Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite ühendamine arvutiga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kõlarite ühendamine arvutiga

    Hei.


    Sai ostetud kõlarite komplekt (Bimatek T1010). Kuid nüüd, kui asja kätte sain tuli välja, et tegu on dvd mängijale mõeldud komplektiga. Nimelt on subwooferi taga 6 (2*3)RCA ühendust, juhtmed on kaasas ilusti, kuid kas on võimalik neid kuidagi ühendada ka arvutiga ? RCA on järgmised 1 (Subwoofer ja center) 2 (Rear Right ja Rear left) 3 (Front right ja Front left) . Teoreetiliselt peaks ju nagu toimima, kui osta kolm sellist kaablit http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=CABLE-406 Arvutil on integreeritud helikaart. Emaplaadiks on GIGABYTE EP45-UD3LR.
    1. Realtek ALC888 codec
    2. High Definition Audio
    3. 2/4/5.1/7.1-channel
    4. Support for S/PDIF In/Out
    5. Support for CD In

    Kuid kahjuks pole kõlaritel S/PDIF. On ainult RCA-d.


    Parimat


    Timo

    #2
    Vs: Kõlarite ühendamine arvutiga.

    Kas mingisugust sisendit ei eksisteeri. Kui nüüd õigesti aru sain, siis on antud subwooferi taga olemas ühendused teiste kõlarite jaoks. Aga kas on kusagil mõni asi veel, millest heli sisse lasta? Saad äkki pilti teha antud asjast eest ja tagant? Google ei ütle suurt midagi peale igasuguste netipandimajade jms müügikohtade linkide.
    It works better if you plug it in

    Comment


      #3
      Vs: Kõlarite ühendamine arvutiga.

      Hei

      Sateliidid ühendatakse subwooweri külge Speaker terminaliga (http://en.wikipedia.org/wiki/Speaker_terminal).


      Parimat

      Timo

      Comment


        #4
        Vs: Kõlarite ühendamine arvutiga.

        Justjust...Oleks sa seda ennem maininud, siis ei oleks probleemi olnud. Need 6RCA sisendit, mis sul on, ongi heli sisendid. Kuna sul on arvutil 5.1 helikaart, siis saad kenasti ühendada selle enda arvuti järgi. Pead kusagilt hankima lihtsalt juhtme, kus sul on ühes otsas RCA pistik või pistikud ja teises otsas 3.5mm kõrvaklapi ots. Esimeses postituses toodud kaabel pmst sobib, kuid kas lühikeseks ei jää? Ja kas subwooferi taga on isased või emased RCA-d...millegipärast arvan, et emased ja siis see lingitud kaabel ei sobi RCA emaste otsade pärast. Otsid kusagilt välja, mis ots on mis ja mille kuhu pead ühendama ja peakski kogu moos olema. Vool järgi ja töötab.

        E: Midagi sellist peaks sobima: http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=CABLE-458
        Ei tea nüüd täpselt, ei ole ise lauaarvuti taga, kuid subwoofer ja center jooksevad vist eraldi väljundist arvutil?
        viimati muutis kasutaja ccayser; 07 m 2010, 15:59.
        It works better if you plug it in

        Comment


          #5
          Vs: Kõlarite ühendamine arvutiga.

          Hei


          Lisan pildi manuaalist. Aga kas see juhe, mis ma esimeses postituses näitasin (3.5mm to 2x RCA) sobivad, kui osta neid kolm tükki ? Ahjaa, supakal on miskine kaitse kah olemas vms (Fuse inglise keeles) ja väike radiaatori moodi asi, kuna see supakas läheb vist suht kuumaks, aga kas see arvutile ei mõju kuidagi ? Üle/alapinge ?

          Parimat


          Timo

          EDIT: Jah Subwoofer ja center jooksevad ühte mitte eraldi. Nojah ma ei mõelnud, et tegelt saab ju selliste juhtmetega kah hakkama. Igaljuhul lähen ja ostan millalgi juhtmed ära. Tänud sulle ccayser.
          viimati muutis kasutaja patrick6151; 07 m 2010, 16:05.

          Comment


            #6
            Vs: Kõlarite ühendamine arvutiga.

