Teade

Collapse
No announcement yet.

Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamiseks?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamiseks?

    Tervist,
    Tekkis selline enda meelest tore idee koju väike helisüsteem soetada. Hinnalt minu jaoks mitte väga kallis, vaid keskmine. Peamiselt raadio ja muusika kuulamiseks, teinekord oleks tore ka mõni film ära vaadata. Aga millist soetada? See on küsimus, millele sooviks siit vastuseid ja nõuandeid leida. Enda kogemus helisüsteemidega: täielik algaja.
    Vaatasin-uurisin pakutavaid tooteid ning leidsin enda jaoks kokku sellise variandi:

    1) Kodukino ressiiver Yamaha RX-V365
    Tooteinfo : 5.1 Kodukino ressiiver Yamaha RX-V365 Uue disaniga 2009 aasta mudel. 5 kanaliga kodukino ressiiver, millel on automaatne mikrofoniga häälestus, neli programmeeritavat SCENE kiirvaliku nuppu, mis hõlbustavad erinevate...


    2) Kõlarid: Infinity Beta 40
    Tooteinfo : Põrandakõlar Infinity Beta 40 Infinity Beta seeria kõlarid, mis sobivad nii muusika kuulamiseks, kui ka mitmekanalise kodukinosüstreemi kõlariteks. Tänu patendeeritud Ceramic Metal Matrix väljuhäälditele on...

    või
    Yamaha NS-555
    Tooteinfo : Põrandakõlar Yamaha NS-555 Mustad, piano-lakk viimistlusega Yamaha EF seeria põrandakõlarid. Tipptasemel tehnoloogia, super helikvaliteet, fantastiline koostekvaliteet ja luksuslik välimus on selle seeria...

    või
    Yamaha NS-777
    Tooteinfo : Põrandakõlar Yamaha NS-777 Mustad, piano-lakk viimistlusega Yamaha EF seeria põrandakõlarid. Tipptasemel tehnoloogia, super helikvaliteet, fantastiline koostekvaliteet ja luksuslik välimus on selle seeria...


    Kas on midagi mõistlikku veel juurde vaja soetada või peaks olemasolevast piisama. 5.1 heli ei vaja, piisab stereost igati. Kui ma õigesti aru saan, siis saan hiljem juurde soetada tagumised kõlarid ja bassikasti.
    Ning loomulikult - kui samas hinnaklassis (+/- 2000 krooni) on asjalikke ja tunduvaid paremaid konkurente nendele toodetele, siis olen üks suur kõrv nõuannete osas.

    Kui keegi vaevub teemale vastama või siin nõu andma, siis tänud igal juhul ette juba. Tihti juhtub ka nii, et asjalik sõnavõtt on viinud tänu formuleerumisele six-packini

    #2
    Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

    Oled sa midagi neist kuulanud ka juba? Peamine soovitus oleks oma kõrvaga üle kuulata - ütleb toote kohta rohkem kui mis iganes andmed või kelle iganes arvamus.

    Comment


      #3
      Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

      Ei ole, kui aus olla.. kas poodides on see võimalus olemas, et soovi korral kuulata?
      Ma pigem ostaks webipoest ära midagi, mis oleks minust targemate meelest nö kindla peale minek...

      Comment


        #4
        Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

        Kui eesmärgiks põhiliselt raadio- ja muusikakuulamine, siis igal seitsmel juhul soovitaks stereoressiiverit. Vähemalt minu kogemuse kohaselt ei õigusta filmide heliriba selle kuulamiseks vajalikku lisakolu. Mõningate eranditega loomulikult
        Panin mingi visiooni kokku:

        Onkyo TX-8255


        Magnat Quantum 555

        Klipsch F-2

        Ja loomulikult Wharfedale, Diamond 9-5 näiteks
        Suur valik kodumasinaid ja -tehnikat suurepäraste hindadega. Telli kaup koju või pakiautomaati. Transport üle Eesti. Tegutseme aastast 1992.


