Teade

Collapse
No announcement yet.

Helisüsteemi hindamise subjektiivsed aspektid

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Helisüsteemi uuendamine

või veel parem kuidas seda mõõta.

Esmalt postitatud ihvike poolt
    No me jõuame ringiga sinna tagasi, et psühholoogiliste tegurite tõttu ei ole võimalik väita, et vahe on ilmselge, kui tegu ei ole pimetestiga. Seal diyaudio teemas on mitmeid näiteid selle kohta, kuidas audiofiilidel on nahk üle kõrvade tõmmatud. No näiteks, kui keegi arvas kuulavat mingisugust suvalist Onkyo odavat integreeritut, kuna selle tuled põlesid ja talle öeldi, et see mängib. Mees kommenteeris igasuguseid koledaid puudusi selles, mida ta kuulis, no analoogsed, et kesksagedused on koledad ja bass lodev jne, tüüpiline umbluu. Ja kui Onkyo välja lülitati ja selgus, et kogu aja mängis tema enda überkallis super-duper ägevõimendi, tõmbas täiesti kaameks ära
    Siin sinu enda psüholoogilise jutu tõde küll jah, et kõigepealt aetigi talle mingit iba ennem. Kas tulem oleks olnud sama kui võimu kohta enne poleks midagi öeldud. Pakun et pigem oleks siis jutt objektiivsem olnud. Sest just siis oleks kuulamisega tegeletud.
    viimati muutis kasutaja MK; 19 m 2010, 20:50. Põhjus: täiendus

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
      RRR S-30 või Audes Blues?
      Sain ma õigesti aru?
      Seda osa ma sinu postitusest ennem ei näinud (lisasid hiljem), aga ma pean seda siiski kommenteerima, kuna see on märgilise tähtsusega.
      Palun kasvõi see konkreetne teema läbi lugeda täht-tähe haaval ja kui te leiate kusagil, et ma väidan, et kõlarid on sama heliga, siis ma luban ennast risti lüüa.
      Tegelikult on selline vastus väga tüüpiline ja seda nimetatakse inglise keeles straw man argumendiks. http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
      Lühidalt tähendab see seda, et vaidluse osapool leiutab ise midagi sellist, mida vastane pole kunagi öelnud ja siis lükkab seda ümber, lootes et see diskrediteerib vastase argumente.

Comment

Kõigepealt nupust loudness-selle olemasolu võimendil eeldab juba ,et sealt ei pruugi head tulla.Isiklikult ise kuulan alati direct nupp all-aamen.Ma ei oska ilmselt hinnata milline võim on parem-ma hindan seda kuidas asi kõlab minu kõrvale ja see ongi see millega saab vaielda-sulle selline heli võib-olla ei meeldi.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt
          Korrektses pimetestis? Kaldun arvama, et mitte. Mistõttu ei saa sa kahjuks kindel olla, kas on nendel kuulatutel tegelikult ka mingit vahet olnud või mitte. Isegi juhul, kui on räige vahe, ühel on loudness sisse lülitatud ja teisel mitte, siis saad sa seda vahet avatud testis usaldusväärseks pidada ainult siis, kui sa neid samal ajal kuulad. Jääb paar tundi vahet, siis ei saa enam kuulmismälus kindel olla. Paratamatus.

Muuseas, ma ikkagi soovitan veel korra, lugege seda minu lingitud foorumiteemat. Seal on palju pikemalt kogu see teema lahti seletatud, kui ma eluilmas viitsin siia kopeerida.
          Ma küsin mis on korrektne pimetest? Kui lülitada võimendeid "plaks" nupust ringi, siis inimene kuulebki tämbrilist erinevust (olgem ausad see ei ole võimenditel ühesugune), samas helinovood võivad mängida rolli jne. Sellise testiga ei tule välja njuansid, mis on väga olulised. Sellepärast mina kuulangi ühte võimendit mitu päeva ja hiljem teist ja mina neid omavahel segamini küll ei aja.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
            Ka nii võib juhtuda, aga kuidas olla sellega, et ühe võimendiga on heli "kõlaritest lahti" sa tajud üsna reaalselt stseeni, tajud kus ruumis on solist, kus kidra mees, kuuled kuidas näpud käivad mõõda keeli jne.. tunnetad ruumilisust/õhku ja heli nagu voolaks.
            Ja teise võimendiga on heli kõlarites kinni, ei mingit õhku/avarust, lihtsalt plank stereo, heli vasakult-hääl paremalt jne... Mina olen sellist vahet tundnud kahe konkreetse võimendi vahel (jätan nimed mainimata).
            Ma üldse ei kahtle selles, et sinu jaoks sellel konkreetsel juhul tundub see efekt reaalne. Aga nagu ma juba korduvalt olen kirjutanud, see on väga tõenäoliselt pigem tingitud sajast muust mõjurist, kui reaalsetest helilainetest, mis sinu kõrva jõuavad.

