keeratud ühendustel. Samasid kõige odavamaid ripplae-valjukaid kasutatakse nii kinnistes kastides kui ripplaes kui ka isolatsioonivilla sisse läbi kipsi uputatuna. Juhuslik arv valjukaid on segaühendusse kokku keeratud; mina olen näinud kaht süsteemi mille kanali aktiivtakistus on alla ühe oomi. Subwoofriteks on tundub nagu juhuslike mõõtmetega isetehtud vineerkasti sisse keeratud tundub nagu juhuslik element, mis on kogu eelnevaga ilma filtriteta paralleeli keeratud; kõik ühendused seejuures valge teibiga üle keritud, mitte mingeid pistikuid ega klemme. Üle ühe sellise süsteemi oli paaritu arvu subwoofritega. Ja kogu seda süsteemi siis veetakse mingi kodukasutuse stereovõimendiga, mille lubatud impedants on 8 oomi (ühes kohas oli ühe sellise võimendi taga 5 sub'i ja üle 20 kesk-kõrge). Ja siis imestatakse, et kui ruumi inimesed ka lastakse, siis süsteem enam ei mängi inimeste niisama jutust üle või muidu lööb termokaitse võimendil välja.
                    Üks isemoodi lugu veel ka Tartust. Käisin mina ühe seltskonnaga GEN'is üht ida-virumaa bossa bändi kuulamas umbes aasta jagu päevi tagasi; netis olevate klippide järgi tundus täitsa põhjendatud see tegu. Helimees nägi vist esimest korda digipulti(tundus nagu kõrva järgi, kuidas seda klippima suudeti suruda; ise küll visuaalselt ei näinud) ja ei saanud sellest kohe mitte aru. Esimene sett mängiti ära nii, et oli ainult konservist tulev rütmitaust, sünt ja kombodest otse kostev kidrade heli. Sest tundus et nagu ei leitud post-aux'i reguleerimist üles ja seetõttu iga pisemagi katse peale mingit mikrofoni peale keerata läks feedback'i. Ja nii see lauljanna seal kuivalt suud liigutas.
                    Järgmine sett läks veel huvitavamaks, sest bändi promill oli saavutanud kriitilise piiri. Sündimees mängis täitsa omas rütmis omaette, sest helimees tajus olukorda ja vaigistas selle kakofoonia... ja sündimees jäi pilli peale magama. Paari ülesäratamise järel loobuti sellest tüübist. Nii ta seal magas kuni kukkus tooliga ümber; tooli alla jäi üks pikendusjuhe, milles olevatel adaptritel murdusid harud; kidramehe juhe tõmmati kombost välja ja sündi helikaabel rebiti pistiku tagant maha. Kidramees tõmbas oma juhtme tüübi külje alt välja ja jätkas. Seti lõpus tüüp ärkas nagu poleks midagi juhtunud ja üritas jätkata mängu aga see jäi katki sündi toite puudumise tõttu.

Comment

elektroonilise muusika maailm on tõesti VÄGA lai, alustades seal prodigyst lõpetades kraftwerkiga. Atmospheric dnb, underground, darkstep, dubstep, trance, techno, qlimax, industrial techno, jumpstyle, psychedelic, jungle...
                      nimetades vaid mõned... isiklikult meeldib atmospheric ning nn algupärane dnb(Breakage- So Mars nt) Voolavus ning avatus ning isegi lampide taga mõnus kuulata...

Tallinna ülikooli residendina käisin tänavusel KIMU-l (ülikooli sisene kultuuriüritus) suht läbikukkunud igast kandist, aga kõige rohkem häiris ikkagi helimehe saamatus. kõrgeid polnud ollagi ning bass kuidagi kahtlaselt sätitud. Küsimise peale, mis kurat see siis on vastati stoiliselt: iga aasta on sama seadistus olnud... isegi lootustandvate laivinoorte esinemine rikuti ära!
                      kuna helimees oli suht tuim tükk ning vaielda ei viicinud, siis astusin sealt minema... täitsa masendav, kuidas arvatakse endast hästi...
                      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

mis muusikastiil see qlimax on

Comment

heh, qlimaxit kuulates tundus et tegu muusikastiiliga...

edit: qlimax on tegelikult eletroonilise muusika kontsert, üles astunud nii headhunters, s te fan, future tribes jne. Ühesõnaha hardstyle üritus
                          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Eilne ring viis mind klubisse "pattaya" ja uskumatu, et mul CT sound nii meeles on aga vahe oli täiesti ilmne.

Kodus sai kella üheni sooja tehtud ja oma kaste paugutatud ja klubisse jõudes paar drinki tantsuplatsist väljaspool ringi tuiates ja tekkis küsimus: where is the bass? halb võrdlus aga kodus oli seda justkui rohkem ja ma polnud seltskonnas ainus kes seda täheldas....veidi "julgust" rohkem sees jõudsin ka tantsupõrandat inspekteerima ja justkui keegi oleks vahepeal woofrid tööle pannud Ma ei saa küll aru kuidas aga bass levib tõesti nii kehvasti nagu mul kodus (woofri ees on ok, selle kõrval on BS ja woofri taga on FBS) club tallinnas on minu arust ruum oluliselt paremini lahendatud.
                            Bass ise oli ka lähedalt kuulates OK, üle löömist ei täheldanud hetkekski, kui madalale mängis ei oska kah pakkuda aga l´platsil oli suht sama tunne mis CT-s nii et minu kõrvad pole vist väga adekvaatsed hindamiseks.

See jällegi vaid minu arvamus peale kuulamismõttega klubis käimist. (Pattaya pole mulle üldse võõras koht aga keskmiselt tahmasena ringi lällates pole se mind varem häirinud) Eriti kohutav oli minu jaoks pilt leti läheduses olevate kõlarite läheduses.

Comment

tahaks teada millega te üldse võrdlete üht või teist klubiheli, et kas on hea või halb.
                              olen kohand inimesi kellearust kodus muusikakeskusega(supermegapowerbass) õhuvuhina ja umpa umpa kuulamine on hea bassi näitaja..

Comment

Oskab keegi umbeski pakkuda kui madalale mängivad klubides woofrid?
                                ...Ja kui palju helirõhku nad tekitada võivad?
                                umbeski oleks tore teada suurusjärkusid.

Comment

Working...
                                X