            Kui see subwooferi kast terve on, siis ei tohiks arvutile küll kuidagi sealt midagi mõjuda. See, et see radikas kuumaks läheb, see on normaalne. Manualis on kenasti kirjas, mis pistik mis on. Ei ole nüüd küll spets, aga kas on mõtet 5.1 süsteemi üles ehitada....kui ei eksi siis enamus muusikat jms on ikka vana hea stereo. DVD pealt filme vaadates saab tõesti valida 5.1 jms asju. Esialgu piisaks ainult ühest juhtmes ja see peaks minema nr3 pistikusse ehk AUX inputi. Sealt peaks heli jõudma igasse kõlarisse.
            It works better if you plug it in

            Comment


              #7
              Vs: Kõlarite ühendamine arvutiga.

              Ostan oomipoest need kolm juhet ära, vaatan siis ise edasi ja kombineerin. Aga tänud sulle. Kuna musa kuulan tavaliselt kõrvaklappidega ja filme vaatan kõlaritega, siis on hea, kui on 5.1 süsteem.

              Comment


                #8
                Vs: Kõlarite ühendamine arvutiga.

                Nimelt mul endal on ka ühed Defender 5.1 kodukino kõlarid. Supakas/vastuvõtjasse lähevad kõik kõlarid RCA-dena sisse(vasak, parem, keskmine, parem külg, vasak külg) ja väljundiks on kahene AUX,( üks valge, teine punane). Ostsin sellise juhtme, mis muudab AUX-i 3.5mm otsaks, et arvutisse panna.
                Teoreetiliselt peaks ju 5.1 süsteem nii töötama, nii et heli ka eraldi kõlaritesse ära jaotataks. Süsteemselt valisin ka 5.1 jne kuid paraku jagamine ei tööta. Kohati dialoogid ei töötagi(nt Splinter Cell: Conviction kus 5.1 tugi sees), mingi taustamuusika on ainult. Muidu helikaardil olemas võimalus panna kõlarid eraldi vastavatesse aukudesse 3.5mm-dena aga see on ainult eraldi kõlarid. Kodukinol lähevad kõik kõlarid supakasse.
                Ma nüüd ei tea, kas niimoodi, nagu mul praegu on, asi peaks töötama või on mul midagi veel tegemata?

                Arvutil on SPDIF digitaalne sisend olemas, kuid supakale pole seda kuskile panna...

                Sarnane mis siingi: http://www.hardwaresecrets.com/artic...-Theater/259/3
                viimati muutis kasutaja crypton; 17 m 2010, 16:38.

                Comment


                  #9
                  Vs: Kõlarite ühendamine arvutiga.

                  Ma ei tea kas sain õigesti aru, aga jäi mulje et sa tahad läbi tavalise stereo juhtme (2.0) saata läbi surround heli (5.1). seda ei saa ju teha, kui sul arvutil 5.1 helikaarti pole siis ei saagi sa ühegi kinosüsteemiga 5.1 heli kuulata, isegi siis kui mängu seaded vms 5.1 peale setid. Sa saad et kõik kõlarid mängivad läbi selle juhtme stereo heli, nii et kõikidest kõlaritest tuleb ainult parema ja vasaku kanali helid, muud ei saa. Kui sul juba on 5.1 helikaart arvutil ja oled sealt ainult stereo seadega kuulanud, siis lülita see 5.1 süsteemile ja hangi ka kuue kanaliga kaabel (põhimõtteliselt kolm seda auxi juhet mis sa kasutasid) ja ühenda need vastavalt kas esikõlarite või tagukõlarite AUXi pesadesse. Ja AUX on sisend mitte väljund. Kas su kõlarisüsteem toetab üldse 5.1 sisendit?
                  Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

                  Comment


                    #10
                    Vs: Kõlarite ühendamine arvutiga.

                    Emaplaat:


                    Põhim asi ongi nii, et mul on võimalik ühendada 5.1 kodukino supakas ainult läbi AUX-i. 5 kõlarit on aga ühendatud kõik supakasse. Helikaart võtab ise kõlarid eraldi 3.5mm-tesse. Nii et võimalus oleks siis osta juhtmed, mis viivad ühe RCA 3.5mm-sse ja neid kolm tükki, et center ja küljekõlarid ühendada? Siis oleks juba targem uued kõlarid hankida. Kuna 5.1 vedeleb lihtsalt nurgas, uuringi kas saab ehk kuidagimoodi...

                    Hetkel tglt töötab ainult nii, et on nagu stereo ja ülejäänutest tuleb lihtsalt surround juurde, mis tglt pole väga 5.1 nagu mina seda mõistaks(oma heli omast kõlarist, sealt kus see tugi ka olemas on).

                    Comment

                    Working...
                    X