Comment

This is a video version of my Audio Myths workshop from the October 2009 AES show in New York City. Because of a few music examples I used, this video is blo...

Veidi praktilisem ja põnevam, soovitan vaadata-kuulata.

Comment

Võime ka võimendite juurde jääda. Ma räägin enda kogemusest ja netist sinu toodut tsitaadid ei kõiguta mind kuidagi. Ma võiksin ju eluaeg ühe võimendi juurde jääda, aga ometi ma liigun järjest parema poole ja mitte lihtsalt parema vaid ma isegi tean, mis nende helis meeldib ei meeldi. Äkki siiski räägid oma kogemusest, kus sa tegid kindlaks, et võimenditel ei saa vahet olla?

Comment

Aga oleks huvitav teada milliste asjadega sa ise muusikat naudid-kasutaja ihvike.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                    Ma üldse ei kahtle selles, et sinu jaoks sellel konkreetsel juhul tundub see efekt reaalne. Aga nagu ma juba korduvalt olen kirjutanud, see on väga tõenäoliselt pigem tingitud sajast muust mõjurist, kui reaalsetest helilainetest, mis sinu kõrva jõuavad.
                    ..

Ma arvan, et sulle igalpool tundub, et kui sina ei kuule, siis teised ka ei kuule..

Comment

Väga tõenaäoliselt pigem oli tingitud "sajast muust mõjurist" kuid kindlasti mitte võimendite erinevusest
                      Jälgige sõnade kasutust: väga tõenäoliselt pigem tingitud.

Jutupaunik, räägi oma reaalsetest kogemustest ja vasta Wigo poolt esitatud küsimusele (tahtsin ise sama küsida, aga tahtsin lõpu poole jätta).

Comment

Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
                        Aga oleks huvitav teada milliste asjadega sa ise muusikat naudid-kasutaja ihvike.
                        Tavalise laiatarbetehnikaga, kui kõlarid välja arvata, ei erine oluliselt teemaalgataja omadest. Lubage aga märkida, ja ma teen seda juba mitmendat korda, et sellel ei ole mingit tähtsust.
                        Kuna teema läheb juba tavaliseks ringiratast jutustamiseks, siis pole rohkem mõtet rääkida.

Comment

Tavalise laiatarbetehnikaga, kui kõlarid välja arvata, ei erine oluliselt teemaalgataja omadest. Lubage aga märkida, ja ma teen seda juba mitmendat korda, et sellel ei ole mingit tähtsust.
                          Kuna teema läheb juba tavaliseks ringiratast jutustamiseks, siis pole rohkem mõtet rääkida.
                          Ei ei, isiklik kogemus loeb väga palju! Internet on tore asi, aga tema tarkusega paljalt ei ela ära. Räägi ikka oma kogemustest, kuidas sa tegid kindlaks, et võimendid kõlavad kõik ühtemoodi, ära häbene

Comment

Nüüd ei oska ma küll enam midagi õelda-ilmselt-viinamarjad liiga hapud või.Omaltpollt ka vabandus-ei lugenud ennem,et kuulad muusikat arvutist.Ilmselt poleks siis üldse sõna võtnud.Aga sellel on ikka tähtsust küll-kodukino ressiga ikka ei saa ikka korralikke võime võrrelda.

Comment

Tavalise laiatarbetehnikaga, kui kõlarid välja arvata, ei erine oluliselt teemaalgataja omadest.
                              Ilmselt siin peitubki võti müügimees ütles, et pole vahet milline võimendi, yamaha on tegija.
                              Minu postitused palun võtta suure irooniaga, kuna vaidlust kasutaja Ihvike ei võtnud ma tõsiselt.. Jään oma kogemustele truuks kuna oma kõrv on kuningas.

Comment

Test CD'sid oled proovinud kuulata ja seda juttu mis seal räägitakse kuulanud. telarc, chesky jne.
                                Kui kõik sul endal laiatarbe asi + veel sinu uskumatus asjade suhtes, no jah ega siin polegi midagi imestada.
                                Linke võid sa ju tõesti lahmida ja keegi võiks sulle vastu ka neid lahmida aga kahjuks nii ongi, et ega see kummalegi poolele midagi ei tõesta ja ei hakkagi seda tegema.
                                Lõppu sellel igatahes olema ei saa. Lihtsal põhjusel et need kes kuulevad need usuvad. Ja just skeptikud (mitte et nad ei kuuleks võivad ka kuulda) püüavad igatahes raudselt vastupidist tõestada ja ka seda levitada.
                                + veel enda najal väidan ka et rahakott on tegelt suures osas määraja, tõsi aga jah kahjuks ka see on osa psühhoakustikast.

Comment

Working...
                                X