Teade

Collapse
No announcement yet.

Sobivad kondensaatorid kitarrile ja/või bassile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sobivad kondensaatorid kitarrile ja/või bassile

Selline rumal küsimus, et äkki oskate öelda millised kondensaatorid sobiksid elfa kataloogist kõige paremini kitarri pasiivelektroonikasse. Ma olen aru saanud et sobivaim oleks paberkondensaator aga mis on selle inglisekeelne sõna ?
    Ja kui juba küsimiseks läks, mis konkreetne vahe on neil kolmel kondensaatori liigil ja millist kuskil kasutatakse:
    Polüesterkondensaatorid

Polüfenüleensulfiidkondensaatorid

Polüpropüleenkondensaatorid

Vs: Sobivad kondensaatorid kitarrile ja/või bassile

Tegelikult kasutatakse erinevaid. Kitarri pasiivelektroonikas on kondedel ainult kõrgete sageduste lõikamise funktsioon (v.a treble bleed ahel). Single coili puhul kasut. tavaliselt 0,047mF ja humbuckeri puhul 0,022mF. Kui soovitakse et tooninupu päripäeva keerates konde üldse mõju ei avaldaks, oleks mõtekas kasutatada "no load" potet. Seda saab ka ise teha kui rada õigest otsast läbi kraapida.
    Kondede kohta rohkem juttu siin http://web.zone.ee/alvasi/elektroonikakomponendid.pdf

Comment

Vs: Sobivad kondensaatorid kitarrile ja/või bassile

suur äitäh vastuse eest, konspektist sain vastuse. Neid väärtusi ma tean single coili ja humbuckeri puhul kui lihtsalt vaja kõrgeid lõigata. Mul lihtsalt sattus kätte üks pill mille pasiivelektroonikat tahtis omanik originaaliks taastada ja seal ei ole päris ainult kõrgete maha lõikamine, nii et tekkis lihtsalt küsimus milliseid kondesid tellida.

Comment

Working...
      X