Teade

Collapse
No announcement yet.

Kontsertkõlarite ehitamine?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kontsertkõlarite ehitamine?

Tere,

tegin eile renditud tehnikaga pidu. Seal komplektis oli ka kaks kontsertkõlli, mis olid neil vist ise ehitatud Yamaha S115V klubikõlarite järgi.
    [img]www.hot.ee/extrance/S115V.jpg[/img]
    Võimendiks oli 2*100W Tesla võim, mis need kõlarid ilusti mängima pani ja helitugevus oli poole peal suure saali ja ülemise rõdu jaoks enam kui piisav.

Nüüd tekkis huvi, et kas oleks võimalik endale ka selliseid klubikõlareid ehitada, mis siis oleksid kaheribalised, horn tüüpi tweetri ja 15" või 18" kontsert papikaga, mis siis madalamat otsa ja keskmisi mängiks.

Kas selliseid elemente on võimalik Eestis hankida ja palju võiks umbkaudu olla nende hind? Kas on ka sobivaid vene päritolu elemente mida saaks kasutada? Ja mida peaks klubi/kontsertkõlle ehitades silmas pidama.

Kuna ma olen hobi dj, siis läheb kogu tehnika rent iga kord liiga kallika ja tahaks mõned asjad endale ka muretseda. Osta on need kõllid vist kallid, äkki on võimalik ise midagi korralikku ehitada.
    :
    Muusikahull!

On võimalik, mõni aeg tagasi pakkus www.ewsound.ee leht monacori suurt suur valikut, millest oleks kah väga asjalikud kõlarid saanus kokku panna
    kris@andmevoog.eu

Comment

standfor musicus on isegi valik olemas.
      muusika on kuulamiseks

Comment

Uurin asja. Aga ega te selliste elementide hindu ei tea umbkaudu? :
        Muusikahull!

Comment

võib arvestada minimaalselt paari tonniga.Mulle sebiti kunagi kõrged.sain 30kr tükk.Poes oli vist 90kr.Ärge minu käest küsige.Enam ei saa vist isegi :-/
          muusika on kuulamiseks

Comment

visaton ka abiks
            KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Nii, nendes kõlarites mida mina kasutasin olid kasutusel vist need elemendid (vähemalt välimuse järgi vaadates):
              Monacor SP-385G bass speaker http://www.monacor.com/produkte/main.cfm?t...=270064483#3197 ~1185 krooni
              Monacor MHD-140 horn tweater http://www.monacor.com/produkte/main.cfm?t...=270064472#3143 ~1305 krooni

Neid ei tea kas eestist osta saab, aga need oleks üks võimalus. Praegu uurisin just ksl-i pakutud Visaton kõlareid ja need tundusid isegi vingemad olema, ma uurin Visaton BGS 40, see on küll parem, kui see Monacori bassikas, aga hind on ka natuke liiga kallis minu jaoks. Aga Visatoni HTH 8.7 horn on jällegi Monacori bassika kõrvale parem ja hind on ka väga hea. Arvangi, et kui raha kätte saan üritan need kaks elementi hankida, ehk siis Monacor SP-385G ja Visaton HTH 8.7. On soovitusi?

Visatoni tweeteri tükihind on 750 krooni. Ja Monacori müügihind vähemalt saksamaal 1185 krooni. Niiet üks kõlar tuleb umbes 2500 krooni ja mõlemad kokku kogu krempel 5000 krooni. Kallis lõbu, aga nüüd vähemalt tean mis elemente ja kust mis hinnaga otsida. Mingi aja pärast on mul võimalik vist siiski see ka teoks teha.
              Muusikahull!

Comment

eXtrance, lihtsalt huvipärast küsin, aga kas sa tegutsed tartus?

Comment

Jah   Elan küll Tartust 10 km väljaspool, aga Tartu on lähim linn ja sinna minek pole mingi probleem.
                  Muusikahull!

Comment

Jah Elan küll Tartust 10 km väljaspool, aga Tartu on lähim linn ja sinna minek pole mingi probleem.
                    Kus see 10km väljaspool asuv küla võiks olla ? Ega ometi Reola ega Külitse ?

