Teade

Collapse
No announcement yet.

Firma- ja isetehtud võimendite erinevused odavklassis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Firma- ja isetehtud võimendite erinevused odavklassis

    Piltide järgi tundub, et TL51XR-il pole otseselt opakaid vaid on diskreetsetest elementidest väljundaste. Seda analoogosast tulenevat erinevust ma kõige tõenäolisemaks peangi ja lisaks erinev toide. Kumb on parem on kindlasti maitse küsimus aga kuuldavalt erinevad peaksid olema.

    CD formaadi piirang on reaalselt ikka nii kaugel, et enne tulevad enamus muid asju vastu kui see. Mitmed spetsid on näiteks avaldanud arvamust, et üle 18 biti DACidel pole mingit mõtet kuna muu elektroonika ei suuda seda resolutsiooni udustamata läbi lasta.

    Nii vastuoluline kui see ka ei pruugi näida pole helitehnikas alati nii, et keti tugevuse määrab kõige nõrgem lüli. Piltlikult võiks öelda et tegu pole ketiga vaid punutud nööriga. Ka kehva ruumi ja kõlarite puhul võivad signaaaliallika või võimu vahetamised tunduvalt asja halvemaks või paremaks muuta. Määravad kõik tegurid/seadmet kokku kuna nad kõik mõjutavad ka üksteist. Muidugi on kõlarite ja ruumu osa väga suur aga antud mõttevahetuses ei käi ju jutt ometi mingitest paarisaja kroonistest arvutikölaritest vaid korralikest süsteemidest kus ka 3% muutus on juba väga oluline.

    Comment


      #17
      Vs: Firma- ja isetehtud võimendite erinevused odavklassis

      Ma ei arvagi, et see tripath midagi väga erilist oleks, aga selline üle keskmine küll,
      ja kindlasti kuuldavalt parem kui suvaline arvutikõllivõimuke. Ise senimaani rahul oma 2,5 W lampvõimukesega
      ja 94 dB tundlikkusega kõlaritega. Kõvemat mürtsu pole vaja läinud viimased paar aastat...

      Aga tõepoolest, ka pisukese kaasaaitamisega saab neist krapivõimudestki parema heli kätte, nagu eelpool mainiti.

      Comment


        #18
        Vs: Firma- ja isetehtud võimendite erinevused odavklassis

        Nende krapivöimude pöhihäda kipub olema müratase - odavaimad vöimalikud kivid ise on mürarikkad pluss veel trükkplaadi väljatöötlus ei pruugi köige parem olla - on kogemus TD-2030 analoogil baseeruva krapivöimuga, mille vasakus kanalis oli müra tunduvalt suurem kui paremas, Iseehitamise pluss ongi see, et trükkplaadi (vöi siis rippmontaaži) saab nii heaks mudida, et vörgumüra olematuks muuta. Ja saab kasutada mitte köige odavamaid, vaid hinnalt järgmisi komponente, mis vöivad omamüra poolest tunduvalt paremad olla.
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

        Comment

        Working...
        X