        Muidugi mängib rolli ka kuulamisruum (selle suurus) ja kuulamisharjumused (kas eelistad kuulata bassinupp kella viie peale keeratud või naturaalset heli )

        Comment


          #5
          Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

          Tänud vastamast, Chime! Olen Sinu postitusi siin foorumist suure huviga lugenud.
          Kuulamisharjumuste poole pealt - eriline bassifänn ma tõesti ei ole, seega jätsin esialgsest komplektist välja ka subwooferi, arvasin, et seda asendab ka suure kõlari madalsageduse osa.
          Kuulamisruumi - väga suur tuba just ei ole - suurus 40 ruutmeetrit või natukene peale selle.

          Ressiiveri osas - Onkyo nime kuulen esimest korda. Valisin ressiiveri pigem nime järgi, kuna tavakodanikule on Sony või Yamaha vähemalt kirjapildi järgi tuntavad. Loodetavasti selle Onkyo mudeli külge annab kenasti ühendada ka arvutist tuleva heli ning DVD mängija heli. Või peaks soetama Onkyo TX-8555 ressiiveri? Hinnavahe 8255ga on suhteliselt väike, vaid viiendik.

          Kõlarite poole pealt - Wharfedale Diamond 9-6 on päris kenad. Kahju ainult, et neid heledat tooni ei ole... eelistatud oleks heledat tooni kastid. Kas need Infinity Beta 40 ei oleks valikuna mõistlikud? Disain ja värv meeldib lihtsalt Või on midagi soovituslikku heledat tooni veel? Kui ma õigesti aru sain, siis põrandakõlarite üks häid omadusi on võimalikult suur kaal.. ehk siis 20+ kilo kaalujärgus võiksid ka kõlarid olla? Või ma olen kvaliteedi ja kaalu suuruse meelevaldselt seostanud?

          Nüüd tuleb minu poolt üks kindlasti väga tobe küsimus - kui ressiiver (Onkyo TX-8255) on 4 oomine ning kõlarid 6 või 8, siis kas sellest probleemi ei ole? Et ei pea need olema omavahel vastavuses - kui ressiiver näiteks 4 oomi siis ka kõlarid 4? Või siis vastavalt kuus ja kuus või kaheksa ning kaheksa? Kui on väga tobe küsimus, siis võib ka vastamata jätta või anda teada, et oli jah loll küsimus, pikemat selgitamata.

          Comment


            #6
            Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

            40 m² ruum pole nii väike midagi. Kui oleks vastuseks tulnud 12m² ja sedasi, siis oleksin hakanud riiulikõlarite eeliste peale vihjama Suuremas ruumis on põrandakõlarid igati omal kohal - siinkohal soovitaksin isegi Wharf Diamond 9.6 poole vaadata. Olin ise nendega väga rahul, kuid 20m² elutuppa olid liig mis liig. Kasutaja Toomasp vast oskab nende kõlarite eelistest rääkida Samuti peaks diamond seeria kõlareid olema saadaval nii mustas kuues, kui ka kirsi- ja kasevärvi. Infinity koha pealt mul suurem kogemus puudub, aga kunagi omasin üht väikest Infinity aktiivwoofrit, mis tegi igatepidi toredat heli. Kõlari kaal on jah üsna otseses seoses kvaliteediga. Näitab vähemalt seda, et kast on korralik. On kohatud ka 9 kg tornkõlareid, mis tekitasid pigem umbusku...
            Onkyo peaks olema kindla peale minek helikvaliteedi ja suutlikkuse osas. Samuti võib vaadata ka Denonit, NAD-i, TEAC-i ja teisi tootjaid, mis spetsialiseerunud just helitehnikale. Nagu Yamaha assotsieerub eelkõige mootorratastega, Sony telekatega ja Kenwood röstritega
            Kindlasti saab nii arvutist kui DVD-mängijast kätte stereovõimendi poolt seeditava signaali.
            Takistused - paljuräägitud teema, aga kui võimendile sobivad 4-oomised kõlarid, siis sobivad ka suurema takistusega. Problemaatiliseks läheb asi siis, kui kõlarite takistus on väiksem võimendile kirjutatud vastavatest numbritest.
            Vaatasin, et TX-8555 ress on eelkõige suurema võimsusega, aga samas võimaldab ka videot läbi ressi lasta ning omab kaht eelvõimendi väljundit, mis võib süsteemi laiendamissoovi tekkides üsna kasulikuks osutuda. Seda hinnavahet on need omadused igal juhul väärt.