Sry for OT.
                    kris@andmevoog.eu

Comment

Lähte, see on Tartust Jõgevapoole sõites! Äkki keegi teab. : Seal suur keskus tee ääres, kus on pood, kohvik, apteek, hambaarst, arst, Lähte ehituse kontor, päästeamet.
                      Muusikahull!

Comment

sry for OT: aga mis tehnikaga muidu pidusi teed+
                        F&F

Comment

Pidusid teen, Pioneer DJM-500 puldi, Pioneer CDJ-500 II mängijate, TESLA 2*100W stereovõimu ja mainitud elementidega kontsertkõlaritega. Tehnika on viimasepeal kuigi renditud. Endale ei jõua esialgu sellist tehnikat osta. Endale plaanis Behringer DX626 või VMX200 pult osta ja Behringer HPX2000 DJ kõrvaklapid ka. Tehnika suht hea, aga odav. www.ewsound.ee -st näeb hindu ka. Võimendi võiks ka endale soetada, kas siis w@lduri kaudu või tehase oma. Kõlarid ka plaanis teha. Mängijatega on ainult selline jama, et väga kallid on.

Aa ja, tehnikat rendin Big Music Managmendist, mis asub Tartus Veski 5A aadressil ja webi aadress on www.bmm.ee. Soovitan, kui kellelgi vaja on. Normaalsed inimesed ka seal. Pole probleeme.  :P

to dixo

Kus see 10km väljaspool asuv küla võiks olla ? Ega ometi Reola ega Külitse ?
                          Päris küla see pole, see on alevik, umbes 600 elanikku. Siin on suhteliselt suur kool, viimasepeal tutikas spordihoonega, viimaasepeal valgustatud suusaradade ja järvega, kaks poodi ja kõik muud esmavajalikud kaubad on saadavad, sealhulgas on olemas tehnikapood ja juba varem nimetatud asjad, nagu arstid jne. Aga Tartu lähedus on ka väga hea, sest enamik asju ja suuremad sisseostud saab ikka Tartus tehtud. Ja Tartus käimine pole mingi probleem võiks kasvõi rattaga minna. ;D
                          Muusikahull!

Comment

Big Music Managmendist
                            seda ma kahtlustasingi

Bmmiga seoses järgmine lugu:
                            eelmiste jõulude ajal, kui koolis pidi ühel päeval toimuma kolm jõulupidu, juhtus järgmine lugu.Tehnikat tol hetkel veel kooli polnud ja seetõttu sai asi laenutatud Mr bigil(bmmi üks eestvedajaid). Kella üheks paiku kärutas ta kooli ette, kaasas paar kõlle mille ehitamisega tal mingid sõbrad tegelevad. Big rääkis, et vaat kui priimad uued kõllid mul on, äsja ehitada lastud. Kui tehnika oli saali üles pandud, siis Big vist huvi mõttes tahtis näidata, et tema kõllid mingid sitanikerdised pole. Pani mingi tümmi peale ja keeras uhkelt nupud põhja. Siis selgus huvitav asi, keegi oli eelmisel õhtul toimunud peol kõllidel kõrged läbi lasknud. Big oli maruvihane ja sõimas kurjade sõnadega. Natukese aja pärast kärutas ta kooli juurde tagasi mingite asenduskõllidega, mis olid päris head ja millega sai esimese peo ära teha. Pisukese aja pärast oli ta tagasi mingite tesla kõllidega ja ülejäänud päeva pidime neid kasutama kuna neid eelnevaid kõlle läks tal kuskil mujal vaja. Vaat siuke asi on bmm

Comment

No ok, aga mul pole siiamaani probleeme olnud, kuigi tehnika hakkab neil juba vananema ja pisivigu on nii playeritel kui puldil juures. Üks asi on mängijaga see, et kiiruse muutmise hoob ei ole kekkohas nullis. Ekraanil näitab kiiruseks +0.4, kuigi selles kohas peaks kiirus olema null. Nüüd ei teadnudgi kas kiirus on õige hoova null kohas või selles kohas kus display nulli näitab. 0.4 on küll väike vahe aga seda oli aru saada, kuigi mitte niipalju, et teaks mis see õige on. :P
                              Muusikahull!

Comment

Working...
                              X