Teade

Collapse
No announcement yet.

millist woooferit osta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tahtsin veel öelda et suvalise arvutusprogrammi pakutud sageduskara ei tasu südamesse võtta - see on mingil ideaaljuhul vaid. Päriselt käitub iga kast hoopis teistmoodi kui ekraanil kursorit liigutades, sest ruumiakustika on väga määrava tähtsusega.

Dixo, kas millise bandpassi oled valmis teinud ja mis valjukaga?
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Olen teinud bandbassi kahele elemendile. Radiotehnika s-90 bassielemendile ja s30 bassielemendile. Mõlemat pidi ei olnud tulemus kiita. Eriti veel s90 oma.

Minu suurimaks probleemiks kujuneb tavaliselt ruumi akustiline eripära. Kahjux seda ette ennustada on raske
      kris@andmevoog.eu

Comment

Näen et teil on tõsiseks vaidluseks läinud. Nõustun täielikult intziga, inverterkast on nii muusika kui ka kodukino jaoks parim lahendus. Kui üldse millegagi madalad kätte saab siis inverterkastiga.Kinnitan siis seda et kasutan tõesti hetkel audese 8" valjukat. Kas on siis üldse mõtet osta uut 10" ja 6oomist kui see 8" pidi niigi hea olema?

Comment

Kas on siis üldse mõtet osta uut 10" ja 6oomist kui see 8" pidi niigi hea olema?
          Ise tunned, kas jääb vähesex ja mida juurde oleks vaja.
          kris@andmevoog.eu

Comment

just seda kõige madalamat otsa oleks juurde vaja. Praeguse audese woofriga jõuab ta kuskil 30hz. Audesega enam madalamaks ei saa.

Comment

Selleks et alla 30 Hz saada, tuleb osta mõni muu valjukas või teha suurem kast - mis omakorda vähendab kõlari kui terviku tundlikkust.
              Aga mul oleks hoopis teine küss - kus sa tead et sul on tarvis alla 30 Hz minna? Need madalad sagedused on kõrvaga väga raskesti, kui üldsegi mitte eristamatud - võib olla kuluks ära vaid tavaline Audese 10" bass, suuremas inverterkastis, proovida erinevaid häälestusi ja ongi kõik?

Mis bandpassi teemasse puutub, siis S90 ei sobi bandpassi tegemiseks kohe mitte kuidagi - tema bass on niigi ujuv ja oma osa tugevalt lisab veel ka bandpass, mistõttu tulemuseks on midagi ühtlasi mõmina laadset.
              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/

Comment

Mis bandpassi teemasse puutub, siis S90 ei sobi bandpassi tegemiseks kohe mitte kuidagi - tema bass on niigi ujuv ja oma osa tugevalt lisab veel ka bandpass, mistõttu tulemuseks on midagi ühtlasi mõmina laadset.
                Jah nii ta lõpuks välja kujunesgi.
                kris@andmevoog.eu

Comment

Asi pole selles kas ma tean et ma tahan alla 30hz saada vaid ma lihtsalt tahan et ta teeks seda. Inimene kuuleb teatavasti 20-20000hz. Sellist heli ei peagi kuulma seda pigem tajutakse.

Comment

hetkel on mul 8" audes ja sugugi mitte paha. Filmidega müristab nii mis kole.

Comment

Inimene kuuleb teatavasti 20-20000hz. Sellist heli ei peagi kuulma seda pigem tajutakse.
                      Vaat täpselt - alumisi ja ülemisi piirsagedusi pigem tajub kui kuuleb. Seetõttu ntx sagedus mis on väga tugevalt esil, aga on ntx 50 Hz tundub madalam, kui 40 Hz mis on tegelikult tunduvalt vaiksem. Mina isiklikult ei hakkaks seda ülimadalat sagedust taga ajama, vaid pigem püüaks F3 sagedust võimalik hästi esitada, mis sest, et ta kõrgemaks jääb kui tahaksid.
                      Ma ise ajutiselt kasutan subbakat, mille F3 on tõenäoliselt seal 50 Hz kandis ja ma olen väga rahul - ma nägin asjaga vaeva ja paigutus on samuti suurepärane.

Comment

[/quote]

Aga, mis parameetrite järgi otsustada, kas valjukas sobib bandbassiks või mõtte.Mõlgub peas teha mõnest 15" bandbass, kas siis EVM või Visation.Kallimate jaoks raha vast pole...

Comment

15" bandbass kastis läheb kast ikka liialt suureks parem võta juba 10" või 12" mis on sutsu kangemad elemendid aga selle kasti ehitamis kohapialt otsusta ikka ise
                          F&F

Comment

võibolla peaksin siis praegusega rahul olema tõesti sest 30hz on ta kindlalt võibolla allapoolegi. Süües isu kasvab.

Comment

Siinse jutu järgi otsustades olen oma bandbassiga tõeliselt orki lennenud :P
                              Minu kodukas

Comment

Working...
                              X