            Comment


              #7
              Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

              Tänud veelkord. Jään siis selle komplekti juurde:

              Ressiiver: Onkyo stereo ressiiver TX-8555 (( Mis sellest võiks kasu olla, kui videopilt liiguks suunaga DVD-mängija -> ressiiver -> telekas? ) Mitte nagu mõtlesin, et video liigub DVD-mängija -> Telekas ning heli siis samal ajal DVD-mängija -> ressiiver -> kõlarid. ))
              Mida teeb eelvõimendi väljund? Mainisid et see võib süsteemi laiendamise puhul kasulikuks osutuda? Kuhu või mis suunas stereosüsteemi selle abil laiendada saab?

              Kõlarid: Wharfdale Diamond 9.5 ( tahaks küll 9.6, aga kuna neid kasevärvi ei pakuta, siis võtaks pigem 9.5 ( elan seest heledas kantpalkmajas, kõik mööbel on heledates toonides ning naturaalne puit ) .. või kui oskaksid soovitada, kuskohast Eestis saab Wharfdale Diamond 9.6 kasevärvi kõlareid, siis oleks see väga suureks abiks ).

              Oomide osas - sain numbriliselt nüüd enda jaoks asja selgemaks, tehniliselt paraku mitte, aga las nii jäädagi. Ühesõnaga - rusikareegel - võimendi olgu väiksemate oomidega kui kõlarid. Onkyo on 4 oomine, kõlarid 6 oomi. Peaks olema asjad korras selles osas. Ja et mida väiksemate oomidega võimendi või ressiiver on, seda asjalikum ta on?

              Algselt vaatasin ka kodukinokomplekte, kuid miks siia üldse teema tegin, siis põhjus oli selles, et kodukinokomplektides olevad kõlarid lihtsalt visuaalselt juba ei meeldinud - kas pikad traatide otsas olevad väikesed karbid või siis tõesti riiulisse sobivad pisikesed pesakastid. Kindlasti ei ole neis midagi halba, aga enda meelest on üks suur turske kõlar ikkagi etem. Ehk siis lapsepõlve mõjutused, kui toonases kodus olid Radiotehnika S-90 kõlarid ja kui ma ei eksi, siis Estonia võimendi. Või midagi sarnast. Ja oli tunduvalt mõnusam kõrvale, kui helid, mis tulid sõprade juures välismaalt soetatud-toodud sangaga kassettmakkidest. Mis siis, et ühel asjal oli peal nõukogude kvaliteedimärk ja teisel oli peal ilus kiri: Sony või Sanyo või Panasonic. Eks see tunne ole alateadlikult edasi kandunud üle veerandaastasaja tänapäeva - kaalukausi ühel poolel kodukinosüsteem ning teisel poolel kena stereokomplekt. Nüüd läks heietamiseks ära..

              Aga üldjoontes on idee olemas ja pilt selge asjadest, mida esmaspäeval ära tellida. Kuhu sixpack tuua?

              Comment


                #8
                Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

                Pagan, pika oopuse kirjutasin valmis ja hävitasin selle uuesti "vasta teemale" nuppu klikates... Aga kui pea ei jaga, siis peavad näpud jagama. Uus katse:

                Kasetooni 9.6 tõesti ei paista pakutavat. Kuid siin Viljandi tuhat1 poes oli veel nädala eest kasevärvi 9.5 paar täiesti olemas. Soodushinnaga 3995.- Kui kuuspakki tooma tuled, saad kõlarid ka ligi võtta

                Eelvõimendi väljund on siis abiks, kui audiobug kurjasti hammustab Sinna saab ühendada võimsama/kvaliteetsema/lambilisema lõppvõimendi ning seda ressiiverist tüürida. Muidugi ka juhul, kui on soov mõni lisakõlaripaar käiku lasta, kui ressi enda pakutavast kahe paari ühendamisvõimalusest ei piisa.

