Teade

Collapse
No announcement yet.

S90 (1982 aasta väljalase) parandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

S90 (1982 aasta väljalase) parandamine

Tere, et ostsin siit foorumist endale võileivahinnaga(300 krooni kõlarite eest) S90 kõlarid, kõik jupid olid olemas aga ühel kõlaril pole bassielementi, okei selle elan üle ja kunagi kui raha liigub hangin ka teise.

aga tekkis siis ridamisi probleeme nende käima saamisega(muidugi olin loll et ei testinud enne ostmist aga see selleks, ongi tore õppida seda asja parandama) - põhimõtteliselt kõik elemendid nagu töötavad aga väga väga vaikselt isegi siis kui võimendi on põhjas. no ikka nii vaikselt et väiksed arvutikõlarid mängivad kõvasti üle. võimendi on testitud ja töökorras u-101.

kuna elemendid kõik töötavad ja on ühtlaselt väga vaiksed, siis oletan et filtritega on probleem? olen kuulnud, et kondekad pidid sellel vanal tehnikal läbi minema ja mingid lüüdid ka vist, aga ma olen ainult arvuti emaplaadi katkiseid kondekaid näinud ja sellelt filtrilt ma küll mingeid ülespunsunuid jublakaid ei leidnud... ma teen täna hiljem pilti ka missugused need filtrid välja näevad.

põhimõtteliselt tahtsingi ennem pärida teilt kes on sellise tehnikaga tegelenud, et mida joota ja kust juppe saada jne.

igaljuhul tänud neile kes viitsivad seda lugeda ja mu murele lahendusi pakkuda !

Dima

Vs: S90 (1982 aasta väljalase) parandamine

kõigepealt võiks vaadata, ega filtrites mõni takk läbi pole põlenud. Kaitselülituse võiksid tagant eemaldada(see millele lambid on) ja siis kuulata. Konde minek on keerukam, kahel filtril korraga samade nähtuste ilmnemiseks, mis väljendub vaikses helis ja kondede pärast...1:1000000000 vastu vms, kuid 100% ei välista. Endal on 198x aasta s90B-d ja ainuke viga, mis tal 600 eeguse hinna juures, oli mõlema kõrgsageduse "näiline" töötamine...pole konded ega filtrid mingi veaga...seega eelduste kohaslet on ebakorrektne kasutamine midagi metsa keeranud...

samuti võid anda modedele selle isiku andmed, kes sulle siit foorumist sellise käki müüs, läheb vist ebausaldusväärsete müüjate hulka...
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud dimabilan poolt Vaata postitust

aga tekkis siis ridamisi probleeme nende käima saamisega(muidugi olin loll et ei testinud enne ostmist aga see selleks, ongi tore õppida seda asja parandama) - põhimõtteliselt kõik elemendid nagu töötavad aga väga väga vaikselt isegi siis kui võimendi on põhjas. no ikka nii vaikselt et väiksed arvutikõlarid mängivad kõvasti üle. võimendi on testitud ja töökorras u-101.

igaljuhul tänud neile kes viitsivad seda lugeda ja mu murele lahendusi pakkuda !

Dima
      Kas võim on testitud teiste kõlaritega? ja kuidas liiguvad võimendil indikaatorid kui täiel võimsusel töötama peaks? Väga huvitav et kõlarid sellist anomaaliat teevad. Mina vaataks võimu poole igaks juhuks.
      Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust

samuti võid anda modedele selle isiku andmed, kes sulle siit foorumist sellise käki müüs, läheb vist ebausaldusväärsete müüjate hulka...
        kuule ole normaalne=D need maksid 300 krooni niiet mingi petmisega siin küll tegu ei ole=D

Comment

Esmalt postitatud mtts poolt Vaata postitust
          kuule ole normaalne=D need maksid 300 krooni niiet mingi petmisega siin küll tegu ei ole=D
          iseasi, kas ostja oli teadlik, kui metsas nad on...ja tänan küsimast, olen normaalne =D
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

ärge muretsege selle pärast, pigem muretsege selle papi pärast kes mulle seda müüs. igal oinal oma mihklipäev ja kui ta mulle jalgu ei jää siis küll elu karistab. andmeid mul väga niikuinii pole, sest et number oli mingi kõnekaart ja ES-idele ei vasta. siin foorumis muidu kasutaja seibike

igaljuhul teen täna pilti filtritest ja panen siia et saaksite mind täpsemalt juhendada, sest et praegune tartu petsi jutt jäi mulle segaseks. vabandust kui algajat on tüütu õpetada aga kui ükskord selgeks saan siis hea meelega õpetan ka ise algajatele edasi.

