Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas paigutada valjukad?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas paigutada valjukad?

Jutt käib siis sellest BassBoxPro 6.0-st.Ja küsimus olekski see,et kuidas tuleb lõppkokkuvõttes paigutada valjukad,kui kast on välja arvutatud ja valjukad valitud.Prindib välja küll laudade mõõdud ja kuhja graafkuid aga seda kõikse olulisemat mitte kuskil,nimelt siis valjukate asetust :-/
    oix2

Need paigutad vastavalt oma tahtmisele ja nii, et kõik ka ilusti ära mahuks
    kris@andmevoog.eu

Comment

nalja teed või??? ??? ???
      oix2

Comment

Miks ma peax ? Standartne paigutus kas siis tweeter midwoofer ja bass v õi midwoofer tweeter ja bass (ylevaltpoolt lugedes) peax täiesti hästi töötama.

Kunagi käis ka siit teema läbi milles oli võrreldud erinevate ribbade eri kohta paigutamise vahe. Saab rõhutada bassiosa, keskmist või kõrgeid. Mida aga ise soovid.
        kris@andmevoog.eu

Comment

eh,ok ma räägin siis tiba lähemalt mida silmas pidasin.Oli nagu plaanis teha kahe 15" bassivaljukaga suppar ja seda 4 invertertoruga.Nu arvutused olemas ja asi klappis aga ei märki asetusest,kuhu ma need torud paigutan ja kaks kõlli.Kas nii et nad oleksid omavahel sümmeetriliselt st valjukad esipaneelil ja torud ülemisel st ülalt alla (kast ise on Prism,trunc.edge tüüpi)samuti sümmeetriliselt?
          oix2

Comment

Woofris bassivaljuhääldi ja toru paigutuse suhe on kõige ebatähtsam. Muidugi parim variant olex kui nad m6lemad olexid samal seinal, kuna erinevatekl seintel asudes v6ib juhtuda, et faasivahe hakkab bassi summutama, aga seda ei pruugi juhtuda. Ja mida vähem ühekaugusel bassivaljukas iga seina suhtes on seda parem, kuna jällegi võivad tekkida seisulained.
            kris@andmevoog.eu

Comment

hm .. sa sis tahad öelda et bassivaljukas peax olema mingis suvalises kohas kastis? et ei pea olema keskel?

Comment

Jah, kohe kindlasti EI PEA olema keskel !
                kris@andmevoog.eu

Comment

Kõigepealt räägi om akõllist.Supakas?kontsert?Kas sa ikka tahad 4 inverterit panna.KAs nad kole pikad ei tule.Mis ta pikkuseks näitab kui 2 toru panna.
                  Mulle kasti ehituse juures meeldibki just disaini välja mõtlemine.Võta paber ja pliiats.Joonista paar lehte täis ja vaata millel kõige ilusam välimus.Sellest minu kõllid tulevadki.
                  muusika on kuulamiseks

Comment

.Joonista paar lehte täis ja vaata millel kõige ilusam välimus.Sellest minu kõllid tulevadki.
                    Paberist voldid kõlle? Idee said nagunii siit:

http://www.soundpax.ee/load.asp

Ok, loll nali

Comment

Paberist voldid kõlle? Idee said nagunii siit:

http://www.soundpax.ee/load.asp

Ok, loll nali

nali naljaks aga tahaks huvipärast kuulata mis häält nad teevad ???

Comment

nali naljaks aga tahaks huvipärast kuulata mis häält nad teevad
                        Eriti nigelat, tonaalsusest ei saa juttugi olla, helipilt on üsna pealispindne, sound on kuii surnuteriigist. Jube jama värk on. Aga tal on üks pluss - jube kerge ja idee poolest ka üsna õhuke(oleneb disainist - saad nagu maaligi seinale riputada).
                        Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                        indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Kõigepealt räägi om akõllist.Supakas?kontsert?Kas sa ikka tahad 4 inverterit panna.KAs nad kole pikad ei tule.Mis ta pikkuseks näitab kui 2 toru panna.
                          Mulle kasti ehituse juures meeldibki just disaini välja mõtlemine.Võta paber ja pliiats.Joonista paar lehte täis ja vaata millel kõige ilusam välimus.Sellest minu kõllid tulevadki.
                          Kle mõtlesin ja mõtlesin ning otsustasin natsa ümber.Idee on supakas ja otsustasin kasutada midagi odavat st King Audiot (pole varem neid proovinud) Kasutaks kahte valjukat 12" ja siiski kahe ühe toruga kasti,toru mõõdud määrasin ise mingi 100x500mm.Nu need valjukad otsustasin panna esipaneelile ja toru paremasse poole külge alla tagumisse nurka.Kasti ehituseks kasutan siis vineeri paksusega 25mm.Peaks tulema piisavalt massiivne,ma loodan :-/ ning kasutan seda tavalist absorbatsioon meetodit st kõik seinad 20mm kihiga katta.Nu ja välimus tulex siis vist must aga ei tea kas lakki ka tohib panna??? ???
                          oix2

Comment

toru määrasid ise...?
                            See inventeri suurus, pikkus on üks tähtsamaid asju inventerkasti juures...mitte inventeri paigutus...toru suuruse saad ka bassbox 6 arvutdada...

Comment

toru määrasid ise...?
                              See inventeri suurus, pikkus on üks tähtsamaid asju inventerkasti juures...mitte inventeri paigutus...toru suuruse saad ka bassbox 6 arvutdada...
                              Saab küll aga siis tuleb see röögatu suur.Kast ise juba päris suur,tervet tuba ei tahaks ka üheks kastiks ehitada.Aga kas on kindel et selle peab laskma tal endla määrata?sest ma seal vaatasin seda normaliseeritud amlituudiga sageduskarakterisitikut ja seal nagu oli asi jooones,selline suht lineaarne ilma eriliste hüpeteta(tegelt seal ei olnudki mingeid hüppeid ),võrdlesin seda nende näite kastidega ja sain sama hea tulemi aga kui oleksin lasknud tal endal määrata siis olek kuskil 30-40Hz kandis suure hüppe üles teinud.Mida assjast arvata ??? ??? ???
                              oix2

Comment

Working...
                              X