                Zone 2 väljund võimaldab luua teise kuulajakoha, näiteks kõrvaltoas. Ühendada sellega võimendi ning kõlarid ja kuulata kas sama materjali, mis elutoas käimas või hoopis mõnda muud (Multi seades). Näiteks elutoas CD-d ja kõrvaltoas hoopis raadiot.

                Video läbi ressiiveri lastes saab kasutada telekal vaid ühte sisendit, kui ühendada see ressiiveri "monitor out" väljundisse. Siis ühendada DVD-mängija, digiboks, mängukonsool jms nii heli- kui pildiväljundeid pidi ressiga ja tekib võimalus vahetada ressiiveri puldiga nii heli kui pilti korraga.

                Comment


                  #9
                  Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

                  Tänud selgituse eest!
                  3995 krooni Whaferdale 9.5 eest on lausa 1000 krooni soodsam, kui 1001 kodumasinat netipoes. Tasub järele tulemist küll. Helistan neile esmaspäeval ja küsin, kas komplekt on alles ning broneeriks siis ära selle. Ning sixpacki ka lihtsam üle anda Mis eelistus on õllemargi osas?

                  Comment


                    #10
                    Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

                    Loodan, et läheb õnneks! Jääb raha üle kaablite tarvis.
                    Ning Alexandrit võtan vastu ööpäevaringselt

                    Comment


                      #11
                      Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

                      Kaablite peale ma ei mõelnudki üldse - milliseid kaableid peab sinna üldse ostma? Ka selles osas olen täiesti tume maa...

                      Comment


                        #12
                        Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

                        Kaablitega mingit raketiteadust pole... korralikku 1,5 mm² soonega kõlarikaablit nii mitu meetrit kui tarvis. Näiteks:


                        Ja signaali jaoks RCA-d. Kõige odavamaid pole mõtet osta ja kõige kallimaid samuti mitte (kuid sellesse vahemikku mahub päris palju) Endal kasutusel Bandridge omad, mille hind mäletamist mööda ca. 40.- 1,5 meetrise eest. Arvutist heli võtmisel vajalik kas 3,5 mm pulk -> RCA juhe või siis RCA-RCA juhe ja vastav üleminek.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

                          Esmalt postitatud Chime poolt Vaata postitust
                          Kaablitega mingit raketiteadust pole... korralikku 1,5 mm² soonega kõlarikaablit nii mitu meetrit kui tarvis. Näiteks:
                          http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...ansp-2x1-5mm2-
                          Oled kindel, et tegemist on vaskkaabliga? Sellise hinnaklassi kaabel kipub tavaliselt ühel konkreetsel põhjusel magneti külge kinni jääma.
                          Minu DIY blogi
                          <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

                          Comment


                            #14
                            Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

                            Kaablit ostes vöiks töesti magnet taskus olla, kuid ega seegi täit töde anna - on ka vasetatud alumiiniumkaablit. Ise ostsin hoopis ehituskauplusest 4x1,5 mm2 topeltisolatsiooniga jöukaablit - kaks soont plussiks, kaks miinuseks stiilis
                            Kood:
                            [b]+ -
                            - +[/b]
                            kui ristlöiget vaadata.
                            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

                            Comment


                              #15
                              Vs: Millist kooslust (ressiiver + 2 põrandakõlarid) soetada (10k eek)muusika kuulamis

                              Niimoodi, sain Viljandi 1001ga kaubale kenasti - whaferdale 9.5 oli alles ning palusin neil mulle nende kohta arve saata. Tulen nädala jooksul läbi ja võtan siis kõlarid kaasa. Chime, ole hea, jäta oma kontaktid
                              Ning kaabli osas - võin siis ehituspoes osta suvalise kaabli? Nii nagu tehnofriik soovitas? Või saab sealtsamas poest asjalikku kaablit kõlarite jaoks samuti?

                              Comment

                              Working...
                              X