Teade

Collapse
No announcement yet.

kodukino kaablid(fiiber,coax,VGA)for7.1cinema

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kodukino kaablid(fiiber,coax,VGA)for7.1cinema

Projekteerin oma ehitusjärgus korterisse http://www.hot.ee/drain/korter.bmp kodukinosüsteemi. Et üldse midagi tehtud saaks, tuleb kaablid enne põranda panekut ära vedada. Vahemaa ca 6m arvutist võimendi/telakani, probleemid:

1)VGA kaabel (et 100Hz pilt jõuaks telekasse). 8m patch on hinnakirjas 3100 vist, samas lahtine kaabel 165kr/m, mis ajaks ka asja ära vist?

2)videokaabel telekasse (praegu pole VGA sisendiga telekat võtta). Mõtlesin Coax5+RCA otsad? Teised variandid?

3)Helikaabel 7.1 ressiiverisse. Coax'ga vedada spdif väljundist? Äkki tuleviku jaoks fiiber ka põranda alla panna? Ühe heli veaks sterokaabliga.

Ressiiveriks tuleb miski odavmat sorti Sony vms. Mida kõlariteks panna (S50,S90,Estonia AC35)? Surround kõlarid tulevad ilmselt laekinnitusega. Kas subwoofer panna kahe akna vahele? Kõlari juhtmed veaks ka ära. Kas on oluline, et kaablid oleks ühe pikkusega? Mis kaablit kasutada?

Mida kõlariteks panna (S50,S90,Estonia AC35)?
    Nendest kolmest Estonia, ma arvan, sest Subwoofer ju olemas(välistab s90'ned) ning s50 helikvaliteet nõrgem estonia omast. Samas, s90 on pisut võimsam kui Estonia, niiet kui väga valjut süsteemi tahad, siis ilmselt S90.
    TFK Audio
    #tfkaudio
    http://www.facebook.com/tfkaudio/
    http://tfkaudio.blogspot.com/
    - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Kuna endal sama asi tegemisel, siis küsiks paar asja üle:
      1)VGA kaabel (et 100Hz pilt jõuaks telekasse[/b]
      Miks tavaline rca kaabel või s-video ei sobi? Kas 100hz puhul tavaline kaabel ei sobi?

videokaabel telekasse (praegu pole VGA sisendiga telekat võtta). Mõtlesin Coax5+RCA otsad? Teised variandid?[/b]
      ???

3)Helikaabel 7.1 ressiiverisse. Coax'ga vedada spdif väljundist? Äkki tuleviku jaoks fiiber ka põranda alla panna? Ühe heli veaks sterokaabliga.
      Ei saanud midagi aru.
      Äkki seletad lähemalt, oleks suur huvi endale asi selgeks teha.

Ma ei ole veel jõudnud end selle kodukino kaabeldusega hästi kurssi viia, aga kas nii ei saaks:

Arvutist videokaardi "video-out" RCA juhtmega põranda alt teleka "video-in".
      Arvuti helikaardist 3,5 mm stereopistikutega põranda alt resiiveri rca audio in.

Kõlarite jaoks tavaline 2x1,00 kõlarikaabel.

Comment

100 HZ saab aint VGA kaabliga (telekal peab VGA sisend olema), kui 100Hz telekal VGA pole, siis pilt on ikka 50 Hz.
        Coax omab varjestust, ei teki häireid/moonutusi vist.

Videokaardilt tahtsin nii teha, et üleminek RCA-le>Coax>RCA>TV. Ühe heli vean stereojuhtmega, Kuna ressiiver on 7.1 dolby digital, siis pole mõtet pika maa peale analoogsignaali edasi anda (moonutused jms), tuleb vedada coaxiga helikaardi spdif väljundist võimu sisendisse. Teine variant on fiibriga (pole näinud veel sellist helikaarti, võimudel optiline sisend olemas). Ainult stereot võiks küll tvakaabliga vedada.

Kõlaritele on vähe paremaid kaableid olemas, kui tavaline 2x1.00, on ka kaableid, mis maksavad rohkem kui 1000kr/m. Tahaks miski vahepealsega ära vedada.

Omal kogemused puuduvad sellise kaabelduse alal, seega tahaks kuskilt veidi kinnitust, et kust ja mis materjale osta.

Comment

Nüüd ma ei saa enam midagi aru. Kui ma vaatan videot, mis on mul RCA juhtmega ühendatud telekasse, näitab 100hz telekas 50hz pilti, kuna kaabel ei võimalda rohkem???

Ootan kah kommentaare, seletage asi ära.

Comment

http://www.hinnavaatlus.ee/phorum/viewtopi...tvout+vga+100hz

Comment

Kus linnas asud?Mul on igasuguseid kaableid.
              Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Tundub bullsh*t :. Samas tundub tõesti keerulisem olevat, kui uskusin. Ma nüüd surfin natsa netis ja uurin selle kohta kõik välja, mida vaja. Eks ma annan siis teada. Peace.

Comment

Kus linnas asud?Mul on igasuguseid kaableid.
                  Tartus, jaanuari keskel läheb kaableid vaja.

Aga mida millega vedada siis?

VGA kaabel tuleb (ilma ferriitrõngasteta), stereokaabel tuleb.

Kas heli veel vedada coax-ga?fiibriga?
                  Kas video veel vedada svideo kaabliga?coax5+rca?rca kaabliga?

Comment

Heli vedamiseks on muidugi optiline (fiiber) kõige etem.Samas eeldab see arvuti helikaardil optilise väljundi olemasolu.Jääb järgi kas coax või analoog väljund.
                    Kõlarikaabliks paneks mina küll vähemalt 2*2,5mm2 (kui sa muidugi arvuti "kõlareid" ei kasuta )
                    Kui sul on põranda tegemine kaablite taga kinni ja sa ei tea veel täpselt,milliseid kaableid ja kui palju vaja on,siis soovitan sulle põranda alla vedada jämedam kaitsekõri (müüakse elektritarvete poodides).Läbi sellise jämedama kõri saad tulevikus kõik vajalikud kaablid tõmmata.

Comment

Veel,pilt telekasse läbi VGA eeldab telekal VGA sisendit :P

Comment

Veel,pilt telekasse läbi VGA eeldab telekal VGA sisendit :P
                        Tean, aga ei taha põrndat tulevikus üles võtta selle kabla pärast. FireWire võiks ka ära panna+CAT5 ka igaks juhuks

Comment

Working...
                        X