Teade

Collapse
No announcement yet.

Ühte kanalisse mitu kõlarit

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Asi toimib päris lihtsalt oomi seaduse põhjal.

Primitiivselt arvutades 40V juures 8 oomil peaks võimsus kuskil 200W tuuri olema ja kõigest 0,5A Nii mõnelgi pillil on jõudevool isegi suurem.
    See ress, millele oli link mõned postitused üleval pool, tema võimendi osa tõenäoliselt tehtud mõne kivi baasil (kontrollimata andmed) ja need surevad üsna kiiresti väiksema takistusega koormuse küljes. Üsna tihti on japsidel ka üsna kõrged toitepinged ja see asjaolu paneb veelgi rohkem võimsust hajuma lõpuastmes. Seega ei soovitaks, kuigi pole välistatud, et elab üle aga reaalne risk siiski on.
    Variante mitmeid alustades toitepinge vähendamisest kuni lõpu ringi tegemiseni, aga sinu puhul kõige lihtsam oleks panna kõralile jadamisi suure võimsusega takisti sellise nominaaliga, et kõlari ja selle takisti üld takistus jääks võimendi lubatud piiridesse.

Comment

Sry, positust tehes muutsin vahepeal andmeid. 40V jäi miskipärast 4-ks muutmata :/
      It works better if you plug it in

Comment

Tere.
        Ei hakanud oma küsimusele uut teemat tegema.Mulle on ka jäänud mõni asi aru saamatuks.
        Küsiks sellist asja.
        Kui võimendi on 8 oomine ja ka kõlarid on 8 oomised,ning tahan veel ühed 8 oomised kõlarit sinna ühendada.Ühendama pean jadamisi.Selle tulemuseks saan 16 oomi kõlari takistust.Kas see on ohutu minu LM3886 võimendile?Teada on ,et see võimendi on veidikese õrnake.

Comment

suurem takistus ei tohiks midagi teha.
          Väiksem takistus on halb.

Aind suurema takistusega ei suuda võim niipallju võimust enam kõlaritesse saata.

Comment

Mul on kõlariteks S-30 B ja trafo on ka päris kopakas tegelikult 2x sama suur kui U-101 oma.Kujult täpselt sama.

Comment

võimsust ju võib trafol olla aga kui tahad 16 oomiga sama võimsust peab pinge kõrgem olema..kas pinge 4 oomi peale ei luba panna?

Comment

kas pinge 4 oomi peale ei luba panna?
                Ikka saaks.Pole veel asja uurinud.

Üldiselt ei soovita 1 kanali peale mitu kõlarit panna.Välja arvatud juhul kui on tõesti suuremat takistust vaja.Tõmbas heli kõvasti maha.
                Muidu lootsin heli võimsamaks,paremaks saada aga ei saanud.Hoopis sain halvemaks.Parim rohi on võimsamad kõlarid.Kui võimendi seda võimaldab.

Comment

Parem tundlikumad...(Y)

Comment

Kuidas oleks mõistlik ühendada 4ohm subwoofer koos 8ohm kõlaripaariga stereovõimendiga. Võimendi lubab A kanalisse või B kanalisse 4-16ohm takistust, A+B puhul 8-16 ohm-i. Kas siis kõik kõlarid A (või B) kanali järgi ning kuidas? Tean, et probleem on juba selles, et ma seda subwoofrit kuulata tahan, aga teist võimendit pole veel muretsenud.

Tänan!

Comment

Aitab stereo solkimine, ühe 8 Ohm kõlariga jadasse.
                      Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!

Comment

Working...
                      X