Comment

kui mu jutt jäi segaseks siis sõnastan oma mõtted uuesti, niisama, tasuta igatahes, filtrites VÕIB läbi põlenud olla(või liigselt ülekoormust saanud) takisti. Samuti, kui mu mälu ei peta, on ülekoormuslüliti päris keerukas ning seal pesitsevad transistorid ei luba enam MAX ega ka NOMINAAL elektrit valjukateni(see pidi ikka suhtkoht kõva muusika olema sellisel juhul). Võta "grill" maha ja tõmba kaitse tagant. Elektrolüüdi kuivamisega on nii, et üldjuhul kuivab üks teisest erinevalt ning ka heliline moonutus on teine(sahin, ragin, undamine jne) Et mõlemal filtril konded korraga läbi läheks ja heli valjust piirama hakkaks, selle tõenäosus on väga väike, kuid rõhutan ikkagi MITTE VÕIMATU.

Comment

Kesk ja madalsagedusele proovida võimendist otseühendust kui toimivad normaalselt saab välistada elementide mähiste mahapöletamise.300 raha eest korralike s90 tahta on pisut nahaalne.

Comment

300 eest katkiste kõlarite eest ei ole palju pealegi oli veel paar iluviga ka. hoiatas juba ette et ühte bassielementi pole ja ma oln rahul sellega, kui minu hoovi tuli siis ütles näost näkku "panin kodus juhtmed ka taha, töötas küll ilusti" - see valetamine ajab mind närvi mitte diil. iseenesest mulle on huvitav seda asja parandada. üritan fotokat kuskilt saada ja siis jootma hakata.

tänud pets, sinust on palju abi !

Comment

Ma arvan, et sa saidki kõlareid täpselt 300.- krooni eest.
                    Kui, keegi seal sees juhtmeid ringi pole tõstnud ja lühist tekitanud, siis pole enne kohanud filtrit, mis oleks läbi põlenud. Selliste susser-vusser kõlaritega tasub ettevaatlik olla. Enne võimendiga ühendamist kindlasti takistus ära mõõta, et lühist ei oleks ja võimendit maha ei kärsataks.

Comment

sain täna natuke vaba aega et tegelda kõlaritega ja pildistada sisu, aga ma olen nii juhm et ei jaga ära kuidas kõlar üldse lahti käib :S... ei taha kangutama ka hakata äkki lõhun ära midagi vms.

Comment

Esmalt postitatud Arol poolt Vaata postitust
                        Ma arvan, et sa saidki kõlareid täpselt 300.- krooni eest.
                        Kui, keegi seal sees juhtmeid ringi pole tõstnud ja lühist tekitanud, siis pole enne kohanud filtrit, mis oleks läbi põlenud. Selliste susser-vusser kõlaritega tasub ettevaatlik olla. Enne võimendiga ühendamist kindlasti takistus ära mõõta, et lühist ei oleks ja võimendit maha ei kärsataks.
                        võimendi maha ei kärsanud

niiet siis kõik elemendid katki? ma tegin pilti ka sisemusest:

viimati muutis kasutaja dimabilan; 22 m 2010, 13:22.

Comment

et KÕIK elemendid katki oleks, peaksid need filtripildid natukene teistsugused välja nägema...natukene mustemad ja pruunikamad ja... esimese pilguga ei ütleks küll, et filtrites erilist viga. ma soovitaks HÄSTI vaikselt võimu taga iga element üksikult üle proovida. Kui heli teeb võid vaikselt kõvemaks keerata. aga ole ettevaatlik kesk ja kõrgsagedustega. neil on vajalikud väiksed võimsused, nii 5 ja 20W max "kõrva järgi hinnates" ehk siis, kui hakkab moonutama...

Comment

Alustame ikka õigest otsast.

Kas võimendi väljundisse jõuab signaal (need roheliselt helendavad indikaatorid esipaneelil liigutavad)? Kui sisendiselektor on lülitatud vale sisendi peale või signaaliallika ühendusjuhe ise halvasti pesas, on samuti kõlarites hästi nõrk ja mürasid täis heli.

Kui eelmises punktis toodu on üle kontrollitud, võiks hakata kõlarit uurima. Bassi- ja kesksageduselementide membraanid peaksid liikuma ilma sahinate-krõbinateta, kui nendele käega õrnalt ja ettevaatlikult vajutada. Järgmiseks võiks testriga elementide (valjuhääldite) takistused ära mõõta. Kui need erinevad elemendi korpusele märgitust üle 10..20%, peaks valjuhääldit põhjalikumalt uurima.
                            Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Esmalt postitatud wer1 poolt Vaata postitust
                              Kas võim on testitud teiste kõlaritega? ja kuidas liiguvad võimendil indikaatorid kui täiel võimsusel töötama peaks?
                              Kordan juba eenevalt öeldut üle, mida ka kasutaja 6p45s soovitas.
                              Kontrolli kas võimust tuleb heli ilusti läbi(kasuta kõlareid mille töökord on kindlalt teada).
                              Foorumis oli näha et oli vaja juhtmeid võimu jaoks, ega nende kokkupanemisel ei ole millegiga eksitud? Proovimiseks kasuta tagant keskmist pesa ehk universaal sisendit(eesti keeli).
                              Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Working...
                              X